اقتصاد۲۴- دیروز بازار دلار روند نزولی را در پیش گرفت و قیمت طلا نیز متاثر از بازار ارز کاهش داشت. هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت یک میلیون و ۳۵۸ هزار و ۴۰۰ تومان در بازار معامله شد و کاهش دو هزار و ۵۰۰ تومانی حاکی از روند نزولی قیمت این فلز گرانبها در بازار بود. سکه طرح قدیم نیز به مرز ۱۴ میلیون تومان رسید و هشت هزار تومان نسبت به روز گذشته رشد داشت.
مبادله طلا به عنوان سرمایهای امن در میان سرمایهگذاران، بازار این فلز گرانبها را همیشه پر رونق نگه داشته است. هفته گذشته انس جهانی طلا وارد کانال ۱۷۰۰ دلاری شد، اما اعلام نرخ بیکاری در آمریکا و موضعگیری جدید فدرال رزرو مبنی بر افزایش دوباره نرخ بهره تا سال ۲۰۲۳ در این کشور، مقاومت طلا در کانال ۱۷۰۰ دلار شکست و وارد کانال ۱۶۰۰ دلاری شد. این در حالی است که قدرتنمایی شاخص دلار آمریکا در برابر سایر بازارهای جهانی عامل مهم روند نزولی بازار طلا در ماههای اخیر بوده است. هر چند ناآرامیهای اخیر بازار در روزهای گذشته و کاهش تقاضا به اعتقاد کارشناسان روند قیمت طلا را باثبات و با نوسانات اندک همراه کرده است، اما کارشناسان بازارهای مالی نیز قیمت طلا در روزهای آینده را با ثبات پیشبینی کردهاند.
در همین راستا جواد فلاحیان، کارشناس بازارهای مالی در خصوص پیشبینی قیمت طلا در روزهای آینده به تجارتنیوز گفت: بازار طلا و سکه با دلار همبستگی نزدیکی دارد و در روزهای آینده بازار باثباتی خواهیم داشت هر چند ممکن است بازار طلا به دلیل ریزش قیمتهای جهانی، انس طلا و حبابی که روی قیمت طلا وجود دارد نوسانات بیشتری داشته باشد.
بیشتر بخوانید: قیمت سکه و قیمت طلا امروز پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱ + جدول
هر چند کشتیآرا کارشناس بازار طلا و جواهر روند قیمت طلا را با توجه به تغییرات در بازارهای نفتی و افزایش نرخ تورم جهانی صعودی ندانست و در این باره به تجارتنیوز گفت: گویا کاهش تقاضا و اقدامات بازارساز روند بازار طلا را به سوی افت قیمت سوق داده است. اما باید توجه داشت که قیمت دلار و ثبات آن در بازار طی هفته اخیر بر نرخ طلا تاثیر مستقیم دارد و این ثبات بر قیمت طلا اثر گذاشته است.
در هفته گذشته تداوم سیاستهای نرخ بهره و به دنبال آن تقویت شاخص دلار محدوده حمایتی ۱۷۰۰ دلاری را از بازار طلا سلب کرد. بر این اساس باید گفت بازارهای جهانی از جمله طلا، بیتکوین و شاخص دلار متاثر از عملکرد فدرال رزرو در کاهش تورم ایالاتمتحده به حرکت در میآیند. به دنبال این موضوع باید به نوسانات قیمتی طلا در پی نوسانات شاخص دلار در ماه اخیر نیز اشاره کرد.
از طرف دیگر برخی از معاملهگران معتقدند که تقاضا برای خرید طلا در بازار کاهش داشته است و مردم بیشتر تمایل به خرید طلای دست دوم یا دلار دارند و کمتر با نیت سرمایهگذاری طلای نو میخرند. چون این گروه معتقدند که کارمزد خرید طلای نو بسیار زیاد است و طلا برای سرمایهگذاری گزینه چندان مطلوبی نیست. برای همین معاملهگران میگویند تقاضا برای طلا کمتر شده است.
البته کاهش تقاضا در بازار مصنوعات طلا ماجرای جدیدی نیست و همزمان با افزایش قیمت طلا، بازار شاهد کاهش معاملات بود. چون به نظر میرسد که مصرف طلا به خصوص در بین برخی از بخشهای جامعه به شدت کم شده است. آن گروهی که تمایل به سرمایهگذاری دارند، کمتر به مصنوعات نو تمایل دارند و عده محدودتری در مقایسه با قبل، طلا میخرند.