تاریخ انتشار: ۱۰:۲۹ - ۰۷ دی ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۲۳ نظر
خانه روستاییان کوچک‌تر شد

از بهسازی مسکن روستایی، فقط وام‌هایش ماند

بنا بر اعلام رسمی بنیاد مسکن، ساخت یا خرید یک متر مربع خانه در روستا‌های ایران و سال ۱۴۰۱، به طورمیانگین ۵ میلیون تومان بودجه می‌خواهد و وام‌های مسکن روستایی می‌توانند نهایتا خانه‌های ۴۰ متری را حمایت کنند

مسکن روستایی

اقتصاد۲۴ - حدود ۳۰ سال از نخستین باری که عنوان «طرح بهسازی مسکن روستایی» به ادبیات رسمی دولت و مصوبات دارای ردیف و اعتبار وارد شد می‌گذرد، اما این طرح نیز مانند بسیاری طرح‌های دیگر نه تنها برای سال‌های متمادی اجرا نشد بلکه پس از ۳ دهه و در آستانه اجرا، دچار تغییر ماهیت شد و از همه بخش‌های آن فقط اعطای وام‌های مسکن به روستاییان باقی ماند. وامی که طبق نخستین مصوبه در سال سال پایانی دولت دوازدهم تا مبلغ ۱۰۰ میلیون و در سال ۱۴۰۱ و دولت سیزدهم تا مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان مصوب، اما اعطای آن‌ها خیلی زود هم متوقف شد. تا جایی که حتی مجلس شورای اسلامی هم در مورد آن به دولت و بانک‌های عامل تذکر داد. در کنار همه این موضوعات حالا روستاییان هم می‌گویند نه فقط دریافت این وام گذشتن از هفت خان رستم می‌خواهد بلکه با گرانی مصالح و تورم روزافزون این اعداد دیگر نه به درد ساخت یک واحد مسکن استاندارد و کارآمد می‌خورد و نه بهسازی و نوسازی آن.

به گزارش پیام ما، طرح بهسازی مسکن روستایی از سال ۱۳۷۴ از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، با هدف بهبود کیفیت مسکن و بافت روستایی و ارتقاء سطح ایمنی، بهداشتی، رفاه و آسایش مسکن روستایی آغاز شد. ۱۰ سال بعد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اعلام کرد: «با عنایت به کسب تجارب ارزنده و شناسایی نقاط ضعف و کمبود سال‌های گذشته، طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی در سال ۱۳۸۴ در هیأت محترم دولت مطرح شده و به تصویب رسید.» با این وجود از سال ۸۴ تا اواخر قرن تنها دغدغه دولت‌های روی کار آمده در حوزه بهسازی سکونتگاه‌های رسمی کشور به سکونتگاه‌های شهری اختصاص پیدا کرد.
شهریور ۱۴۰۱ سخنگوی دولت اعلام کرد با تایید رئیس سازمان برنامه، دولت با پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی موافقت کرده است و پرداخت این تسهیلات به متقاضیان از شنبه ۵ شهریور ۱۴۰۱ آغاز خواهد شد. همچنین مدتی بعد دولت پا را از افزایش رقم وام هم فراتر گذاشت و اعلام کرد دریافت کنندگان وام ۱۰۰ میلیون تومانی می‌توانند نسبت به دریافت وام متمم به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان اقدام کنند.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیمه آذری که گذشت گفت: کسانی که وام ۱۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی را در سال گذشته دریافت کرده اند نسبت به متمم ۱۰۰ میلیون تومان اقدام کنند که تاکنون ۴۵ هزار نفر در این بخش معرفی شده‌اند.
علی اکبر نیکزاد ادامه داد: تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی که به تصویب رسیده در حال پرداخت است که تاکنون ۴۵ هزار روستایی مشمول دریافت متمم وام روستایی شده‌اند. این افراد کسانی هستند که قبلاً وام ۱۰۰ میلیون تومانی را دریافت کرده بودند. چنانچه بانکی هنوز آیین نامه پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی را دریافت نکرده، متقاضیان در مناطق مختلف کشور به دفاتر بنیاد مسکن مراجعه کرده و اعلام کنند. استانداران نیز هماهنگ با این مصوبه هستند و گره وام مسکن روستایی با عنایت رئیس جمهوری باز شده است. علاوه بر مصوبه وام ۲۰۰ میلیون تومانی روستایی، مشکل سفته زنجیره‌ای نیز با حمایت مسئولان نهایی شد.

تذکر مجلس به دولت

با وجود این اعلام‌های مکرر و تبلیغات زیاد دولت، اما کمتر از یک ماه بعد اعطای وام‌های جدید هم متوقف شد. مسئله‌ای که بلافاصله با نمایندگان در مجلس شورای اسلامی مواجه و آن را به صحن کشاند. همچنین ۲۵۴ نماینده مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رئیس جمهوری، خواستار تحقق قانون و پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی نوسازی مسکن روستایی شدند. در این نامه قید شده بود: برخلاف مصوبه شورای عالی مسکن و دستور صریح رئیس‌جمهوری مبنی بر پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی نوسازی مسکن به روستاییان و همچنین تذکرات مکرر نمایندگان مجلس این مساله تاکنون اجرایی نشده است.


بیشتر بخوانید: زندگی ۱.۵ میلیون تهرانی در خانه‌های فرسوه


در این نامه علت پرداخت نشدن تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی همراهی نکردن برخی مسئولان قید شده است. در این نامه همچنین وجود برخی شروط برای پرداخت وام نوسازی مسکن روستایی بعد از ابلاغ مصوبه شهریور امسال از سوی هیات وزیران درباره پرداخت تسهیلات مسکن روستایی، به عنوان موانع نوسازی روستا‌ها و از عوامل مهاجرت از روستا به شهر ذکر شده است. نماینده‌ها عواملی مانند الزام به ارائه سند مسکن روستایی، سابقه ۵ سال سکونت دائم در روستا، حذف شهر‌های کمتر از ۲۵ هزار نفر جمعیت، روند شناسایی و معرفی متقاضیان و ... را از جمله مواردی اعلام کردند که به ادامه توقف مسکن سازی روستایی، افزایش روند مهاجرت به شهر‌ها و برخوردار نشدن شهر‌های کوچک از حداقل خدمات شهری کمک می‌کند. در این نامه تاکید شده است با وجود ابهامات موجود در این مصوبه، همچنان صدور تضمین نامه به دلیل مانع تراشی برخی دستگاه‌ها با تاخیر مواجه شده است و با توجه به محدودیت‌های ساخت‌وساز در فصل‌های پاییز و زمستان، موجب نارضایتی روستاییان و انباشت واحد‌های نیمه تمام شده است. امضا کنندگان این نامه همچنین از روند کند و عدم تخصیص اعتبار کافی در زمان مناسب برای بازسازی مناطق آسیب دیده از حوادث غیرمترقبه طبیعی انتقاد کرده و نوشته بودند: این موضوع منجر به عدم تخصیص اعتبارات مکفی، عدم بازسازی و سردرگمی سانحه دیدگان به ویژه در فصول سرد سال شده است. ۲۵۴ نماینده امضاکننده این نامه در پایان خواستار تسریع در روند پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی شده اند.

وام، اصلا کفاف ساخت و ساز را نمی‌دهد

سید البرز حسینی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در مورد انتقادات مطرح شده از سوی این نهاد به دولت به «پیام‌ما» می‌گوید: «در این مصوبه شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر در نظر گرفته نشده است بنابراین متقاضیان بسیاری از شهر‌های کشور به دلیل این مصوبه با مشکلاتی مواجه خواهند شد. همچنین ضمانتنامه سفته زنجیره‌ای در مصوبه هیات وزیران حذف شده و مشکلاتی ایجاد کرده است. از دیگر مشکلات مصوبه دولت این است که در شهر‌ها و روستا‌های وقفی قولنامه‌های وقفی مورد توجه قرار نگرفته است که این موضوع موجب مواجهه بسیاری از روستاییان خواهد شد.»
این انتقادات در حالی از سوی مجلس شورای اسلامی مطرح شده است که نه فقط کارشناسان حوزه مسکن معتقدند اعداد تعیین شده برای وام دردی از روستاییان دوا نمی‌کند بلکه بانک‌های تعیین شده به عنوان بانک عامل می‌گویند توان پرداخت و تامین تقاضای وام را ندارند و پس از اعلام دولت، تقاضای دریافت وام به شدت بالا رفته و این وضعیت بدون در نظر گرفتن هیچ ملاحظه‌ای ایجاد شده است. انتقادی که به نظر می‌رسد خودبنیاد مسکن نیز آن را پذیرفته است.

معاون بازسازی بنیاد مسکن نیز تایید می‌کند که هزینه ساخت برای یک متر خانه مسکونی در روستا دیگر مانند گذشته ارزان نیست و میان شهر‌های کوچک و روستا‌ها تفاوت معناداری از نظر قیمت تمام شده مسکن وجود ندارد. او تایید می‌کند که هزینه ساخت یک خانه روستایی حداقل متری ۵ میلیون تومان تمام می‌شود و به همین دلیل متقاضیانی که وام ۱۰۰ میلیونی گرفته‌اند و در مراحل ساخت هستند، می‌توانند ۱۰۰ میلیون دیگر تسهیلات بگیرند.

محمد جودی به «پیام ما» می‌گوید: «پرداخت تسهیلات ساخت مسکن در روستا‌ها از سال ۸۴ و با سقف ۵ میلیون تومان آغاز و بر اساس قانون نیز مقرر شد که همه ساله ۱۵ درصد به سقف این وام افزوده شود، اما در برخی از سال‌ها و به دلیل تورم فزاینده سقف افزایش از قانون تبعیت نکرد و بیشتر از ۱۵ درصد افزایش یافت. در آن سال‌های ابتدایی اجرای این قانون تنها ۷ درصد واحد‌های مسکونی مقاوم بودند. با اجرای این قانون در حال حاضر ۵۰ درصد واحد‌های مسکونی روستایی مقاوم‌سازی شده‌اند. پیش‌بینی می‌شود تا در سال ۱۴۱۰ جشن پایان مقاوم‌سازی واحد‌های مسکونی روستایی گرفته‌شود.»


بیشتر بخوانید: شکایت انبوه‌سازان از بدقولی بانک مسکن


او درباره توقف پرداخت تسهیلات نیز پاسخ می‌دهد: «پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی به زودی و با تشکیل صندوق مسکن و صدور ضمانت‌نامه از سوی سازمان برنامه و بودجه آغاز می‌شود. متوسط ساخت مسکن در روستا‌ها برای یک واحد مسکونی قابل سکونت متری ۴.۵ تا ۵ میلیون تومان است. اینکه وام ۱۰۰ میلیون تومانی پیشنهاد شد که به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یابد برای این بود که حداقل ۷۰ درصد هزینه ساخت برای یک واحد مسکونی ۶۰ متری را دربربگیرد. بر این اساس هزینه ساخت خانه ۱۰۰ متری در روستا حداقل ۵۰۰ میلیون تومان می‌شود. اما اکنون بحثی وجود دارد. ما می‌گوییم ۵۰ درصد اولیه کار ساخت آن‌ها تمام شده است افرادی هستند که تا حدودی وضعیت مالی خوبی دارند، اما ۵۰ درصد دیگر کسانی هستند که از شرایط مالی خوبی برخوردار نیستند. یعنی برای این ۱۰ سال دریافت کنندگان وام افراد مستضعف هستند.»

از یک قانون فقط وامش ماند

نیما حیاتی کارشناس توسعه روستایی به «پیام ما» می‌گوید: «مسئله اصلی در این است که هیچ بند قانون مسکن روستایی تاکنون به اجرا در نیامده است و از تمام بخش‌های آن همه دولت‌ها فقط درگیر اعطای وام بوده‌اند.»
او ادامه می‌دهد: «به‌ویژه بخشی که حتی در زمینه وام‌ها حذف شده و نادیده گرفته شده بخش بازسازی بهسازی بافت روستایی است که فقط در تعریف طرح‌های هادی دیده شده است. نیاز به توضیح نیست و عموما می‌دانیم که وضعیت اجرای طرح‌های هادی در روستا‌های کشور به چه صورت است.»
حیاتی توضیح می‌دهد: «هیأت وزیران در جلسه مورخ ۱۳۸۳.۱۲.۱۶ بنا به پیشنهاد مشترک وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت‌امور اقتصادی و دارایی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، به‌منظور کاهش اثرات بلایای طبیعی و ارتقای کیفی مسکن روستایی و مقاوم سازی ساختمان‌های روستایی، طرح نوسازی و بهسازی مسکن روستایی را تصویب کرد.

در بند‌های این قانون نوشته است سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور مکلف است مطابق ماده (۳۰) قانون برنامه چهارم توسعه‌اعتبار لازم را جهت پرداخت کمک سود تسهیلات بانکی برای نوسازی و بهسازی سالانه دویست هزار واحد مسکونی روستایی طی سال‌های برنامه چهارم توسعه پیش‌بینی و در بودجه‌های سالانه تأمین کند. یارانه فوق‌طوری محاسبه خواهد شد که دریافت‌کننده تسهیلات همواره پنج درصد از کارمزد را خود پرداخت کند. همچنین سقف فردی تسهیلات برای سال اول برنامه پنجاه میلیون ریال تعیین و در طول برنامه سالانه پانزده درصد به سقف فردی اضافه خواهد شد. از سوی دیگر به منظور تشویق انبوه سازی، کمک سود متعلقه به سازندگان انبوه (سه واحد به بالا) یک‌درصد افزایش خواهد یافت. در بخش دیگری از این قانون آمده است که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مکلف است با عقد قرارداد با بانک‌ها و سایر منابع مالی نسبت به توزیع‌استانی تسهیلات با اولویت مناطق حادثه خیز، شناسایی متقاضیان واجد شرایط و معرفی آنان جهت دریافت‌تسهیلات و همچنین نظارت بر ساخت و ساز اقدام کند.

همچنین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی موظف است با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای به منظور ارتقای سطح‌دانش و مهارت فنی عوامل ساخت و ساز مسکن روستایی و همچنین اعمال ویژگی‌های معماری بومی با توجه‌به تنوع اقلیمی در کلیه مراحل طراحی و ساخت نسبت به آموزش‌های لازم برنامه‌ریزی و اقدام کنند. این قانون نظارت عالی بر کلیه مراحل طراحی و اجرای مسکن روستایی را به عهده وزارت مسکن و شهرسازی گذاشته است. همین طور تمام دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط را مکلف کرده تا به منظور افزایش تولید مصالح مناسب مورد نیاز در مناطق روستایی انجام دهند. در نهایت این قانون می‌گوید دولت مکلف است اعتبارات مورد نیاز را برای مقاوم سازی و نوسازی مدارس و ساختمان‌های دولتی‌در روستا‌های مشمول طرح در بودجه سنوات سالانه در طی برنامه چهارم توسعه پیش‌بینی کند. مسلما این طرح با هر برنامه به روز شده است. انتقادات زیاد فنی هم به آن وارد است مانند اینکه چرا باید پای انبوه‌سازان مسکن به ساخت روستایی باز شود. اما فارغ از آن مسئله اصلی در این است که از روح یک طرح فقط وام مانده است نه چیز دیگر.»

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
0
0
چهارشنبه ۰۷ دی ۱۴۰۱
جناب نیکزاد پس شهرهای زیر۲۵هزار چیشد اگه قرار نیست بدین بگین ما رو چشم به راه نزارین با اینکه این وام حقمونه ولی حالا زور دست شماست چی میشه کرد فقط امیدمون به خداس ولی وای به حال شما......
ناشناس
0
0
چهارشنبه ۰۷ دی ۱۴۰۱
متمم واسه ۲۵ ابان به بعد هستش.. یعنی کسی که ۲۴ ابان گرفته وام ۱۴۰۰ رو که صد تومن هست. دیگه نمیتونه متمم بگیره. اختلاف و تورم کلا مال ۲۵ م آبان ۱۴۰۰ به بعد هست .. مسخره بازی چیه. ما تو ایلام رفتیم بنیاد مسکن استان میگن ۹۰ درصد کسایی که وام ۱۰۰ تومنی رو گرفتن از ۵ آبان تا ۲۵ بوده. یعنی عملا شما دارین متمم رو به ده درصد میدید.. این کار فقط توهین و خیانت به روستایی هستش. از اول آبان ۱۴۰۰ متمم رو بدید جناب نیکزاد..
رضا
0
0
چهارشنبه ۰۷ دی ۱۴۰۱
کافیست‌ فقط جلو تسهیلات نگیرند و اسان‌ بگیرند شرایط‌ ضامن‌ رو وکمتر دروغ‌ بگن‌ واقعا برای ساخت وساز‌ وام بدهند خدا شاهد در عرض‌ یک‌ سال مشکل‌ کمبود مسکن‌ حل‌ خواهد شد شاهد هستیدکه ده‌ماهه برای‌دادن‌ وام مسکن‌ روستایی‌ چه‌ بلایی‌ سرمان‌ اوردند خدا شاهده به خاطر همین‌ تسهیلات‌ ساخت‌ و سازمان کلا متوقف‌ شده هنوز هم‌ دارن‌ دروغ میگن وامی در کار نیست‌ فقط‌ در روستاها‌ هر صد روستا یک‌ نفر به بدبختی‌ توانسته‌ بگیره‌ نمایندگان‌ مجلس هم‌ مبینند اما متاسفانه‌ کاری نمیکنند. سمنان
محمد
0
0
چهارشنبه ۰۷ دی ۱۴۰۱
شمافقط بلدین حرف الکی بزنید
محمد
0
0
پنجشنبه ۰۸ دی ۱۴۰۱
سلام
چرا ضمانت زنجیره ای قبول نمیکنن بانک ها. شیراز بانک تجارت
ما رفتیم میگن فقط ضامن فیش حقوقی ما روستایی ها چه گناهی داریم برای یک خونه این همه باید اذیت بشیم. این وام بخدا پول یک ماشین نمیشه دیگ
ناشناس
0
0
پنجشنبه ۰۸ دی ۱۴۰۱
ازمتمم 25 آبان به این طرف هم خبری نیست هنوز چه برسه به قبل از آن هرچی زنگ میزنیم میگن هنوز برا بانک منجمله بانک ملی ابلاغ نشده
ناشناس
0
0
پنجشنبه ۰۸ دی ۱۴۰۱
قول نیکزاد ب این معناست افتابه لگن ۷ دست ولی از شام نهار خبری نیست یا وعده سر خرمن
امیر
0
0
پنجشنبه ۰۸ دی ۱۴۰۱
مگه این روستایی ها چه گناهی کردن روستا بدنیا اومدن که از همه چی محرومن.اقای ریس جمهور فقط وعده الکی میده پس کو این وام پس کو سال ۱ میلیون مسکن همین کارارو میکنین دیگه همه روستا نشینا مهاجرت میکنن شهر واقعا برا یه روستایی وام ۲۰۰ میلیونی زیاده
ابراهیم قادری
0
0
پنجشنبه ۰۸ دی ۱۴۰۱
برای رضای خدا کم دروغ بگوید من از اول سال جاری تاکنون در گیر این وام مسکن روستایی در شهر کامیاران هستم اکنون به بانک سپه معرفی شده ام بعد از بردن ضامن می گویند وام پرداخت نمیشه
علی
0
0
پنجشنبه ۰۸ دی ۱۴۰۱
ما که وام ندیدیم لطفاً حرفهایی که میزنید عملی کنید هر روز میرم بنیاد یازنگ میزنم میگن ابلاغیه نیومده
هادی عبدی
0
0
پنجشنبه ۰۸ دی ۱۴۰۱
حر ف های شما رو کسی گوش نمیده رفتم بانک کشاورزی میگه زنجیره رو واسم توضیح بده مسخره میکنه خدا ازتون راضی نباشه که مارو خونه خراب کردین
ناشناس
0
0
پنجشنبه ۰۸ دی ۱۴۰۱
من
ناشناس
0
0
پنجشنبه ۰۸ دی ۱۴۰۱
من با کلی قرض از خواهر و برادر یه زمین داخل روستا خریدم پول رهن خونه هم گذاشتم سرش به امید اینکه وام روستایی زنجیره ای بشه بسازیمش هنوز هم خبری نیست داخل یه خونه قدیمی بدونه رهن نشستیم اون هم مدام هشدار میده خونه رو تحویل بدید از اون طرف هم که از وام خبری نیست موندیم تو این زمستون با بچه یه ساله کجا بریم خنمون شده دعوا با شوهر کارگر هیچی هم نداره
ناشناس
0
0
پنجشنبه ۰۸ دی ۱۴۰۱
خدا ازتون نگذره یک ساله دارید این هفته اون هفته میکنید .من با دوتا بچه توخونه سه درچهاری زندگی میکنم به هوای این وام شناژی کردم باقیش مونده چقدر این روستایی های بدبختو اذیت میکنید. لرستان
ناشناس
0
0
پنجشنبه ۰۸ دی ۱۴۰۱
مسئولان متاسفانه فقط دروغ میگن، هر روز پیگیر وام ساخت مسکن روستایی هستیم نمیدن میگن بودجه نیست. مثل بقیه چیزا دروغه... ما بهترین کشور دنیاییم
ناصر
0
0
پنجشنبه ۰۸ دی ۱۴۰۱
بانکهای شهرستان دورود استان لرستان همکاری لازم رو ندارن و از پرداخت وام سفته زنجیره تفره میرن و میگن طبق بخشنامه بانک مرکزی وام با داشتن ضامن پرداخت میشه این چ وضعیه برا مردم درست کردین قیمت مصالح سر ب فلک کشیده دیگه کی میتونه با این وام خونه بسازه قیمت آهن و میلگرد تو این چن روز طوفان بپا کرده
ناشناس
0
0
جمعه ۰۹ دی ۱۴۰۱
بابا اقای رییسی اقای نیکزاد کجای کاری اخ ...نشستی کنار بخاری گرمت ی ب ما روستایی بدبخت اواره هم نگاه کن پس این وام ۲۰۰تومنی یا متمم چی شد آخ..چرا پس انقدر بازیمون میدید اصلا شبا خوابتونم میبره؟؟؟؟
ناشناس
0
0
جمعه ۰۹ دی ۱۴۰۱
بابا تورو خدا این وام پرداخت کنید آقای نیکزاد کجایی اخ این بخشنامه متمم چی شد پس پدرمون در اومد زیر قرض
احمد
0
0
جمعه ۰۹ دی ۱۴۰۱
تاکی دروغ شماهاخدارونمیشناسین الکی میگین وام ۲۰۰تومن شروع شده کجامیدن مابدبخت بریم ازاونجابگیریم بعضی هامیگن ضامن کارمندمیخوان ای کاش بدن من ده تاضامن کارمندبدم آخه اینامیگن هرکی ۱۰۰تومن گرفتن میخوان ۱۰۰تومن دیگه بدن آخه بدبختها این ۲۰۰تومن مال ثبت نام جدیدهارومیدن چه برسه ۱۰۰تومن دیگه بدن حخخخخ
جواد
0
0
جمعه ۰۹ دی ۱۴۰۱
مگر اینکه خدا جواب شما رو بده ،یکی که 24آبان نامه دادین برده بانک ولی بعد 5 ماه قرار داد بانک بسته و 100 گرفته چرا متمم بهش تعلق نمی گیره ، 25 آبان برده بهش تعلق بگیره، خدا وکیلی چطوری حساب کتاب می کنید با چه منطقی من خونم با هزاران بدهی ناقص مونده، فقط به خاطر یه روز یا یه هفته، قرار بود به همه صد تومانی ها صدم بدید
متقاضی ناکام وام
0
0
جمعه ۰۹ دی ۱۴۰۱
من هنوز برام مشخص نشده،
۱) چرا این مسئولین بالاخص رئیس بنیاد مسکن اینقدر مردم را شاد و پشیمان می کنند؟!
۲) فلسفه ی معین شدن تاریخ ۱۴۰۱/۰۸/۲۵ بر اساس چه استدلال خدائی و منطقی بوده که هزاران مستحق متمم وام ۱۰۰ میلیونی از آن محروم مانده اند؟!
۳) یادتون نره این کارهای شما روزنه ای است که از آن می توان دشت را دید. و بعبارتی می توان گفت این سوء مدیریت هاست که جامعه ی شرافتمند روستا را مخصوصا" در این موضوع وام (ناچیز) روستائی ناراحت و مکدر نموده است.
یک توصیه هم به برادر بزرگوار جناب آقای نیکزاد و اون اینکه؛ ای کاش دفتر کارتون در یکی از روستاها بود نه در حوالی بلوار کشاورز تهران! تا از اعتبار، نجابت، تقوا، نوعدوستی و البته از فقرشان با خبر بودید.
ما را دل از کشاکش دنیا شکسته است
این کشتی‌ از تلاطم طوفان شکسته است
هر چیز بشکند ز بها اوفتد ولی
دل را بها و قدر بود تا شکسته است
خدا عاقبتتنون با اینهمه دلهای شکسته ی مردم نجیب روستاهای سراسر کشور بخیر کند! و انشاءالله همه ی ما شب اول قبر سهل و آسانی داشته باشیم!
من از مفصل این جمله مجملی خواندم
تو خود ز مجمل من رو مفصلی برخوان
رحیم .
0
0
جمعه ۰۹ دی ۱۴۰۱
الان ۱۰ماه است دربنیاد مسکن شهرستان اردل تشکیل پرونده دادیم ولی هرچه مراجعه وتماس میگیریم میگن هنوز دستور وابلاغیه نیومده ماهم بالاخره مبالغی از بانکها وام گرون قیمت گرفتیم وکلی هم قرض کردیم تا سفت کاری .حالا با اینکه تو این منجلاب گیر کردیم چکار کنیم .
سوادکوه شمالی
0
0
جمعه ۰۹ دی ۱۴۰۱
چرا به مردم امید دادین که برن کلی وام و قرض کنن حال هم کلی بدهی داریم هم توی اجاره وپیش خونه موندیم.نون هم نمیتونیم بگیریم بخوریم.
روستا ما چند ساله جز شهر شده.اگه به شهر های زیر ۲۵ هزار نمیدین حداقل مثل شهر ها وام درصد بالا بدین لااقل خونه رو تکمیل میکنیم از این اوارگی در میایم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تهران در ۲ روز پاک و آلوده

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

اینفوگرافی/ ایران در نرخ تورم از ۵ کشور عربی همسایه پیش افتاد

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

عکس/تغییر چهره پروانه سریال «لحظه گرگ و میش»

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ عروسی اَجنه در اطراف بندرعباس

عکس/ علی حاتمی با تیپ ژیگولی و نوستالژیک در دهه ۵۰

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تصویری از یک موشک غول‌پیکر جنگی بر فراز دریای خزر

همه چیز درباره اقتصاد ژاپن/ چهارمین اقتصاد بزرگ جهان که حداکثر تورم سال‌های اخیرش ۴ درصد بود

پوتین موشک آخرالزمانی را معرفی کرد

واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم

سخنان تکان‌دهنده همتی درباره وضعیت معروف‌ترین منطقه آزاد ایران

سفر کشتی گیران با دبیر به مسکو

عکس/استوری جدید گلزار

پرفروش‌ترین آیفون کدام است؟

عکس/ حضور ستاره استقلال در امارات

افشای راز قتل زنی پس از نیم قرن؛ متهم ۹۲ ساله بازداشت شد

عکس/استوری جدید نیما شعبان‌نژاد

هم خیابانی اشتباه می‌کند، هم بازیکنان تیم ملی!

عکس/دلیل کاهش وزن شدید سحر دولتشاهی فاش شد

عکس/توئیت جدید ایلان ماسک ایرانی‌ها را غافلگیر کرد

عکس/یوسف تیموری از چهره جدیدش رونمایی کرد

خبرگزاری فرانسه: سه کشور اروپایی و آمریکا قطعنامه خود علیه ایران را تقدیم شورای حکام آژانس کردند

سازمان بهشت زهرا (س) اطلاعیه داد

عکس/گریم متفاوت مجری سابق تلویزیون

این شغل ممنوعه رسما در ایران مجاز شد

قتل یک زن توسط همسر سابق در فارس

گلزنی علیپور و ثبت یک رکورد ویژه

حکم بازداشت نتانیاهو در لاهه صادر شد

پایان کار محققی که دنیای فیزیک را سرکار گذاشت

سبزیجات حاوی پروتئین را بشناسید

شهرزاد ترکی به جشنواره هالیوود می‌رود

بهترین مواد غذایی برای جلوگیری از سنگ کلیه

عکس/ سلفی جالب شاهرخ استخری

هشدار جدی هواشناسی به پایتخت نشینان

عکس / درخواست متفاوت مهران غفوریان از سردار رادان

فیلم/ لحظه عجیب برخورد رعد و برق به ایستگاه ۲ توچال

آغاز حراج جدید سکه از این تاریخ

واریز یارانه آبان‌ماه ۱۴۰۳ دهک‌های چهارم تا نهم

ماجرای عدم پرداخت یارانه ۵۱ میلیون نفر در آبان ماه چیست؟

عکس/ علی حاتمی با تیپ ژیگولی و نوستالژیک در دهه ۵۰

سهم استخراج بیت‌کوین از قطعی برق ایران چقدر است؟

عکس/ تغییر عجیب زهره ساداتی بازیگر سریال لحظه گرگ و میش

پاییز شهر سامان در جوار زاینده رود

درخواست باشگاه تراکتور از هواداران این تیم

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

روز‌های قمر در عقرب آذرماه ۱۴۰۳ کدام است؟

علی مطهری: روس‌ها ایران را سپر خود در برابر آمریکا کرده‌اند

عکس/ مهدی طارمی و کریستیانو رونالدو در یک تیم

کیهان شعری جعلی را به رهبری منتسب کرد!

فیلم/ فرار دیوانه‌وار تریلی از ایست و بازرسی هرمزگان

کجای تهران با ماهی ۴ میلیون تومان خانه اجاره کنیم؟

پیش‌بینی دور جدید اعتراضات احتمالی در کشور

فیلم/ تولید شمش طلا ۳۰۰ کیلوگرمی در امارات

هزینه اجاره‎ آپارتمان ۵۰ متری در بریانک آذر سال ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/ تمجید مولوی عبدالحمید از سفر استانی پزشکیان

فیلم/ توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه