اقتصاد۲۴- عاطفه اسحاقی: بورس در حالی در آخرین روز کاری خود در هفتهای که گذشت، پنج هزار و ۲۶۴ واحد، معادل ۰٫۴ درصد رشد کرد که به این ترتیب شاخص در سطح یک میلیون و ۴۴۳ واحد متوقف شد.
در بین نمادها در طول هسته گذشته پالایشی (فرآوردههای نفتی) و پتروشیمی (شیمیایی) تنها صنایع با بازدهی مثبت بودند که توانستند تا ۱ درصد رشد کنند.
یک کارشناس بازار سرمایه به اقتصاد ۲۴ گفت: در هفته گذشته یک بازار منفی را داشتیم. بورس برای ششمین هفته پیاپی و ۹ هفته متناوب در حال کاهش است.
همایون دارابی معتقد است افزایشهای پیاپی نرخ بهره بین بانکی، بحث قیمت گذاری دستوری یا دخالتهای دولت در امور بنگاهها و همچنین کاهش قیمت برخی مواد خام در بازار جهانی باعث شده که سهامداران نگران باشند و ما شاهد افت بازار باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه احتمالا هفته آینده هم این روند ادامه دارد، گفت: با وجود اینکه شاهد رسیدن قیمت سهام به سطوح ارزندهای هستیم، اما احتمالا همچنان بازار بدون انگیزه کافی است و فعلا منتظر است که ببیند آیا دولت حمایتی از بازار خواهد کرد یا نه و آیا در بحث نرخ سود بانکی اتفاقی خواهد افتاد یا خیر.
دارابی افزود: فعلا به نظر میرسد بازار در مدار کاهشی است تا اطمینان به بازار برگردد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه فعلا انگیزهای برای رشد فوق العاده در بازار نداریم، گفت: اگر هم بورس روز شنبه مثبت باشد این روند متعادل خواهد بود؛ به این معنا که اتفاق خاصی رخ نمیدهد.
بیشتر بخوانید: جلسه فوری صالحآبادی و عشقی درباره نرخ بهره بین بانکی
دارابی در واکنش به جلسه رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با رئیس کل بانک مرکزی در روز سه شنبه گفت: عصر روز سه شنبه جلسه شورای پول و اعتبار تشکیل جلسه داد و نرخ سود سپرده قانونی را زیاد کرد؛ این به معنای آن است که بانک مرکزی و سیاست گذار پولی کشور فعلا بر مدار سیاست انقباضی است و با افزایش نرخ سپرده قانونی سعی در اتخاذ سیاست انقباضی دارد که البته در موقعیت کنونی هم سیاست اشتباهی است، اما به نظر میرسد بانک مرکزی اصرار دارد که این سیاست اشتباه را جلو ببرد.