تاریخ انتشار: ۱۴:۲۹ - ۰۶ دی ۱۴۰۱

اعتراض در قره‌باغ به بستن آخرین مسیر ارتباطی با ارمنستان

در منطقه مرزی مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی، هزاران شهروند ارمنی علیه اقدام باکو در بستن کریدور لاچین که تنها راه ارتباطی زمینی به ارمنستان است، دست به تظاهرات زدند.

اعتراض در قره‌باغ

اقتصاد۲۴- در منطقه مرزی مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی، هزاران شهروند ارمنی علیه اقدام باکو در بستن کریدور لاچین که تنها راه ارتباطی زمینی به ارمنستان است، دست به تظاهرات زدند. ارتباط ۱۲۰هزار شهروند ارمنی به ارمنستان قطع شده است.
مری آساتریان، کارمند دفتر هیأت داوری مستقل، در تظاهرات روز یکشنبه ۲۵ دسامبر (۴ دی‌ماه) در استپاناکرت، پایتخت قره باغ، می‌گوید که قطع کردن ارتباط ۱۲۰هزار نفر از کریدور لاچین، تنها جاده‌ای که منطقه را به جهان خارج متصل می‌کند، "جنایت علیه بشریت است".

به گزارش دویچه وله و بر اساس گزارش خبرنگاران خبرگزاری فرانسه، تعداد زیادی از مردم در این تظاهرات تجمع کردند. دختری تابلویی را حمل می‌کرد که روی آن نوشته شده بود "جاده زندگی را باز کنید". سایر تظاهرکنندگان بنر‌هایی در دست داشتند که خواستار "خودمختاری" و شعار "تسلیم نخواهیم شد" بودند.
نزدیک به دو هفته است که فعالان آذربایجانی مورد حمایت باکو کریدور لاچین، منطقه حائل بین مرز ارمنستان و قره‌باغ کوهستانی را در اعتراض به عملیات غیرقانونی استخراج معدن مسدود کرده‌اند.

پارلمان ارمنستان گفته است که از زمان محاصره توسط باکو، این منطقه از کمبود غذا، دارو و سوخت رنج می‌برد. دولت ایروان باکو را به ایجاد یک بحران انسانی در این منطقه متهم کرده است.
با این حال، باکو این اتهامات را رد می‌کند. وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای که روز یکشنبه منتشر شد، اعلام کرد که این ادعا‌ها مبنی بر اینکه اعتراضات در لاچین باعث "بحران انسانی" می‌شود، بی‌اساس است.
آذربایجان و ارمنستان از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بر سر منطقه مرزی قره‌باغ کوهستانی با یکدیگر اختلاف نظر داشتند. در جنگ‌های طرفین تاکنون حدود ۳۰هزار نفر جان باخته‌اند. هر دو کشور در دهه ۱۹۹۰ وارد جنگ شدند و از آن زمان به طور مکرر درگیری شعله‌ور شده است.


بیشتر بخوانید: رزمایش بی‌سابقه اردوغان و علی‌اف در مرز‌های ایران


درگیری سال ۲۰۲۰ که بیش از ۶۵۰۰ کشته برجای گذاشت، با توافق آتش‌بس و میانجیگری روسیه پایان یافت. ارمنستان مجبور شد مناطق وسیعی را رها کند.

در کشمکش چند دهه‌ای بین دو جمهوری شوروی سابق، روسیه بار‌ها در طول سال‌ها نقش میانجی را ایفا کرده است. اتحادیه اروپا و ایالات متحده نیز اخیراً پس از کشته شدن حداقل ۲۸۶ نفر در درگیری‌های مجدد در ماه سپتامبر، تلاش کردند میانجیگری کنند.
مذاکرات برنامه‌ریزی شده برای ماه جاری دسامبر بین ایروان و باکو در بروکسل چندی پیش پس از اینکه آذربایجان فرانسه را به حمایت از ارمنستان در مناقشه چندین دهه متهم کرد، لغو شد. با این وجود، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه با الهام علی‌اف، همتای آذربایجانی خود تماس گرفت و بر اساس بیانیه مطبوعاتی الیزه، خواستار "امکان حرکت آزاد در طول کریدور لاچین" شد.

شهر لاچین و شهر‌های آغاونو و سوس در کریدور لاچین قرار دارند و بیش از صد خانواده در آنجا زندگی می‌کنند. برای مثال، آغاونو بیش از ۲۰۰ نفر را در خود جای داده است. این امر به ویژه از اهمیت برخوردار است، زیرا زیرساخت‌های ارمنستان از طریق این بخش که برق، گاز، ارتباطات تلفنی و اینترنت قره باغ را تامین می‌کند، می‌گذرد.
پس از تسلط جمهوری آذربایجان بر کریدور لاچین، این منطقه احتمالا تمام خدمات خود را از دست بدهد. به باور کارشناسان به این ترتیب آذربایجان یک برگ برنده دیگر برای الحاق قره‌باغ دریافت خواهد کرد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت کیا اپتیما، اسپورتیج و سراتو در بازار ایران + جدول

قیمت خودرو‌های رنو در بازار امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲ + جدول

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲

فیلم/ برد ۴ گله استقلال مقابل خوشه طلایی

خطر افزایش حاشیه‌نشینی ، اجاره پشت بام و چادر زدن در سال آینده/ چرا ساخت یک میلیون مسکن هیچوقت محقق نخواهد شد؟

تمیز کردن رسوب شیرآلات با این روش ساده

امیر تتلو چطور و از کجا پیدا شد؟

ادامه افزایش قیمت طلا به سد تثبیت قیمت دلار برخورد کرد/ چرا قیمت طلا در ایران رشد نمی‌کند؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

طلا جهانی تا رکورد تاریخی خود چقدر فاصله دارد؟

قیمت کیا اپتیما، اسپورتیج و سراتو + جدول

قیمت میوه در میادین تره بار + حدول

فیلم/ در این رستوران به جای غذا سیلی نوش جان می‌کنید!

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

سامانه یکپارچه برای ثبت‌نام وارداتی‌ها باز می‌شود

فیلم/نفوذ مافیای خودرو در شورای رقابت

خیز قیمت سکه با سکوی طلای جهانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در شورای نگهبان رد می‌شود؟

قیمت سکه پارسیان + جدول

کارشناسان از نقش حقوقی‌ها در بورس پرده برداشتند

قیمت سکه و طلا + جدول

بروزرسانی دهک‌بندی یارانه‌ها هر ۶ ماه

بی‌تحرکی دلار در سایه سیاست‌های انقباضی دولت

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

وضعیت هوای تهران نارنجی است

سوخت‌رسانی انس جهانی به بازار طلا

جزئیات جدید از فساد و رانت‌خواری بزرگ در واردات چای

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

وضعیت هواشناسی امروز

پیش بینی بورس امروز ۱۲ آذر ۱۴۰۲

آقای وزیر صمت! اول خودرو‌های مردم را تحویل دهید بعد به فکر تولید خودروی برقی باشید/ خودروساز بی کیفیت، چطور خودرو برقی بسازد؟!

پیش‌گیری از پوکی استخوان با این خوراکی

خواص این سبزی برای تن‌درستی

اگر مدام احساس خستگی می‌کنید بخوانید

باور‌های نادرست درباره بیماری ام اس

راه‌های درمان گلو درد کدامند؟

ادامه افزایش قیمت طلا به سد تثبیت قیمت دلار برخورد کرد/ چرا قیمت طلا در ایران رشد نمی‌کند؟

فیلم/ گلزنی طارمی مقابل فامالیسائو

برگزاری قرعه‌کشی مسابقات یورو ۲۰۲۴

حماس: مذاکراتی برای آتش‌بس در جریان نیست

قلعه‌نویی به‌دنبال گرفتن اجازه سردار از مورینیو

امام جمعه اردبیل وزرای رئیسی و نمایندگان مجلس را نفرین کرد

محدودیت‌های تازه ترافیکی در تهران

موسسه اعتباری نور منحل شد

جای خالی زنان در شهرآورد پایتخت

قیمت واقعی خودرو فرسوده مشخص شد

کار آسان پرسپولیس دربرابر الدحیل

فیلم/ فشاگری بزرگ علیه میرسلیم

جدایی درستکار از تیم ملی کشتی

مدیرعامل بیمه ملت رئیس هیئت رئیسه سندیکای بیمه‌گران ایران شد

نام‌نویسی کنکور تا ۱۵ آذر تمدید شد

سردار آزمون نامزد جایزه بهترین بازیکن ماه رم