اقتصاد۲۴- در حالی اخذ مالیات از خانه های خالی و لوکس به تصویب رسیده که با گذشت چندین ماه از این مصوبه همچنان اجرای ان با اما و اگرهای زیادی همراه بوده به گونه ایکه آمار سازمان امور مالیاتی نشان می دهد همچنان میزان دریافتی از این بخش بسیار ناچیز بوده و عملا نتوانسته اهداف برنامه ریزی شده را محقق کند .
در واقع انچه در این میان در خصوص خانه های لوکس حائز اهمیت است و جود تعداد زیای از واحدها فوق لوکسی است که قیمت هر متر مربع انها بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان برآورد می شوند که در مقابل میانگین نرخ ۸۳ میلیون تومانی که هم اکنون واحدهای مناطق شمالی پایتخت قیمت دارند بیش از ۵ برابر گرانتر بوده و بر حسب اتفاق غالب این واحدها خالی هستند اما به دلیل آنکه مالکان این واحدهی گرانقیمت و قصرهای خالی را غالبا بانک ها تشکیل می دهند امکان اخذ مالیات از آنها به کابوس سازمان امور مالیاتی مبدل شده و نشان دهنده نقش بانک ها در التهابات بازار مسکن و توسعه بنگاه داری در نام بانکی کشور است.
سعید لطفی عضو هیات مدیره اتحادیه املاک با بیان اینکه برخی پنتهاوسها در تهران با قیمتهای فوق تصور تا متری ۴۰۰ میلیون تومان عرضه میشوند که عمدتا به بانکها تعلق دارند، گفت: قیمتهای فوق نجومی برای برخی آپارتمانها و پنتهاوسها در شمال شهر تهران هیچ مبنا و منطقی ندارد. خانههایی در تهران با قیمت ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان در هر متر مربع برای فروش عرضه شده است.او گفت: در برخی از موارد شاهد نرخهای بالای ۴۰۰ میلیون تومان هم هستیم در حالی که متوسط قیمت هر متر خانه در گرانترین محله تهران هم اکنون متری ۸۳ میلیون تومان است
به گفته عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور، برای اشخاص حقیقی و سرمایه گذاران بخش خصوصی صرفه و منطق اقتصادی ندارد که آپارتمان را بدون استفاده بگذارند. بخش خصوصی یا واحد را میفروشد یا اجاره میدهد. اگر غیر این باشد به این معناست که مالک این خانهها بخش دولتی، ارگانها و بانکها هستند.
او میگوید: قیمتهای نامتعارف توسط بانکها اعلام میشود و آنچه بعضا به عنوان سوداگر در بازار مسکن از آن یاد میشود همین بانکها هستند. بانکها به دلیل داشتن هزاران واحد مسکونی خالی، نرخهای پیشنهادی بیحساب و کتاب برای آپارتمانهای متعلق به خود تعیین میکنند تا هم قیمتها را بالا ببرند و هم مالیات نپردازند.
منبع: آرمان امروز