اقتصاد۲۴- وی برنامههای پیش بینی شده سال آینده را بسیار روشن و موثرخواند و افزود: یکی از ضعفهای دائمی منطقه در سالهای گذشته فقدان اطلاعات و آمار دقیق و موثق در خصوص توانمندیهای فرهنگی، اقدامات انجام شده و همچنین شبکه هنرمندان و نخبگان فرهنگی منطقه بوده است.
جهان پناه با تاکید بر اجرای برنامه فرهنگی جهاد تبیین همچنین اظهار داشت: دستاوردهای انقلاب و ابعاد محرومیت زدایی پیرو تأکیدات اخیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص باز کردن گرههای ذهنی و همچنین از بین بردن شبهات از “طریق جهاد تبیین”، یکی از برنامههای اصلی مدیریت فرهنگی-آموزشی منطقه و فعالیت در این حوزه است.
در همین راستا و همسو با سیاستهای دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و سند توسعه مکران، در سال ۱۴۰۲ این مدیریت از طریق برگزاری نشستهای مستمر با مردم منطقه، بهره گیری از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد، گروههای جهادی و هیاتهای مذهبی و رسانههای محلی (چاپی، محیطی و برخط) به صورت ویژه بر تولید محتوای ویژه در خصوص موضوعات مرتبط با مسائل ملموس منطقه در حوزه موضوعی “جهاد تبیین” متمرکز خواهد کرد.
مدیر فرهنگی سازمان با توجه به اهمیت فعالیت ویژه کودکان و نوجوان، ده نودیها و برنامههای فرهنگی آموزشی این بخش از جامعه که آینده کشور را به عهده میگیرند؛ عنوان کرد: متولدین دهه هشتاد که از آنها به عنوان دهه نودیها یاد میشود به عنوان ذخایر آتی انقلاب اسلامی نیازمند توجه ویژه هستند.
بیشتر بخوانید: به دنبال بازگرداندن معافیت مالیاتی مناطق آزاد هستیم
براساس آخرین آمارهای موجود تعداد افراد این رده سنی در شهرها و روستاهای منطقه حدود ۱۸ درصد جمعیت را تشکیل میدهد که در مجموع شامل تعداد قابل توجهی (حدود ۴۵ هزار نفر) دختر و پسر جوان میشود. علیرغم این جمعیت قابل ملاحظه برنامه ریزی فرهنگی چشم گیری برای این رده سنی انجام نشده و تعطیلات سالهای اخیر بواسطه شیوع کرونا بر بی برنامگی یاد شده افزوده است.
مدیریت فرهنگی آموزشی منطقه قصد دارد برنامه فرهنگی عملیاتی را از سال ۱۴۰۲ برای این رده سنی با زمینه سازی با برگزاری آموزشهای فرهنگی-کاربردی مناسب و رویدادهای متنوع آغاز کند.
این برنامه شامل برگزاری المپیاد فرهنگی-آموزشی دانش آموزان ناحیه مکران، رویداد کتابخوانی (با محوریت موضوعات حضور تاریخی استعمارگران در منطقه جنوب کشور و پایداری مردم غیور این خطه در برابر استعمار)، برگزاری فستیوال بازیهای محیطی و بازیهای واقعیت جایگزین و برگزاری آموزشهای هنری و فنی حرفهای خواهد بود.
وی در ادامه به موضوعات صنایع خلاق فرهنگی با تمرکز روی کارآفرینی بانوان و حجاب و زیست عفیفانه و پایش و رصد شاخصها تصریح کرد:یکی از مهمترین و محوریترین اقدامات منطقه در سال ۱۴۰۲ که میتوان آنرا زیرساخت و زمینه ساز سایر اقدامات فرهنگی-آموزشی دانست.
راه اندازی “خانه خلاق منطقه مکران” است. این مجموعه با محوریت توسعه صنایع خلاق فرهنگی و اجرای پروژههای فرهنگی، توسط نخبگان و استعدادهای بومی راه اندازی خواهد شد و این انتظار میرود که به صورت تخصصی در حوزه کارآفرینی مرتبط با صنایع دستی و گردشگری، سبک پوشش، تولید محتوا، توسعه هنرهای بومی و کارآفرینی اجتماعی منشاء خیر مادی و معنوی برای مردم منطقه باشد.
ترکیب خاص دینی-مذهبی ناحیه چابهار و شرایط اخیر کشور لزوم حفظ سنتهای محلی سبک پوشش در منطقه لزوم توجه ویژه و تمرکز بر حوزه حجاب و سبک پوشش عفیفانه را بیش از پیش کرده است.
در ادامه گفت: یکی از برنامههای جدی مدیریت فرهنگی-آموزشی تمرکز ویژه بر آموزش و توانمندسازی نیروهای بومی و تشویق موسسات و تولیدکنندگان حوزه حجاب و عفاف برای افزایش فعالیت در این زمینه در منطقه خواهد بود. به صورت ویژه و در صورت راه اندازی خانه خلاق با محور قرار دادن صنایع دستی و لباس بومی مردم منطقه تیمهای خلاق طراحی لباس به صورت دائم در این مجموعه حاضر خواهند بود و علاوه بر نمایشگاهی دائمی، جشنواره سالانهای برای معرفی توانمندیهای حوزه سبک پوشش ناحیه مکران برگزار خواهد شد.
وی در پایان به حلقه گمشده برنامه ریزی فرهنگی اشاره کرد و گفت: یکی از ضعفهای دائمی منطقه در سالهای گذشته فقدان اطلاعات و آمار دقیق و موثق در خصوص توانمندیهای فرهنگی، اقدامات انجام شده و همچنین اطلاعات دقیق از هنرمندان و نخبگان فرهنگی منطقه بوده است. در همین راستا با ایجاد دفتر پایش و رصد شاخصهای فرهنگی، درابتدای سال ۱۴۰۲ کارش را آغاز میکند.