تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۲۵ مهر ۱۴۰۱
رهگیری رفتار بازیگران ملکی دو حومه پایتخت؛ اجاره‏‏‌بها مترمربعی چند؟

اسباب‌کشی به حومه قدیم

شیفت دو گروه فعال بازار مسکن تهران به حومه قدیم پایتخت، مسابقه نرخ‌های ملکی بین دو حومه به راه انداخت. بازار مسکن اسلامشهر، اندیشه و همچنین ورامین طی دوره اخیر شاهد خرید سرمایه‌ای آپارتمان از مبدأ تقاضای ساکن تهران بوده‌اند. مستاجران تهرانی نیز که پیش‌تر حومه جدید را برای مهاجرت اجباری ترجیح می‌دادند، اخیرا به حومه قدیم اسباب‌کشی کرده‌اند.

اسباب‌کشی به حومه قدیم

اقتصاد۲۴-  رهگیری رفتار بازیگران ملکی در دو حومه جدید وسنتی تهران از رصد علائم اسباب کشی برخی مستاجران تهرانی به حومه قدیم خبر می‌دهد. بررسی‌ها و تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» از تازه‌ترین شرایط بازار اجاره در حومه تهران نشان می‌دهد، بعد از اسباب کشی اجباری برخی از مستاجران شهر تهران به حومه جدید پایتخت، علائمی از افزایش تقاضا برای اجاره مسکن در حومه سنتی تهران (شهر‌های اسلامشهر، شهریار، ورامین و شهر جدید اندیشه)، از سوی گروهی دیگر از مستاجران ساکن پایتخت، رصد می‌شود.

اسباب‌کشی به حومه قدیم

تحقیقات  نشان می‌دهد بازار تابستانی و پاییزی اجاره مسکن در این شهرها، امسال با افزایش تقاضای اجاره نشینی از محل ورود برخی از مستاجران از شهر تهران به این مناطق، روبه‌رو شده است. این مهاجرت در واقع چهارمین موج جابه جایی مستاجر‌های تهرانی به سمت واحد‌های مسکونی و مناطق ارزان‌تر است.

گفته می‌شود به دنبال سرایت جهش قیمت مسکن به بازار اجاره، از سال ۹۸ تقاضای اجاره نشینی گروهی از مستاجران تهرانی در شهر‌های جدید اطراف پایتخت (حومه جدید پایتخت) افزایش یافت. از سال ۹۸، تاکنون سه موج مهاجرتی از تهران به شهر‌های جدید اطراف به‌خصوص پرند وپردیس، رخ داده است. ابتدا و به دنبال سرایت جهش قیمت مسکن به بازار اجاره، بخشی از مستاجر‌های تهرانی، به دلیل عدم‌توانمندی مالی برای مقابله با جهش و التهاب در بازار اجاره، اقدام به جست وجو و اجاره مسکن در حومه جدید پایتخت (به طور مشخص شهر‌های جدید پرند وپردیس) کردند. همزمان با ادامه جهش قیمت در بازار معاملات مسکن شهر تهران به فاصله کوتاهی، موج دوم مهاجرت از تهران به شهر‌های جدید اطراف یا حومه جدید، از سوی متقاضیان مصرفی مسکن، عمدتا خانه اولی‌هایی که توان خرید خود را در بازار مسکن از دست داده بودند، انجام شد.

برخی از این افراد با خرید واحد و عرضه آن به بازار اجاره حومه، درصدد حفظ و ارتقای ارزش سرمایه و دارایی نقدی خود در برابر تورم برآمده و در بازار اجاره تهران باقی ماندند تا بتوانند در آینده و در فرصت مناسب، با فروش واحد خود و خرید آپارتمان جدید در تهران از بازار اجاره خارج شوند.

اما برخی دیگر از این خانه اولی ها، با خرید آپارتمان در این شهر‌های جدید، سکونت خود را به طور کامل از تهران به حومه جدید پایتخت منتقل کرده و در این واحد‌ها ساکن شدند. اما از سال ۹۹ و همزمان با گسترش دامنه جهش قیمت مسکن، موج سوم تقاضای مسکن در حومه جدید پایتخت شکل گرفت. موج سومی ها، بخشی از سرمایه‌گذاران ملکی بودند که به دلیل جهش قیمت مسکن ورشد شدید قیمت‌ها و به امید بازدهی بالاتر ملکی در حومه جدید، اقدام به خرید آپارتمان در این شهر‌ها کردند.

در واقع از سال ۹۸ که سال دوم جهش قیمت مسکن در تهران بود، سه موج مهاجرت تقاضا به حومه جدید تهران شکل گرفت. در موج اول گروهی از مستاجران با توان مالی ضعیف، در موج دوم برخی از خانه اولی‌های متقاضی خرید مسکن و در موج سوم گروهی از سرمایه‌گذاران ملکی، به بازار مسکن حومه جدید وارد شده و اقدام به انجام معاملات ملکی کردند.

مشخصات موج سوم

در شرایطی که اولین موج مهاجرتی اجاره نشین‌ها از تهران به شهر‌های حومه‌ای از سال ۹۸ و در نتیجه سرایت التهاب به بازار اجاره شکل گرفت، اما در کل این موج، اولین موج مهاجرتی اجاره نشینی‌ها نبود. موج اول، مهاجرت مستاجر‌ها بین مناطق شهر تهران بود. از سال ۹۸ و همزمان با افزایش التهاب در بازار اجاره، گروهی از مستاجر‌ها به دلیل ضعف توان مالی، از مناطق مصرفی نیمه شمالی تهران به‌خصوص مناطق ۴ و ۵ به مناطق پایین‌تر واقع در مرز دو نیمه شمالی و جنوبی یا محلات جنوب پایتخت مهاجرت کردند. برخی از مستاجر‌ها که دیگر توانایی مالی برای اجاره مسکن درنیمه شمالی شهر نداشتند به مناطق ۹ و ۱۰ یا سایر مناطق و محلات جنوبی اسبا ب کشی کرده و در این محلات ساکن شدند.

این موج مهاجرتی اولین مرحله از مهاجرت مستاجر‌ها به مناطق با سطح اجاره بهای مناسب‌تر بود. اما موج دوم مهاجرت مستاجر‌های تهرانی که در واقع موج اول مهاجرت ملکی از تهران به نواحی حومه‌ای بود، با اسباب کشی برخی از مستاجران با توان مالی ضعیف‌تر از نواحی جنوبی پایتخت به حومه جدید یعنی شهر‌های پرند و پردیس آغاز شد. اما امسال، همزمان با تشدید التهاب در بازار اجاره شهر تهران، موج سوم مهاجرت مستاجر‌ها شکل گرفت. در خرداد ماه ۱۴۰۱ یعنی در آستانه شروع مقطع اوج جابه جایی‌ها در بازار اجاره، گروه دیگری از مستاجران شهر تهران که تاکنون در پایتخت ساکن واجاره نشین بودند، توانایی خود را برای باقی ماندن در این بازار از دست داده و موج سوم مهاجرت بازار اجاره را کلید زدند.

تحقیقات میدانی و بررسی‌های به عمل آمده از سوی «دنیای‌اقتصاد» در آن زمان که در گزارشی با عنوان «آغاز موج سوم مهاجرت از پایتخت» برای پاسخ به این سوال که «اجاره نشین‌ها کجا می‌روند؟» انجام شد، نشان داد، برخی از مستاجر‌های تهرانی، اقدام به مهاجرت بین استانی کرده اند. یعنی مقصد جست و جوی خود در بازار اجاره برای یافتن فایل مناسب سکونت خود را از شهر تهران به شهر کرج، مرکز استان البرز، تغییر داده اند.

در این گزارش تاکید شد که نامعادله هزینه و درآمد باعث شده است اجاره نشین‌های تهرانی، میهمان ناخوانده استان مجاور شوند. متوسط اجاره بها در کرج تقریبا به اندازه نصف مبالغ اجاره آپارتمان در مناطق میانی پایتخت است. در واقع مستاجر‌های تهرانی بعد از برخورد با معضل تورم متوسط ۵۰‌درصدی در بازار اجاره شهر تهران، بازار اجاره شهر کرج را که به طور میانگین اجاره بها در آن یک دوم متوسط اجاره بهای شهر تهران است، انتخاب کردند. یافته‌های این گزارش نشان داد، این مهاجرت با دو تفاوت عمده در مقایسه با موج قبلی مهاجرت مستاجران از تهران به حومه جدید پایتخت، همراه بوده است. از جمله اینکه این مهاجرت مستاجر‌ها درون استانی نبوده و مقصد مهاجرت بخشی از مستاجر‌های تهرانی به نزدیک‌ترین حومه استانی یعنی شهر کرج تغییر کرده است. در واقع این مهاجرت حومه‌ای نیست، بلکه مهاجرتی استانی است. دومین تفاوت موج سوم مهاجرت برخی مستاجر‌های تهرانی به حومه، مربوط به ماهیت خانوار‌های متقاضی این نوع مهاجرت ملکی است. در دو موج قبلی، عمدتا مهاجران از بازار مسکن تهران به بازار مسکن حومه، خانوار‌های واقع در دهک‌های کم درآمد اقتصادی بودند؛ اما عمده متقاضیان مهاجرت در این موج، خانوار‌های واقع در دهک‌های متوسط و متوسط رو به پایین یا خانوار‌های واقع در دهک متوسط و مرز دهک متوسط و پایین بودند.


بیشتر بخوانید: چرا مستاجران از شمال تهران فرار می‌کنند؟


موج چهارم مهاجرت مستاجر‌ها

موج سوم مهاجرت مستاجر‌ها بعد از جابه جایی بین منطقه‌ای مستاجر‌های تهرانی و مهاجرت به حومه جدید، در حالی در شکل مهاجرت بین استانی در خرداد ۱۴۰۱ رصد شد که جدیدترین بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، پاییز امسال موج چهارم مهاجرت مستاجران تهرانی در حومه سنتی و قدیم پایتخت شکل گرفته است. اگر تا ابتدای امسال، مناطق پایین‌تر شهر تهران، حومه جدید و شهر کرج، مقصد جست وجو‌های طیف‌های مختلف اجاره نشین بود که تا پیش از این در پایتخت ساکن بودند، هم اکنون واسطه‌های مسکن در حومه قدیم، از افزایش تقاضا برای اجاره از سوی مهاجران تهرانی خبر می‌دهند.

تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» از بازار اجاره مسکن در شهر‌های اسلامشهر، شهریار، ورامین و شهر جدید اندیشه که به عنوان حومه قدیمی و سنتی شهر تهران شناخته می‌شوند، افزایش تقاضا برای اجاره مسکن در این شهر‌ها از سوی گروهی از مستاجران قبلی شهر تهران را تایید می‌کند. این بررسی‌ها نشان می‌دهد موج چهارم مهاجرت مستاجران که در واقع سومین موج از مهاجرت مستاجر‌ها از پایتخت به بیرون از شهر تهران محسوب می‌شود، در این شهر‌ها (اسلامشهر، شهریار، ورامین و شهر جدید اندیشه)، شکل گرفته است.

نسبت اجاره بهای تهران به اطراف

برآورد‌ها نشان می‌دهد هم اکنون متوسط اجاره بهای مسکن در حومه سنتی پایتخت برابر با ۶/ ۰ شهر تهران است. اما در حومه جدید این میزان نصف است. به دلیل برخورداری حومه سنتی از امکانات شهری بیشتر و به دلیل قدمت بیشتر این مناطق شهری، طبیعی است که سطح اجاره بها در این شهر‌ها اندکی از شهر‌های جدید یا همان حومه جدید پایتخت بیشتر باشد. با این حال تحقیقات نشان می‌دهد کماکان بیشترین میزان تقاضا برای بازار اجاره حومه تهران از سوی مستاجر‌هایی که تاکنون در پایتخت ساکن بوده اند مربوط به بازار حومه جدید است. چرا که هم سطح اجاره بها در این مناطق نسبت به حومه سنتی نسبتا کمتر است و هم حومه جدید بنا به سایر دلایل مانند نوساز بودن، فاصله کمتربا شهر تهران و... برای این افراد مناسب‌تر است.

با این حال، تابستان وپاییز امسال، ورود تقاضای اجاره مسکن از شهر تهران به حومه سنتی وقدیمی (شهر‌های اسلامشهر، شهریار، ورامین و شهر جدید اندیشه)، هر چند کمتر از حومه جدید، رصد شد. رصد شرایط موجود نشان می‌دهد در صورتی که التهاب شدید در بازار اجاره مسکن شهر تهران ادامه دار شود به تدریج تقاضا برای اجاره مسکن در حومه تهران اعم از شهر‌های جدید و شهر‌های قدیمی افزایش خواهد یافت. این موضوع می‌تواند تعادل عرضه وتقاضا را در بازار اجاره این شهر‌ها نیز تحت‌تاثیر قرار داده و سطح اجاره بهای مسکن را افزایش دهد.

اجاره در حومه قدیمی تهران چند؟

برآورد‌های صورت گرفته بر اساس اطلاعات مربوط به انبوه فایل‌های عرضه شده به بازار اجاره مسکن در حومه قدیم تهران و همچنین اظهارات واسطه‌های معاملات اجاره مسکن این شهر‌ها نشان می‌دهد، هم اکنون میانگین اجاره بهای هر مترمربع مسکن در شهر‌های قدیمی اطراف تهران بر اساس رهن کامل حول وحوش ۲ تا ۴‌میلیون تومان برای واحد‌های مسکونی معمولی واقع در محلات معمولی این شهرهاست. برآورد‌ها نشان می‌دهد متوسط رهن کامل آپارتمان‌های معمولی واقع در مناطق متوسط اسلامشهر بین متر مربعی

۲ تا ۵/ ۲‌میلیون تومان، در شهریار، ۳ تا ۵/ ۳‌میلیون تومان، در اندیشه، ۳ تا ۴‌میلیون تومان و در ورامین معادل ۳‌میلیون تومان است. این اعداد در واقع برآورد میانگین هزینه‌های اجاره نشینی در این شهرهاست. ضمن آنکه در برخی از این شهر‌ها می‌توان با ارقام کمتر نیز اقدام به اجاره مسکن در مناطق ضعیف‌تر یا آپارتمان‌های کم امکانات و مسن کرد. همچنین اجاره بهای برخی از واحد‌های مسکونی لوکس و فایل‌های خاص با امکانات ویژه در این شهر‌ها نیز بعضا تا ارقام ۷ تا ۸‌میلیون تومان به ازای هر مترمربع نیز می‌رسد. این فایل ها، اما فایل‌های محدود و خاص این شهر‌ها هستند که متقاضیان خاص خود را دارند. این در حالی است که میانگین اجاره بهای هر مترمربع مسکن در شهر‌های جدید اطراف تهران بر اساس رهن کامل در شهر جدید پرند، حول وحوش ۸/ ۱ تا ۲/ ۳‌میلیون تومان و در شهر جدید پردیس، حدود ۲ تا ۳‌میلیون تومان برآورد می‌شود.

تبعیت تورم حومه از تهران

بررسی‌ها و برآورد‌های صورت گرفته نشان‌دهنده آن است که تورم اجاره در حومه سنتی تهران از تورم اجاره تهران تبعیت کرده و اجاره بها در این شهر‌ها تقریبا معادل اجاره بهای مسکن در شهر تهران رشد داشته است. تحقیقات «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، نرخ رشد اجاره بها در حومه قدیم پایتخت ۴۰ تا ۵۰‌درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. واسطه‌های بازار مسکن در این مناطق چند عامل عمده را در افزایش سرعت رشد اجاره بها در این شهر‌ها موثر می‌دانند. اولین عامل به شرایط تورم عمومی مربوط می‌شود. سرعت بالای رشد بهای کالا‌ها و خدمات مانند بسیاری دیگر از بازار‌ها به بازار اجاره مسکن در حومه نیز رسیده است و موجب التهاب سطح اجاره بها شده است.

از سوی دیگر، در این شهر‌ها نیز قیمت مسکن رشد شدید داشته است و بنابراین تحت‌تاثیر تورم مسکن، روند صعودی اجاره بها سرعت گرفته است. اما در این میان دو عامل عمده دیگر در تشدید التهاب قیمتی در بازار اجاره مسکن این شهر‌ها موثر بوده است. اولین عامل به افزایش تقاضا برای اجاره نشینی در این شهر‌ها از سوی مستاجر‌های ساکن تهران مربوط می‌شود. افزایش تقاضا منجر به تشدید التهاب در بازار اجاره این شهر‌ها شده است. از سوی دیگر، یک عامل مهم دیگر در این زمینه به عنوان مداخله گر تازه شناسایی شده است.

ورود تقاضای سرمایه‌ای ملکی از تهران به حومه قدیم در رشد شدید اجاره بهای مسکن در این شهر‌ها تاثیر قابل‌توجهی داشته است. آن طور که فعالان بازار مسکن در شهر‌های واقع در حومه سنتی شهر تهران اعلام می‌کنند، در ماه‌های اخیر خرید‌های سرمایه‌ای در این شهر‌ها عمدتا از سوی سرمایه‌گذاران ملکی شهر تهران افزایش داشته است. از آنجا که بسیاری از این سرمایه‌گذارها، برای تامین بخشی از هزینه خرید واحد، روی مبلغ رهن حساب بازکرده اند، این واحد‌ها را با رهن کامل بالا به بازار عرضه کرده اند و حال که به دلیل حضور گروهی از مستاجران تهرانی در بازار اجاره این شهرها، تقاضا افزایش یافته است، این نرخ‌های بالا بعضا از سوی متقاضیان اجاره، مورد پذیرش واقع شده است. این عامل بنا بر اذعان فعالان بازار مسکن شهر‌های حومه‌ای تهران نقش بسیار موثری در تشدید التهاب در بازار اجاره آن‌ها داشته است. ضمن آنکه ورود این سرمایه‌گذاران ملکی به این شهر‌ها سطح قیمت‌های فروش آپارتمان را نیز تحت‌تاثیر قرار داده است.

برآورد قیمت آپارتمان در حومه سنتی

برآورد‌های صورت گرفته از متوسط قیمت مسکن در شهر‌های واقع در حومه قدیمی شهر تهران، بر اساس اطلاعات استخراج شده از انبوه فایل‌های عرضه شده به بازار مسکن این شهر‌ها نشان می‌دهد، میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در اسلامشهر برای واحد‌های مسکونی نوساز و ۱۰ سال ساخت به ترتیب، ۲۳ و ۱۹‌میلیون تومان است. این در حالی است که در شهریار، متوسط قیمت هر مترمربع آپارتمان نوساز و ۱۰ سال ساخت به ترتیب، ۲۵ و ۲۰‌میلیون تومان است. فاصله محسوس متوسط قیمت مسکن در این شهر‌ها با شهر تهران باعث شده است برخی از افرادی که قصد سرمایه‌گذاری ملکی دارند، اما بودجه کافی برای خرید آپارتمان در پایتخت-عمدتا افرادی که تا سقف یک‌میلیارد تومان سرمایه‌دارند- این شهر‌ها را به عنوان مقصد سرمایه‌گذاری ملکی خود انتخاب کنند.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر