تاریخ انتشار: ۱۳:۱۴ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۱

اعتراض ورزش سیاسی به ورزش سیاسی

لغو بازی دوستانه تیم ملی ایران با کانادا همچنان با واکنش‌های مختلفی همراه شده است. در کانادا، مسئولان دولتی و سیاست‌مداران این کشور از مسئولان فدراسیون فوتبال کانادا به دلیل آنکه بازی با ایران را لغو کرده‌اند تشکر می‌کنند و موج حمایتی از تصمیم آن‌ها به راه افتاده است.

اعتراض ورزش سیاسی

اقتصاد۲۴- لغو بازی دوستانه تیم ملی ایران با کانادا همچنان با واکنش‌های مختلفی همراه شده است. در کانادا، مسئولان دولتی و سیاست‌مداران این کشور از مسئولان فدراسیون فوتبال کانادا به دلیل آنکه بازی با ایران را لغو کرده‌اند تشکر می‌کنند و موج حمایتی از تصمیم آن‌ها به راه افتاده است؛ اما در ایران شرایط کاملا متفاوت است و سیاسیون از تصمیمی که کانادا گرفته به‌شدت ناراضی هستند و آن را موضعی سیاسی می‌دانند که در تضاد با روح ورزش است. با وجود آنکه چند روزی می‌شود که کانادا به طور رسمی و با صدور بیانیه‌ای خبر داده که بازی با ایران را لغو کرده، مسئولان دولت ایران همچنان با کنایه، خطاب به دنیای غرب می‌گویند «شعار ندهید» و ادعا نداشته باشید که «ورزش از سیاست جداست». نمونه‌اش را می‌شود در اظهارات علی بهادری‌جهرمی، سخنگوی دولت دید.

او در صفحه شخصی خود در اینستاگرام انتقاد تندی به این موضوع داشته و نوشته است: «لغو یک‌جانبه بازی تیم ملی فوتبال ایران با کانادا، نمونه دیگری از تأثیر سیاست بر ورزش در عین ادعای آزادی و نفی سیاست در ورزش است. تحریم ورزشکاران رشته‌های ورزشی مختلف روسیه از سوی فدراسیون‌های جهانی هم یک نمونه اخیر دیگر از همین برخورد‌های سیاسی است. جایی که اقدام مشابهی درخصوص سایر کشور‌های آغازکننده جنگ یا حتی کشور‌های متهم به نسل‌کشی و سایر اقدامات تروریستی انجام نمی‌شود».


بیشتر بخوانید: واکنش وزیر ورزش به لغو دیدار ایران و کانادا


به غیر از او، معاون ارتباطات دفتر معاون‌اول رئیس‌جمهوری هم به لغو دیدار تیم‌های فوتبال ایران و کانادا واکنش نشان داده است. اسماعیل رمضانی در حساب کاربری خود در توییتر نوشته است: «بازی ‎ایران - کانادا لغو شد. ‎فوتبال در دنیا همین‌قدر غیرسیاسی است!». وزیر ورزش، معاونان وزارت ورزش و یکی، دو نفر از نمایندگان مجلس هم از لغو یک‌طرفه این دیدار ابراز ناخرسندی کرده و آن را در تضاد با شعار غربی‌ها دانسته‌اند.

موج منفی در ایران نسبت به اقدام کانادا در حالی صورت گرفته که می‌شود از این بُعد که سیاست از ورزش جداست، حق را به آن‌ها داد. بااین‌حال همان‌طورکه از اسم این ماجرا پیداست، همه‌چیز حول یک «شعار» می‌چرخد و محقق‌شدن این شعار کار سختی است. ایران و چهره‌های دولتی در حالی از رفتار به‌ظاهر سیاسی کانادا گلایه می‌کنند که پیش از این، رفتاری که نشان دهد موضوعات سیاسی را باید از ورزش جدا کنند نداشته یا دست‌کم، عملی که منجر به نتیجه باشد نداشته‌اند.

مسئولان فعلی البته ترجیح می‌دهند مسائل را از زاویه دید خودشان ببینند و اظهار نظر کنند. واقعیت لغو بازی با کانادا به غیر از ساقط‌شدن هواپیمای اوکراینی مسائلی دیگر هم دارد که جای نوشتنش اینجا نیست، اما یک مورد که نماینده‌های پارلمان کانادا به آن اشاره کرده‌اند و می‌شود آن را ذکر کرد، رفتاری است که با تماشاگران زن در ایران شده است. در واقع نگاه سیاسیون کانادا به این بازی فقط مربوط به یک بخش نیست و آن‌ها از این گلایه داشته‌اند که چرا کشورشان باید با تیم ملی کشوری دیدار کند که هنوز حق اولیه زنان را که ورود آزادانه آن‌ها به ورزشگاه است، نمی‌دهد.

حالا باید با استناد به همین مورد به داستانی کهنه برگشت و از دولتمردان سابق و فعلی انتقاد کرد که چرا واکنشی درخور نداشته‌اند تا کشوری، حتی اگر در رنکینگ فیفا از ایران پایین‌تر باشد، برای تیم ملی ناز نکند. اوج چنین داستانی را می‌شود در ماجرای بالارفتن عده‌ای از دیوار سفارت عربستان در سال ۱۳۹۴ جست. افرادی که به‌تن‌هایی با یک کار خودسرانه کاری کردند تا روابط دیپلماتیک دو کشور به هم بریزد. اینکه سیاست به‌هم ریخته مشکل ورزش نیست بلکه موضوع اینجاست که سیاسیون ایرانی که از رفتار کانادا گلایه می‌کنند، چرا زمانی که عده‌ای از دیوار سفارت عربستان در تهران بالا رفتند، چنین اظهارات تندوتیزی نداشتند. اصلا کسی توان برخورد با آن عده را داشت یا خیر؟ اگر بله، نتیجه‌ای هم در پی داشت یا نه؟

عربستان همان موضوع را بهانه کرد و علاوه بر قطع روابط سیاسی‌اش با ایران، تیم‌های ورزشی‌اش را هم از سفر به ایران ممنوع کرد. کنفدراسیون فوتبال آسیا هم حق را به عربستان داد و به همین سادگی تیم‌های ایرانی قریب به هفت سال است که در لیگ قهرمانان آسیا زجر می‌کشند. آن‌ها باید همچنان تن به قانونی بدهند که برگرفته از رفتاری هیجانی از سوی عده‌ای در تهران است و تاوانش هم ظاهرا تمامی ندارد. علاوه بر تیم‌های فوتبال، هیچ ورزشکاری از عربستان به ایران نمی‌آید و فدراسیون‌های مختلف در آسیا هم حق را به تیم‌های عربستانی می‌دهند. وجهه ناخوش این داستان زمانی بیشتر خودنمایی می‌کند که ایرانی‌ها مجبور هستند به عربستان سفر کنند و در خاک آن کشور بازی کنند، ولی عربستانی‌ها کار را به زمین بی‌طرف می‌کشانند. پرسش اینجاست که اگر همان روز نخست برخوردی با عوامل بالارونده از دیوار سفارت صورت گرفته و حسن نیت به کشور عربستان در این زمینه نشان داده می‌شد، آیا باز هم زجر ورزشکاران ایرانی در این مسیر تداوم داشت؟

بعد از آن ماجرا هم که ساقط‌شدن هواپیمای اوکراینی در آسمان تهران رخ داد و کنفدراسیون فوتبال آسیا به بهانه «ناامن‌بودن آسمان ایران» کلا میزبانی را از ایران گرفت تا بعد از تیم‌های باشگاهی، این بار تیم ملی هم مجبور شود از حق مسلمش در مسیر جام جهانی چشم‌پوشی کند.

حالا همان‌طورکه در بالا عنوان شد، یکی از بهانه‌های کانادا برای لغو دیدار با تیم ملی ایران هواپیمای اوکراین بوده و یکی دیگر هم داستان سخت راه‌یافتن زنان به ورزشگاه در ایران است. هنوز زمان زیادی از رفتار زشتی که در مشهد و در حاشیه بازی تیم ملی با لبنان در مرحله انتخابی جام جهانی رخ داد نمی‌گذرد. قبل از بازی، زنان علاقه‌مند به فوتبال قصد ورود به ورزشگاه را داشتند که با اسپری فلفل از آن‌ها پذیرایی شد.

اینجا دوباره باید همان سؤال پرسیده شود که مسئولان دولتی و ورزشی ایران با عامل یا عاملان چنین رفتار زننده‌ای برخوردی کردند؟ پاسخ تا به الان که قطعا منفی است. برخلاف ادعا‌ها و شعار‌های نخست که قرار بود سه روز عامل یا عاملان معرفی و جریمه یا تنبیه شوند، آب هم از آب تکان نخورد و این موضوع مشمول گذر زمان شد. در واقع دوباره دولتی‌ها در کنار فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش، ذره‌ای نشان ندادند که قصد برخورد با این موضوع را دارند تا از حساسیت به‌وجود‌آمده به‌ویژه در فضای رسانه‌ای دنیا کاسته شود.

حال، با کنار هم چیدن این موارد می‌شود انتقادی از آن‌هایی کرد که کار کانادا را نکوهش می‌کنند (امری که جای نکوهش دارد)، ولی در زمان مناسب که باید برخورد مناسب با پدیده‌های بحث‌برانگیز در حوزه ورزش داشته باشند ندارند. طبیعتا اگر ایران با عوامل یکی، دو مورد مذکور برخورد کرده بود، این پیام را به دنیا مخابره می‌کرد که در ایران هم به‌جد به این شعار که ورزش از سیاست جداست پایبندی وجود دارد و آن‌ها تحت هیچ شرایطی حاضر نیستند این دو را با هم مخلوط کنند.

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی