اقتصاد۲۴- حسن تقیزاده رییس اتحادیه برنجفروشان بابل تاکید کرد: برنجها در کارخانه دپو شده و در دست کشاورزان است و هیچ واسطهگر و دلالی برای خرید برنج ورود نکرده است. او در پاسخ به این ادعای مطرح شده که برخی فروشندگان برنج آرد برنجهای طارم را در برنجهایی مانند شیرودی میریزند و آنها را با نرخ بالا عرضه میکنند آیا چنین ادعایی با واقعیت همخوانی دارد، گفت: ۹۰درصد مردم توانایی تشخیص نوع برنج را ندارند، اما پاشیدن آرد برنج موضوعی است که برای من تازگی دارد و تا به امروز ندیدهایم شخصی اقدام به این کار کند.
وی ادامه داد: مخلوط کردن ارقام برنج اتفاق تازهای نیست و سالهاست که این تخلف از سوی برخی فروشندگان سودجو انجام میشود از اینرو همواره به مردم توصیه میشود که برنج را از واحدهای شناخته شده خریداری کنند. این فعال اقتصادی با بیان اینکه برنج خارجی را با نام برنج ایرانی در بازار عرضه میکنند، افزود: قیمت برنج خارجی کیلویی ۳۰ هزار تومان و برنج طارم نیز ۱۱۰ هزار تومان است، این فروشندگان بعد از مخلوط کردن برنج داخلی و خارجی و ریختن برنج خارجی در گونی طارم آنها را با قیمتی مابین این دو نرخ به عنوان مثال کیلویی ۶۰ هزار تومان به فروش میرسانند.
بیشتر بخوانید: افزایش چشمگیر قیمت برنج ایرانی درجه یک
رییس اتحادیه برنجفروشان بابل با اشاره به نرخ انواع برنج در بنکداری شهرهای شمالی، اذعان کرد: طارم و هاشمی کیلویی ۹۷ هزار تومان، شیرودی کیلویی ۵۵ هزار تومان، ندا کیلویی ۵۰ هزار تومان و فجر کیلویی ۶۰ هزار تومان به فروش میرسد. این نرخها در بنکداری شهرهای شمالی است و بنکداری تهران میتواند بر این قیمتها ۳درصد سود در نظر بگیرد. تقیزاده کیفیت و کمیت برنج در سال زراعی ۱۴۰۱ را قابل توجه عنوان کرد و افزود: دولت قیمت دستوری برای برنج اعلام نکرد، اما بهطور ضمنی به فروشگاهها اعلام کرد که برنج بالاتر از کیلویی ۸۵ هزار تومان نباید عرضه شود، از اینرو فروشگاهها رغبتی برای خرید برنج سال زراعی جدید از خود نشان ندادهاند.
به نظر میرسد اگر در ۲ هفته آینده اقدام به خرید برنج نکنند قیمت این محصول در شهرهای شمالی افت کند. همزمان، محمدجواد خاکزاد مشاور نظام صنفی کشاورزی گفت: همه ساله در پیک برداشت، قیمت برنج کاهش پیدا میکند که متاسفانه به دلیل وجود واسطهها و دلالان این افت قیمت به مصرفکننده نمیرسد.
به گفته او، قیمت کنونی هر کیلو برنج طارم در کارخانه کمتر از ۸۰ هزار تومان و برنج پرمحصول ۵۰ هزار تومان است که حداکثر ۸۵ تا ۸۷ هزار تومان باید به مصرفکننده در تهران عرضه شود. خاکزاد میگوید: برآوردها حاکی از آن است که امسال تولید برنج نسبت به سال قبل ۲۰ تا ۲۵درصد افزایش داشته باشد.
مشاور نظام صنفی کشاورزی گفت: با توجه به شرایط تولید و ذخایر برنج در انبارهای کشور پیشبینی میشود که امسال قیمت برنج افزایشی نداشته باشد. بنابر پیشبینی معاونت امور زراعت امسال تولید برنج به بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن میرسد که براساس تامین بیش از ۷۰درصد برنج موردنیاز از تولید داخل، کمتر از ۵۰۰ هزار تن نیاز به واردات داریم.
منبع: اعتماد