تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸

حقیقت‌پور: آمریکایی‌ها حاضر به جنگیدن نیستند

مشاور رئیس مجلس گفت: آمریکایی‌ها بیشتر در تلاش هستند تا از مانور قدرت به جای قدرت استفاده کنند به این معنی که فضا را جنگی نشان دهند در حالیکه حاضر به جنگیدن نیستند.
جنگ ایران و آمریکا
اقتصاد24 - تنش‌ها بین ایران و آمریکا به نقطه حساسی رسیده است، طی روزهای اخیر ناو هواپیمابر لینکلن به منطقه خاورمیانه اعزام شده و خبرها هم حکایت از اعلام‌نظر ترامپ درباره تحریم محصولات پتروشیمی ایران دارد. ایران هم اما بیکار ننشسته و حسن روحانی رئیس‌جمهور قرار است برنامه‌های مرحله‌ای ایران برای انجام اقدامات متقابل در برابر خروج آمریکا از برجام را اعلام کند.

عده‌ای بر این باورند که این اقدامات و اظهارنظرها در قالب جنگ سرد و حرکت‌های نمایشی قابل تفسیر است و آمریکایی‌ها به هیچ عنوان اقدام به استفاده از جنگ افزارهای قرن بیستمی خود نمی کنند، در مقابل اما عده ای دیگر بر این نظرند که رفتارهای خصمانه آمریکا با هدف ایجاد جنگ بین ایران و آمریکا است.

در این زمینه وندی شرمن نماینده ارشد آمریکا در مذاکرت هسته ای در توییتی نوشته است: "واقعا جان بولتون به دنبال این است که ما را درگیر جنگ با ایران کند، جنگی ندیده ام که او نخواهد آنرا برپا کند."

از طرفی حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلستان نیز در مطلبی اینستاگرامی نوشته است: "جان بولتون سعی کرد عزیمت ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به منطقه را بخشی از طراحی هشدار به ایران معرفی کند در حالیکه اعلامیه رسمی ناوگان دریایی آمریکا نشان می دهد که این ناو یک ماه است که پایگاه خود در ویرجینیا را مطابق برنامه از پیش تعیین شده و بر اساس برنامه متعارف گشت زنی دریایی ترک کرده است."

با همه این تفاسیر اما باید دید تنش‌های ایران و آمریکا به کدام سمت و سو می رود؟

منصور حقیقت‌پور درباره ادبیات مخاصمه‌آمیز مقامات آمریکا و گرفتن حالت آرایش نظامی در مقابل ایران به خبرآنلاین، گفت: آمریکایی‌ها بعد از پیروزی انقلاب ادبیات جنگ طلبانه را تولید کرده و در واقع انواع مختلف نبرد اعم از نظامی، اطلاعاتی، روانی، اقتصادی، فرهنگی، سایبری و ... را با ایران در دستور کار قرار دادند تا از هر مسیر ممکن فضا را مغشوش کنند و جمهوری اسلامی ایران هم همواره در برابر این اقدامات مدافع بوده و از خود دفاع کرده است.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها در صحنه‌های مختلف نبرد با جمهوری اسلامی ایران جا مانده‌اند، ادامه داد: ۴۰ سال است که هر روز و ماه و سال صحبت از براندازی و جابجایی قدرت در ایران می‌کنند اما واقعیت آن است که انقلاب بزرگ اسلامی، این کشور و حاکمیت را در مقابل آمریکایی‌ها ضربه‌ناپذیر کرده است.

مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آرایش نظامی گرفتن آمریکایی‌ها را مانور قدرت می دانم، تاکید کرد: آمریکایی‌ها با این نوع اقدامات بیشتر در تلاش هستند تا از مانور قدرت به جای قدرت استفاده کنند به این معنی که فضا را جنگی نشان دهند در حالیکه حاضر به جنگیدن نیستند به طور مثال مکرر تهدید کردند که ایران را تنبیه نظامی می کنیم یا اهداف نظامی و هسته ای ایران را هدف می گیریم اما هیچ گاه اجرایی نشده است، بر همین اساس به ذهن می‌رسد که این رفتارها بیشتر مانور قدرت است.

حقیقت پور تصریح کرد: آمریکاییها یک نقطه ضعف بزرگ دارند و آن این است که توان تحلیل ابعاد، اندازه، زمان، عمق و حجم ضربه دوم را ندارند، ممکن است آنها ضربه اول را بزنند ولی ضربه دوم متعلق به ماست و ما تعیین خواهیم کرد که کدام نقطه را چطور و در چه زمانی بزنیم؛ آمریکایی ها توان تحلیل ضربه دوم را ندارند بنابراین فکر می‌کنند اگر یک ناو به منطقه آوردند و اشتباهی از آن‌ها سر زد ما ساکت می نشینیم.

وی درباره تشتت آرا در هیات حاکمه آمریکا، گفت: بولتون فردی عصبانی است که حاضر است برای 30 هزار دلار برای منافقان سخنرانی کند، حال این فرد ۳۰ هزار دلاری می‌خواهد ملت ۸۰ میلیونی را تهدید کند؟

حقیقت پور افزود: کسی می‌تواند بجنگد که از توانمندی رقیب خود تعریف دقیق داشته و بتواند شروع و پایان را پیش بینی کند اما آمریکا در شرایطی است که تنها می تواند شروع کننده جنگ باشد و تمام کردنش با ماست.

وی ادامه داد: کسی می‌تواند بجنگد که آستانه تحمل همه چیز را داشته باشد امروز آمریکایی‌ها چند جبهه در آمریکای جنوبی باز کردند، با چین، روسیه و کره شمالی درگیرند، در چنین شرایطی آیا آمریکایی‌هایی می‌توانند جبهه به این گستردگی را مدیریت کنند؟

وی درباره اظهارنظرهایی که جنگ را محتمل دانسته و آن را هشداری جدی می‌دانند، گفت: تحلیل افراد کارشناس نشان از آن دارد که احتمال بروز جنگ در حد صفر است، در این زمینه رهبر معظم انقلاب به عنوان کارشناس مسائل منطقه، نظامی و سیاسی – امنیتی هم چند بار تاکید کردند که در این منطقه جنگی اتفاق نمی افتد.

منبع: خبرآنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ مراسم عروسی فوزیه و محمدرضا پهلوی ۸۷ سال پیش با حضور نازلی ملکۀ مصر

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

سناریو‌های حمله احتمالی علیه تاسیسات انرژی ایران/ کدام زیرساخت‌ها مورد حمله قرار گرفته و کدام کشور‌ها بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۷ فروردین ۱۴۰۴/ ترس و احتیاط در بازار طلا

عکس/ پوشش عجیب ۴ زن پناهنده لهستانی ۸۳ سال پیش در بلوار بندر انزلی

عکس/ تیپ عجیب سپیده خداوردی با دامن و کیف کج در خیابان های اروپا

عکس/ ترکیب احتمالی استقلال برای دیدار با گل‌گهر

عکس/ چهره خاص مسعود پزشکیان در ۵ سالگی در کنار پدر و مادرش با لباس سنتی

عکس/ محمدعلی نجفی در سازمان برنامه و بودجه

عکس/ استایل عجیب ملک عبدالله، پادشاه اسبق عربستان ۷۴ سال پیش با کت و شلوار

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ هوای تهران پاک شد

تتلو شاکی خصوصی ندارد و حکم اعدامش برای سب النبی است

جدول زمان‌بندی واریز حقوق بازنشستگان منتشر شد

پیام رهبر انقلاب به پوتین

عکس/ پیام معنادار عراقچی برای گروسی

نقش عمان در مذاکرات ایتالیا چه خواهد بود؟

قتل فجیع زن ۱۸ ساله به دست شوهرش+ عکس

فاجعه در کمین با خطر بازگشت سقط، مرده‌زایی و کوتاهی قد کودکان/ کمبود ید در مادران باردار و کودکان از نتایج بررسی ۱۴۰۲ وزارت بهداشت

خیزش گرد و خاک در ۱۸ استان

تفاوت بیت‌کوین و اتریوم مشخص شد

پایتخت ۷ رکورد زد

فیلم/ تیله‌باز حرفه‌ای با نشانه‌گیری‌های دقیق

اعتراض روزنامه اصولگرا به وعده تکراری حذف فیلترینگ

دهه ۶۰ بازسازی شد؛ جنگ غذا و صلح سیاستمداران/ ایران ۱۴۰۴؛ آیا این سرزمین گرسنگی را مدیریت می‌کند؟! + فیلم

عراقچی عازم مسکو شد

عراقچی: گفت‌و‌گو با گروسی مفید بود

نماینده خرم آباد: سال ۱۴۰۳ به‌واسطه قطعی برق شش میلیارد دلار ضرر کردیم

دورخیز طلا برای یک رقم باورنکردنی

قیمت دلار قفل شد

وعده‌های جدید وزیر نیرو برای عبور از ناترازی‌ها

تغییر ساعت کاری ادارات از این تاریخ + جزییات

ترمز تغییر قیمت خودرو کشیده شد+ جدول

افزایش قیمت لاستیک کلید خورد+ سند

مذاکرات چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

پشت‌پرده‌ پنهان تغییر موضع ویتکاف با طرح مساله موشکی؛ آیا پای لابی‌های تندرو در میان است؟

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

برای تحقق شعار سال، غیر از مذاکره هیچ راه دیگری نداریم/ امروز سرمایه گذاری در بازار طلا و ارز سود بیشتری نصیب سرمایه گذار می‌کند

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

کارآموزی چه مزایایی دارد؟

ماجرای توهین و ضرب و شتم به دو پزشک در ایذه و شوش

سیر پلو؛ پلو مخلوط خوشمزه و خوش‌عطر بهاری

قمه‌کشی در خیابان بهشتی؛ ماجرا چیست؟

میوه‌ای که پوست شما را زیبا می‌کند

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴/ خرید و فروش دلار به کف رسید

پخش کلیپ‌های ناهنجار توسط بلاگر‌های اردبیلی

بررسی دو تاکتیک متفاوت ایران و آمریکا در مذاکرات/ اظهارات ترامپ درباره «ایران بزرگ و مرفه» صرفا یک ژست دیپلماتیک است

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴/ افزایش قیمت طلا با جهش اونس

این دمنوش ضد افسردگی است

باز کردن فرق در مسح سر برای خانم‌ها واجب است؟

فیلم/ مهاجرین افغانی ۷۰۰ همت از یارانه کشور را استفاده می‌کنند

واشنگتن: احتمالا در دور بعدی مذاکره با ایران چارچوب مذاکرات هسته‌ای تعیین شود