تاریخ انتشار: ۲۲:۰۱ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۱
نایب رئیس کانون شوراهای اسلامی کار:

منت افزایش دستمزد نگذارید! تورم را صفر نگه دارید

نایب رئیس کانون شوراهای اسلامی کار گفت: منت نگذارید! امروز متأسفانه حتی نمی‌توانیم رقم سبد معیشت را اعلام کنیم. با توجه به این افزایش نرخ تورم، من با قاطعیت می‌گویم که تاثیر افزایش دستمزد از بین رفته است. در چنین وضعیتی هنوز سر ما منت می‌گذارند که در این دوره بیشترین رقم افزایش دستمزد اتفاق افتاده است.

منت افزایش دستمزد نگذارید! تورم را صفر نگه دارید

اقتصاد۲۴- علی خدایی (نایب رئیس کانون شوراهای اسلامی کار) در همایش کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار تهران گفت: من اگر بخواهم به مسائل به ترتیب اولویت بپردازم باید بگویم اولویت اول ما باید هوشیاری و در صحنه بودنمان باشد.

وی ادامه داد: اکثر افرادِ حاضر در این جلسه، نماینده کارگران در شورای اسلامی کار هستند. قانون کار اختیاراتی را به شوراهای اسلامی کار داده که معرفی نماینده کارگران در هیئت‌های تشخیص و حل اختلاف و کمیته‌های بدوی و… از آن جمله هستند. این مسئولیت می‌گوید ما صرفا نماینده کارگرانِ مجموعه‌ی خود نیستیم بلکه در مقابل تک تک کارگران مسئولیت داریم.

خدایی افزود: من به صراحت می‌گویم که امروز حال کارگران کشور خوب نیست. شورایعالی کار اسفندماه در جلسه‌ای که نمایندگان دولت و کارفرما حضور داشتند حداقل حقوق امسال را به تصویب رساندند. سبد معیشتِ ۸میلیون و ۹۷۰هزار تومانی پیشنهاد مستقیم وزارت اقتصاد بود. محاسبه‌ی ما بالای ده میلیون تومان بود اما با توجه به تاکتیک مذاکراتی این عدد را پذیرفتیم.

وی گفت: حداقل حقوق در چنین جلسه‌ای و بعد از ساعت‌ها کار کارشناسی تعیین شد اما بعد از آن بلافاصله برخی به همین رقم تعیین شده برای حداقل حقوق ایراد گرفتند. ما بارها گفتیم که این مزد تعیین شده به کارگران امید داده است این امید را از کارگران نگیرید اما متاسفانه به طرق مختلف سعی کردند این حداقل حقوق را کاهش دهند. من خبر دارم که در وزارت نیرو آیین نامه‌ای ابلاغ شده که حقوق کارگر نباید از یک رقمی بالاتر برود! این سقف گذاشتن برای حقوق کارگران غیر قانونی است.

نماینده کارگران در شورایعالی کار گفت: گفته می‌شود افزایش ۵۷درصدیِ دستمزد بی‌سابقه بوده است؛ بماند که ما یک افزایش ۶۷درصدی دستمزد در دوران سازندگی را نیز تجربه کرده‌ایم.

خدایی گفت: تورم را صفر نگه دارید آنوقت ما به دنبال افزایش دستمزد نمی‌رویم. ما به دنبال افزایش دستمزد نیستیم بلکه به دنبال حفظ قدرت خرید هستیم. معیار ما تقسیم هزینه‌ی دستمزد به مبلغ برنج و گوشت و نان است نه زمین و سکه و طلا؛ ما با دستمزد می‌خواهیم معیشتِ خودمان را تامین کنیم.

این فعال کارگری با اشاره به تلاش بازنشستگان سایر سطوح برای افزایش ۳۸درصدی حقوق گفت: اینکه بازنشستگان برای رسیدن به حقوق خود مجبور شدند ۵ ماه اعتراض کنند باعث شد طعم افزایش حقوق به کام آن‌ها تلخ شود. آن‌ها دیگر نمی‌گویند حقوق ما را افزایش دادند بلکه می‌گویند حقوقمان را گرفتیم.

وی ادامه داد: برخی از این کارگران، مریض در بیمارستان دارند اما بیمه ندارند! ماده ۳۶قانون تأمین اجتماعی تأکید دارد که بیمه حق ندارد حق بیمه را قطع کند. کارفرما متعهد به پرداخت حق بیمه است و سازمان تأمین اجتماعی مکلف است لیست بیمه را بگیرد و خدمات درمانی را به کارگر ارائه بدهد. چرا کاری می‌کنید که کارگران اعتراض کنند؟ مدیران تأمین اجتماعی چه کاره هستند که می‌توانند جلوی اجرای قانون را بگیرند؟

خدایی تصریح کرد: من بیست سال نماینده کارگری هستم و اولین خاطره‌ام مشکلات کارگران کیان تایر است و از آن موقع هنوز مشکلاتشان حل نشده است. کارگران چند سال باید مصیبت بکشند که مشکلاتشان حل شود؟

وی با اشاره به تصمیم برای اصلاحات پارامتریک قانون تامین اجتماعی گفت: کسانی که به بهانه‌ی افزایش امید به زندگی می‌گویند باید سن بازنشستگی افزایش پیدا کند، ما را با کشورهای دیگر مقایسه نکنند. کدام کارگری امروز امید به بازنشسته شدن دارد؟ کارگران امروز امید به آینده ندارند چون نمی‌دانند قراردادشان تمدید می‌شود یا نه، چون نمی‌توانند معیشتشان را تأمین کنند.

خدایی گفت: امروز شنیده‌ایم که عده‌ای به دنبال تغییر ترکیب شورایعالی کار هستند! فکر می‌کنند قدرت دارند و باید قوانین را تغییر دهند. قرار نیست هر نهادی که کارایی دارد را از رده خارج کنید و کارایی آن را بگیرید.

این نماینده کارگری در پایان گفت: سه موضوع برای ما مهم است و جزو اولویت‌های ماست؛ اول اینکه ما برای دفاع از تشکل خود محکم ایستاده‌ایم. برای دفاع از موجودیت کارگران ابتدا باید از موجودیت خود دفاع کنیم و این کار را انجام می‌دهیم. دوم، اصلاحات پارامتریک تأمین اجتماعی و سوم، اصلاحات قانون کار که اگر هر کدام از این اصلاحات بدون نظر گروه کارگری باشد ما از تمام راه‌هایی که می‌دانیم مقابل آن می‌ایستیم. جامعه‌ی کارگری نمرده که اتاق بازرگانی برایش تصمیم بگیرد!

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ نمایی بی نظیر از ۶۳ سال پیش ایستگاه راه آهن یزد

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ استایل بهاری زیبا کرمعلی با عینک چند میلیونی و رنگ موی سال

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟