تاریخ انتشار: ۱۳:۱۹ - ۱۷ مهر ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
وعده جدید وزیر ارتباطات

یک فراخوان پر ابهام/ پلتفرم‌های داخلی میزبان کسب‌وکارها می‌شوند؟

بعد از وزیر اقتصاد، حالا نوبت وزیر ارتباطات است که به کسب‌وکارها وعده حمایت بدهد. وزیر ارتباطات اعلام کرده از کسب‌وکارهایی که به پلتفرم‌هایی داخلی مهاجرت کنند، حمایت می‌کنند. همزمان با ابن دعوت سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا پلتفرم‌های داخلی به لحاظ فنی جایگزین مناسبی برای نمونه‌های خارجی هستند و می‌توانند اعتماد عمومی را به خود جلب کنند؟

یک فراخوان پر ابهام/ پلتفرم‌های داخلی میزبان کسب‌وکارها می‌شوند؟

اقتصاد۲۴-  قطعی اینترنت و فیلترینگ گسترده پلتفرم‌های خارجی هزاران میلیارد تومان به کسب و کار‌های اینترنتی و اقتصاد کشور خسارت وارد کرده است. یک برآورد نشان می‌دهد قطعی اینترنت در ایران ساعتی ۱.۵میلیون دلار معادل ۴۵ میلیارد تومان زیان به همراه داشته است.

با این وجود، همزمان با قرار گرفتن تیغ محدودیت‌های اینترنتی بر گلوی فعالیت‌های مجازی، وزیر ارتباطات کاربران را به استفاده از پلتفرم‌های بومی دعوت کرده که یک فراخوان پر ابهام محسوب می‌شود. وزیر ارتباطات و وزیر اقتصاد هم‌صدا با یکدیگر با اذعان به خسارت وارده به مشاغل، از مشوق‌های مالیاتی و ابزار‌های مختلف دم می‌زنند. هرچند خبری از جزئیات این طرح‌ها نیست و تا به امروز هم معلوم نشده چه سرنوشتی پیدا خواهند کرد و آیا به دست مشمولان واقعی می‌رسند یا خیر، این سوالات مهم مطرح می‌شوند که اساسا پلتفرم‌های داخلی جایگزین مناسبی به لحاظ فنی برای نمونه‌های خارجی هستند و آیا می‌توانند اعتماد عمومی را به خود جلب کنند؟ پرسش‌هایی که تلاش برای یافتن پاسخ مناسب برای آن به سرعت ماجرای روبیکا را برای افکار عمومی یادآوری می‌کند.

تناقضی آشکار در سیاست‌های دولت

دولت سیزدهم یکی از برنامه‌های خود را بالا بردن سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی و رساندن آن به ۱۰ درصد اعلام کرده است. اما آیا تصمیم به قطعی اینترنت و اذعان سازمان‌ها و کارشناسان مختلف به ضرر‌های میلیاردی کسب و کار‌های اینترنتی، از تناقضی آشکار در سیاست‌های فناوری دولت پرده بر نمی‌دارد؟

طی روز‌های گذشته منابع مختلف رسمی آمار‌های متعددی را از پیامد‌های منفی این تصمیم دولت ارائه کرده‌اند. انجمن تجارت الکترونیک تهران با انتشار بیانیه‌ای خواستار توقف برخورد‌های قهری شده است. در عین حال این انجمن اعلام کرده است که بسته‌شدن دسترسی به اینستاگرام، بیش از ۴۰۰هزار کسب و کار را در خطر نابودی قرار داده و معیشت بیش از یک میلیون نفر به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است.

داده‌های نت بلاکس هم نگران کننده است. این سازمان اعلام کرده که قطعی اینترنت در ایران ساعتی ۱.۵ میلیون دلار معادل ۴۵ میلیارد تومان زیان اقتصادی به کشور وارد می‌کند. موضوعی که انتقاد شدید یک روزنامه اصولگرا را هم در پی داشته و در گزارشی به این موضوع پرداخته است.

سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران هم اعلام کرده بیش از ۴۱ درصد شرکت‌ها ۲۵ تا ۵۰ درصد درآمد خود را در این مدت از دست داده و حدود ۴۷ درصد هم بیشتر از ۵۰ درصد کاهش فروش داشته‌اند!

این کاهش فروش در داده‌های اخیر زرین پال آمده است. طبق اعلام این درگاه پرداخت اینترنتی، تعداد و حجم تراکنش‌های کسب و کار‌ها تنها در ۵ روز نخست قطعی اینترنت، تا ۴۰‌درصد کاهش یافته است.

تجارت‌نیوز هم پیش از این در گزارشی به این موضوع پرداخت و زیان اقتصادی ۱۱ روز قطعی اینترنت را معادل حداقل ۱۱ هزار میلیارد تومان یعنی رقمی معادل کل درآمد‌های نفتی دولت تخمین زده بود.

کارشناسان حوزه فناوری نیز در اظهارات مختلف نسبت به خطری که کسب و کار‌های کوچک، متوسط و خانگی را تهدید می‌کند، به طور مکرر هشدار داده‌اند.


بیشتر بخوانید: ۱۵ سال فیلترینگ بدون بازگشت، به بهانه اعتراضات


دعوت برای کوچ به پلتفرم‌های داخلی

همزمان با قرار گرفتن تیغ محدودیت‌های اینترنتی بر گلوی فعالیت‌های مجازی، وزیر ارتباطات کاربران را به استفاده از پلتفرم‌های بومی دعوت کرده که یک فراخوان پر ابهام محسوب می‌شود.

در نشست مشترکی که بین کمیسیون‌های صنایع و معادن و فرهنگی مجلس با وزیر ارتباطات برگزار شد، وی اذعان کرد: میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات ۵۰ درصد بوده است.

اما در عین حال دولتمردان با اذعان به آسیب کسب و کار‌های اینترنتی، از تلاش دولت برای جبران خسارت خبر داده‌اند. قرار است مشوق‌های مالیاتی و ابزار‌های مختلف به کمک کسب و کار‌ها بیایند. با این حال هنوز خبری از جزئیات این بسته‌های حمایتی نیست و اینکه آیا قرار است مشوق‌های مالیاتی تنها به کسب و کار‌های بزرگ اختصاص یابند یا شامل حال کسب و کار‌های کوچک در بستر اینستاگرام هم می‌شوند؟

پلتفرم‍‌های داخلی جایگزین مناسبی هستند؟

با اینحال همزمان با این دعوت عمومی، این پرسش مطرح می‌شود که آیا پلتفرم‌های داخلی جایگزین مناسبی به لحاظ فنی برای نمونه‌های خارجی هستند و آیا می‌توانند اعتماد عمومی را به خود جلب کنند؟ کارشناسان می‌گویند پلتفرم‌های داخلی توان فنی لازم را ندارند. محدودیت جغرافیایی داشته و محدودیت سلیقه‌ای بر آن‌ها اعمال می‌شود. در این ارتباط می‌توان به داده‌های مرکز پژوهشی بتا اشاره کرد که نشان می‌دهد هیچ‌کدام از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی داخلی، ظرفیت فنی و اعتماد لازم برای میزبانی کسب‌وکار‌های مجازی را ندارند.

در ضمن، همین چند روز پیش بود که رسانه‌ها از کوچ ۶ میلیون کاربر ایرانی از واتس‌آپ به تلگرام خبر دادند که نشان از محبوبیت بالای پلتفرم‌های خارجی در نزد مردم دارد.

همچنین طبق نتایج آمارگیری در سال ۹۹ که به تازگی منتشر شده «بیش از ۶۵ درصد افراد ۱۵ ساله و بالاتر حداقل در یک شبکه اجتماعی عضو بوده‌اند و متوسط حضور این افراد بیش از یک ساعت و ۳۲ دقیقه در روز بوده است. در میان افرادی که عضو شبکه‌های اجتماعی بوده اند واتس آپ با ۸۸.۵ درصد و پس از آن اینستاگرام با ۶۸ درصد بیشترین میزان عضویت را دارا بوده است.»

در موضوع اعتماد عمومی هم می‌توان به ماجرای اکانت‌های جعلی روبیکا اشاره کرد که بدون اطلاع کاربران برای آن‌ها حساب‌های کاربری مشابه اینستاگرام ساخت و حتی محتوای حساب آن‌ها را عینا تکرار کرد! امری که مهر تاییدی است بر این موضوع که فعلا افکار عمومی رضایت و دل خوشی از پلتفرم‌های داخلی ندارند.

منبع: تجارت نیوز
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
يکشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۱
کی واتساپ وانستافعال میشه واوابرما
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

حقوق بهمن بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد؟

وضعیت فعلی، منتفی‌کننده مذاکره ایران و آمریکا نیست/ تحریم‌ها، تاب‌آوری اقتصادی و اجتماعی ایران را کاهش داده است

خاورمیانه و ایران در انتظار سرمای شدید

روایت خانواده و دوستان دانشجوی به قتل رسیده دانشگاه تهران؛ امیر‌محمد رتبه ۸۰۰ کنکور در روستایی درس خواند که تنها ۴ دانش‌آموز داشت

سبد معیشت کارگران به بیش از ۴۰ میلیون تومان رسید/ امیدواری نماینده کارگران به تعامل با شرکای اجتماعی در تعیین مزد ۱۴۰۴

فیلم/حمله امیرحسین ثابتی این بار همتی به جای ظریف

اتفاق عجیب در بازار طلا و سکه؛ قیمت سکه ۶۰ میلیون تومان می‌‎‌شود؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/زوج طناز سینمای ایران در یک قاب عاشقانه

محرک‌های افزایشی شاخص بورس از بین رفته‌اند/ هفته منفی و متعادل در انتظار بازار سرمایه

این نان قند خون‌تان را کاهش می‌دهد

پرهیز از طمع به اموال دیگران، ثروتی حاضر و نقد!

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان