تاریخ انتشار: ۱۵:۳۳ - ۲۳ مهر ۱۴۰۱

آقایان پلیس! حفظ حرمت امامزاده با متولی آن است/ فیلم ها را ببینید و با مأموران خاطی برخورد کنید

دیر یا زود ناآرامی ها به اتمام می رسند و آنچه در نهایت می ماند پلیسی است که مردم برای امنیت خود بدان مراجعه می کنند. بنابراین نباید اجازه داد چند مأمور خطاکار با سوء استفاده از نام، جایگاه و لباس پلیس، هم مردم را بیازارند، هم برای رسانه های خارجی - که دلسوز ملت ایران نیستند - سوژه درست کنند و هم اعتبار پلیس مملکت را از بین ببرند.

رفتار ماموران با معترضین

اقتصاد۲۴- دیروز دو خبر خوب از پلیس منتشر شد: اولی مربوط به فیلمی بود که در آن دختری در میان انبوهی از موتورسواران یگان ویژه در حال دستگیری است و یکی از ماموران، رفتاری غیر اخلاقی از خود نشان می دهد.

در بیانیه پلیس راجع به این اتفاق شرم آور آمده است: پلیس ضمن اقدام در خصوص تأمین امنیت شهروندان خود را مکلف به پاسخگویی می‌داند و رفتارهای خارج از ضوابط و مقررات را به هیچ وجه تأیید نمی‌کند و در صورت وقوع هرگونه تخلف برابر قوانین و مقررات با متخلفان برخورد خواهد کرد.

دومین خبر نیز توسط مرکز اطلاع رسانی پلیس پایتخت منتشر شد و طی آن از شهروندانی که در حوادث اخیر متحمل خسارت‌های مادی و مالی شده اند خواسته شده برای برآورد و جبران خسارت به مقر پلیس پیشگیری پایتخت واقع در میدان انقلاب مراجعه کنند.

البته این که نتیجه پیگیری پرونده آزار جنسی یک دختر توسط مامور پلیس به کجا خواهد انجامید و خسارت های شهروندان چگونه جبران خواهد شد، موضوعات مهمی هستند که در آینده معلوم خواهند شد. با این حال، این دو حرکت پلیس را به فال نیک می گیریم و دو نکته را برای حفظ حیثیت پلیس و تامین حقوق مردم یادآور می شویم:


بیشتر بخوانید: غضنفرآبادی: متخلفین حجاب را از حقوق اجتماعی محروم کنید!


۱ - فیلم هایی وجود دارد که در آن رفتار برخی ماموران پلیس به هیچ روی شایسته شهروندان و خود پلیس نیست.
در هر گونه تجمعی ولو آن که به اغتشاش کشیده شود، وظیفه اصلی و اولیه پلیس پراکندن افراد است و فقط در موارد ضروری استفاده از ابزارهایی مانند باتوم مجاز است، آن هم نه به هر شکلی (مثلا به ماموران ضد شورش آموزش داده می شود که به سر افراد نکوبند و یا استفاده از تجهیزاتی مانند خودروهای آب پاش تا حد امکان با کمترین آسیب به طرفین، غائله را ختم کنند).

با این حال در برخی از فیلم ها، شاهد آن هستیم که تعدادی از ماموران، افرادی را بدون آن که در تجمعی باشند، مورد ضرب و شتم شدید قرار می دهند و حتی گاه چند نفری یک فرد را می زنند و می روند.


۲ - در ویدئوهایی نیز شاهد هستیم که برخی ماموران پلیس به اموال مردم آسیب می زنند، مثلاً شیشه های خانه یا خودروها را می شکنند یا در یکی از فیلم ها ماموری روی سقف خودروی یک شهروند در یک خیابان خلوت رفته بود و بر آن پای می کوبد.

فرماندهان پلیس می دانند که حتی اگر کسی جرمی مرتکب شده باشد، هیچ ماموری حق ندارد به او یا اموالش آسیب بزند و حداکثر کاری که باید انجام دهد، دستگیری است (جز در مواردی که پلیس برای دفاع از خود یا دیگران یا اموال عمومی، ناگزیر به خشونت متقابل و البته کنترل شده می شود.)

بی گمان این رفتارها، جزو آموزه های پلیسی در هیچ جای دنیا و از جمله در ایران نیست و قطعاً چنین رفتارهایی فقط به فرد مضروب آسیب نمی زند بلکه اعتبار پلیس یک کشور را لکه دار می کند.

همچنین تخطی چند مامور پلیس را به حساب کل این نیرو نمی گذاریم چرا که معتقدیم پلیس هر کشور باید به عنوان حافظ امنیت مردمانش معتبر و محترم باقی بماند.

این نکته ای است بدیهی که همانگونه که افرادی از سایر مشاغل ممکن است دچار خطا و جرم در انجام وظایف شان شوند، پلیس ها هم معصوم نیستند و ممکن است دچار لغزش و جرم شوند.

قاعدتاً مقامات ارشد پلیس نیز با چنین رفتارهایی مخالف اند ولی اگر سکوت کنند، ممکن است در افکار عمومی این گونه جا بیفتد که آنها هم راضی به این برخوردهای غیر قانونی و خشونت بار هستند.

فیلم های منتشره در فضای مجازی که بعضاً سر از رسانه های آن سوی آب هم در آورده اند، اتفاقاً امکان خوبی برای فرماندهان نیروی انتظامی پدید می آورد تا عملکرد نیروهای تحت امرشان را از منظر دوربین های دیگران ببینند و رفتارهای ناصواب را اصلاح کنند. مثلاً درباره همین فقره اخیر که دستور بررسی آزار جنسی آن خانم صادر شده است، اگر دوربین شهروندان این صحنه را ثبت نمی کرد، واقعاً چگونه می توانستند از بروز این رفتار زشت مطلع شوند و رسیدگی کنند؟!

برخورد سریع با عوامل خاطی پلیس توسط خود پلیس و معرفی آنها به قوه قضائیه برای محاکمه علنی، گام مهمی برای آرام سازی فضا و اعاده حیثیت از پلیس خواهد بود.

ممکن است برخی بخواهند با القائاتی مانند این که اگر با این ماموران خاطی برخورد شود، روحیه نیروهای دیگر تضعیف می شود یا حمل بر ضعف پلیس خواهد شد و حرف های بی پایه ای مانند این مانع از تحقق عدالت شوند. اما واقعیت جز این است چرا که پلیسی که با قانون شکنان داخلی اش مقابله می کند، برای مبارزه با هر گونه قانونی شکنی بیرونی، معتمدتر است.

به هر ترتیب، دیر یا زود ناآرامی ها به اتمام می رسند و آنچه در نهایت می ماند پلیسی است که مردم برای امنیت خود بدان مراجعه می کنند. بنابراین نباید اجازه داد چند مأمور خطاکار با سوء استفاده از نام، جایگاه و لباس پلیس، هم مردم را بیازارند، هم برای رسانه های خارجی - که دلسوز ملت ایران نیستند - سوژه درست کنند و هم اعتبار پلیس مملکت را از بین ببرند.

و سخن آخر این که حفظ حرمت امامزاده با متولی آن است.

منبع: عصر ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ تعهدات بیمه تکمیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ بازنشستگان

هشدار برف و سرما به این ۱۸ استان

پیش بینی آینده مذاکرات هسته ای ایران و اروپا

عکس/ سنگ تمام استقلالی‌ها برای عالیشاه

فیلم/ پرداخت یارانه به بازی تایید و تکذیب رسید

عکس/ سنگ‌نگاره شاهنشاه ساسانی در حال دادن گل به همسرش

فیلم/ سخنان عجیب قالیباف درباره تحریم نفت ایران

فیلم/ صدور حکم پروندۀ چای دبش تا پایان ماه

عکس/ استوری سرمربی پرسپولیس برای امید عالیشاه

عکس/ نمایی دیدنی از ‏مسجد وکیل شیراز

عکس/ خانه وزیر جنگ مظفرالدین شاه قاجار

فیلم/ تهدید پزشکیان به استیضاح از تریبون مجلس

پاییز هزار رنگ در نصف جهان

فیلم/ حمله تند ثابتی به پزشکیان در صحنه علنی مجلس

عکس/ پاییز تماشایی و درخشان در روستای شهرستانک تهران

عکس/ رضاشاه پهلوی و احمدشاه قاجار در یک قاب

مهدی ترابی به پرسپولیس بازگشت؟

اعلام قیمت گوشت مرغ سه‌شنبه ۶ آذر +جدول

استقلال اشک لئوناردو پادوانی را درآورد

فیلم/ گلایه قالیباف از وزیر نیرو

پیشنهاد لیگ برتری برای ستاره پرسپولیس

رابعه اسکویی: اگر نمی‌آمدم جنازه‌ام به ایران می‌رسید

اسرائیل و حزب‌الله در آستانه توافق آتش‌بس

قیمت مسکن و هزینه اجاره‌نشینی در گران‌ترین منطقه تهران

عکس/ علائم پنهان یک سرطان در آقایان

فیلم/ دلیل بازگشت تتلو به ایران از زبان حسین تهی

مجلس موافق واردات خودرو‌های لوکس

رشد ۳۴ درصدی قیمت مسکن در منطقه ۲۲ تهران طی فقط دو ماه

قیمت گوسفند و گوساله تغییر کرد

سطح گردش معاملات بورسی چنگی به دل نمی‌زند

عکس/ تغییر عجیب چهره همسر اول جومونگ در ۴۳ سالگی

ماجرای برخورد مرگبار قطار با نوجوان قائمشهری چه بود؟

با بودجه ۱.۵ تا ۵ میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم؟ + جدول قیمت‌ها

واژگونی سرویس مدرسه و سرنوشت ۱۳ دانش‌آموز در کردستان

ادعای عجیب عضو جبهه پایداری درباره عریان شدن زنان

فیلم/ وضعیت خودرو‌های کوروش کمپانی با ارزش چند ده میلیاردی

فیلم/ ادعای عجیب سخنگوی دولت درباره کلینیک ترک بی حجابی

عکس/ سفر شمسایی، دبیر و عزیزی به بیروت

طعنه سنگین یک روزنامه اصولگرا به سعید جلیلی

متهم ردیف اول بنگاه‌داری بانک‌ها کیست؟

عکس/ استایل شیک الناز شاکردوست در جشن حافظ

عکس/ پوشش خاص بسیجیان در دیدار با رهبری

سقوط دستمزد دلاری کارگران ایرانی از ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۳/ دستمزد کارگر عربستانی ۱۰ برابر و کارگران اماراتی و ترکیه‌ای، ۴ برابر دستمزد کارگر ایرانی +جدول

عکس/ قیمت فیش حج در ۵۰ سال پیش

فیلم/ توضیحات مهم سخنگو دولت درباره مذاکرات ژنو

انتظارات منفی بازار دلار کاهش پیدا کرد؟

اینفوگرافی/ ترافیک تهران بیشتر از نیویورک

فیلم/ تذکر قالیباف به بی‌نظمی نمایندگان

توییت سخنگوی دولت درباره خشونت علیه زنان

ماجرای عجیب عکس پرسنلی شناسنامه امیر تتلو