اقتصاد۲۴- انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان عقیده دارند که وزارت صمت هزینههای تولید را درک نمیکند.
عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: دخالت دولت در بازار و قیمت کالاها و همچنین اعمال محدودیتهای برق، گاز و و انرژی، تولید را تضعیف میکند. به جایی میرساند که شاید ناچار شویم تولید را متوقف کنیم؛ بنابراین برای حفظ و تداوم تولید از وزارت صمت انتظار داریم ادامه روند تولید و هزینههای تولید را درک کند.
این مسئول ادامه داد: تا قبل از خراد ۱۴۰۰ قیمت سیمان به صورت دستوری و از سوی وزارت صمت و سازمان حمایت تعیین میشد. ولی پس از اینکه سیمان وارد بورس کالا شد قیمت در مکانیسم عرضه و تقاضا تعیین شد و شرایط صنعت نیز بهبود پیدا کرد.
وی با بیان اینکه، اما در چند ماه اخیر شاهد برخی دخالتها در بازار سیمان بودیم، اظهار کرد: قوانین بازار سرمایه حکم میکند که با ورود محصولات به بورس، قیمت نباید دستوری باشد و عرضه و تقاضا قیمت را کشف کند. اما دولت هم به عنوان متولی بازار کشور ناچارا برخی دخالتها را انجام میدهد.
بیشتر بخوانید: پیشبینی بورس امروز ۸ مرداد ۱۴۰۱
وی با بیان اینکه تولید نیاز به هزینه دارد و مسئولان باید این موضوع را درک کنند که برای تامین هزینهها باید فروش با قیمتی انجام شود که هزینهها را پوشش دهد، گفت: دخالت دولت در معاملات کالاها همچنین اعمال محدودیتهای برق، گاز و انرژی، تولید را تضعیف میکند. به جایی میرساند که شاید ناچار شویم تولید را متوقف کنیم. پس برای حفظ و تداوم تولید باید تمهیداتی در نظر گرفته شود.
وی تشریح کرد: با ورود سیمان به بورس کالا قیمتها واقعی شد و هزینهای که در جیب دلالها میرفت، نصیب کارخانجات شد.
شیخان عنوان کرد: این راهکار بسیار مثبت و مفید بود، زیرا هم باعث رضایت تولیدکنندگان، مصرف کنندگان و سهامداران شد. هم اینکه قیمتها به صورت شفاف در بورس معامله شد. بسیاری از دلال بازیها کاهش پیدا کرد. علاوه بر این برخی از مشکلات کارخانجات از جمله کمبود نقدینگی تا حدود زیادی برطرف شد و این مسائل با ورود سیمان به بورس کالا رخ داد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: با محدودیت برق و انرژی که از سوی وزارت نیرو برای کارخانجات سیمان اعمال شد. طبیعی است که تولید کاهش مییابد و وقتی تولید کاهش یابد، فشار و هجوم به بورس و بازار سیمان برای خرید وارد میشود. این باعث میشود تا قیمت محصول صعودی شود؛ این موضوع در مورد سایر صنایع همچون فولاد و پتروشیمی هم مطرح است. باید دولت این نکته را در نظر بگیرد که این موارد مقطعی است لذا دخالتها را کاهش دهد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان تصریح کرد: بنابراین آن چه که از وزارت صمت انتظار داریم درک ادامه روند تولید است. باید همهی تلاش وزارت صمت به عنوان متولی تولید این باشد که روند تولید ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: در این راستا باید وزارت صمت جلساتی با تشکلات تخصصی و بورس کالا برگزار کند تا راهکاری درنظر گرفته شود که هم قیمت محصولات به طور کاذب بالاتر نرود، هم کارخانجات دچار زیان نشوند، هم دولت به مقاصدش برسد، همچنین تولید با روندی مطلوب جریان داشته باشد و مصرف کننده نیز بتواند محصول مورد نظر خود را خرید کند.
شیخان با بیان اینکه مازاد بر نیاز کشور تولید سیمان صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: واقعیت این است که با افزایش هزینهها، تولید دشوار شده و اگر درآمد خوبی نداشته باشیم قطعا نمیتوانیم تعمیرات اساسی انجام دهیم. از سوی دیگر محدودیتهای برق و گاز باعث میشود تا هزینهها افزایش یابد و زمانی هم که تولید کاهش یابد، هزینه تولید بیشتر شده و موجب میشود تا به سمت تعدیل نیرو و مشکلات دیگر حرکت کنیم.
شیخان با اشاره به اینکه این مشکلات با تعامل قابل حل بوده و با تعامل میتوانیم تولید و فروش با قیمتهای مناسب داشته باشیم، عنوان کرد: به عنوان مثال اخیر تعاملی با وزارت نیرو صورت گرفت و با جلسهای که صنعت سیمان با وزیر نیرو برگزار کرد. قدمهای مثبتی برداشته و توافقاتی صورت گرفت تا روند تولید سیمان متوقف نشود پس با این رویکرد حتما مشکلات به حداقل میرسد.