اقتصاد۲۴- میناسادات حسینی: محسن قریب با بیان اینکه یکی از ارکان اصلی رشد و توسعه مناطق آزاد، جذب و حمایت از سرمایه گذاران است تا بتوانند با سرمایه گذاریهای جدید نسبت به ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای منطقه و نهایتا توسعه پایدار منطقه کار کنند، به اقتصاد ۲۴ گفت: این در حالی است که موانع بسیار زیادی در حال حاضر در راه سرمایه گذاریهای مناطق آزاد به خصوص در جزیره کیش وجود دارد.
دبیرکل انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان کیش با اشاره به اینکه سرمایه گذاری داخلی جدید در کیش وجود ندارد، به اقتصاد ۲۴ گفت: به هیچ وجه هدایت درستی از سرمایه گذاریها و فرصتهای جدید سرمایه گذاری انجام نمیشود و متقابلا حمایت جدی و مشوقهای لازم هم متاسفانه برای سرمایه گذاری وجود ندارد.
قریب ادامه داد: ۵۵ درصد از کاربریهای جزیره کیش طبق نظر قانونگذار، اختصاص به امر گردشگری دارد؛ به تبع برای رسیدن به این اهداف باید سرمایه گذاریها عمدتا سمت و سوی گردشگری و توریستی داشته باشد و برای این کار معاونت اقتصادی سازمان منطقه آزاد کیش و شرکت سرمایه گذاری باید در راستای جذب سرمایه گذاران و هدایت آنها به سمت سرمایه گذاریهای گردشگری برنامه داشته باشند و برای این برنامه مشوقها و هدایتهای لازم را انجام بدهند.
به گفته دبیرکل انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان کیش، متاسفانه برنامه ریزیای برای هدایت و جذب سرمایه گذاران در جزیره کیش وجود ندارد، مگر اینکه افراد تنها به صورت خودجوش و معمول، براساس علائق و سلایق خود در این حوزهها جذب شوند و چون برنامه ریزی از سوی سازمان وجود ندارد متاسفانه این افراد دچار چالشهای فراوانی در حین ساخت و ساز خواهند شد؛ ازاین رو در وهله نخست باید سازمان منطقه آزاد کیش از حالت بی برنامگی و «باری به هر جهت بودن» خارج شود و برای توسعه کیش برنامه داشته باشد تا بتواند سرمایه گذاران موردنیاز خود را جذب کند.
دبیرکل انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان کیش با بیان اینکه امروز سازمان منطقه آزاد کیش دچار یک روزمرگی است، به اقتصاد ۲۴ گفت: این سازمان هیچ گونه برنامهای برای اینکه سرمایه گذاران مورد نظر خود را برای کیش جذب کند، ندارد.
قریب ادامه داد: این موارد باعث شده سرمایه گذاران کیش به هیچ وجه از سرمایه گذاری خود رضایت نداشته باشند و دائما دچار چالشها و نگرانیهایی باشند. از طرفی طول مدت زمان ساخت و ساز از زمانی که در قراردادها پیش بینی میشود، به دلایل مختلف که مهمترین آن، عدم حمایت سازمان است، دو تا سه برابر میشود.
دبیرکل انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان کیش به سازمان منطقه آزاد کیش توصیه کرد که در راستای جذب سرمایه گذارانی که در راستای اهداف عالیه سازمان فعالیت دارند، برنامه داشته باشد و در راستای آن برنامه، حمایتها و مشوقهای لازم را انجام دهد تا زمینه توسعه گردشگری کیش، ایجاد تاسیسات گردشگری، هتلهای مورد نیاز خدمات گردشگری و برقراری پروازهای خارجی به سمت کیش فراهم شود.
بیشتر بخوانید: خودسانسوری بلای جان مناطق آزاد شد/ مناطق آزاد ایران و چند اشتباه تاریخی
قریب در مورد جذب سرمایه گذاران خارجی نیز به اقتصاد ۲۴ گفت: متاسفانه در زمینه جذب سرمایه گذاریهای خارجی هیچ قانون و آیین نامه و مقرراتی در منطقه آزاد کیش وجود ندارد و زیرساختهای لازم هم برای این کار به هیچ وجه فراهم نیست.
دبیرکل انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان کیش خاطرنشان کرد: برای جذب سرمایه گذاریهای خارجی در گام نخست نیاز به بودن یک نمایندگی بانک خارجی و یک نمایندگی بیمه خارجی است تا سرمایه گذاران بتوانند به صورت شفاف، مبالغ مربوط به سرمایه گذاری شان را از طریق بانکی منتقل کنند تا هرگونه جریان ورود و خروج سرمایه رصد شود؛ ولی در حال حاضر اگر سرمایه گذار خارجی تصمیم به ورود به کیش بگیرد، تنها از طریق صرافیها یا نقل و انتقال فیزیکی ارز امکان ورود پول دارد که به هیچ وجه کار منطقی و عاقلانهای نیست.
قریب ادامه داد: لذا باید گفت بخش جذب سرمایه گذاران خارجی برای جزیره کیش متاسفانه تعطیل و راهش بسته است.
وی در پایان گفت: توصیه میشود سازمان منطقه آزاد کیش یک معاونت اقتصادی قوی، آشنا به امور بین الملل و زمینههای نیازمندیهای سرمایه گذاری کیش به کار گمارد تا این معاونت با آگاهی کامل و برنامه ریزی بلندمدت نسبت به برآورده کردن نیازهای سرمایه گذاری برای کیش اقدام کند.