تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۱

ادامه بارش های موسمی در جنوب شرق ایران تا انتهای شهریور

«‌صادق ضیائیان‌» رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا‌، در گفتگو با روزنامه اینترنتی فراز از چگونگی وضعیت سامانه بارش‌ها‌، دلایل آن و تغییر اقلیم در ایران سخن می‌گوید.

ادامه بارش های موسمی در جنوب شرق ایران تا انتهای شهریور

اقتصاد۲۴- تیتر بسیاری از روزنامه‌ها و بحث داغ رسانه‌های فضای مجازی به خصوص اینستا‌گرام، تلگرام و تویتر، اخبار سیل‌ها و بارش‌های ناگهانی اخیر شده است که در بسیاری از استان‌های کشور این بارش‌ها با غافلگیر کردن مردم باعث مرگ تعداد قابل توجهی از هموطنانمان شده است.

طی روز‌های اخیر سامانه بارشی «مونسون» به شرق فارس، هرمزگان، جنوب کرمان و جنوب سیستان و بلوچستان رسید. این بارش‌های سیل‌آسا طی روز‌های اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان باعث مسدود شدن راه‌ها، قطع برق و بروز خسارت به منازل مسکونی شده است. قربانیان سیل در استهبان ۳۲، در امام‌زاده داوود ۵ و در سیستان و بلوچستان ۲ نفر اعلام شد. طبق اعلام هواشناسی، اثرات این بارش‌ها ممکن است بوشهر، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد را هم تحت تاثیر قرار دهد. پدیده «مونسون» در تابستان بر روی اقیانوس هند تشکیل می‌شود و بارش‌های شدید و سیل‌آسا را به همراه دارد.

صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هو‌ا، ضمن پیش‌بینی وضعیت بارندگی‌ها تا پایان روز شنبه هفته آینده به سؤالات فراز در خصوص تغییر اقلیم در ایران و شایعاتی در خصوص ورود ایران به ۵۰ سال خشکسالی پاسخ می‌دهد.

این سامانه بارشی تا چه زمانی در آسمان کشورمان فعالیت می‌کند؟

تا اوایل هفته یعنی تا شنبه و یکشنبه آینده این سامانه فعالیت خود را ادامه می‌دهد، اما شدت بارش‌ها در مناطق مختلف متفاوت خواهد بود. مثلا برای امروز پنجشنبه در بخش‌های شمالی استان سیستان و بلوچستان، نیمه غربی استان کرمان، استان فارس، استان بوشهر، یزد، اصفهان، البرز و تهران بارندگی خواهیم داشت. روز جمعه این بارش‌ها در استان سیستان و بلوچستان، کرمان، استان فارس، کهگیلویه و بویر‌احمد، استان تهران، چهارمحال بختیاری و استان البرز بارندگی خواهیم داشت. روز شنبه جنوب استان کرمان، بخش‌هایی از استان هرمزگان به خصوص نیمه غربی این استان، استان فارس، استان اصفهان، استان بوشهر و بخش‌هایی از استان یزد و ارتفاعات استان تهران و استان البرز بارندگی خواهیم داشت.

آیا امکان ادامه این روند این بارندگی‌ها در ماه‌های آینده وجود دارد؟

انتظار می‌رود این نوع پدیده بارشی که موسمی هستند، کم وبیش در جنوب شرق کشور در ماه‌های آینده تا انتهای شهریور ماه فعالیت خود را ادامه دهد. اما در خصوص پیش‌بینی سیل‌ها باید بگویم سیل‌ها از یک الی ۲ روز قبل قابل پیش‌بینی هستند و نمی‌توان از چند ماه قبل آن‌ها را پیش‌بینی کرد. اما چون این بارش‌ها موسمی هستند هرآن احتمال وقوع سیل هست و ما چند روز پیش از وقوع سیل هشدار‌های لازم را اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

بارش‌های زمستان آینده و میزان بارش‌ها به چه صورت خواهد بود؟ آیا سال پر بارانی خواهیم داشت

بارش‌های زمستان آینده از الان قابل پیش‌بینی نیست؛ اما چیزی که نقشه‌های هواشناسی به ما نشان می‌دهد و عدم قطعیت آن بالا هست، از الان قابل پیش‌بینی نیست. چیزی که در حال حاضر نقشه‌ها به ما نشان می‌دهد این است که پاییز امسال دیر‌رس است و خوشبختانه زمستان بدی نخواهیم داشت.


بیشتر بخوانید: کشف اجساد ۱۱ نفر در دومین روز حادثه سیل امامزاده داوود(ع)


دلیل بارش‌های ناگهانی و بی‌سابقه تابستان امسال چیست؟

دلیل را باید تقویت بارش‌های موسمی دانست که روی کشور اتفاق افتاد. بارش‌های موسمی معمولا در تابستان‌ها در جنوب شرق کشور فعالیت می‌کند و بارش‌هایی را به همراه دارد. چیزی که الان اتفاق افتاده این است که این بارش‌ها شدت گرفته است و فعالیت این سامانه بارشی شدید شده است و این شدت فعالیت باعث درگیر شدن استان‌های بیشتری شده است.

در ده‌های ۵۰، ۶۰ و ۷۰ ما شاهد بارندگی‌های بسیار مطلوبی در سطح کشور بودیم، اما پس از آن رفته رفته از میزان بارندگی‌ها در سطح کشور کاسته شد و شاهد روند سیر نزولی بارش‌ها در کشور بودیم برخی از کارشناسان هواشناسی بحث تغییر اقلیم در بسیاری از نقاط کشور را عنوان کردند. به نظر شما در ایران تغییر اقلیم صورت گرفته است؟

بله ما شاهد یک تغییر اقلیم هستیم. تغییر اقلیم یک آثاری دارد و بازه دراز مدتی در طول ۳۰ الی ۴۰ سال دارد. اتفاقی که پس از تغییر اقلیم می‌افتد این است که افزایش دما آغاز می‌شود و تاثیراتی را به جا می‌گذارد، به این شکل که تعداد سال‌های خشک زیاد می‌شود، تعداد و شدت پدیده‌های اصلی هواشناسی مثل سیل ها، تگرگ‌ها، رعد و برق و باد‌های تند افزایش پیدا می‌کند. یعنی اگر قبلا در هر سال شاهد ۳ سیل بودیم حالا این تعداد به ۵ تا ۱۰ سیل در سال افزایش می‌یابد.

در چند سال اخیر در فضای مجازی شاهد انتشار مطالبی بودیم که گفته می‌شد ایران وارد دوره ۵۰ سال خشکسالی شده است. این گونه مطالب در سطح وسیع و تحت عنوان اطلاعیه ناسا در خصوص وضعیت آب و هوایی ایران به شدت باز‌نشر می‌شد. به عقیده شما ایران وارد دوره خشکسالی ۵۰ ساله شده است؟ \

- مردم نباید زیاد به اطلاعات غیر موثقی که در فضای مجازی منتشر می‌شود تکیه کنند. در فضای مجازی عده‌ای به دنبال افزایش مخاطب مطالب را بدون سندیت انتشار می‌دهند و عده‌ای دیگر با مقاصد سیاسی این گونه مطالب را انتشار می‌هند و قابل اعتماد نیستند، آن‌ها خبر‌های دروغ و راست را با هم ترکیب می‌کنند و قصد این را دارند که خبر خود را جذاب کنند و گاهی ایجاد رعب و وحشت کنند. هشدار‌های کارشناسان هوا‌شناسی به صورت مستند و علمی است و مردم باید به هشدار‌های مراکز معتبر علمی توجه کنند نه پیج‌هایی که از نظر علمی اعتبار ندارند. ناسا یک سازمان فضایی است و کاری به هواشناسی و پیش‌بینی‌های مربوط به آن ندارد و امور مربوط به ستاره‌ها و سیاره‌ها را دنبال می‌کند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پمپ گازوییل اتوبوس‌های دوطبقه تهران حدود ۶۰ سال پیش

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ آخرین تصویر از صادق هدایت در فرودگاه مهرآباد ۷۵ سال پیش

عکس/ کلاهخود خاص و زیبای بازمانده از ۲۲۰۰ سال پیش و دوره اشکانیان

عکس/ فرح دیبا ۵۴ سال پیش در دفتر کار اختصاصی‌اش

عکس/ ایرج قادری و بهمن مفید ۵۰ سال پیش در فیلم رفیق

عکس/ نمایی از آرامگاه ابن سینا ۷۰ سال پیش در همدان

عکس/ استایل ساحلی فرشته حسینی در خارج از کشور

عکس/ نمایی دیدنی از مقبره کوروش کبیر در دهه ۵۰

عکس/ کافه نادری ۷۰ سال پیش قرارگاه عشاق جوان

عکس/ شورانگیز و بیک ایمانوردی ۵۰ سال پیش کنار هم

عکس/ زیبایی دروازه برفی تهران ۱۵۰ سال پیش و دوره ناصرالدین شاه

عکس/ تغییر چهره شورانگیز طباطبایی در گذر ۶۰ سال

عکس/ غلامحسین بنان با عینک و استایل خاصش ۶۵ سال پیش

عکس/ رونمایی نیوشا ضیغمی از مجسمه جالب خود

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

پدیده شاغلان فقیر چگونه ظهور کرد؟/ دستمزدی که شورای عالی کار مصوب می‌کند، در نهایت فقر تولید می‌کند

پیش بینی بورس امروز شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳

رفع بوی بد دهان با مصرف این ماده غذایی

طرز تهیه فرنی سیب

دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان + معنی و تفسیر

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

راز عمرِ ۱۱۷ ساله پیرترین زن جهان

رفع نفخ شکم با مصرف این ماده غذایی

این میوه برای سلامت دندان ضرر دارد

آیا سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال خطرناک است؟

این میوه‌ها سرشار از شکر هستند

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۵ اسفند ۱۴۰۳/ خریداران دلار سردرگم شدند

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۵ اسفند ۱۴۰۳/ قیمت طلا در سقف تاریخی

شیرینی هلال پسته شیک و خوشمزه

نقشه راه اقتصادی بلندپروازانه چین برای سال ۲۰۲۵/ وعده ایجاد بازار بازتر برای سرمایه گذاری 

کشف جسد مثله شده‌ مردی در یک بزرگراه تهران

فیلم/واکنش وزیر نفت به تحریم شدنش

جزئیات موافقت حماس برای آزاد کردن گروه جدیدی از اسرا

فیلم/ آیا کار‌های میلاد کرمی، بلاگر ارتفاع، واقعا خطرناک است؟

مازیار زارع: پرسپولیس برخلاف قبل چندان موقعیت نداشت

جدول لیگ برتر بعد از برد پرسپولیس مقابل ملوان

عکس/لاریجانی و سردار قاآنی در مراسم گرامیداشت شهیدان باکری

فیلم/گل دوم پرسپولیس به ملوان توسط دورسون دقیقه ۶۶

علت زلزله امروز تهران مشخص شد

کارشناسی داوری پرسپولیس-ملوان؛ اخراج یا پنالتی؟

اختتامیه شیرین پرسپولیس در ۱۴۰۳؛ موقتا در صدر

جواد یحیوی: خودم را تسلیم پلیس کردم

ناگفته‌های روحانی از ماجرای خرید اس ۳۰۰ از روسیه

پیش بینی بورس فردا شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳

چرا هر روز روی اعصاب مردم می‌روید؟

جمله مشترک دو امام جمعه درباره امکان دستیابی به سلاح هسته‌ای

ترکیه مدعی بازداشت ۵ مظنون به جاسوسی برای ایران شد

حسین موسویان: قرار بود به اقتصاد اول منطقه تبدیل شویم

عکس/آلودگی هوای تهران از ارتفاعات توچال

فیلم/گل اول پرسپولیس توسط علیپور در دقیقه ۱۶

فیلم/ضیافت افطار زلنسکی

انتقاد شدید آیت الله نوری همدانی از صداوسیما

مرد شماره ۲ داعش در عراق به هلاکت رسید

آیت الله محقق داماد: مگر هر واجبی باید در قانون بیاید؟

قالیباف: کالابرگ هر ماه پرداخت خواهد شد