اقتصاد۲۴- پنجشنبه (۱۰ شهریورماه) با دستور معاون اول رئیس جمهور و به صورت ارتباط ویدئو کنفرانسی، ۵۱ پروژه با ارزش بیش از ۶۳ هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی ۱۷ هزار نفری و همچنین آغاز عملیات اجرایی ۲۰ پروژه با ارزش بیش از ۱,۱۱۷.۰۰۰ میلیارد ریالی و اشتغالزایی ۵ هزار نفری در چهار منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی کیش، اروند، ارس و انزلی و ۵ منطقه ویژه اقتصادی سهلان، انرژی پارس، ارگ جدید بم، پتروشیمی و لرستان بهره برداری و عملیات اجرایی آنها آغاز شد.
محمد مخبر با تاکید بر اینکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید موتور پیشران صادرات، تولید و اشتغالزایی در کشور باشند، تصریح کرد: این مناطق مرکز پشتیبانی فعالیتهای اقتصادی در کشور هستند.
معاون اول رئیس جمهور در این مراسم که با حضور وزیر اقتصاد و نیز دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برگزار شد، با اشاره به تلاشهای مدیران این مناطق در یک سال گذشته برای افزایش سرمایه گذاری و اشتغالزایی خاطرنشان کرد: در دهههای گذشته مناطق آزاد نتوانستند نسبت به اهداف از پیش تعیین شده خود موفقیت چندانی داشته باشند و به جای اینکه مرکزی برای صادرات کالاها و خدمات ایرانی باشند به محل واردات در کشور تبدیل شدند.
وی با اشاره به گزارش دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در خصوص اجرای «طرح تحول» در مناطق قدیم و جدید در حوزههای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در دولت سیزدهم تصریح کرد: برنامه ریزیها و اقدامات خوبی در دولت در چند ماه گذشته در این مناطق انجام شده که البته نباید به همین دستاوردها بسنده کرد و با توجه به امکانات و اختیارات مناطق آزاد میتوان دستاوردهای بزرگ اقتصادی و سرمایه گذاری برای کشور ایجاد کرد.
مخبر با بیان اینکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ایران در مقایسه با سایر کشورهای جهان به لحاظ جغرافیا و منابع طبیعی و ظرفیتهای خدادادی از موقعیتهای بسیار بالاتری برخوردار هستند، گفت: مشکلات سرمایه گذاری و تولیدی کشور به راحتی از طریق این مناطق حل شدنی است.
بیشتر بخوانید: افتتاح فاز دوم پروژههای سرمایه گذاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با حضور معاون اول رییس جمهور
وی تصریح کرد: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی میتواند نماد جدی تحقق شعار سال یعنی «تولید، اشتغالزایی و دانش بنیان» باشد که ضروری است وزارت اقتصاد و شورایعالی مناطق آزاد با همکاری و کمک یکدیگر امکان یک جهش بزرگ اقتصادی در این منطقه را ساماندهی کنند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه مناطق آزاد بهترین نمونه الگویی و کوچک برای تحقق دولت الکترونیک هستند، افزود: ساماندهی حداقل ۱۵ شهر هوشمند در مناطق آزاد ضروری است که این مهم میتواند به عنوان یک دستاورد بزرگ دولت سیزدهم محسوب شود.
مخبر، بر ضرورت بسترسازی و ایجاد امکانات لازم برای ارتباطات بین المللی به ویژه در بخشهای بانکی، بیمهای و سرمایه گذاری در مناطق آزاد تاکید کرد و گفت: باید نحوه تعاملات بین المللی با کمک وزارت اقتصاد در مناطق آزاد هرچه سریعتر پایه ریزی شود، البته باید در سالهای گذشته اینگونه اقدامات در مناطق آزاد بدون توجه به تحریمها پیگیری میشد، اما دولت سیزدهم به دنبال آن است تا بسترهای سرمایه گذاری و توسعه در حوزه صادرات، مسائل مالی، بانکی و بیمهای را ایجاد کند.
وی با اشاره به اهمیت توسعه دیپلماسی اقتصادی در مناطق آزاد گفت: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی میتوانند با همسایگان خارجی هم مرز خود ارتباطات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را به عنوان یک فرصت طلایی در بخشهای پیمانهای پولی، ارتباطات مالی گسترده، افزایش صادرات و واردات هدفمند پیگیری کنند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین در این جلسه بر لزوم بسترسازی و ایجاد امکانات برای تحقق اقتصاد دانش بنیان، تسهیل در ثبت شرکتها در مناطق آزاد، سرمایه گذاری مشترک با کشورهای همسایه و شرکتهای خارجی و ایجاد مشوقهای لازم تاکید کرد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور