تاریخ انتشار: ۰۳:۵۴ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

مجلس اراده جدی در پیگیری جراحی اقتصادی دولت ندارد/ جهش قیمت بیش از انتظار بوده است

غلامرضا نوری‌قزلجه گفت: بنده یک طرح دو فوریتی در خصوص اقدام اخیر دولت در آزادسازی قیمت برخی اقلام اساسی ثبت کردم که اجرای این کار، در نیمه دوم سال انجام شود و دولت در این چندماه، آمادگی برای انجام آن پیدا و مقدمات را فراهم کند، اما احساس می‌کنم خیلی اراده جدی برای برخورد با این موضوع نیست.

جراحی اقتصادی

اقتصاد۲۴، زهرا ظهروند: مجلس شورای اسلامی مشروط به ایجاد زیرساخت‌های کالابرگ و توزیع آن در سطح کلان کشور، اختیار حذف ارز ترجیحی را به دولت داد، ضمن اینکه در بودجه سال ۱۴۰۱ مصوب شده بود در صورت حذف ارز ترجیحی، قیمت کالا‌های اساسی نباید از قیمت کالا‌ها در شهریورماه ۱۴۰۰ بیشتر شود. حال که چندی است از حذف ارز ترجیحی می‌گذرد، قیمت اقلام اساسی مثل روغن، تخم‌مرغ، آرد صنعتی و مرغ که از اساسی‌ترین مواد غذایی خانواده‌ها است، چندین برابر نرخ قبلی شده است و دولت بدون ایجاد زیرساخت، اقدام به این کار کرده که باعث هرج و مرج در سطح فروشگاه‌ها و نگرانی مردم نسبت به تهیه این کالا‌های ضروری شده است. چشم امید مردم به وکلای خود در خانه ملت است و انتظار دارند آن‌ها را در گذر از این پیچ سخت و ملتهب کمک کنند.

غلامرضا نوری‌قزلجه، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در همین خصوص به اقتصاد۲۴ گفت: قرار بر این بود اگر ارز ترجیحی حذف شود، قیمت‌ها بیشتر از شهریور سال قبل نشود و جزو شروطی بود که مجلس به دولت داده بود، اما رعایت نشده است. شرط دیگری که مجلس در خصوص حذف ارز ترجیحی برای دولت تعیین کرده بود، بحث زیرساخت کالابرگ الکترونیکی بود که قبل از این اقدام اخیر باید انجام می‌شد.

وی افزود: دولت قدری عجولانه در حذف ارز ترجیحی اقدام کرده است و بایستی دو شرط ذکر شده را حتماً رعایت کند و به نظر می‌رسد با رعایت این شروط مقداری از تب و تاب این قضیه کاسته می‌شود، به خصوص دولت باید درباره قیمتی که مبنا قرار داده است، دقت کند، چراکه اگر دولت از این موضوع فاصله بگیرد، دیگر نمی‌تواند شروط را اجرا کند و اقدامات دولت خلاف قانون می‌شود.

نوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نمایندگان مجلس در خصوص التهابی که به وجود آمده، نمی‌خواهند واکنشی داشته باشند، گفت: اراده جدی در این مسیر نمی‌بینیم؛ بنده یک طرح دو فوریتی در این خصوص ثبت کردم که اجرای این کار، در نیمه دوم سال انجام شود و دولت در این چندماه، آمادگی برای انجام آن پیدا و مقدمات را فراهم کند، اما احساس می‌کنم خیلی اراده جدی برای برخورد با این موضوع نیست.

نماینده بستان‌آباد تصریح کرد: هفته گذشته یک زمزمه‌هایی در این خصوص بود و جدیتی را برای پیگیری این طرح می‌شد در بین نمایندگان دید، اما بعداً فروکش کرد و حال جدیتی در بین آن‌ها دیده نمی‌شود؛ شاید می‌خواهند دولت را کمک یا همراهی کنند که بنده بی‌اطلاع هستم.

وی اظهار داشت: به نظر بنده هرچه دولت از این مرحله بگذرد، برگشتش به شرایط تعیین شده سخت می‌شود و به همه قیمت‌ها افزوده می‌شود. با اینکه گفته شده نظارت‌ها را ده برابر کرده‌اند، اما عملاً اقلامی که غیرمرتبط با ارز ترجیحی هم هستند، قیمت‌شان افزایش پیدا کرده است، البته بخشی در ذیل بودجه ۱۴۰۱ هم در لایحه دولت آمده و هم مصوبه مجلس بوده است و طبیعی بود که افزایش قیمت برخی موارد، اتفاق بیفتد.

نوری در پایان خاطرنشان کرد: جهشی بیش از آنچه قرار بود اتفاق بیفتد، در حال حاضر در حال رخ دادن است که نیاز به کنترل بیشتر است. ما نماینده‌ها باید صدای مردم باشیم و حتماً این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

عکس/ غندی‌پور با یک استوری به پرسپولیس نزدیک شد

عکس/ توییت جنجالی فلاحت پیشه درباره آزادی زندانیان سیاسی

عکس/ بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از مواکب اربعین

عکس/ پذیرایی از زائران اربعین به سبک علی لاریجانی

عکس/ تیتر‌های جنجالی روزنامه‌های چاپ شده در ۲۱ مرداد ۱۳۳۲

عکس/ چهره خاص دیبا هامون در پشت صحنه سریال طوبی با نگاه عجیب

عکس/ نوشته عاشقانه روی این اتوبوس شهری جلب توجه کرد

عکس/ چهره خندان بروسلی در کنار ون ویلیامز ۶۰ سال پیش در یک مراسم

رقص نارنجی ابرماه خاویاری بر فراز زمین

عکس/ چهره دیده نشده جمشید مشایخی ۶۴ سال پیش در دومین فیلمش

عکس/ ژست معصومانه دنیز دانش با تیپ تینیجری

عکس/ چهره عنایت الله شفیعی ۴۴ سال پیش در چهارمین فیلمش

عکس/ استوری جالب بهنوش بختیاری درباره سریال سووشون

عکس/ میدان ولیصر با دورنمایی از شمایل فرشچیان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

رانندگی بدون گواهینامه چه پیامدهایی دارد؟

حضور علی لاریجانی در بیروت

وزیر صمت پای کاهش تعرفه واردات خودرو ایستاده است؟

مرحله چهارم کالابرگ چه زمانی واریز می‌شود؟

بورس تهران در برزخ بی اعتمادی سرمایه‌گذاری

سهم صندوق‌های اهرمی در بازار سهام ایران چقدر است؟

چرا ارزش دلار در حال تزلزل است؟

دستور جدید بانک مرکزی برای بازگشایی تالار دوم ارز

یک‌ سالگی وزارت آموزش‌ و پرورش دولت پزشکیان؛ مدرسه‌ای که کوچک‌تر می‌شود/ هشدار درباره آینده سرمایه انسانی ایران

رد پای ترامپ در بازار جهانی طلا

پیش بینی بورس امروز چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۴

سیگنال مثبت به اقتصاد ایران رسید

محاسبه تعرفه برق مشترکان پرمصرف چگونه است؟

افشای قبض پرمصرف‌ترین مشترک برق ایران + عکس

اعلام زمان حذف چهار صفر از پول ملی

تکذیب خبر کمبود برنج در بازار

سبزیجات و حبوبات رکورددار گرانی شدند!

قیمت پراید ترمز برید+ جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

عکس/ چهره دیده نشده حاج قاسم سلیمانی در ۲۶ سالگی و عملیات آزادسازی خرمشهر

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

عکس/ بازیگر حمزه در فیلم محمد رسول الله ۸۰ سال پیش در کنار سوفیا لورن

عکس/ چهره جذاب بازیگر نقش کودکی دونگ یی در ۲۱ سالگی

عکس/ طناز طباطبایی و فاطمه گودرزی ۱۲ سال پیش در مراسم ختم عسل بدیعی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۲ مرداد ۱۴۰۴/ تب خرید طلا فروکش کرد

عکس/ چهره غمگین شیرین سریال نون خ با تیپ عجیب

عرضه خودرو در بورس؛ راه‌حلی که بازار را متشنج می‌کند/ دولت به جای ابداع روش‌های جدید، خودرو‌ها در گمرک را ترخیص کند

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۲ مرداد ۱۴۰۴/ دلار به کریدور هشتم بازمی‌گردد؟

عکس/ زائده سریال مختارنامه با استایل متفاوت و خاص

فیلم/ نوازندگی غمگینانه حمید هیراد روی تخت بیمارستان

فیلم/ لحظه زیر گرفتن مردم در یک رستوران در کرج

تهدید جدید نتانیاهو علیه ایران

دولت مبلغ یارانه این افراد را کم می‌کند

سپاهان از صعود به لیگ نخبگان آسیا بازماند

فیلم/ ترامپ و پوتین جمعه در انکوریج دیدار می‌کنند

فیلم/ پیغام عجیب نتانیاهو به مردم ایران

فیلم/ اشتباه مرگبار حاج‌صفی آرزو‌های سپاهان را بر باد داد

عکس/ کنایه سنگین و جنجالی رضا رشیدپور به تندرو‌ها

عکس/ بلندترین گل آفتابگردان جهان در تاریخ

شرط ایران برای مذاکره مستقیم با آمریکا

اینفوگرافی/ تجربه کشور‌ها در حذف صفر از پول ملی چگونه بوده است؟