تاریخ انتشار: ۱۳:۵۱ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸

چقدر ذخایر ارزی به ریال تبدیل شده است؟

در دوران فعالیت صندوق توسعه ملی حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان از ذخایر ارزی به ریال تبدیل شده و از کانال سپرده‌گذاری در بانک‌ها برای استفاده در بخش‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.
ذخایر ارزی
اقتصاد24 - منابع ذخیره شده در صندوق توسعه ملی از زمان تأسیس آن (ابتدای دهه ۹۰) از محل درصدی از درآمدهای نفتی است که سالانه به آن واریز می‌شود تا به عنوان محلی برای ذخیره بخشی از درآمدهای ارزی باشد و بخشی از منابع آن برای بکارگیری در بخش‌های تعیین شده در اساسنامه صندوق به صورت تسهیلات مورد استفاده قرار گیرد.

تسهیلات صندوق توسعه ملی در دو بخش ارزی و ریالی تقسیم می‌شود و استفاده‌کنندگان از آن بخش خصوصی، تعاونی و بنگاه‌های اقتصادی متعلق به مؤسسات عمومی غیردولتی هستند.

این در حالی است که از ابتدای تأسیس صندوق بخشی از منابع طبق تکالیف قانونی به تسهیلات ریالی اختصاص پیدا کرده است که تا انتهای سال ۱۳۹۳ از طریق انعقاد قرارداد عاملیت ریالی با بانک‌های عامل پرداخت شده و از سال ۱۳۹۴ در اجرای حکم قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، صندوق توسعه ملی نسبت به سپرده‌گذاری ریالی در بانک‌های دولتی و خصوصی جهت اعطای تسهیلات ریالی به طرح‌های اقتصادی اقدام کرده است. به عبارتی صندوق صرفاً توزیع سپرده‌های ریالی را انجام می‌دهد و نقشی در تخصیص موردی تسهیلات به طرح‌ها و فعالیت‌ها نداشته و این مسئولیت بر عهده بانک‌های سپرده‌پذیر است.

جریان سپرده‌گذاری منابع ارزی از سال ۱۳۹۴

بر این اساس در سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳ از محل قراردادهای عاملیت ریالی مبلغ ۱۱ هزار و ۸۸۳ میلیارد تومان به طرح‌ها و پروژه‌های معرفی شده از طرف بانک‌های عامل اختصاص و به حساب بانک واریز شده است که عملکرد آن نشان می‌دهد تا پایان آذر ماه پارسال ۸۶۷۱ میلیارد تومان بابت اصل تسهیلات دریافتی به صندوق بازپرداخت شده و ۳,۲۱۲ میلیارد تومان نزد بانک‌ها به عنوان اصل تسهیلات جاری باقی مانده است.

همچنین از ابتدای سال ۱۳۹۴ صندوق نسبت به سپرده‌گذاری در بانک‌های دولتی و خصوصی جهت اعطای تسهیلات ریالی به طرح‌های اقتصادی اقدام کرده که میزان سپرده‌گذاری‌های انجام شده در این رابطه در بانک‌های دولتی و خصوصی در ۹ ماهه اول امسال به ۶,۷۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

بر این اساس مجموع سپرده‌گذاری‌های انجام شده از ابتدای سال ۱۳۹۴ تا پایان آذرماه پارسال به ۲۸ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسیده است. از این رقم ۱۹۴ فقره قرارداد در مجموع به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد تومان جهت تخصیص تسهیلات به متقاضیان دارای اعتبار بوده است.

در پایان آذرماه از مجموع ۲۸ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان سپرده‌گذاری شده نزد بانک‌ها حدود ۱۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان از اصل منابع نزد بانک‌ها بوده و باقی آن به صندوق برگردانده شده است که تمام این منابع برگشتی و سودهای مربوطه مجدداً طی قراردادهای سپرده‌گذاری جدید جهت اختصاص به متقاضیان واجد شرایط در اختیار بانک‌ها قرار گرفته است.

عملکرد صندوق توسعه ملی نشان می‌دهد که در ۹ ماهه اول امسال از محل قراردادهای فعال مبلغی بالغ بر ۴,۶۰۰ میلیارد تومان به متقاضیان اختصاص یافته که با احتساب مبالغ قبلی در جمع حدود ۱۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان از ابتدای سال ۹۴ تا پایان آذرماه اختصاص پیدا کرده است که قسمتی از اصل این تسهیلات به صورت کامل به صندوق برگشته و قسمتی به عنوان تسهیلات جاری در اختیار متقاضیان قرار دارد.

روند پرداخت تسهیلات برای اشتغال

اما بخش دیگر تسهیلات ریالی پرداخت شده از صندوق در راستای اجرای قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی می‌شود که بر اساس آن معادل ریالی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق به صورت قرض‌الحسنه نزد بانک کشاورزی، پست بانک، توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی سپرده‌گذاری شده تا از این منابع برای اعطای تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی برای ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر واقع در مناطق مرزی و عشایری شود.

در این رابطه در ۹ ماهه اول امسال صندوق نسبت به سپرده‌گذاری ۲,۹۴۰ میلیارد تومان در بانک‌ها یا صندوق‌های منتخب در قانون اقدام کرده که با احتساب مبالغ سپرده‌گذاری شده در سال پیش در مجموع ۴,۴۴۰ میلیارد تومان معادل ۹۶۰ میلیون دلار سپرده‌گذاری کرده‌اند.

در مجموع میزان کل سپرده‌گذاری ریالی انجام شده توسط صندوق در بانک‌های دولتی و خصوصی از ابتدای سال ۱۳۹۴ تا انتهای آذر ماه به ۳۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان می‌رسد که در پایان آذرماه مانده اصل این سپرده‌ها نزد بانک‌ها مبلغی حدود ۲۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است. اگر حدود ۱۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان ابتدای اساس صندوق تا پایان سال ۱۳۹۳ را نیز به این رقم اضافه کنیم حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق به ریال تبدیل شده است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

عکس/ دیدار فرهاد مجیدی و کوین یامگا در امارات

عکس/ جولان تاکسی‌های نارنجی ۵۴ سال پیش در خیابان ناصرخسرو

عکس/ استوری دردناک سحر دولتشاهی برای امیرمحمد خالقی