تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۲۱ آبان ۱۴۰۱

رضا قربانی: فعالان اقتصاد دیجیتال به میدان بیایند

شنیده‌ها حکایت از آن دارد که یکی از گزینه‌های صنعت نفت آبادان برای سرمربیگری این تیم، سرمربی سابق تیم ملی ایران است!

رضا قربانی

اقتصاد۲۴- به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، در دو ماه گذشته وضعیت اینترنت ایران صدای همه فعالان اقتصاد دیجیتال را در آورده است و بسیاری از فعالان صنفی در جلسه‌هایی که داشته‌اند صدای کسب‌وکار‌ها بوده‌اند. آن‌ها اعلام کرده‌اند که بستن شبکه‌های اجتماعی راه‌حل نیست و خودش بخشی از مسئله است؛ حتی قطع و ایجاد اختلال در اینترنت هم نه تنها به توسعه اقتصاد دیجیتال و رشد اشتغال در کشور کمک نمی‌کند بلکه در نهایت باعث ایجاد ناامیدی در جوانان و آینده‌سازان این کشور می‌شود. در هفته‌های گذشته در این رابطه با فعالان صنفی گفتگو‌هایی داشتیم و اینبار رضا قربانی، عضو هیأت مدیره و رئیس کمیسیون فین‌تک سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران گفت: «ما اکنون در میانه یک جنگ رسانه‌ای تمام عیار قرار داریم؛ از یک طرف رسانه‌هایی که در سال‌های گذشته از خلا رسانه‌های حرفه‌ای در ایران استفاده و رشد کردند و توانستند در میان مردم پایگاه مخاطبانی برای خود دست‌وپا کنند. به طوریکه حالا امروز دست به یک قمار بزرگ زدند و دیگر در نقش رسانه نیستند؛ بلکه امروز خودشان به یک بازیگر و هدایتگر تبدیل شده‌اند.»

او افزود: «ماجرا به حدی برای آن‌ها جدی شده است که گویی آینده ایران در دست آنهاست و اگر در این مدت محتوای این رسانه‌ها را مرور کنیم گویا در ایران هیچ کار دیگری انجام نشده و همه چیز همان است که آن‌ها می‌گویند.»

قربانی با طرح این پرسش که چرا رسانه‌هایی که در خارج از ایران فعالیت می‌کنند امروز توانسته‌اند اینچنین موج‌سواری و جریان‌سازی کنند که در نهایت حتی پرشان به فعالان و کسب‌وکار‌های اقتصاد دیجیتال ایران هم می‌خورد، توضیح داد: «نباید جای علت و معلول را اشتباه بگیریم. اگر در سال‌های گذشته با تنگ‌تر کردن دایره خودی‌ها فرصت‌سوزی نکرده بودیم، امروز دست‌مان تا این حد خالی نبود که برخی در خارج از کشور بنشینند و این چنین فعالان اقتصاد دیجیتال کشور را به بهانه‌های واهی اذیت کنند.»

قربانی اضافه کرد: «تصور می‌کنم فعالان اقتصاد دیجیتال به این درک رسیده‌اند که همه ما سوار یک کشتی هستیم و برای تغییر و توسعه شرایط باید با هم همکاری کنیم. متاسفانه برخی تنگ‌نظری‌ها در سال‌های گذشته باعث شد افراد تاثیرگذار کم‌تر فعال باشند و امروز که به حضور آن‌ها در میدان نیاز است، ترجیح می‌دهند گوشه‌ای بنشینند و نگاه کنند ببینند چه می‌شود. این روش در نهایت برای همه خطرناک است؛ تکلیف ما با آن‌هایی که می‌خواهند ایران را ویرانه ببینند روشن است؛ برای آن‌ها اقتصاد دیجیتال و اقتصاد غیردیجیتال تف‍اوتی ندارد و فقط به دنبال این هستند که روایت نابودی ایران را بسازند.»

رئیس کمیسیون فین‌تک در شرایطی این را می‌گوید که در سال‌های گذشته فعالان اقتصاد دیجیتال نشان داده اند که می‌شود در این کشور کسب‌وکار‌های بزرگ و اثربخش ساخت. او تاکید کرد: «البته همه آن‌هایی که توانسته‌اند در این مدت کسب‌وکار موفقی در کشور بسازند و زمینه اشتغال آبرومند مردم کشور را فراهم کنند علاوه بر تمرکز بر مسائل کسب‌وکاری خود مجبور بودند با ده‌ها و صد‌ها مسئله غیرمرتبط با کسب‌وکارشان هم سروکله بزنند و با کارشکنی‌هایی روبه‌رو بوده‌اند. فعالیت اقتصادی در ایران جنگ در یک میدان مداوم است و اکنون علاوه بر موانع داخلی مانند بیمه و مالیات و سخت‌گیری‌های بی‌مورد و کم‌محلی ارگان‌هایی مانند صداوسیما عامل دیگری از آن سوی آب‌ها هم اضافه شده است.»

اقتصاد دیجیتال را نجات دهیم

به گفته او اکنون فعالان اقتصادی باید پاسخگوی این پرسش باشند که چرا در کشور مانده‌اند، می‌جنگند و مانند بسیاری مهاجرت نکرده‌اند. به گفته این عضو هیأت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران برخی در آن سوی مرز‌های کشور معتقدند، در ایران نمی‌توان فعالیت کرد مگر این که رانت‌خوار بود!

او در ادامه گفت: «قبول کنیم که شرایط برای فعالیت اقتصادی در ایران به طور عام و فعالیت در حوزه اقتصاد دیجیتال هر روز سخت‌تر می‌شود. در این شرایط عامل خارجی دست ما نیست و قطعا فشار کار را بیشتر می‌کند. در این شرایط از حاکمیت و دولت انتظار می‌رود با تسهیل فضای کسب‌وکار اقتصاد دیجیتال زمینه رشد کسب‌وکار‌های نوین را فراهم کند. آن‌ها نشسته‌اند و مدام تکرار می‌کنند که نمی‌شود و نمی‌توانید و ما ایستاده‌ایم که می‌شود و می‌توانیم، حتی اگر نگذارند.»

قربانی خطاب به کسانی که در مجلس شورای اسلامی، دولت و قوه قضائیه موقعیتی دارند، گفت: «آیا زمان آن نرسیده که به خودمان بیاییم و بدانیم که بدخواهان کشور هدف‌شان شرمنده‌سازی آن‌هایی است که در این کشور مانده‌اند و فعالیت می‌کنند.»

او تاکید کرد: «آیا زمان آن نرسیده به فشار‌های بی‌مورد پایان دهیم و با برداشتن موانع بی‌مورد اجازه دهیم اقتصاد دیجیتال که آینده کشور در گروی آن است، رشد کند؟ فعالان اقتصاد دیجیتال می‌خواهند در همین کشور و برای همین مردم کار و خلق ارزش کنند. آیا زمان آن نرسیده است که اجازه دهیم جوانانی که امروز زیر ظالمانه‌ترین فشار‌ها و تهمت‌ها فعالیت می‌کنند بتوانند به کارشان ادامه دهند؟»

رئیس کمیسیون فین‌تک در پایان تاکید کرد: «امروز فعالان اقتصاد دیجیتال باید دقت کنند که طرح کلانی برای نابودی این اقتصاد و حتی صنف فناوری اطلاعات وجود دارد و با تندروی، تنها زمینه نابودی این حوزه فراهم می‌شود. ما باید مراقب پوست موز‌هایی که برخی زیرپای ما می‌اندازند باشیم وگرنه آن چه به عنوان اکوسیستم اقتصاد دیجیتال در کشور شکل گرفته از بین می‌رود. نابودی اکوسیستم اقتصاد دیجیتال هم در داخل کشور و هم در خارج از کشور مدافعانی دارد که با هم‌گرایی باید طرح آن‌ها را ناکام بگذاریم.»

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

عکس/ دیدار فرهاد مجیدی و کوین یامگا در امارات

عکس/ جولان تاکسی‌های نارنجی ۵۴ سال پیش در خیابان ناصرخسرو

عکس/ استوری دردناک سحر دولتشاهی برای امیرمحمد خالقی

النصر مقابل پرسپولیس آبی پوش شد