تاریخ انتشار: ۱۰:۲۲ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۱
سفر رئیس‌جمهوری در راس هیات عالی‌رتبه سیاسی و اقتصادی به مسقط

امضای ۱۲ سند همکاری و شلیک ۲۱ گلوله توپ

رئیسی که با بدرقه حجت‌الاسلام محسن قمی معاون بین‌الملل دفتر رهبری، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهوری و جمعی از اعضای کابینه، تهران را به مقصد مسقط پایتخت عمان ترک کرد، پس از رسیدن به مسقط در مراسم استقبال رسمی در قصر العلم حاضر شد و در ادامه نیز در دیدار دوجانبه با هیثم بن طارق آل سعید سلطان عمان، ۱۲ سند همکاری را با سلطان عمان به امضا رساند.

امضای ۱۲ سند همکاری و شلیک ۲۱ گلوله توپ

اقتصاد۲۴- ابراهیم رئیسی مرد سفر‌های استانی و به‌تعبیری «رئیس‌جمهوری ایران گرد» است. اما چنان‌که با نگاهی به سفرهایش از آغاز دوران رسمی ریاست‌جمهوری‌اش تاکنون به نظر می‌رسد، چندان میل و رغبتی به سفر به آن‌سوی مرز‌ها ندارد و در حالی که در این حدود ۱۰ ماهی که ریاست دولت را برعهده دارد، ۲۱ بار به سفر استانی رفته و در هر ماه، بیش از ۲ بار، پایتخت را به قصد مراکز یکی از استان‌های کشور ترک کرده و یکی، دو روزی را در آن استان گذرانده، تعداد سفر‌های خارجی‌اش از انگشتان یک دست هم تجاوز نمی‌کند.
ابراهیم رئیسی که روز گذشته در پی دعوت رسمی هیثم بن طارق آل سعید سلطان عمان، در راس هیاتی بلندپایه، تهران را به مقصد مسقط ترک کرد تا پنجمین سفر خارجی‌اش را در قامت ریاست‌جمهوری به انجام برساند، پیش از این تنها ۴ سفر خارجی را به انجام رسانده و جالب آن‌که تمامی این سفر‌ها به کشور‌های منطقه بوده است. رئیسی ابتدا به دوشنبه پایتخت تاجیکستان که اواخر شهریورماه ۱۴۰۰ و به‌منظور شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری شانگ‌های انجام گرفت، سپس در ششمین روز آذرماه سالی که گذشت، راهی عشق‌آباد پایتخت ترکمنستان شد تا در اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) شرکت کند، پس از آن، با فرا رسیدن روز‌های پایانی دی‌ماه ۱۴۰۰ نوبت به آن سفر پرماجرا و پرحاشیه به مسکو و دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه رسید و در نهایت آخرین سفر سال گذشته رئیسی به یک کشور خارجی که در روز‌های نخست اسفندماه ۱۴۰۰ و به مقصد دوحه پایتخت قطر و با هدف شرکت در ششمین اجلاس سران مجمع کشور‌های صادرکننده گاز انجام شد.


بیشتر بخوانید: کلید حل منازعات منطقه در دست تهران


حالا رئیسی در نخستین سفر خود در سال ۱۴۰۱، راهی مسقط شده و این درحالی است که بسیاری از ناظران معتقدند با توجه به نقشی که عمان همواره در راستای میانجیگری و برقراری تعامل میان جمهوری اسلامی با ایالات متحده و دیگر کشور‌های غربی ایفا کرده، این سفر می‌تواند تکانی به مذاکرات احیای برجام نیز بدهد. مذاکراتی که حالا بیش از ۳ ماه است که کاملاً متوقف شده است.
اما رئیسی که دیروز با بدرقه حجت‌الاسلام محسن قمی معاون بین‌الملل دفتر رهبری، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهوری و جمعی از اعضای کابینه، تهران را به مقصد مسقط پایتخت عمان ترک کرد، پس از رسیدن به مسقط در مراسم استقبال رسمی در قصر العلم حاضر شد و در ادامه نیز در دیدار دوجانبه با هیثم بن طارق آل سعید سلطان عمان، ۱۲ سند همکاری را با سلطان عمان به امضا رساند.
این در حالی بود که رئیس دولت سیزدهم در سخنانی تاکید کرده بود که این سفر، «در راستای توسعه روابط همسایگی دولت مردمی با کشور‌های همسایه و منطقه اهمیت زیادی دارد و در مذاکرات خود توسعه روابط دوجانبه و منطقه‌ای را پیگیری خواهیم کرد.» ابراهیم رئیسی همچنین در حالی تاکید کرد «روابط خوبی بین جمهوری اسلامی ایران و کشور دوست، برادر و همسایه عمان وجود دارد» که در ادامه تصریح کرد که «اراده ایران و عمان ارتقای سطح روابط در حوزه‌های مختلف است» و ابراز امیدواری کرد که «این سفر گامی موثر در راستای تحقق سیاست‌ها و اهداف دولت مردمی برای تقویت و تعمیق روابط سازنده با همسایگان باشد.».
اما در حالی که در جریان مراسم استقبال رسمی، به افتخار رئیس دولت جمهوری اسلامی و هیئت عالی‌رتبه همراهش، ۲۱ گلوله توپ شلیک شد، ۱۲ سند همکاری میان مقامات ارشد دو کشور ایران و عمان در حوزه‌های انرژی، سیاسی، حمل‌و‌نقل، همکاری‌های دیپلماتیک، روابط تجاری و اقتصادی، علمی، محیط زیست و ورزشی به امضا رسید. اسنادی که توسط وزیران امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت، نفت، راه و شهرسازی و رئیس سازمان توسعه تجارت کشورمان و همتایان عمانی آن‌ها به امضا رسید.

منبع: پیام ما

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۴/ ریزش سنگین قیمت دلار

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ قیمت دلار هم‌زمان با پایان مذاکرات مسقط

عکس/ استایل خاص و لاکچری محمدرضا پهلوی ۵۵ سال پیش در سفر سوئیس

عکس/ مجوز حضور تمام رسانه‌ها در مذاکره ایران با آمریکا صادر شد

عکس/ تیپ گنگ بهاره رهنما با عینک و کیف رنگ جیغ

عکس/ عراقچی با ۱۰ دقیقه تاخیر به محل مذاکرات رفت

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/رقص ترامپ دیشب در حاشیه مسابقات رزمی

سفر اعضای دولت پزشکیان به اروپا در تعطیلات نوروز صحت دارد؟

دلار ارزان شد، اما خیار نه!

شرط‌بندی زیباکلام روی توافق ایران و آمریکا

تجمع کارگران بازنشسته در چند شهر

وزیر دفاع آمریکا: مذاکرات با ایران ثمربخش بود

عکس/سردار قاآنی در مراسم اولین سالگرد شهادت سردار زاهدی

عکس/دل نوشته بهرام رادان بعد از دیدار بهروز وثوقی در آمریکا

شهر خرم آباد خواهر خوانده شهر لیدا بلاروس می‌شود

ماجرای پخش صحنه ناهنجار در شبکه سلامت + فیلم

دکتر محسن اسماعیلی معاون راهبردی و امورمجلس رئیس جمهور شد

درخواست ویژه پرسپولیسی‌ها از تماشاگران زن

رئیس‌جمهور پیام تسلیت صادر کرد+جزئیات

روایت قالیباف از اولویت‌های مجلس

اخراج لژیونر استقلالی در شب برد کایسری

انتقاد تند احمد زیدآبادی به سخنان حسن رحیم پور ازغدی

متوسط سن بازنشستگی مشخص شد

احوال رضا صادقی پس از عمل جراحی چگونه است؟

سازمان تامین اجتماعی اطلاعیه داد

تصمیم احمد نوراللهی درباره پیشنهاد پرسپولیس

پزشکیان: هر کسی بتواند بخشی از مشکلات را حل کند، میدان عمل را در اختیارش قرار می‌دهیم

نامزد‌های جایزه ادبی پوشکین معرفی شدند

تشکیل شورای راهبردی هوش مصنوعی در رسانه ملی

عکس/ مرد چینی در آپارتمان اجاره‌ای گوساله نگهداری می‌کند

اینفوگرافی/ چقدر کار کنیم تا ماشین بخریم؟

عکس/ شباهت شوکه کننده شهناز پهلوی ۸۴ سال پیش در آغوش مادر مصری اش

نقطه ضعف بزرگ بمب افکن بی ۲ چیست؟

اعمال افزایش ۲۰ درصدی حقوق شاغلان و بازنشستگان در فروردین نهایی شد؟

ارزش سهام عدالت امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

فیلم/ رقص ماه و فلامینگو‌ها بر آینه مهارلو

تکلیف مترو در بافت تاریخی شیراز به کجا رسید؟

پگاسوس KC-۴۶A؛ هواپیمای سوخت گیری هوایی

کاهش چشمگیر قیمت تخم‌مرغ در بازار

عراقچی برای توضیح به مجلس می‌رود

آخرین وضعیت ایوب العملود با پرسپولیس

فیلم/ پزشکیان: مشکلات را برطرف می‌کنیم

عکس/ تیپ شیک و اروپایی شهناز پهلوی ۷۴ سال پیش در کنار اردشیر زاهدی در بروکسل

شهرزاد کمالزاده: بلاگر‌ها هم می‌توانند بازیگر شوند

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

واکنش تند ثابتی به مذاکرات ایران و آمریکا

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

هشدار تند سرلشکر باقری به دشمنان

عکس/ تیپ بامزه آرنولد ۶۷ سال پیش در مدرسه با لباس بافتنی

مزایا و معایب مزوتراپی مو چیست؟

فیلم/ میدری: خانوار‌های جعلی مانع اصلاح یارانه شدند

فیلم/ بی‌اعتنایی ترامپ به همسر وزیر بهداشت آمریکا

فیلم/ حمله یک نماینده مجلس به دولت و تیم مذاکره کننده

معرفی پرکارترین داور زن در لیگ برتر فوتبال ایران