تاریخ انتشار: ۱۰:۳۵ - ۰۹ شهريور ۱۴۰۱
عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

ساخت مسکن نیاز به منابع واقعی دارد / نظام بانکی به وظیفه قانونی خود عمل نکند کار در دست انداز است

سیدالبرز حسینی گفت: باید بدانیم که پایه تولید مسکن، داشتن منابع به صورت واقعی است. یعنی اگر منابع نباشد و تمام قوانین به صورت درست و اصولی نوشته و اجرا شوند باز هم کار زیادی از پیش نمی‌رود، زیرا تا زمانی که پول نباشد ساخت و سازی هم صورت نمی‌گیرد.

ساخت مسکن

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: آشفتگی در بازار مسکن بیش از هر زمان دیگری به چشم می‌آید و با رقم‌های نجومی که اکنون مطرح است به جرات می‌توان گفت قشر متوسط هم با درآمدهایی که دارند دیگر توانایی خرید یک واحد معمولی را هم ندارند.

از طرفی، وعده ساخت سالی یک میلیون واحد مسکونی دولت سیزدهم هم رنگ واقعیت به خود نگرفته و خیلی نمی‌توان به این موضوع جهت خانه‌دارشدن قشر ضعیف و متوسط جامعه دل بست.

در همین خصوص، سیدالبرز حسینی، عضو کمیسیون عمران مجلس در نقد وضعیت کنونی به اقتصاد۲۴ گفت: اکنون یک رقم پنج هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد. ضرورت دارد این رقم بزرگ، توسط تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران کشور به توسعه تولید کشور سوق پیدا کند که این کار پیش از آنکه اتفاق بیفتد باید برای مردم اعتماد لازم ایجاد شود.

وی افزود: برای اینکه بخش قابل توجهی از این نقدینگی وارد حوزه تولید مسکن شود، دولت و نظام مالی کشور باید شرایط ارائه تسهیلات اصولی و منطقی را فراهم کنند. اگر این جهت‌دهی توسط دولت به درستی صورت بگیرد، تصور می‌کنم حدود ۴۰ درصد از التهابات بازار مسکن کاهش پیدا می‌کند.

نماینده خدابنده تصریح کرد: حوزه مسکن اگر رونق پیدا کند به تبع آن، اشتغال قابل ملاحظه‌ای هم صورت می‌گیرد. به نوعی ۱۷۰ تا ۲۰۰ شغل به صورت مستقیم و ۷۰۰ شغل به صورت غیرمستقیم تحت تاثیر این صنعت است.

عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: در خصوص کُندی کار در حوزه مسکن، نظام بانکی ما به شدت زیر سوال است. بانک‌ها علاقه ندارند تسهیلاتی که بازپرداخت آن، طولانی‌مدت است را ارائه دهند. از این‌رو مایلند به صورت مضاربه‌ای به یک واحد صنعتی، تسهیلات را پرداخت کنند تا پول‌شان ظرف یک تا دو سال با سود برگشت شود.

حسینی یادآور شد: با قانونی که شورای عالی پول و اعتبار داشته است که ۲۰ درصد تسهیلات بانکی باید در حوزه مسکن ارائه شود، اما نظام بانکی ایران در هفت، هشت سال گذشته تقریباً هفت درصد آن را وارد حوزه مسکن کرده و مابقی آن در جا‌های دیگر خرج شده است. این موضوع نشان می‌دهد ما در نظام حکمرانی وا داده‌ایم و برنامه نداشتیم. یعنی این تفکر سیستمی، نتیجه‌اش وضع کنونی است.

عضو مجمع نمایندگان استان زنجان گفت: عدم‌همکاری بانک‌ها برای ارائه تسهیلات، در حدی باعث ظهور و بروز دلالی و واسطه‌گری و روند بخر فروشی ملک شده است. البته این موضوع همه ماجرا نیست. مثلاً اینکه وزارت صمت به چه صورتی حوزه خودش که با تولید مسکن در ارتباط است را کنترل کند یا ساختار تعیین‌کننده در قیمت مصالح ساختمانی به چه صورتی سیاست‌گذاری کنند یا کنترل رفتار بنگاه‌های معاملاتی چگونه مدیریت شود، هم بسیار مهم است. حقیقتاً ما با پکیجی از مشکلات روبرو هستیم.

وی در ادامه بیان کرد: باید بدانیم که پایه تولید مسکن، داشتن منابع به صورت واقعی است. یعنی اگر منابع نباشد و تمام قوانین به صورت درست و اصولی نوشته و اجرا شوند باز هم کار زیادی از پیش نمی‌رود، زیرا تا زمانی که پول نباشد ساخت و سازی هم صورت نمی‌گیرد. از این‌رو تا حدی باید قبول کنیم که تحریم هم تاثیرگذار بوده است، زیرا منابع کشور به واسطه این تحریم‌های اقتصادی، کاهش پیدا کرده است.

حسینی افزود: اینکه دست مردم پول است، اما در بازار‌های مختلف می‌چرخد، نشان‌دهنده اقتصاد بیمار است. یعنی مردم یک روز امنیت پولی خود را در بازار سکه و روز دیگر در بازار خودرو و روز دیگر در بازار ارز و روزی هم در بازار مسکن می‌ببینند. این روند به تولید کمک نمی‌کند، بلکه واسطه‌گری و دلالی را روز به روز افزایش می‌دهد. این سرگردانی و یا جابجایی حوزه‌های مختلف نقدینگی مردم، قاعده تولید را به هم می‌زند. همان‌طور که رهبر انقلاب هم تاکید داشتند باید مردم را پای کار آورد، یعنی هم به نقدینگی در دست مردم جهت دهیم و هم شرایطی را ایجاد کنیم که مشاغل خرد و متوسط که توسط مردم شکل می‌گیرند با پیچیدگی کمی به نتیجه برسند.

عضو کمیسیون عمران مجلس در پایان خاطرنشان کرد: موفقیت در حوزه مسکن، بخشی از آن به روان‌سازی قوانین برمی‌گردد، کاری که وزارت راه و شهرسازی در حال انجام آن است. وزارت راه و شهرسازی در حال استحصال زمین است و اگر مردم ببینند این روند به خوبی صورت می‌گیرد و تسهیلات بانکی هم وجود دارد، مشارکت می‌کنند. باید تکرار کنم اگر نظام بانکی به وظیفه قانونی خود عمل نکند، باز هم کار در دست‌انداز است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۴/ ریزش سنگین قیمت دلار

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ ژست جالب و دیده نشده از یوز ایرانی

عکس/ استایل خاص و لاکچری محمدرضا پهلوی ۵۵ سال پیش در سفر سوئیس

عکس/ ظاهر ایستگاه راه آهن تهران-شاه‌عبدالعظیم ۱۳۴ سال پیش و در دوران قاجار

عکس/ تیپ گنگ بهاره رهنما با عینک و کیف رنگ جیغ

عکس/ مجوز حضور تمام رسانه‌ها در مذاکره ایران با آمریکا صادر شد

عکس/ نمایی فوق العاده پردیس دانشگاه تهران ۹۱ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ عراقچی با ۱۰ دقیقه تاخیر به محل مذاکرات رفت

عکس/ قیمت دلار هم‌زمان با پایان مذاکرات مسقط

عکس/ بازار‌های بصره، پناهگاه دستفروشان ایرانی

عکس/ راه حل در مسقط؛ ادعای رسانه های عمانی درباره مذاکرات ایران و آمریکا

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

پیش بینی بورس امروز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

اثر هورمون‌ها در کاهش وزن

تاثیر شگفت‌انگیز ۶ نوع سبزی در کاهش وزن و لاغری

نوشیدنی‌های مفید برای پیش‌گیری از وزوز گوش

درصورت موفقیت مذاکرات، قیمت دلار به ۸۰ هزار تومان کاهش می‌یابد/ حتی تداوم مذاکرات هم می‌تواند روند نزولی قیمت طلا و سکه را تداوم بخشد

داروهایی که نباید با ویتامین دی ترکیب شوند

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۴/ ریزش سنگین قیمت دلار

چه چیزی سبب خشکی مو می‌شود؟

بهترین منابع برای یادگیری برنامه‌نویسی کدامند؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۴/ در بازار طلا همه فروشنده شدند

مسیر پر دست‌انداز و سنگلاخ مذاکره پیش روی تهران و واشنگتن/ واکنش طلایی بازارهای سرمایه ایران به اخبار سبز مذاکرات مسقط

واکنش کویت و قطر به مذاکره ایران و آمریکا در عمان

استقبال عربستان از مذاکرات عمان

واکنش نماینده روسیه به مذاکره ایران و آمریکا

فیلم/ متکی: آمریکایی‌ها می‌دانند ما دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم

واکنش آذری جهرمی به کاهش قیمت دلار

عکس/ واکنش سکه به مذاکرات ایران و آمریکا

شهره قمر به حبس محکوم شد

تشرف رهبر انقلاب به قم و جمکران

فیلم/ در مذاکرات ایران و آمریکا چه گذشت؟

بازگشت اسراییل به مذاکرات؛ هیئت حماس راهی قاهره شد

بیانیه مهم کاخ سفید درباره مذاکرات ایران و آمریکا

تصاویری از قصر البوستان محل مذاکرات بین ایران و آمریکا

رئیسی‌نژاد: توافق موقت ظاهرا در دسترس است

ادامه نقش‌آفرینی عمان در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در شنبه آینده

‌افتتاح ۳ پروژه توسعه دارویی شستا با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

فیلم/ فلور نظری: من به سن اعتقادی ندارم

خشم رحیم پورازغدی از مذاکرات در مسقط

عکس/ واکنش همسر بیرانوند به فحاشی‌ تماشاگرنماها؟

فیلم/ عراقچی، عمان را به مقصد تهران ترک کرد

واکنش عجیب کوچک‌زاده به مذاکرات ایران و آمریکا

ارزیابی تریتا پارسی از مذاکرات ایران و آمریکا

نخستین اظهارنظر ویتکوف درباره مذاکرات

فیلم/ مرعشی: به عراقچی گفتم که درباره ۲۵۰۰ میلیارد دلار پروژه با آمریکایی‌ها مذاکره کند

اردوغان به تهران سفر می‌کند

حمایت عارف از مذاکرات غیرمستقیم در عمان

توئیت خبرنگار نیویورک تایمز از مذاکرات ایران و آمریکا

فیلم/ هشدار به خانم‌های جویای کار

پمپئو: هر نتیجه‌ای جز برچیده‌شدن برنامه هسته‌ای، تکرار اشتباهات گذشته است