تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۲۰ آبان ۱۴۰۱

پهپادهای روس در حوالی سکوهای نفتی نروژ

یوناس گار استوره، نخست وزیر نروژ، با مشاهده تعداد بیشتری از پهپادهای روسیه در حوالی زیرساخت‌های کلیدی نفت و گاز کشورش از نیروی دریایی متحدان ناتو خود یعنی بریتانیا، فرانسه و آلمان دعوت کرده تا با حضور در دریای شمال در برابر تجاوز احتمالی مسکو آماده باشند.

پهپادهای روس در حوالی سکوهای نفتی نروژ

اقتصاد۲۴- اپراتور فرودگاه آوینور فاش کرده است که تا کنون ۵۰ رصد احتمالی هواپیما‌های بدون سرنشین در فرودگاه‌های غیرنظامی نروژ در سال جاری گزارش شده است که تقریباً سه برابر ۱۷ مورد مشاهده شده در سال ۲۰۲۱ است. 

به گزارش میز نفت، اویل پرایس در گزارشی نوشت: یوناس گار استوره، نخست وزیر نروژ، با مشاهده تعداد بیشتری از پهپاد‌های روسیه در حوالی زیرساخت‌های کلیدی نفت و گاز کشورش از نیروی دریایی متحدان ناتو خود یعنی بریتانیا، فرانسه و آلمان دعوت کرده تا با حضور در دریای شمال در برابر تجاوز احتمالی مسکو آماده باشند. هفته‌های اخیر، آژانس امنیت داخلی نروژ تحقیقاتی را در مورد مشاهده پهپاد‌های جدید در نزدیکی سایت‌های زیرساختی کلیدی این کشور آغاز کرد. این اقدام تنها چند ساعت پس از بسته شدن فرودگاه برگن در نزدیکی پایگاه اصلی نیروی دریایی نروژ صورت گرفت. 

پلیس نروژ از نزدیک با بازرسان نظامی که در حال حاضر در حال تجزیه و تحلیل ترافیک دریایی منطقه هستند، همکاری می‌کند. برخی از اپراتور‌ها گزارش داده‌اند که کشتی‌های تحقیقاتی با پرچم روسیه را در مجاورت این منطقه رصد کرده‌اند، با این حال تاکنون، محققان نتوانسته‌اند یک الگوی قابل تشخیص برای رصد شناور‌های روس بیابند.

هدویگ مو، معاون رئیس پلیس امنیت پلیس نروژ در این رابطه گفت: برخی مشاهدات ممکن است صرفا ناشی از یکسری پدیده‌های آب و هوایی باشد، اما حداقل در یک مورد این اطمینان وجود دارد که یک پهپاد در این منطقه رهگیری شده است. 

بر همین اساس پهپاد‌های متعددی در ماه‌های اخیر در نزدیکی سکو‌های نفت و گاز دریایی و دیگر زیرساخت‌های نروژ مشاهده شده است. این مقام امنیتی نروژ در ادامه نیز افزود: ما معتقدیم که پرواز هواپیما‌های بدون سرنشین به گونه‌ای انجام می‌شوند که تشخیص اینکه چه کسی واقعا پشت آن است را دشوار می‌کند، البته مقامات نروژی مشکوک به دخالت روسیه در عملیات هواپیما‌های بدون سرنشین هستند. این پرنده‌ها می‌توانند برای جاسوسی یا موارد دیگر از جمله ایجاد ترس استفاده شوند. 

روسیه با انجام فعالیت‌های اطلاعاتی در نروژ در مقایسه با وضعیت قبل از آغاز جنگ، صرفاً چیز‌های بیشتری برای به دست آوردن و کمتر برای از دست دادن دارد. دلیل آن هم این است که روسیه در نتیجه جنگ در اوکراین با فشار زیادی رو به رو و با اعمال تحریم‌های متعدد منزوی شده است. ما در یک وضعیت امنیتی-سیاسی پرتنش و در عین حال یک تصویر تهدیدگونه پیچیده و نامشخص قرار داریم که می‌تواند در مدت زمان نسبتاً کوتاهی تغییر کند.

در چند هفته گذشته هفت شهروند روس در ارتباط با پرواز هواپیما‌های بدون سرنشین یا عکاسی از مکان‌های حساس در نروژ بازداشت شده‌اند. اخیرا، یک مرد ۴۷ ساله با تابعیت دوگانه روسی و بریتانیایی به ظن پرواز پهپاد در مجمع الجزایر سوالبارد در قطب شمال نروژ به مدت دو هفته در بازداشت بود. این مرد متهم به نقض تحریم‌هایی است که پس از آغاز جنگ اوکراین علیه روسیه به اجرا درآمدند. طبق قوانین نروژ، که اغلب با اتحادیه اروپا هماهنگ شده است، هواپیما‌هایی که توسط شرکت‌ها یا شهروندان روسی اداره می‌شوند، فرود، برخاستن یا پروازشان بر فراز خاک نروژ ممنوع است. 

اپراتور فرودگاه آوینور فاش کرده است که تا کنون ۵۰ رصد احتمالی هواپیما‌های بدون سرنشین در فرودگاه‌های غیرنظامی نروژ در سال جاری گزارش شده است که تقریباً سه برابر ۱۷ مورد مشاهده شده در سال ۲۰۲۱ است. بزرگترین نگرانی این است که جاسوسان روسی از این پهپاد‌ها به عنوان بخشی از استراتژی جنگ ترکیبی استفاده کنند. ترساندن و جمع‌آوری اطلاعات در مورد زیرساخت‌های حیاتی نروژ که روسیه بعداً می‌تواند برای خرابکاری در حمله احتمالی علیه غرب استفاده کند دو بال مهم این جنگ ترکیبی هستند. 

استال اولریکسن، محقق آکادمی نیروی دریایی سلطنتی نروژ، می‌گوید: من معتقد نیستم که ما به سمت یک جنگ متعارف با روسیه پیش می‌رویم بلکه اعتقاد دارم آنچه پیش روی ما است در حقیقت باید آن را جنگ ترکیبی نامید. من فکر می‌کنم که ما در حال حاضر در این نوع از جنگ هستیم.


بیشتر بخوانید: ۱۰۰ دلاری شدن قیمت نفت با تحریم نفت روسیه


هاب گازی اروپا 

نروژ برای مدت طولانی یکی از صادرکنندگان پیشرو انرژی به اروپا بوده است و اکنون نیز به سرعت در حال جایگزین شدن با روسیه به عنوان منبع اصلی تامین گاز طبیعی و نفت خام اروپا است. صادرات گاز طبیعی نروژ در ماه ژوئیه به رکورد ۱۰.۲ میلیارد متر مکعب به ارزش ۱۲۸.۴ میلیارد کرون معادل ۱۳.۲۶ میلیارد دلار رسید، طی ماه‌های اخیر قیمت و تقاضا در اروپا در بحبوحه بحران جهانی انرژی افزایش چشمگیری داشته است. 

در مجموع، نروژ قرار است رکورد سالانه جدیدی را با صادرات بیش از ۱۱۷ میلیارد متر مکعب گاز از طریق خطوط لوله خود در سال ۲۰۲۲ ثبت کند. در همین حال، انتظار می‌رود تولید سالانه میعانات نفتی و گازی این کشور و گاز طبیعی (NGL) شاهد رشد قابل ملاحظه‌ای باشد. 

از زمان آغاز جنگ در اوکراین، کشور‌های اتحادیه اروپا تلاش کرده‌اند تا واردات گاز روسیه را با محموله‌هایی از نروژ جایگزین کنند. در واقع، شکستن بخشی از خط لوله نورد استریم ۱ در دریای بالتیک یک روز قبل از افتتاح خط لوله جدید بالتیک به لهستان توسط نروژ اتفاق افتاد. 

اخیراً به لطف ذخیره‌سازی ۹ هفته‌ای گاز قیمت آن به پایین‌ترین سطح خود از ماه ژوئن سقوط کرده است، اتفاقی که پس از محدود شدن شدید انتقال جریان گاز از روسیه، یک شاهکار بود. در حال حاضر ۹۳.۴ درصد از ذخایر گاز اروپا پر شده است. 

اکنون تحلیلگران استاندارد چارتر معتقدند که با این اتفاق سلاح گازی پوتین تا حد زیادی ارزش خود را از دست داده و حالا انتظار می‌رود اروپا این زمستان را به راحتی پشت سر بگذارد. با این وجود، اروپا باید همچنان هزینه سنگینی بپردازد، به عنوان مثال تنها هزینه تکمیل ذخایر گاز طبیعی بیش از ۵۰ میلیارد یورو معادل ۵۱ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که ۱۰ برابر بیشتر از میانگین تاریخی برای پر کردن مخازن قبل از زمستان است. 

در این میان، دریای شمال محل مناسبی برای روسیه به منظور راه اندازی یک جنگ ترکیبی است، جنگی البته غیررسمی که موجب ترس شده و تنش‌ها را افزایش دهد. در جنگی که روسیه حتما از انرژی به عنوان یک سلاح استفاده می‌کند. با این وجود به نظر می‌رسد از کار انداختن تاسیسات نفتی نروژ یا کل نفت و گاز دریای شمال منجر به جنگ جهانی سوم خواهد شد. دقیقاً به همین دلیل است که به نظر می‌رسد اقدامات خرابکارانه و مشاهده پهپاد‌ها بیش از هر چیز دیگری تنها برای ایجاد ترس است. اکنون با عدم اعلام رسمی جنگ و با تردید اروپا در تحقیق مشترک و ارائه شواهد علیه روسیه، از بروز جنگ جهانی سوم جلوگیری می‌شود، اما این تهدید همچنان وجود دارد.

منبع: هفته نامه سرزمین انرژی 
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جزئیات آتش سوزی در خیابان وحدت اسلامی تهران

پزشکیان درباره اپوزسیون چه گفت؟

مواضع دولت‌های روحانی، رئیسی و پزشکیان درباره‌ بحران انرژی

عکس/ قیمت مصوب جدید نهاده دام، روغن و شکر اعلام شد

پسر بایدن: نتانیاهو هیولاست

مشاوران املاک: کمیسیون ما را بالا ببرید

چرا صداوسیما روز به روز در جلب اعتماد مخاطب ناکام‌تر است؟

تکلیف واریز کالابرگ الکترونیک دهک‌های ۶ و ۷ روشن شد

افزایش قیمت مواد مخدر در جنگ ۱۲ روزه تا ۱۰ درصد همزمان باکاهش فروشندگان/ شیوع مصرف گل بین نوجوانان برای غلبه بر ترس

کسری بیش از ۲۰ هزار مگاوات برق در کشور

رکود بازار مسکن و درخواست عجیب اتحادیه مشاوران املاک

سکه رفاه شگفتی ساز بازار شد

فیلم/ خبر بد استاندار تهران درباره ظرفیت سد‌های تهران

حمله اسرائیل به ایران و جنگی فراتر از انتظار / تحلیل اجتماعی و آماری از جنگ ۱۲ روزه

قیمت ارز اربعین چند؟

وضعیت عجیب مراکز تعویض پلاک

هزینه‌های یک خانواده ایرانی فقط برای زنده ماندن چقدر است؟

افت ارزش دلار با مهر ترامپ

تشدید بحران برق با تحمیل سیاست کاهش فشار آب

اقتصاد با ظرفیت تولید زیر ۵۰ درصد از انتفاع ساقط می‌شود

لج‌بازی به جای همبستگی؛ از پای ثابت شدن جواد لاریجانی در صداوسیما تا بازگشت کاظم صدیقی و تداوم فیلترینگ!

نامه سرمربی استقلال علیه انتقال جنجالی

تهران زنده بمان/ آیا با وجود اشعه فرابنفش و قطعی آب و برق امکان ادامه حیات در تهران ممکن است؟

فیلم/ چگونه گیلان دچار بحران و تنش آبی شد؟

کنایه تند زیدآبادی به دولت و ناترازی های اخیر

آیا ماجرای آب نایلونی دروغ است؟

عکس/ شاخص آلودگی هوای تهران امروز ۱ مرداد ماه

انتقاد جمهوری اسلامی به مخالفان اخراج مهاجران افغانی از ایران

واریزی ۳۰۰ هزار تومانی دولت برای دهک‌های ۴ تا ۹

بیانیه وزارت خارجه درباره وضعیت انسانی در غزه

یارانه کدام دهک‌ها حذف می‌شود؟

ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو + جدول

عکس/ طعنه صادق زیباکلام به شورای‌عالی‌انقلاب‌فرهنگی

فیش حقوقی بازنشستگان صادر شد

بهای جدید نفت در بازار‌های جهانی

کشاورزی سنتی متهم ردیف اول بحران آب در ایران!

واکاوی تبعات اجتماعی تشدید بحران آب در ایران

ترافیک فوق سنگین در جاده کندوان

احتیاط سهامداران خرد در بازار سرمایه تا کجا ادامه دارد؟

موانع پیش روی رشد بورس در بازار

قدرت‌نمایی عرضه کنندگان در بورس تهران

پیش بینی بورس امروز اول مرداد ۱۴۰۴

ورشکستگی آبی؛ محصول ۶ دهه حکمرانی جزیره‌ای در ایران/ سیاست‌گذاری آبی در محاق

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

عکس/ استایل محمدرضا پهلوی در حال شکار خرگوش ۶۶ سال پیش در یک شکارگاه

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول