اقتصاد۲۴- مریم بهنام راد- هنوز تبعات اقتصادی رکود سنگین ناشی از تعطیلیهای دوران کرونا تمام نشده که اصناف کشور با موج جدید گرانی مواجه شده اند. در پی اقدام جدید دولت جهت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بسیاری از صنوف با پدیده کاهش قدرت خرید مردم مواجه شده تا حدی که رونق از کسب و کارها رفته است.
قدرت خرید مردم نسبت به سالهای گذشته کاهش و قیمت کالا و محصولات مختلف افزایش یافته است. ازافت ۷۰ درصد فروش نانهای فانتزی و کاهش ۶۰ درصدی فروش در چلوکبابیها گرفته تا ریزش میزان فروش در سوپر مارکتها و فروشگاههای پروتئینی همه از برکات گرانی مواد غذایی در سال جدید بوده است.
در ادامه گرانی مواد غذایی، تورم در بخش خوراکی ها بیشتر خواهد شد و در نتیجه قدرت خرید مردم کاهش می یابد، همین موضوع باعث خالی شدن بیشتر صندلی های رستوران ها خواهد شد.
در همین رابطه سید علی اصغر میر ابراهیمی رئیس اتحادیه رستورانداران و سلفسرویسهای تهران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: از شیوع کرونا تا کنون فروش رستوران داران و سلف سرویسها کاهش داشته است. به دلیل مشکلات متعدد و ادامه دار ۳۰ تا ۳۵ درصد رستورانهای تهران تعطیل شده است.
به گفته میر ابراهیمی؛ پس از فروکش مرگ و میرهای ناشی از کرونا و پایان قرنطینه امید به بازگشت رونق به رستورانها بیشتر شد، اما متأسفانه فعالان صنفی با افزایش قیمتها مواجه شده اند.
وی ادامه داد: افزایش بیش از ۳۰ درصدی قیمت مواد اولیه، دستمزد کارگر، بیمه و مالیات هزینه رستوران داری را با رقمهای عجیبی روبرو کرده است.
رئیس اتحادیه رستورانداران و سلفسرویسهای تهران با تأکید بر اینکه خرید گران مواد اولیه علت اصلی افزایش هزینههای تولید در این بخش شده است، گفت: ازافزایش قیمت روغن، گوشت، مرغ، برنج تا زعفران و پیاز و سیب زمینی و.. وضعیت اداره رستورانها را بسیار سخت و بحرانی کرده است. هر روز قیمت مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه غذای رستوران ها گران و گران تر می شود و رستوران داران هیچ حمایتی هم از سوی دولت نمی شود.
بیشتربخوانید: کاهش ۶۰ درصدی فروش در چلوکبابیها / چلوکباب هم گرانتر میشود؟
به گفته میر ابراهیمی؛ کاهش قدرت خرید مردم دلیلی بر عدم افزایش نرخها در سال جاری بوده است؛ از این رو از اعضای اتحادیه درخواست مدیریت بر قیمتها شد تا با توجه به وضعیت اقتصادی مردم نرخهای جدید اعلام نشود، اما باتوجه به گرانیهای اخیراحتمال افزایش قیمت در رستورانها و سلف سرویسها زیاد است.
وی تصریح داشت: قیمت مواد اولیه در بازار حباب دارد و دولت باید این مشکل را هر چه سریعتر رفع کند در غیر این صورت گرانی به تمام صنوف از جمله رستوران داران میرسد.
رئیس اتحادیه رستورانداران و سلفسرویسهای تهران ادامه داد: میزان تقاضا از اواخر سال گذشته تا کنون حدود ۳۰ درصد کاهش داشته است در واقع در ادامه سال گذشته رستورانها به طور کلی وضعیت خوبی ندارند و تقاضا کاهش یافته است.
وی تأکید داشت: با افزایش قیمت مواد اولیه و سایر هزینههای جاری، قیمت جدید برای رستوران داران تعیین و اعلام میشود که قطعاً نرخها نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری خواهد داشت.