اقتصاد۲۴- بعد از فوت ملکه انگلیس اظهار نظرهای مختلفی در مورد نوع واکنش ایران نسبت به این موضوع در فضای مجازی و افکار عمومی منتشر شد ، چنان که برخی معتقد بودند ایران می بایست در چارچوب روابط دو کشور نسبت به مرگ ملکه انگلیس واکنش نشان می داد و با دولت و ملت این کشور همدردی می کرد و عده ای نیز معتقد بودند باید ایران با توجه به نوع عملکرد دولت انگلیس طی این سالها از جمله نقش انگلیس در کودتای ۲۸ مرداد ماه ، نقش انگلیس در ایجاد قحطی در ایران در جریان جنگ جهانی اول و دوم که باعث فوت تعداد قابل توجهی از ایرانیان از گرسنگی شد و .... نسبت به این موضوع واکنش نشان دهد و بلکه از این فرصت برای تببین اقدامات انگلیس علیه مردم ایران حداقل در طول تاریخ معاصر استفاده کند .
با گذشت حدود یک هفته از فوت ملکه انگلیس ایران حتی در پایین ترین سطح نسبت به این موضوع واکنشی نشان نداده است و تاکنون هیچ یک از مقامات ایران برای امضا دفتر تسلیت و یادبود ملکه در سفارت انگلیس در تهران حضور پیدا نکردهاند.
از دیگر سو ، بعید هم به نظر میرسد که علیرغم برخی از اخبار منتشر شده نمایندهای از ایران در مراسم خاکسپاری ملکه انگلیس که دوشنبه هفته آینده برگزار می شود ، شرکت کند .
بیشتر بخوانید: چه کسی میتواند برجام را نجات دهد؟ تراس یا اروپایی ها؟
به طور معمول نوع واکنش دولت ها به این گونه مسائل تابع پروتکل و اقدامات متقابل دو دولت است و اکنون این سوال مطرح میشود که آیا انگلیس در مواردی چون رحلت امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی یا درگذشت مقامات ایران چون شهید محمد علی رجایی، رئیسجمهور وقت و محمدجواد باهنر، نخست وزیر وقت تسلیت گفته است ؟ یا در خصوص در گذشت مرحوم هاشمی رفسنجانی و شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی پیام تسلیتی منتشر کرده است؟
چند روز پیش ، مجید تفرشی تاریخ نگار در این ارتباط در صفحه توییتر خود نوشت "طبق اسناد بریتانیایی، پس از قتل رییس جمهور و نخست وزیر ایران در شهریور ۶۰ و بحث مفصل در لندن درباره واکنش به این حادثه نهایتا تصمیم گرفتند که نخست وزیر بریتانیا به ایران تسلیت نگوید و نگفت."
در ارتباط با حادثه ترور سردار سلیمانی و همراهانش در عراق نیز، دولت وقت انگلیس این اقدام تروریستی دولت آمریکا که نماد بارز تروریسم دولتی بود را محکوم نکرد و فقط طرفین را به خویشتنداری دعوت کرد تا تنش افزایش پیدا نکند.
در ارتباط با این که چرا ایران به فوت ملکه انگلیس واکنش نشان نداده است و اقداماتی که انگلیس حداقل در تاریخ معاصر علیه ایران انجام داده است، محمد صادق کوشکی استاد دانشگاه تهران اظهار کرد: واقعیت این است دولت انگلیس طی یک قرن گذشته در دوران جنگ جهانی اول و دوم با ایجاد قحطی مصنوعی در نسل کشی و کشتار جمعی میلیونها ایرانی نقش داشته و اسناد این جنایت توسط خود انگلیسی ها نیز منتشر شده است .
کوشکی افزود : بر اساس این اسناد بین ۷ تا ۹ میلیون نفر ایرانی در پی این قحطی جان خود را از دست دادند و این نسلکشی فقط بخشی از جنایتهایی است که دولت انگلیس علیه ملت ایران انجام داده است .
وی ادامه داد: اگر انگلیس هیچ اقدام دیگری علیه ایران انجام نداده بود همین قتل عام میلیونها ایرانی به دست دولت انگلیس در طول این مدت دلیل محکمی است که ما همیشه بغض و کینه انگلیس را در سینه خود حفظ کنیم و آن را نسل به نسل منتقل کنیم.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: کاری که دولت انگلیس با ملت ایران انجام داد ، مغول ها انجام ندادند و آنها طی دو جنگ جهانی اول و دوم یک نسل کشی میلیونی علیه ملت ایران انجام دادند.
کوشکی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به حجم کمکهایی که دولت انگلیس به صدام در زمان جنگ تحمیلی ارایه کرده است، خاطرنشان کرد: چندی پیش شبکه دولتی انگلیس، گزارشی در این زمینه منتشر کرد و بر اساس این گزارشها ، دولت انگلیس با حجم کمک هایی که به صدام ارائه کرده است ، دستش به خون ۳۰۰ هزار شهید شهروند ایرانی آلوده است و این هم جنایت دیگری از سوی انگلیسی ها علیه ملت ایران است.
وی با بیان اینکه اگر جنایت هایی که انگلیسیها علیه ملت ایران انجام دادهاند و اهانت هایی که به ملت ایران کرده اند را جمع کنیم ماحصل آن بغض و کینه ای است که نسبت به انگلیسی ها داریم، افزود: طبیعتا اگر ما بگوییم با دولتی پدرکشتگی داریم آن دولت ، انگلیس است و باید با آن با بغض و کینه برخورد کرد .
کوشکی گفت: به نظرم برخی از ایرانی هایی که میگویند باید در مراسم ادای احترام به ملکه شرکت کنیم و در برابر این دشمن سرخم کنیم، ایرانی نیستند.
وی در پایان بار دیگر تصریح کرد : هیچ انسان اهل تفکر و منطقی نیست که در قبال این حجم از دشمنی و جنایت ، خشم و کینه نداشته باشد.