اقتصاد۲۴- محمدرضا فرزین در مراسم معارفه خود به عنوان مدیرعامل بانک ملی ایران قول داده بود که «ماشین زیان دهی» این بانک را متوقف کند و اکنون صورتهای مالی سال ۱۴۰۰ و اقدامات صورت گرفته تا پایان تیرماه سال جاری در بانک ملی ایران نشان میدهد که این وعده محقق شده است.
استفاده از ظرفیت کارشناسی، به کارگیری روشهای نوین مدیریتی و تسلط بر پارامترهای موثر، اکنون صورتهای بانک ملی ایران را به نقطه مطلوبی رسانده و ادامه این روند میتواند شرایط را به نفع بانک تغییر دهد.
بیشتر بخوانید:بانکها پشت مسکن را خالی کردند
بر اساس صورتهای مالی موجود، جمع درآمدهای بانک از ۱۳۷ هزار و ۹۴۸ میلیارد و ۶۳۶ میلیون ریال در تیرماه ۱۴۰۰ به رقم ۲۳۲ هزار و ۳۰ میلیارد و ۷۳۲ میلیون ریال در تیر ماه سال جاری افزایش داشته است که رشد ۶۸ درصدی را نشان میدهد.
در نقطه مقابل جمع هزینههای این بانک در تیرماه امسال رقم ۲۵۷ هزار و ۸۱۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال را ثبت کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل تنها ۳۱ درصد افزایش داشته است. به عبارت دیگر، رشد درآمدهای بانک در این مدت، بیش از دو برابر رشد هزینهها بوده است.
نکته بسیار مهم در صورتهای مالی بانک ملی ایران این است که زیان این بانک از رقم ۵۸ هزار و ۷۴۷ میلیارد و ۷۹۲ میلیون ریال در سال گذشته به مبلغ ۲۵ هزار و ۷۸۲ میلیارد و ۲۷۷ میلیون ریال در سال جاری کاهش پیدا کرده است.
همچنین تسهیلات پرداختی قرضالحسنه بانک ملی ایران با موضوع تولید و اشتغال تا پایان تیرماه امسال ۱۵۵ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
اطلاعات موجود نشان میدهد در سال گذشته تعداد ۴۸۴ هزار و ۳۱۲ فقره تسهیلات قرض الحسنه به مبلغ ۲۴۶ هزار و ۵۸۴ میلیارد ریال و نیز یک میلیون و ۲۳۹ هزار و ۸۳۹ فقره تسهیلات به ارزش ۲ میلیون و ۲۷ هزارو ۸۰۶ میلیارد ریال به بخشهای مختلف اقتصادی در حوزه بنگاههای کوچک و متوسط از سوی این بانک پرداخت شده است.
نگاهی به روند رو به رشد صورت مالی بانک ملی نشان میدهد که با مدیریت صحیح و اصولی در شرایط سخت تحریم نیز میتوان به اهداف و موفقیتهای در خور تحسین رسید.