تاریخ انتشار: ۲۰:۳۵ - ۰۷ آبان ۱۴۰۱
نماینده سروستان مطرح کرد؛

بالاترین فساد مربوط به حوزه معدن است

عبدالعلی رحیمی‌مظفری، نماینده سروستان گفت: عده‌ای در این سال‌ها، رفتند و صاحب معدن شدند و بدون هیچ یا کمترین تحرکی، معدن را به فرد دیگر فروختند. یعنی دلالی به معنای کلمه. وقتی کار از همان ابتدا دست فرد اهلیت‌دار نمی‌افتد، باید منتظر عمق پیدا کردن اقتصاد بیمار، رانتی و غیرمولد باشیم.

فساد در معادن

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: یکی از پول‌سازترین بخش‌های اقتصاد کشور، معادن هستند. منابع معدنی بسیار و ارزشمندی در ایران وجود دارد که به باور برخی از کارشناسان، اگر بتوانیم در حوزه اکتشاف، استخراج و فرآوری، با برنامه‌تر پیش برویم، حتی امکان اینکه این سرمایه و درآمد حاصل از آن، جای نفت را بگیرد، مخصوصاً در دوران تحریم، و برای کشور ارزآوری و اقتصاد پویا به بار آورد، وجود دارد.

از طرفی، برخی معدن‌داران از وضع موجود و سیاست‌های اعمال شده در این حوزه گله دارند. گفته می‌شود، برای گرفتن تسهیلات نمی‌توانند معدن را در وثیقه بانک بگذارند و یا حمایت‌های دولتی از آن‌ها، آن‌طور که باید و شاید نیست.

در همین رابطه، عبدالعلی رحیمی‌مظفری، نماینده سروستان به اقتصاد سرآمد گفت: به نظر من، باید یک بررسی دقیقی صورت بگیرد تا همه بدانند، افرادی که مسئولیت کار در معادن کشور را قبول کردند با چه سرمایه‌ای وارد کار شدند و اکنون دارای چه سرمایه‌های هستند.

وی افزود: اگر شفاف‌سازی خوب است و همگان بر آن اتفاق نظر دارند، هیچ اشکالی ندارد در این موضوع خاص هم، کار تحقیقی صورت بگیرد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: باید همه بدانند که معدن‌داران بابت برداشت مواد معدنی، چقدر حقوق دولتی پرداخت می‌کنند. متاسفانه در کشور ما، یک چیزی باب شده و اینکه هر مسیری که بالاتر به آن سود تعلق می‌گیرد و افراد ذینفعش، بیشتر منفعت می‌برند، بیشتر معترضند. از این‌رو، اصلاً حرف‌هایی که گفته شود معدن‌دار مظلوم واقع شده یا رسیدگی لازم به آن‌ها صورت نمی‌گیرد را قبول ندارم.

رحیمی‌مظفری اظهار داشت: مهمترین موضوع در حوزه معدن این باید باشد که معدن به افراد اهلیت‌دار سپرده شود. ما با اینکه فردی که دارای اهیلت است و می‌خواهد از تسهیلات و امکان‌های دولتی برای پیشبرد کار و اهدافش، بهره ببرد، مشکلی نداریم. اساساً در هر کار اقتصادی، هر فرد اهلیت‌داری وارد گود شود، راه رسیدن به هدفش را بلد است یا ایجاد خواهد کرد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: معدن‌داران، با علم به این موضوعاتی که می‌بینیم و چالش‌هایی که وجود دارد، پا در این عرصه گذاشته‌اند، پس باید خود را ثابت کنند. متاسفانه، امروز راه را طوری باز گذاشتند که افراد می‌توانند بروند و در سامانه مورد نظر، تقاضای گرفتن معدن بدهند. این رویکرد از اصل و اساس اشتباه است. اینکه می‌گویند هرجا یک زمین ول وجود و قابلیت معدن دارد، بروید تقاضا بدهید و بگیرید، جای نگرانی و تامل دارد. این‌طوری که راه پیشرفت اقتصاد، طی نمی‌شود.

وی افزود: عده‌ای در این سال‌ها، رفتند و صاحب معدن شدند و بدون هیچ یا کمترین تحرکی، معدن را به فرد دیگر فروختند. یعنی دلالی به معنای کلمه. وقتی کار از همان ابتدا دست فرد اهلیت‌دار نمی‌افتد، باید منتظر عمق پیدا کردن اقتصاد بیمار، رانتی و غیرمولد باشیم.

عضو مجمع نمایندگان استان فارس در ادامه بیان کرد: متاسفانه، در حوزه معدن، بالاترین فساد را داریم که از دولت سیزدهم و وزارت صمت می‌خواهم یک بار برای همیشه به این شرایط پایان دهند.

رحیمی‌مظفری گفت: ما کارخانه‌هایی داریم که تمام زنجیره‌های تولید را دارند، اما معدن ندارند. حال چرا برخی بانک‌ها باید معدن‌دار باشند؟ کار بانک معدن ‌داری است؟ کارخانه‌ای که همه زیرساخت‌های فرآوری را دارد، محق است که معدن داشته باشد یا بانک‌ها؟ این‌جوری، بانک‌ها که رسالت‌شان معدن‌داری نیست، پول‌دار می‌شوند و از طرفی مواد اولیه تولیدکننده، گران می‌شود، چون محکوم به کار کردن با صاحبان معدن که مثلاً بانک‌ها می‌باشند، هستند.

نماینده سروستان تصریح کرد: یکی از چالش‌های حوزه معدن، کمبود ماشین‌آلات معدنی است. هم ماشین‌آلات کم داریم و هم، بسیاری از ماسین‌آلات در این بخش، فرسوده است. پس باید راه واردات را بازتر کرد و سخت‌گیری بیش از حد به نفع اقتصاد و مردم نیست. حتی این رویه باید در خودروهای سواری هم باشد، چون کشور نیازمند رقابت سالم است.

وی اظهار داشت: تولیدکنندگان ما، اگر توان ساخت ماشین‌آلات معدنی را دارند، خود را اثبات کنند. ما که نمی‌توانیم تاوان حرکت کُند تولیدکننده‌های صنعتی را بدهیم. یعنی اقتصاد کشور و مردم نباید چوب این خلاء را بخورند. اگر ما در این بخش، تولیدکننده خوبی بودیم تا الان عیار کار باید مشخص می‌شد. از این‌رو، پیشنهاد من، این است که کمبود ماشین‌آلات معدنی به صورت دقیق محاسبه و اجازه واردات داده شود. تولیدکننده‌های داخلی هم می‌توانند با قدرت کارشان را ادامه دهند، چون عمر این دستگاه‌ها نهایتاً ۱۰ سال است و دوباره نیاز به ماشین‌آلات به روز و نو است.

رحیمی‌مظفری در پایان خاطرنشان کرد: دولت باید پاسخگو باشد که وضعیت در بخش ماشین‌آلات معدنی چگونه است. مجلس هم به عنوان ناظر قوه مجریه، کار نظارتی خود را انجام می‌دهد و امید است شاهد روزهای بهتر در این بخش تاثیرگذار اقتصادی باشیم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

روند اصلاحی بورس تا پایان هفته ادامه دارد/ شاخص کل تا انتهای سال به ۳ میلیون واحد می‌رسد

عکس/استایل کهکشانی هانده ارچل در عربستان چشم‌ها را خیره کرد

جوشاندن آب میکروب‌های آن را از بین می‌برد؟

اظهارات جدید بایدن درباره توافق آتش بس در غزه

بیمه «ما» ۷.۵ همت بیمه نامه فروخت

مدارس ابتدایی این شهر فردا (یکم بهمن) تعطیل شد

عوامل مرتبط با ترور دو قاضی مورد بررسی دقیق قرار گرفتند

عکس/اشاره معنادار علی مطهری به حجاب زنان در غزه

قهرمانی تیم آمادگی جسمانی پتروشیمی جم در مسابقات کارکنان صنعت پتروشیمی کشور

جزئیات انتقال سخنگوی دولت به بیمارستان

فارس:صدور حکم اعدام تتلو صحت ندارد

تتلو به اعدام محکوم شد

فیلم/ دختر شهید سید حسن نصرالله به شایعه زنده بودن پدرش پاسخ داد!

اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید

عکس/شارلیز ترون از آتش‌سوزی لس آنجلس نوشت

ماجرای گروگانگیری کودک ۳ ساله در تهران

بازار ارز تجاری از فردا رسماً جایگزین نیما می‌شود

پیام تسلیت اسکودا در پی شهادت دو قاضی عالی‌رتبه دیوان عالی کشور

یک مانع مقابل پیوستن گزینه موسیمانه به استقلال

هزار کامیون در راه غزه

مربی پیشین تیم ملی کشتی فرنگی بر اثر سقوط در معدن سنگ، درگذشت

مشاور امنیت ملی ترامپ: حماس دیگر بر غزه حکمرانی نخواهد کرد

پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، نبودیم و نخواهیم بود

الجزیره: فهرست اسرای فلسطینی که امروز آزاد می‌شوند شامل ۶۹ زن و ۲۱ کودک است

افزایش ۱۰۰ میلیونی جایزه جلال

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳

اسعد الشیبانی: سوریه تقسیم نمی‌شود

تمرینات پرسپولیس همچنان زیر نظر باقری

معاون رئیس‌جمهور: پدر‌ها هم می‌توانند دورکار باشند

یخبندان در انتظار تهرانی‌ها؛ دمای هوا کاهش می‌یابد

خبر خوش دولت درباره رجیستری آیفون

عکس/ آقای خواننده با لب پرخنده در کنار همسرش

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی