تاریخ انتشار: ۰۶:۵۵ - ۳۰ دی ۱۴۰۱

مواد غذایی مفید برای دفع سموم آلودگی هوا از بدن

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص نقش تغذیه در روزهای آلودگی هوا، توضیحاتی ارائه داد.

مواد غذایی مفید برای آلودگی هوا

اقتصاد۲۴-منصور رضایی، در برنامه مادر کودک شبکه سلامت سیما، دو خصوصیت آلودگی و وارونگی هوا و همچنین تمایل به خوردن غذاهای چرب و شیرین را، از خصوصیات فصل زمستان دانست و گفت: متأسفانه چربی‌های اضافه بدن، محل ذخیره فلزات سنگینی است که در فصل زمستان و هوای آلوده یافت می‌شود.

وی افزود: در بدن انسان سیستم‌های دفعی مختلفی وجود دارد، از جمله آنها؛ ادرار، مدفوع، عرق، صفرا و از همه مهم‌تر مجاری لنفاوی هستند که کمک کننده به دفع مواد مضر از بدن هستند.

این متخصص تغذیه گفت: مایعات، ویتامین‌ها و املاح، مواد آنتی اکسیدان و فیبرها ترکیباتی هستند که به دفع آلاینده‌هایی مانند سرب، جیوه، آلومینیوم و کادمیوم از بدن کمک می‌کنند و غلظت آنها را در بدن پایین می‌آورند، با مصرف فیبرها (میوه، سبزی، حبوبات، غلات کامل، دانه‌ها و مغزها) این مواد به شکل مدفوع از بدن خارج می‌شوند.

رضایی یادآور شد: آلاینده‌ها از طریق دستگاه تنفس و پوست، وارد بدن می‌شوند و همه نقاط و ارگان‌های بدن را درگیر می‌کنند، یکی از راه‌های مقابله با این آلاینده‌ها، مصرف انواع مایعات از جمله: شیر، ماست، لبنیات، انواع آش و سوپ‌ها است. همچنین ماست خیار و بورانی نیز، از بهترین ترکیبات شامل فیبر و لبنیات است که در دفع این مواد مضر از بدن، کمک می‌کنند.

این متخصص تغذیه افزود: غلات و حبوبات وقتی خیس می‌شوند و جوانه می‌زنند بهره وری چند برابری دارند.

وی گفت: اولین ویژگی یک برنامه غذایی خوب، تنوع آن است، حتی در مصرف نان، تنوع قائل شوید و از انواع نان بربری، تافتون و سنگک استفاده کنید.

رضایی، توجه مادران را به مصرف ماش در غذای خانواده توصیه کرد، زیرا سلنیوم و روی موجود در ماش، از مزایای بی شماری برخوردار است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: تمامی غذاهای کارخانه‌ای (تن ماهی، پنیر، انواع کنسروها و…) حاوی مقدار زیادی نمک هستند و متأسفانه مصرف غذاهای شور، فرد را به خوردن شیرینی متمایل می‌کند.

وی توصیه کرد: برای طعم دار کردن غذا، از مصرف لیمو خشک در انواع خورشت‌ها استفاده کنید، تا از مصرف زیاد نمک جلوگیری شود و تا جایی که امکان دارد، از غذاهای خانگی استفاده کنید.

رضایی افزود: تمام غذاهای حیوانی، نمک بدن ما را تأمین می‌کنند و اضافه کردن مقدار کمی نمک در آخر غذا، تنها به دلیل برطرف کردن نیاز روزانه بدن ما به ماده معدنی ید است.

وی تاکید کرد: نمک یددار را در آخرین لحظات طبخ غذا اضافه کنید.

رضایی همچنین سیر، پیاز، کلم و لیمو ترش را، از طعم دهنده‌های مفید غذا دانست که به سیستم پاکسازی بدن در کبد و ریه نیز کمک، و مواد مضر را از بدن خارج می‌کنند.

این استاد دانشگاه گفت: چربی حیوانی (چربی دنبه) برای بدن مضر است، اما چربی لبنیات که در لبنیات بکر وجود دارد، فوق العاده برای سلامت عمومی بدن مفید است. اگر لبنیات بکر را از مراکز مطمئن و شناسنامه دار تهیه کنید، به اندازه چربی ماهی برای بدن مفید است.

وی در پاسخ به این سوال که کدام دسته از مواد غذایی در دفع سموم از بدن، اثر بیشتری دارند، گفت: مصرف میوه‌ها به خصوص میوه‌های فصلی، به علت فیبر فراوان، از جمله ضروریات است (مصرف میوه‌های خشک و یا میوه‌های انباری توصیه نمی‌شود). مایعات را از دیگر دسته گروه‌های غذایی نام برد که باید به اندازه‌ای مصرف شوند، که با حجم ادرار، مدفوع و عرق دفع شده از بدن، هماهنگی داشته باشد.

رضایی گفت: غلات پایه و اساس کالری دریافتی روزانه ما را تشکیل می‌دهند، متأسفانه برنج و گندم در ایران، قوت غالب محسوب می‌شود، در صورتی که مصرف سیب زمینی و جو انتخاب بهتری نسبت به گندم و برنج است.

وی توصیه کرد: اگر میل به مصرف برنج دارید، آن را به شکل قاطی پلو (عدس پلو، لوبیا پلو و سبزی پلو) مصرف کنید و تا حد امکان حجم برنج مصرفی روزانه را کاهش دهید.

این متخصص تغذیه گفت: اگر فرزندانمان را به غذای غیر مفید، عادت ندهیم، مطمئناً در دوران بزرگسالی نیز، به این نوع غذاها علاقه مند نخواهند بود.

رضایی یادآور شد: اگر می‌خواهید از ماده‌ای استفاده کنید که بیشترین تأثیر را در دفع فلزات سنگین از بدن داشته باشد، از مواد غذایی حاوی سلنیوم استفاده کنید، زیرا بیشترین کمک را در دفع مواد مضر و سمی از بدن دارد، مواد غذایی حاوی سلنیوم شامل گوشت ماهی، مرغ، گاو، تخم مرغ، تخمه آفتابگردان و…، است.

منبع: مهر
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

حمله رژیم صهیونیستی به تهران/ شهادت جمعی از فرماندهان سپاه +عکس

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

تصاویر خلبان اسرائیل پس از ساقط کردن جنگنده در زنجان

عکس/ خلبان زن اسرائیلی اسیر شد

فرماندهان ارشد نظامی که در حمله اسرائیل به شهادت رسیدند چه کسانی بودند؟/ ۲۳ خرداد؛ نقطه عطفی در دکترین امنیتی ایران

اینفوگرافی/ ۱۴ فرمانده ارشد نظامی ایران در لیست ترور اسراییل

عکس/ کره شمالی در مقابل اسرائیل از ایران حمایت کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ تعداد سپهبدهای ایران به ۶ تن رسید

قاب عاشقانه بازیگر یوسف پیامبر در کنار همسرش

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ استوری پسر سردار حاجی زاده

فیلم/ هم اکنون حمله اسرائیل به شیراز

عکس/ توییت محمد جواد ظریف پس از حمله دیشب اسرائیل

عکس/ جلسه وزیر دفاع اسرائیل، رییس موساد و فرمانده ارتش اسرائیل برای بررسی حملات به ایران

عکس/ حمله اسرائیل به ساختمان مسکونی در نارمک تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ انفجار در پایگاه هوایی مهرآباد

عکس/ اصابت موشک به مهرآباد یا حوالی این فرودگاه

عکس/ پیکر شهدا باقری، حاجی زاده، سلامی و رشید در معراج شهدا

عکس/ لاشه جنگنده اسرائیلی در خاک ایران

اعلام تعداد مجروحان اسرائیل بعد از حمله ایران

نتانیاهو ساکن پناهگاه شد

فیلم/ موج جدید حملات موشکی ایران

صدای مهیب انفجار در نزدیکی ستاد کل نیرو‌های مسلح

گزارش جلسه اضطراری شورای امنیت

فیلم/صدای ریز پرنده‌های اسرائیلی در آسمان تهران

پیغام شبانه مولوی عبدالحمید درباره حمله اسرائیل

کانال ۱۳ اسرائیل: موج جدیدی از حملات را آغاز کردیم

۵ قانون طلایی زوج‌های خوشبخت در فضای مجازی

واشنگتن: در حمله اسرائیل به ایران مشارکت نداشتیم

عکس/پیام وینفرد شفر در واکنش به حمله اسرائیل

آسمان کشور تا این روز بسته شد

فیلم/ اهداف وعده صادق ۳ چه اماکنی بودند؟

فیلم/پدافند هوایی تهران شبانه فعال شد

اطلاعیه شماره ۲ سپاه منتشر شد

نیروگاه شهید رئیسی اصفهان مورد هدف قرار گرفت

پیام معنادار پزشکیان درباره عملیات وعده صادق ۳

تصویر مو‌های روی تشک صورتی متعلق به پرنیا است

دستور بن‌سلمان بعد از حملات ایران و اسرائیل

نشست اضطراری شورای امنیت درباره حملات اسرائیل به ایران آغاز شد

عکس/پوستر معناداری که دفتر رهبر انقلاب منتشر کرد

پیغام توجه‌برانگیز عراقچی درباره حمله به اسرائیل

تازه‌ترین تصاویر از خیابان‌های تل‌آویو بعد از حمله

فیلم/ انهدام پهپاد اسرائیل در منطقه مرزداران تهران

سرنگونی دو جنگنده F ۳۵ توسط ارتش

تصویری از وضعیت آسمان تل‌آویو

فیلم/ آثار برخورد موشک ایران به تل‌آویو

اطلاعیه سپاه در پی حمله ایران به اسرائیل

فیلم/ اصابت موشک‌های ایران به مقر وزارت جنگ اسرائیل

عکس/ خلبان زن اسرائیلی اسیر شد

اولین تصاویر از انفجار در تل‌آویو منتشر شد

سناریوهای حمله ایران به اسرائیل کدامند؟/ آینده منطقه و نظم بین‌المللی در هاله‌ای از ابهام

فرمانده جدید ارتش انتخاب شد

قطع پخش زنده سخنگوی اسرائیل به دلیل حمله ایران

اردشیر چهارم هخامنشی کیست و دوران تراژیک پادشاهی‌اش چگونه گرشت؟

تصاویر خلبان اسرائیل پس از ساقط کردن جنگنده در زنجان

نخستین جنگنده‌های اسرائیل ساقط شدند

حمله پهپادی اسرائیل به زنجان

شنیده صدای انفجار در بویین زهرا

وحید ماجد معاون سیاستگذاری و راهبری وزارت اقتصاد کیست؟

شنیده شدن صدای شدید پدافند در مرکز تهران

نیرو‌های مسلح، رژیم رذل صهیونی را بیچاره خواهند کرد/ ملت ایران مطمئن باشند در این زمینه کوتاهی نخواهد شد

شنیده شدن صدای انفجار در شهر اصفهان

زهره عالی پور رییس سازمان خصوصی سازی کیست؟

پیام تلویزیونی رهبر انقلاب تا دقایقی دیگر

آخرین خبر درباره وضعیت جسمی دریابان شمخانی