تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۲۰ آبان ۱۴۰۱

پهپادهای روس در حوالی سکوهای نفتی نروژ

یوناس گار استوره، نخست وزیر نروژ، با مشاهده تعداد بیشتری از پهپادهای روسیه در حوالی زیرساخت‌های کلیدی نفت و گاز کشورش از نیروی دریایی متحدان ناتو خود یعنی بریتانیا، فرانسه و آلمان دعوت کرده تا با حضور در دریای شمال در برابر تجاوز احتمالی مسکو آماده باشند.

پهپادهای روس در حوالی سکوهای نفتی نروژ

اقتصاد۲۴- اپراتور فرودگاه آوینور فاش کرده است که تا کنون ۵۰ رصد احتمالی هواپیما‌های بدون سرنشین در فرودگاه‌های غیرنظامی نروژ در سال جاری گزارش شده است که تقریباً سه برابر ۱۷ مورد مشاهده شده در سال ۲۰۲۱ است. 

به گزارش میز نفت، اویل پرایس در گزارشی نوشت: یوناس گار استوره، نخست وزیر نروژ، با مشاهده تعداد بیشتری از پهپاد‌های روسیه در حوالی زیرساخت‌های کلیدی نفت و گاز کشورش از نیروی دریایی متحدان ناتو خود یعنی بریتانیا، فرانسه و آلمان دعوت کرده تا با حضور در دریای شمال در برابر تجاوز احتمالی مسکو آماده باشند. هفته‌های اخیر، آژانس امنیت داخلی نروژ تحقیقاتی را در مورد مشاهده پهپاد‌های جدید در نزدیکی سایت‌های زیرساختی کلیدی این کشور آغاز کرد. این اقدام تنها چند ساعت پس از بسته شدن فرودگاه برگن در نزدیکی پایگاه اصلی نیروی دریایی نروژ صورت گرفت. 

پلیس نروژ از نزدیک با بازرسان نظامی که در حال حاضر در حال تجزیه و تحلیل ترافیک دریایی منطقه هستند، همکاری می‌کند. برخی از اپراتور‌ها گزارش داده‌اند که کشتی‌های تحقیقاتی با پرچم روسیه را در مجاورت این منطقه رصد کرده‌اند، با این حال تاکنون، محققان نتوانسته‌اند یک الگوی قابل تشخیص برای رصد شناور‌های روس بیابند.

هدویگ مو، معاون رئیس پلیس امنیت پلیس نروژ در این رابطه گفت: برخی مشاهدات ممکن است صرفا ناشی از یکسری پدیده‌های آب و هوایی باشد، اما حداقل در یک مورد این اطمینان وجود دارد که یک پهپاد در این منطقه رهگیری شده است. 

بر همین اساس پهپاد‌های متعددی در ماه‌های اخیر در نزدیکی سکو‌های نفت و گاز دریایی و دیگر زیرساخت‌های نروژ مشاهده شده است. این مقام امنیتی نروژ در ادامه نیز افزود: ما معتقدیم که پرواز هواپیما‌های بدون سرنشین به گونه‌ای انجام می‌شوند که تشخیص اینکه چه کسی واقعا پشت آن است را دشوار می‌کند، البته مقامات نروژی مشکوک به دخالت روسیه در عملیات هواپیما‌های بدون سرنشین هستند. این پرنده‌ها می‌توانند برای جاسوسی یا موارد دیگر از جمله ایجاد ترس استفاده شوند. 

روسیه با انجام فعالیت‌های اطلاعاتی در نروژ در مقایسه با وضعیت قبل از آغاز جنگ، صرفاً چیز‌های بیشتری برای به دست آوردن و کمتر برای از دست دادن دارد. دلیل آن هم این است که روسیه در نتیجه جنگ در اوکراین با فشار زیادی رو به رو و با اعمال تحریم‌های متعدد منزوی شده است. ما در یک وضعیت امنیتی-سیاسی پرتنش و در عین حال یک تصویر تهدیدگونه پیچیده و نامشخص قرار داریم که می‌تواند در مدت زمان نسبتاً کوتاهی تغییر کند.

در چند هفته گذشته هفت شهروند روس در ارتباط با پرواز هواپیما‌های بدون سرنشین یا عکاسی از مکان‌های حساس در نروژ بازداشت شده‌اند. اخیرا، یک مرد ۴۷ ساله با تابعیت دوگانه روسی و بریتانیایی به ظن پرواز پهپاد در مجمع الجزایر سوالبارد در قطب شمال نروژ به مدت دو هفته در بازداشت بود. این مرد متهم به نقض تحریم‌هایی است که پس از آغاز جنگ اوکراین علیه روسیه به اجرا درآمدند. طبق قوانین نروژ، که اغلب با اتحادیه اروپا هماهنگ شده است، هواپیما‌هایی که توسط شرکت‌ها یا شهروندان روسی اداره می‌شوند، فرود، برخاستن یا پروازشان بر فراز خاک نروژ ممنوع است. 

اپراتور فرودگاه آوینور فاش کرده است که تا کنون ۵۰ رصد احتمالی هواپیما‌های بدون سرنشین در فرودگاه‌های غیرنظامی نروژ در سال جاری گزارش شده است که تقریباً سه برابر ۱۷ مورد مشاهده شده در سال ۲۰۲۱ است. بزرگترین نگرانی این است که جاسوسان روسی از این پهپاد‌ها به عنوان بخشی از استراتژی جنگ ترکیبی استفاده کنند. ترساندن و جمع‌آوری اطلاعات در مورد زیرساخت‌های حیاتی نروژ که روسیه بعداً می‌تواند برای خرابکاری در حمله احتمالی علیه غرب استفاده کند دو بال مهم این جنگ ترکیبی هستند. 

استال اولریکسن، محقق آکادمی نیروی دریایی سلطنتی نروژ، می‌گوید: من معتقد نیستم که ما به سمت یک جنگ متعارف با روسیه پیش می‌رویم بلکه اعتقاد دارم آنچه پیش روی ما است در حقیقت باید آن را جنگ ترکیبی نامید. من فکر می‌کنم که ما در حال حاضر در این نوع از جنگ هستیم.


بیشتر بخوانید: ۱۰۰ دلاری شدن قیمت نفت با تحریم نفت روسیه


هاب گازی اروپا 

نروژ برای مدت طولانی یکی از صادرکنندگان پیشرو انرژی به اروپا بوده است و اکنون نیز به سرعت در حال جایگزین شدن با روسیه به عنوان منبع اصلی تامین گاز طبیعی و نفت خام اروپا است. صادرات گاز طبیعی نروژ در ماه ژوئیه به رکورد ۱۰.۲ میلیارد متر مکعب به ارزش ۱۲۸.۴ میلیارد کرون معادل ۱۳.۲۶ میلیارد دلار رسید، طی ماه‌های اخیر قیمت و تقاضا در اروپا در بحبوحه بحران جهانی انرژی افزایش چشمگیری داشته است. 

در مجموع، نروژ قرار است رکورد سالانه جدیدی را با صادرات بیش از ۱۱۷ میلیارد متر مکعب گاز از طریق خطوط لوله خود در سال ۲۰۲۲ ثبت کند. در همین حال، انتظار می‌رود تولید سالانه میعانات نفتی و گازی این کشور و گاز طبیعی (NGL) شاهد رشد قابل ملاحظه‌ای باشد. 

از زمان آغاز جنگ در اوکراین، کشور‌های اتحادیه اروپا تلاش کرده‌اند تا واردات گاز روسیه را با محموله‌هایی از نروژ جایگزین کنند. در واقع، شکستن بخشی از خط لوله نورد استریم ۱ در دریای بالتیک یک روز قبل از افتتاح خط لوله جدید بالتیک به لهستان توسط نروژ اتفاق افتاد. 

اخیراً به لطف ذخیره‌سازی ۹ هفته‌ای گاز قیمت آن به پایین‌ترین سطح خود از ماه ژوئن سقوط کرده است، اتفاقی که پس از محدود شدن شدید انتقال جریان گاز از روسیه، یک شاهکار بود. در حال حاضر ۹۳.۴ درصد از ذخایر گاز اروپا پر شده است. 

اکنون تحلیلگران استاندارد چارتر معتقدند که با این اتفاق سلاح گازی پوتین تا حد زیادی ارزش خود را از دست داده و حالا انتظار می‌رود اروپا این زمستان را به راحتی پشت سر بگذارد. با این وجود، اروپا باید همچنان هزینه سنگینی بپردازد، به عنوان مثال تنها هزینه تکمیل ذخایر گاز طبیعی بیش از ۵۰ میلیارد یورو معادل ۵۱ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که ۱۰ برابر بیشتر از میانگین تاریخی برای پر کردن مخازن قبل از زمستان است. 

در این میان، دریای شمال محل مناسبی برای روسیه به منظور راه اندازی یک جنگ ترکیبی است، جنگی البته غیررسمی که موجب ترس شده و تنش‌ها را افزایش دهد. در جنگی که روسیه حتما از انرژی به عنوان یک سلاح استفاده می‌کند. با این وجود به نظر می‌رسد از کار انداختن تاسیسات نفتی نروژ یا کل نفت و گاز دریای شمال منجر به جنگ جهانی سوم خواهد شد. دقیقاً به همین دلیل است که به نظر می‌رسد اقدامات خرابکارانه و مشاهده پهپاد‌ها بیش از هر چیز دیگری تنها برای ایجاد ترس است. اکنون با عدم اعلام رسمی جنگ و با تردید اروپا در تحقیق مشترک و ارائه شواهد علیه روسیه، از بروز جنگ جهانی سوم جلوگیری می‌شود، اما این تهدید همچنان وجود دارد.

منبع: هفته نامه سرزمین انرژی 
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بن سلمان زیر چادر در بیابان عربستان

عکس/ دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

عکس/ مهر‌های جعلی در پرونده چای دبش

عکس/همسر علیرام نورایی در اینستاگرام گرد و خاک به پا کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/محمدعلی فردین در پشت صحنه «سلطان قلب‌ها»

عکس عجیب میثم مطیعی در کنار ویرانه‌های بیروت

عکس / مسابقه دوی ماراتن دبی با مشارکت هزاران شرکت‌کننده

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم

فیلم/ روایت جالب فرزند آیت‌الله جوادی آملی از شیوه تربیتی پدر

فیلم/ سکانسی شوکه‌کننده از سریال مسافران در سال ۸۸

فیلم/ بازی متفاوت بیتا سحر خیز در فیلم مهران مدیری

نماینده بابل: موضوع FATF باید حل شود

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۶ آذر ماه ۱۴۰۳

کشف گنجینۀ شگفت‌انگیز ساسانی در دشت‌های اسکاتلند+ عکس

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

پایتخت جدید ایران کجاست؟

عکس/ حضور دو بازیگر در دیدار امروز با رهبری

فیلم/ تصنیف «من از روز ازل» با صدای همایون شجریان

عکس/ گریم متفاوت سعید آقاخانی و سارا بهرامی در «خاتی»

چه عواملی باعث ایجاد بیکاری می‌شوند؟

ماجرای کارت بلیت نامحدود متروی تهران چیست؟

هشدار درباره ویروس ناشناخته جدید

دستگیری ۱۷ نفر از اتباع افغان عضو شرکت هرمی

فیلم/ واکنش تند نماینده مجلس به خودرو‌های چینی

بهترین راهکار برای جلوگیری از ریزش مو

۶ اشتباه رایج خانم‌ها در هنگام رنگ مو

ردپای زن جوان در قتل عمد پسرخاله‌اش

اینفوگرافی/ قوم و خویش‎های سیاسی در جمهوری اسلامی

زمان حراج جدید سکه مشخص شد + جزییات

پست عاشقانه بابک جهانبخش در اینستاگرام غوغا کرد + عکس

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

فیلم/ انتقاد معاون اول پزشکیان از بی‌انصافی در حق دولت

آیا قانون عفاف و حجاب توسط قالیباف ابلاغ می‌شود؟

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بهروز وثوقی، عارف و گلپا در تیم فوتبال هنرمندان در ۵۷ سال پیش

۲۵ نوامبر؛ سالروز ترور خواهران میرابال و روز جهانی منع خشونت علیه زنان/ ۶۴ سال پیش در این روز چه اتفاقی افتاده است؟

مبلغ بیمه به خانواده بازنشستگان فوت شده مشخص شد؟

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان

عکس/ عشق زوج جذاب سینمای ایران

فیلم/ عراقچی وارد پرتغال شد

عکس/ داریوش ارجمند در کنار علی شریعتی ۵۳ سال پیش

قانون عفاف و حجاب در حالت تعلیق

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

فیلم/آدم ربایان افغان گوش گروگان را بریدند

فیلم/ تصاویر تکان دهنده از ویرانی گسترده در ضاحیه بیروت

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

پرونده توماج صالحی مختومه شد