اقتصاد۲۴- «سید محمدحسین قریشی» در این آیین با تقدیر از زحمات «سعید محمد» دبیر پیشین شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی کشور اظهار داشت: یکی از مهمترین بندهای قانونی در ارتباط با این دبیرخانه، بند ۱۱ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است که همواره باید در صدر برنامههای این دبیرخانه قرار گیرد.
قریشی با اشاره به مفاد این بند در خصوص «توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور به منظور انتقال فن آوری پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات کالا و خدمات و تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج» تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که وجود دارد، این است که ممکن است، وقتی ما در مسند اجرایی نهادی مثل مناطق آزاد قرار میگیریم، به دلیل پرداختن به مسایل فوری و آنی، از اهداف و سیاستهای کلان مدنظر قانونگذار، فاصله بگیریم.
وی با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری (مدظله) تحت عنوان سال «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» تأکید کرد: این، وظیفه مناطق آزاد را نسبت به قبل سنگینتر میکند و امیدواریم دبیرخانه بتواند در این راستا گامهای موثری بردارد.
قریشی در ادامه با اشاره به گنجاندن دو محور «توسعه بسترهای گردشگری» و «تسهیل و حمایت از سرمایه گذاری» در سند تحول دولت سیزدهم، اظهار داشت: این محورها نیز باید در برنامههای اجرایی دبیرخانه به عنوان موضوعی برای تعامل با وزارت اقتصاد مدنظر قرار گیرد که در این راستا، یک برنامه عملیاتی هم تدوین شده است.
وی افزود: در این برنامه عملیاتی، بحث «بورس بین الملل» و «مدیریت تعارض منافع» مطرح شده که امیدواریم دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی کشور در دوره جدید، برنامه دقیقی برای تحقق آن تدوین نماید و اوضاع به شیوهای پیش برود که به نتیجه مشخصی در ارتباط با این دو محور برسیم.
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت اقتصاد در ادامه بر ضرورت تعامل دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی کشور با بخشهای مختلف ستادی وزارت اقتصاد و سازمانهای زیر مجموعه و نیز نهادها و دستگاههای دیگر دولتی تأکید کرد.
گفتنی است؛ «نصراله ابراهیمی» سرپرست دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی کشور نیز در ادامه این آیین، ضمن تشکر از زحمات «سعید محمد»، به تشریح برنامههای خود در خصوص پیشبرد و تحقق اهداف کلان دبیرخانه و نیز برنامههای بالادستی در این ارتباط پرداخت.