اقتصاد۲۴- مریم بهنام راد- پس از طوفانی که قیمت مرغ در بازار برپا کرد؛ به تازگی اتحادیه مرغداران گوشتی از مردم درخواست کرد، برای کمک به تنظیم بازار، مرغ را در منازل ذخیرهسازی کنند تا قیمت مرغ در ماه آینده گران نشود.
مدتی است مرغداران میگویند به دلیل اینکه هزینههای تولید مرغ با گران شدن نهادهها افزایش یافته فروش با نرخ مصوب دولتی برای آنها به صرفه نیست، آنها درخواست کردهاند که دولت در نرخ مرغ تجدیدنظر کند.
نبود تناسب برنامه تولید با مصرف و عرضه مرغ منجمد، عاملی است که بیشتر تولیدکنندگان را به مرز ورشکستگی رسانده است.
تولیدکنندگان هماکنون مرغ گرم را با قیمتی حدود ۱۱ هزار تومان پایینتر از نرخ مصوب عرضه میکنند. این در حالی است که مرغ منجمد هم در سامانهها با قیمتی پایینتر عرضه میشود و حالا داستان جدیدی به نام واردات مرغ مطرح شده است!
از سوی دیگر در حالی که خبر ورود پنج شرکت روسی برای واردات مرغ به ایران به گوش رسیده، چندی پیش، وزارت جهاد کشاورزی از امکان صادرات مرغ با عوارض صفر خبر داد و مجوز صادرات مرغ در راستای تولید مازاد این محصول صادر شد!.
گرچه صادرات مرغ آزاد شد، اما اخبار ورود مرغهای روسی به ایران حکایت جدیدی دارد به طوری که تسنیم نوشته: شرکتهای تولید مرغ روسیه مجوز وزارت دامپزشکی ایران را برای صادرات گوشت مرغ دریافت کردهاند.
بیشتر بخوانید: ادامه تخلف آشکار در واحدهای عرضه مرغ؛ افزایش وزن مرغهای بستهبندی شده با آب!/ خالی کردن جیب مردم با ترفندی تکراری
همزمان با اجرای این سناریو که اتحادیه مرغداران گوشتی جهت کمک به تنظیم بازار از مردم خواسته مرغ را در منازل ذخیرهسازی کنند تا قیمت مرغ در ماه آینده گران نشود؛ شوی تبلیغاتی "برای حمایت از تولید کننده، مرغ بخرید" از سوی برخی رسانهها از جمله رسانه ملی در حال اجرا است.
این در حالی است که حبیبالله اسداللهنژاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ گوشتی، در گفتگو با اقتصاد ۲۴ از واردات مرغ شرکتهای روسی به کشور اعلام بی خبری کرد و گفت: این صنعت علاوه بر تأمین مرغ بازار داخل، سالانه ظرفیت صادرات ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن مرغ را دارد.
اسدالله نژاد ادامه داد: در چنین وضعیتی واردات مرغ بی معناست و هیچ توجیهی به جزء تضعیف بخش تولید کشور ندارد.
به گزارش اقتصاد۲۴ ، مدتهاست بازار مرغ با کمبود نهاده دامی، افزایش هزینه تولید و کمبود نهاده دامی مواجه شده تا حدی که بازار پُر مصرف مرغ تحت تأثیر این عوامل به سمت گرانی و گاهاً کمبود روبرو شد.
اما همچنان دولت سعی بر تنظیم این بازار دارد؛ معمولا در هر زمانی که قیمت مرغ گرم بالا میرود مرغ منجمد با قیمتهای کمتر وارد بازار میشود و تا زمانی که قیمتها به تعادل برسد این عرضه ادامه خواهد داشت و بنابراین این اقدام خیال بسیاری از مصرفکنندگان را راحت میکند که افزایش قیمتها در بازار، مرغ را از سفره آنها حذف نخواهد کرد.
امروز تولید کننده اعلام میکند با مازاد تولید چه کند؟! پس صادرات بهترین راه برای جبران خسارت وارد شده به تولید کننده است، اما در کنار آن واردات مرغ چه مفهومی دارد؟