اقتصاد۲۴- بر اساس تحلیل کارشناسان کلی اغلب سهام بازار در سطوح ارزندهای قرار دارند و اصلیترین ریسک و تهدید بورس، کسری بودجه دولت است که در پی آن دولت به خود اجازه میدهد به طرق مختلف در سود صنایع دست درازی کند تا شاید کسری بودجه خود را تا حدی جبران کند.
به زعم اغلب کارشناسان به نظر میرسد بورس خبر محور شده و به تناسب اخباری که در بازار مخابره میشود روند معاملاتی و رفتار معاملهگران به طور کلی تغییر میکند.
ایمان خاکپزان به تحلیل وضعیت بورس اوراق بهادار تهران پرداخت و گفت: گرانیهای بیرون از بازار سرمایه عملا نباید تاثیری بر رشد آن داشته باشد و این موضوع اشتباهی مالی رفتاری است که بر کل بازار سایه انداخته است. به عبارتی دیگر میتوان گفت الزامی برای رشد بازاری که بیرون از آن بازاری با افزایش قیمت همراه شده، وجود ندارد.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: به طور کلی اغلب سهام بازار در سطوح ارزندهای قرار دارند و اصلیترین ریسک و تهدید بورس، کسری بودجه دولت است که در پی آن دولت به خود اجازه میدهد به طرق مختلف در سود صنایع دست درازی کند تا شاید کسری بودجه خود را تا حدی جبران کند.
بیشتر بخوانید: بازار سرمایه چه زمانی دوباره رشد میکند؟
وی تشریح کرد: در چنین شرایطی فولادیها تحت تاثیر افزایش نرخ برق مصرفی و با توجه به اینکه از نرخهای جهانی متاثر میشوند ممکن است حاشیه سود آنها کاهش یابد. بهای تمام شده در سیمانیها نیز تحت تاثیر این موضوع افزایش خواهد یافت و، اما سیمانیها در مقایسه با فولادیها آسیب کمتری از قطعی برق خواهند داشت.
این کارشناس گفت: در پالایشیها رشد کرک اسپرد محصولات آنها وجود دارد، اما احتمال میرود دولت در سود این شرکتها دخالتهایی داشته باشد. پتروشیمیها نیز ریسک بیشتری دارند و باید با دقت نظر بیشتری رصد شوند.
خاکپزان خاطر نشان کرد: به طور کلی ریسک سیستماتیک در بازار وجود ندارد و در مجموع به نظر میرسد بورس خبر محور شده و به تناسب اخباری که در بازار مخابره میشود روند معاملاتی و رفتار معاملهگران به طور کلی تغییر میکند.