اقتصاد۲۴- موناسادات حسینی: شاخص کل بورس در روز چهارشنبه افتی ۷۱۶.۳۳ واحدی را ثبت کرد و به عدد یک میلیون و ۵۱۳ هزار واحد رسید. شاخص هم وزن نیز ۳۸۸.۶۷ واحد رشد کرد و به عدد ۴۲۱ هزار و ۴۸۱ واحد رسید. نمادهای شاخص ساز شپنا، فارس، نوری و شتران بیشترین تاثیر را بر افت شاخص کل بورس گذاشتند و نمادهای شاخص بفجر، وغدیر و مبین روز چهارشنبه سبزپوش بودند.
در این میان سوال اصلی این است که بورس هفته آینده را چگونه آغاز میکند؟
یک کارشناس بازار سرمایه به اقتصاد ۲۴ گفت: هفته گذشته چند عامل دست به دست هم داد تا بازار نسبتا ضعیفی را داشته باشیم.
همایون دارابی ادامه داد: نکته اول اینکه فصل مجامع شرکتهای بورسی در حال اوج گرفتن است و شرکتهای بزرگی وارد مجامع میشوند. معمولا ماه آخر فصل مجامع شرکتهای بورسی ماه آرامی است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در همین حال وضعیت دو گروه چندان مشخص نبود؛ نخست گروه خودرویی بود، زیرا همچنان خودرو نتوانست وارد بورس کالا شود.
دارابی گروه دوم را گروه پالایشی نام برد و ادامه داد: در روز سه شنبه یکی، دو گزارش از گروه پالایشی رسید که خوب بود و باعث شد روز سه شنبه شرایط بازار کمی بهتر شود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: قیمت دلار و کامودیتیها هفته گذشته رو به کاهش بود و به همین دلیل از تب و تاب صادراتیها در بازار کم شد. این عوامل در کنار افزایش نرخ بهره بین بانکی دست به دست هم دادند تا به بازار سرمایه فشار بیاورند.
بیشتر بخوانید: افزایش دامنه نوسان چه تاثیری روی بورس دارد؟
دارابی در مورد پیش بینی بورس در هفته آتی گفت: هفته آینده هم البته همین شرایط وجود دارد. هم فصل مجامع شرکتهای بورسی است و هم نرخ بهره بین بانکی رو به افزایش است. گزارشهای شرکتها نیز بعضا گزارشهای خوبی است و مانع از افت بازار میشود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار هفته آینده همچنان جو هفته گذشته را خواهد داشت یعنی یک جو متعادل، یکی دو روز منفی و یکی دو روز مثبت را خواهد داشت.
دارابی در مورد گشایش بورس در روز شنبه گفت: روز شنبه بورس به صورت متعادل آغاز خواهد شد مگر اینکه اتفاقی در آخر هفته بیفتد که بعید میدانم. همچنین از هر گروهی تک نمادها مورد توجه هستند و ما در حال حاضر گروه لیدری نداریم. گروه سهامی که گزارش خوبی داده باشد به خصوص گزارش عملکرد فصل اول، میتواند مورد توجه باشد.