تاریخ انتشار: ۱۱:۳۱ - ۰۶ تير ۱۴۰۱

خطر خیزش دوباره کرونا در کشور

یک اپیدمیولوژیست با اشاره به وضعیت کرونا در جهان و ایران، شرایط کرونا را شکننده‌تر از گذشته دانست و گفت: در حال حاضر کشور ما هم مانند برخی کشور‌های دیگر، در معرض خطر خیزش موارد ابتلا و پیک است؛ بنابراین نظام سلامت باید آمادگی لازم را داشته باشد و تعداد تست‌ها و همچنین کنترل‌های مرزی اعم از هوایی و زمینی و ... افزایش یابد.

خیزش دوباره کرونا در کشور

اقتصاد۲۴- دکتر حمید سوری درباره آخرین وضعیت کرونا در جهان و ایران، گفت: بعد از اینکه اُمیکرون به عنوان واریانت غالب بر بسیاری از کشورها حاکم شد، طبیعتا به این دلیل که شدت بیماری کاهش یافته بود، موارد مرگ و بستری هم کاهش یافت، اما موارد ابتلا علی‌رغم اینکه نوساناتی داشت، در بسیاری از کشورها همچنان دیده می‌شود. به همین دلیل هرگز تا به حال از خاموشی اپیدمی از سوی مراکز معتبر دنیا صحبتی نشده است.

وی افزود: زمانی می‌توانیم بگوییم که اپیدمی خاموش شده یا پاندمی تمام شده که حداقل دو دوره از بیماری بگذرد و ما مورد ابتلای جدیدی نداشته باشیم. نهایتا از آنجایی که چنین اتفاقی نیفتاده، طبیعتا نیازمند این بودیم که رصد و رهگیری را در فرآیند اپیدمی داشته باشیم و پیگیری را انجام دهیم. همچنین از آنجاکه در کشور ما که نظام بیماریابی فعال وجود ندارد، تعداد تست‌ها کاهش یافت و نتوانستیم خیلی تصویر روشنی از اپیدمی در کشور داشته باشیم، اما در کشورهایی که بیماری‌یابی فعال دارند، نشان داده شد که این نوسانات در ابتلا ایجاد  شده و خیزشی آغاز شده است.

افزایش موارد ابتلا به کرونا در کشورهای اطراف ایران

سوری با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۵۰ کشور دنیا خیزش در موارد ابتلا به کرونا را نشان می‌دهند، گفت: متاسفانه برخی از این موارد خیزش به تدریج  در کشورهای منطقه در حال افزایش است. کشورهایی مانند عربستان، کویت، امارات، پاکستان، عراق، قطر و... که همه این کشورها افزایش موارد ابتلا را داشتند. به ویژه در شرایطی که اخیرا زائرانی از عتبات بازگشته‌اند، نگرانی احتمال افزایش موارد ابتلا در کشور ما هم وجود دارد.

خطر خیزش دوباره کرونا در کشور

توصیه‌هایی برای مقابله با پیک احتمالی

وی با تاکید بر لزوم بیماریابی در کشور، گفت: در حال حاضر کشور ما در معرض خطر خیزش موارد ابتلا و پیک است. برای اینکه بتوانیم این موضوع را کنترل کنیم، نظام سلامت باید آمادگی لازم را داشته باشد؛ باید تعداد تست‌ها افزایش یابد، کنترل‌های مرزی اعم از هوایی و زمینی و ... افزایش یابد، باید رصد کنیم تا ببینیم که طغیان‌های ابتلا در کجاها ممکن است رخ دهد و آن‌ها را به صورت سریع شناسایی کرده و پاسخ دهیم. بر همین اساس نیاز داریم که تیم‌های واکنش سریع فعال شوند.


بیشتر بخوانید: اسامی شهر‌های آبی و زرد کرونا اعلام شد


همچنین نیاز است که ببینیم سطح ایمنی جامعه‌مان چقدر است، اگر پیک جدیدی آید و خیزش پیدا کند، سطح ایمنی جامعه ما در حدی هست که بتواند مقابله کند یا اینکه سطح ایمنی به دلیل گذشت زمان پایین آمده و تعداد افراد حساس جامعه افزایش یافته و در نتیجه ممکن است که ما پیک بعدی را شاهد باشیم.

شرایط کرونا شکننده‌تر از قبل

وی درباره نحوه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شرایط فعلی، گفت: در حال حاضر اوضاع اپیدمی کاملا شکننده است و حتی با احتمال ضعیف بازگشت اپیدمی نیاز است که محافظت کنیم.

هیچ مطالعه‌ بومی نداریم که ثابت کند و نشان دهد که نیاز است که در فضاهای مختلف ماسک بزنیم یا خیر؟. در کشورهای مختلف مطالعاتی انجام شده و باتوجه به سنجش سطح خطر مقداری تسهیلات یا سخت‌گیری‌ها را تغییر دادند، حتی در یک کشور الزاما یک شهرستان با شهرستان دیگر الگوی مشابهی ندارد. بنابراین برای تحلیل وضعیت، نیاز به اطلاعات و مطالعات علمی بومی داریم و دوم اینکه سطح خطر را بسنجیم و بر اساس سنجش سطح خطر اعلام کنیم که ماسک استفاده کنیم یا خیر.

من به عنوان کسی که تخصصم در حوزه اپیدمیولوژی است و از ابتدا هم در کرونا درگیر بودم، به هیچ وجه کنار گذاشتن ماسک را توصیه نمی‌کنم. البته اینکه صرفا اعلام کنیم فضای باز، باید بدانیم که یک ورزشگاه هم با تراکم جمعیت بالا فضای باز تلقی می‌شود، اما در آنجا احتمال سرایت ابتلا بسیار بالاست. بنابراین نمی‌توان به این صورت قضاوت کرد. بنابراین نمی‌توان به صورت علمی چنین توصیه‌ای کرد. به ویژه در حال حاضر که شرایط کرونا شکننده‌تر شده و خبرهای نگران‌کننده‌ای می‌آید، اصلا موافق نیستم که سخت‌گیری‌های مربوط به رعایت پروتکل‌ها به صورت رسمی کاهش یابد.

سوری در ادامه گفت: در حال حاضر سویه غالب همچنان سویه اُمیکرون است، اما ساب‌واریانت‌های اُمیکرون به شکل‌های مختلف وجود دارند. متاسفانه از آنجایی که در کشور نظام توالی‌یابی ویروس نداریم، خیلی نمی‌توانیم درباره ساب‌واریانت‌های موجود در کشور قضاوت کنیم. به نظر می‌آید که ساب‌واریانت‌های BA۴ و BA۵ هم سرایت پیدا کرده باشد، اما مستندات قوی برای این موضوع وجود نداشته است.

تزریق دز یادآور و شرط‌های آن

این اپیدمیولوژیست درباره شرایط تزریق دزهای یادآور واکسن کرونا نیز به ایسنا گفت: واکسیناسیونی که در مقابل کرونا انجام می‌شود، در خوشبینانه‌ترین شکل ممکن، حدود ۷۰ درصد اثربخشی دارند. یعنی اگر ۱۰۰ درصد مردم واکسن تزریق کرده باشند، ۷۰ درصدشان ایمنی پیدا کرده‌اند. حال اگر دو دز تزریق شود، شانس ایمنی افزایش می‌یابد. از طرفی با گذشت زمان سطح ایمنی افراد کاهش می‌یابد. معمولا این واکسن‌ها چهار تا شش ماه بعد از آخرین تزریقی که انجام می‌گیرد، سطح ایمنی‌شان کاهش یافته و دیگر فرد در مقابل بیماری ایمن نیست. بنابراین لازم است که تزریق مجدد داشته باشند. منتها این کار هم منوط به این است که در سطح کشور یک بررسی داشته باشیم و ببینم که سطح ایمنی جامعه چقدر است، آیا واقعا سطح ایمنی کاهش یافته یا فکر می‌کنیم که کاهش یافته است. باید یاد بگیریم که بدون مستندات علمی و به ویژه مستندات بومی نمی‌توان تصمیم گرفت و از آن دفاع کرد.

سوری ادامه داد: متاسفانه آن شاخه تحقیق یا بازوی تحقیقاتی که باید در کنار تصمیم‌گیری در حوزه سلامت باشد، بسیار ضعیف است. نیاز داریم که بازوی علمی را برای تصمیم‌گیری در کشورمان در حوزه سلامت به حدی تقویت کنیم که خطا در تصمیم‌گیری به حداقل ممکن برسد.

وی گفت: باید توجه کرد که منظور از دز یادآور این است که افرادی که سطح ایمنی‌شان پایین آمده، بوستر تزریق کنند تا مجددا سطح ایمنی افزایش یابد. اگر واقعا تزریق دز بوستر نیاز باشد و بر اساس مطالعات به این نتیجه برسیم، به صلاح است. در عین حال مشخص هم نیست با شرایطی که تداعی کردیم و اعلام کردیم که همه چیز عادی شده و ... مردم از تزریق دز یادرآور استقبال کنند. باید روی این موضوع هم کار شود که مردم هم برای تزریق دز بعدی واکسن ترغیب شوند. در غیر این صورت ممکن است با شکست مواجه شود و بعد ترمیم آن بسیار سخت خواهد بود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ رونمایی رضا حسین زاده از ازدواج مجددش

عکس/ واکنش احساسی کارگردان تاسیان به تغییرنام خلیج فارس

عکس/ استایل خاص فرح پهلوی در حال موتور سواری با دخترش در جنوب

شور و حال برداشت گل محمدی از باغات میمند با رنگ و بوی بی نظیر

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ ژست رسمی مقامات دربار و تیمورتاش ۹۹ سال پیش در کنار تاج رضاخان

اینفوگرافی/ وعده‌های وزیر نیرو درباره قطعی برق از پارسال تا امسال

عکس/ قابی احساسی از حوری تاسیان در آغوش همسرش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ انتشار جدیدترین تیزر سریال عاشقانه سووشون

بازوبند به دست چهار ستاره پرسپولیس + عکس

عکس/ قابی صمیمی و جنجالی از امیر جعفری و همسرش در کنار دوستانشان

فیلم/ آخرین خبر در مورد آغاز دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا

فیلم/ لحظه اصابت رعد و برق به تیر برق در مشگین‌شهر

عکس/ فائزه هاشمی روی جلد یک روزنامه رفت و سوژه شد

معرفی وزیر اقتصاد به تعویق افتاد

عکس/ علیرضا زاکانی در حال سخنرانی در ستاد انتخاباتی سید محمد خاتمی؟!

پل معلقِ صلح رویایی بر فراز درهٔ کشمیر؛ تبعات ۷۸ سال مناقشه برای هند و پاکستان + فیلم

عکس/ محل احتمالی مذاکره ایران و آمریکا

عکس/ نمای ویژه از یگان هلی‌کوپتری شهربانی کشور ۵۴ سال پیش

وحید امیری در پرسپولیس می‌ماند؟

اینفوگرافی/ میزان استفاده از فیلترشکن در میان ایرانی‌ها

قیمت ماهی امروز + جدول

فیلم/ انتقاد شدید یک روحانی به رفتار نعیمه نظام‌دوست در جوکر

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

علی مدنی‌ زاده کیست؟/ از حلقه نخبگان تا گزینه‌ای بی‌حاشیه برای وزارت اقتصاد

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ رونمایی از سردیس مدیرعامل توسط خودش

معرفی نفربر زرهی نسل بعدی کوماتسو

آمریکا چگونه شبکه فروش نفت ایران را هدف گرفته است؟

فیلم/ ایران و آمریکا در ایستگاه چهارم؛ مذاکره با گام‌های محتاط

فیلم/ کنایه رسایی به فوتبال بازی کردن پزشکیان

عکس/ یک لوکیشن عجیب در گوگل مپ جلب‌توجه کرد

عکس/ چهره جذاب طاهره سریال لحظه گرگ‌و‌میش با تیپ لاکچری

جشنواره بزرگ ماهیگیری در روستای حلیمه جان رودبار

عکس/ پست نگران‌کننده ایرج طهماسب درباره مرگ خودش

عکس/ کاریکاتوری تازه درباره مشکلات اقتصادی بی پاسخ در ایران

عکس/ تغییر چهره شوکه کننده مجری معروف در جشن تولد ۳۷ سالگی اش

عکس/ خوشحالی مهدی مهدوی کیا از صعود هامبورگ به بوندسلیگا

فیلم/ استقبال عارف از نخست‌وزیر ازبکستان

کارت سوخت فعلاً حذف نمی‌شود

عکس/ چهره مخوف زن کولی در حال گرفتن شپش سر دختر جوان در دوران قاجار

عکس/ بچه داری سخنگوی کاخ سفید در محل کارش

روایت قتل هولناک زهرا میرزایی از زبان خانواده‌اش

مدافع پرسپولیس از ایران خارج شد + عکس

عکس/ چهره خاص مردان کوتاه‌قامت در دوران قاجار با پوشش جالب

بابک زنجانی پس از خودروسازی در کمین تیم فوتبال راه آهن!

عکس/ چهره متفاوت ناخدا صمدی ۴۸ سال پیش در بوشهر با سبیل خاص

فیلم/ تبلیغ انتخاباتی زاکانی با فروش گوشت در اپلیکیشن شهرزاد

فیلم/ بیانیه نمایندگان مجلس در حمایت از نام خیلج فارس

عکس/ مرلین مونرو در کنار همسر اول اش ۸۶ سال پیش و در ۱۶ سالگی

گزارش بورس امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

نیویورک‌تایمز: خلیج فارس ایرانیان را متحدتر کرد

عکس‌/ ژست هنری مریم سریال تاسیان در اتاق قرمز

عکس/ بازدید امیر اسبق کویت ۴۹ سال پیش از کارخانه گونی بافی رشت

کمین بابک زنجانی برای بلعیدن خودروسازی سایپا

ظریف چه ساعتی به نمایشگاه کتاب می‌رود؟

فیلم/ حرکت متفاوت حامد بهداد در حمایت از تتلو