اقتصاد۲۴- آیت الله مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان در دیدار عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور از فعالیتها و پیشرفتهای که در علوم پزشکی کشور حاصل شده، تشکر کرد و گفت: وزارت بهداشت و درمان افزون بر ارتقاء سطح سلامت و بهداشت کشور، باید نسبت به مسائل درمانی قشر ضعیف کشور به خصوص بیماران صعب العلاج کمک کند.
او تولید بعضی از اقلام دارویی و واکسنها توسط شرکتهای داخلی را از جمله ثمرات تحریمها دانست و افزود: تحریمهای آمریکا و غرب فرصتی ایجاد کرد تا در این تولیدات به خودکفایی برسیم. او افزود: مسألۀ افزایش جمعیت کشور پیش از آن که یک مسئله درمانی باشد، اخلاقی است. باید مردم بدانند که آنچه سبب حفظ مملکت میشود، جمعیت کشور است. چین به سبب جمعیتی که دارد در بسیاری از مسائل، حرف اول را در دنیا میزند.
آیت الله مکارم شیرازی، شعار جمعیت کمتر، زندگی بهتر را اشتباه دانسته و تأکید کرد: برخی تنها آرامش و آسایش امروز خودشان را ملاحظه میکنند، اما فردا وقتی جمعیت کم و پیر، شد، با کمبود و پیری جمعیت، نسل آینده شما چه خواهد شد؟ اینکه اجازه نمیدهیم محیط زیست تخریب شد، برای این است که محیط زیست تنها برای ما نیست، بلکه برای آیندگان هم است، بنابراین به فکر آیندگان بودن خود، یک مسئله مهم است.
بیشتر بخوانید: بررسی روند قانونی شدن حجاب در ایران از سال ۱۳۶۲ تا این روزها
او تأکید کرد: مسائل فرهنگی بیشتر از آموزش سرچشمه میگیرد نه از فشار. اینکه بخواهیم با فشار، مسئله حجاب و یا کمبود جمعیت را حل کنیم، درست نیست و بدون کار فرهنگی مناسب، نتیجهای نخواهیم گرفت.
او در ادامه حوزۀ علمیه را دارای ظرفیت عظیم فرهنگی، تربیتی و اجتماعی برشمرد که میتواند در جهت ارتقاء سطح سلامت و بهداشت کشور، به وزارت بهداشت کمک نماید.
او وجود بیمارستان ها، درمانگاهها و مراکز بهداشتی در سطح کشور به خصوص مناطق محروم که به همت حوزه و مراجع تقلید بنا گردیده و به صورت خیریه جهت درمان بیماران ناتوان و ضعیف فعال هستند، را از نمونههای آن برشمرد. وی افزود: وزارت بهداشت میتواند با ایجاد مراکزی در قم و آموزش به طلاب، از آنان برای درمان در مناطق محروم استفاده نماید.
آیت الله مکارم شیرازی به هزینه بالای ویزیت پزشکان اشاره کرد و گفت: برخی از پزشکان، برای منفعت بیشتر خودشان، بیماران را به مطب شان ارجاع میدهند، و در آنجا هم هزینههای سنگینی بر آنها تحمیل میکنند، که مناسب است با مسائل فرهنگی و تربیتی نسبت به این مسأله هم اقدام گردد.
منبع: فراز دیلی