اقتصاد۲۴- شاخص کل بورس چهارشنبه هفته اخیر روی عدد یک میلیون و ۴۳۹ هزار واحدی بود و این هفته به یک میلیون و ۴۱۲ هزار واحدی رسید و افت کمتر ۱٫۸۸ درصدی را ثبت کرد.
سارا فلاح، تحلیلگر بازار سرمایه میگوید: بورس این هفته مطابق هفتههای گذشته بسیار کم رمق بود. کمبود جریان نقدینگی همچنان در بازار مشهود است. ویژگی اصلی معاملات این هفته برتری صنایع کوچک و متوسط بازار نسبت به صنایع بزرگ بود. در هفته گذشته شاخص کل بیش از ۲ درصد افت داشت؛ اما شاخص هموزن تغییر محسوسی نکرد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به علت عدم تغییرات شاخص هموزن اظهار میکند: کمبود جریان نقدینگی در بورس توان اثرگذاری روی سهام بزرگ را ندارد. هنوز بسیاری از افراد با توجه به ابهام آلود بودن فضای سیاسی و مشخص نشدن وضعیت برجام وارد بازار نشدند و نظاره گر بودن را به فعالیت در بازار ترجیح میدهند.
فلاح در ادامه تشریح میکتذ: دومین دلیل در افت جهانی قیمتهای کامودیتی و چشمانداز رکود در اکثر آنها است. با توجه به سیاست انقباضی شدیدی که فدرال رزرو در پیش گرفته شاخص دلار به بالاترین حد خودش در چند دهه اخیر رسید است. به واسطه همین موضوع قیمتهای جهانی اکثر کامودیتیها وارد فاز نزول شوند و رکود در کل اقتصاد جهان شکل بگیرد.
بیشتر بخوانید: فرار بزرگ سهامداران بورس
وی ادامه میدهد: به تبع این موضوع صنایع بزرگ ما که اکثر صادرات محور هستند، آسیب دیدند و چشمانداز روشنی از قیمتهای بالای فروش در گزارش این شرکتها وجود ندارد. رفتار حقوقیها دلیل بعدی بزرگ است. در همین هفته در سهمهای بزرگ شاهد فروش و عرضه آبشاری بعضی از حقوقیها بودیم که فرصت رشد را به سهمهای بزرگ ندادند.
فلاح توضیح میدهد: ارزش مارکت این سهمها بزرگ و شناوری بالایی دارند. این سهمها بازیگر محور نیستند و به لحاظ تابلوخوانی حقوقیها هدایت سهم را برعهده دارند. حالا به هر دلیل منطقی یا غیر منطقی فعلا تمایلی برای بالا بردن قیمت سهمهای بزرگ بورس ندارند. جریان نقدینگی موجود فعلا از یک صنعت به صنعت دیگه میرود.
وی اظهار میکند: این هفته محصولات کاغذی مورد توجه بودند؛ چون قیمت جهانی کاغذ به دلیل کمبود انرژی در اروپا و قطع صادرات چوب و خمیر کاغذ توسط روسیه صعودی بود. برخی سهمها از گروه کاشی توانستند افزایش نرخ بگیرند.