اقتصاد۲۴- به گزارش نشریه فایننشال تایمز، مقامهای بهداشتی در اقتصادهای ثروتمند جهان در رقابت برای جلوگیری از بازگشت فلج اطفال هستند، پس از آنکه این ویروس در چند کشور که ریشه کن شده بود، دوباره شیوع یافت.
مقامهای بهداشتی شهر نیویورک از مشاهده نمونههایی از فلج اطفال خبر دادند.
ماه گذشته نیز فردی در حومه نیویورک با اولین مورد از شیوع این بیماری در آمریکا از سال ۲۰۱۳ شناسایی شد.
در لندن، مقامهای بهداشتی گفتند که پس از شناسایی این ویروس در لندن، واکسن فلج اطفال را به صدها هزار کودک تزریق میکنند.
در فلسطین اشغالی نیز اولین موارد ابتلا به فلج اطفال از سال ۱۹۸۸ گزارش شده و مواردی نیز در اوکراین جنگ زده مشاهده شد، جایی که خدمات بهداشتی تحت فشار زیادی قرار دارند.
بیشتر بخوانید: احتمال شدت گرفتن دوباره کرونا
حال این نگرانی وجود دارد که تردید در واکسیناسیون فلج اطفال و درگیریهای جهانی ممکن است به بیماری که در آستانه ریشه کن شدن جهانی بود، امکان بازگشت دهد.
بیشتر قرن بیستم، فلج اطفال یکی از ترسناکترین بیماریهای دوران کودکی بود که دهها هزار را هر سال به کام مرگ میکشاند و ناتوان میکرد.
اما به لطف واکسیناسیون سالهای ۱۹۵۰ و مبارزه جهانی با این بیماری که در سال ۱۹۸۸ شروع شد، موارد ابتلا در سال ۲۰۱۹ به تنها ۱۷۵ مورد کاهش یافت و تعداد کشورهایی که این بیماری مختص آنجاست به دو کشور پاکستان و افغانستان محدود شد.
اما ظهور مجدد این بیماری در اروپا و آمریکا توام با خلل در برنامههای واکسیناسیون به واسطه همه گیری کرونا و جنگ در کشورهایی، چون اوکراین و افغانستان، باعث شده است مقامهای بهداشت عمومی زنگهای خطر را به صدا درآورند.
ماه گذشته سازمان جهانی بهداشت و یونیسف اطلاعاتی را منتشر کردند که نشان میدهد بیشترین کاهش واکسیناسیون کودکان در سه دهه گذشته روی داده است، به طوری که دستکم ۲۵ میلیون نوزاد در سال ۲۰۲۱ از واکسنهای نجات دهنده محروم شده اند.
سال گذشته در مقایسه با سال ۲۰۱۹ و قبل از همه گیری کووید – ۱۹، کمتر از ۷ میلیون کودک سومین دُز واکسن فلج اطفال را از دست دادند.
به گفته «مری لیهی» مدیر اجرایی سیستم سلامت یکی از بزرگترین گروههای بیمارستانی در راکلند، این ویروس احتمالا افراد زیادی را بدون اطلاع شان آلوده کرده است، زیرا سه چهارم از افراد مبتلا شده هیچ علائمی ندارند.
این ویروسهای شناسایی شده میتوانند باعث بیماری و فلج شوند، اگر به آن اجازه داده شود در میان افراد واکسینه نشده برای مدتی طولانی شیوع یابند و جهش کنند.
سازمان جهانی بهداشت میگوید برای برخورداری از ایمنی جمعی به پوشش واکسیناسیون ۹۵ درصدی نیاز است.