تاریخ انتشار: ۱۰:۲۹ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۲ نظر

انتقاد مسیح مهاجری از بودجه حوزه علمیه

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به قلم مسیح مهاجری از بودجه های دولتی برای حوزه های علمیه انتقاد کرده و پیشنهاداتی را مطرح کرد.

انتقاد مسیح مهاجری از بودجه حوزه علمیه

اقتصاد۲۴- در سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی به قلم مسیح مهاجری آمده است: هر ساله در فصل مطرح شدن بودجه کل کشور در مجلس شورای اسلامی فهرستی از ردیف‌های بودجه دستگاه‌های مختلف فرهنگی از جمله حوزه علمیه و بعضی نهاد‌های مرتبط با آنان به رسانه‌ها و به ویژه فضای مجازی راه می‌یابد که عملاً به آن شایعات و تبلیغات منفی کمک می‌کند این فهرست بقدری تأثیرگذار است که هرکس آن را می‌بیند تصوری غیر از آنچه با هدف شایعه سازان و دست اندرکاران آن تبلیغات منفی منطبق باشد به ذهنش خطور نمی‌کند.

طبیعی است که در کوران این تبلیغات پرحجم، واقعیت تلخی مانند روزگار بسیار سخت طلاب حوزه‌های علمیه و روحانیون مناطق مختلف کشور و تنگنا‌های معیشتی آن‌ها کاملاً به فراموشی سپرده می‌شود و کسی به آن فکر نمی‌کند. نکته تأسف‌آور اینکه این قشر تنگدست و بشدت فقیر، اکثریت قشر روحانی کشور را تشکیل می‌دهند و تأسف بالاتر اینکه تصور عمومی شکل گرفته از آن شایعات و تبلیغات منفی، درست عکس این واقعیت را باور دارد!

درباره آن فهرست کذائی که واقعیت هم دارد، توجه به این نکته رنج‌آور ضرورت دارد که یکی از کارکردهایش دامن زدن به همان شایعات و تبلیغات منفی است. افکار عمومی با دیدن این فهرست به این تصور نادرست می‌رسد که این پول به طلاب داده می‌شود و هر روحانی در هرجا که باشد از آن سهمی دارد، غافل از اینکه این پول بودجه دستگاه‌های بی‌خاصیتی است که به رسم بوروکراسی امروزی به جیب عده‌ای کارمند پشت میز نشین می‌رود.

روشن‌ترین دلیل بی‌خاصیت بودن این دستگاه‌ها هم اینست که حوزه‌های علمیه قبل از به وجود آمدن این دستگاه‌های عریض و طویل، بدون وجود آن‌ها اداره می‌شدند و خروجی بسیار بهتری هم داشتند. این پول، بود و نبودش تفاوتی برای طلاب حوزه‌های علمیه و روحانیون مناطق مختلف کشور ندارد. البته وجود این ردیف بودجه این خاصیت را دارد که حوزه را به دولت‌ها وابسته می‌کند و از مستقل بودن محروم می‌نماید. اکنون که در لایحه بودجه سال آینده (۱۴۰۲) ۶۰ درصد افزایش پیش‌بینی شده، ۶۰ درصد هم به وابستگی اضافه خواهد شد.


بیشتر بخوانید: کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ تصویب شد


امام خمینی که زیر بار پول گرفتن حوزه علمیه از دولت نرفت به همین دلیل بود که می‌خواست استقلال حوزه حفظ شود. مرحومان حضرات آیات فاضل لنکرانی و صافی گلپایگانی هم بشدت با وابسته شدن حوزه از طریق دریافت پول از دولت مخالفت می‌کردند و در میان مراجع کنونی هم کم نیستند بزرگانی که بر همین اعتقادند و داشتن ردیف بودجه در بودجه کل کشور را برای حوزه زیانبار و منافی استقلال روحانیت می‌دانند. آنچه مهم‌تر است افکار عمومی است که حرفش اینست که وقتی مردم در فقر دست و پا می‌زنند، حوزه‌های علمیه نباید از بودجه عمومی کشور تغذیه کنند.

حوزه‌های علمیه باید به شیوه همیشگی با پول و امکاناتی که مردم در اختیارشان قرار می‌دهند اداره شوند تا از یکطرف استقلال خود را حفظ کنند و از طرف دیگر مردمی بودن که در طول تاریخ ویژگی اصلی روحانیت بوده را از دست ندهند.

بهترین اقدام اینست که بزرگان حوزه علمیه پیشقدم شوند و با نگارش نامه‌ای به دولت و مجلس، نسبت به ردیف بودجه‌ای که برای دستگاه‌های مختلف حوزه‌های علمیه در نظر گرفته شده اعلام بی‌نیازی کنند.

این اقدام، اعتقاد و اعتماد مردم به روحانیت را صد چندان خواهد کرد و توده مردم با هدایا و وجوه شرعیه خود هزینه‌های حوزه‌های علمیه را همچون گذشته تأمین خواهند نمود. این اقدام، هم اسلامی است، هم انقلابی، هم مردمی و هم شجاعانه. آیا بزرگان حوزه از چنان شجاعتی برخوردار هستند که به این پیشنهاد عمل کنند؟

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
دوشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
اين قشر تنگدست هم مثل ساير مردم كه از كله سحر تا بعد از غروب آفتاب كار مي كنند، بروند كار كنند.
پیمان
0
0
دوشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
روحانی شدن یک شغل نیست بلکه یک تفکر است و اگر با نان و نمک آغشته شود دیگر نمیتوان توقع بیطرفی از او داشت
پیشنهاد میکنم روحانیون در کنار مطالعات خود به کسب و کار در جامعه مبادرت کنند تا منبر و محراب آنها رنگ و بوی تعلق نداشته باشد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دیپلماسی زمین‌گیر شده؛ گفتگو‌ها با ایران مُرد، زنده باد گفتگو!

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

تداوم چهارهفته‌ای روز‌های درخشان طلا

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

پیش بینی بورس شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۲

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

ایستادن در برابر تلاش های خارجی و داخلی برای تحریف نوروز

قیمت سکه و طلا + جدول

حملات موشکی به چند پایگاه آمریکایی در شرق سوریه

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

محور چالوس دوباره بسته شد

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

ایران مشتری‌های نفتی دست به نقد خود را از دست داده است/ در ارتباط با عربستان باید از پروپاگاندا عبور و به همکاری در حوزه انرژی بپردازیم

آیا خوابیدن زیر باد پنکه انسان را بیمار می‌کند؟

سال ۱۴۰۱ برای تئاتر و تئاتری‌ها؛ از زندان تا متهم‌شدن به عادی‌سازی

هشدار بارش شدید در ۱۱ استان

جزئیات تور‌های گردشگری شبانه در پایتخت

دولت دخل و خرج خود را با افزایش قیمت دلار تامین می‌کند/ دولت هزینه تمشیت امور خود را از خون مردم بیرون می‌کشد/ به جای پاسخگویی، پشت رهبری قایم می‌شوند

وضعیت جوی شهر‌های پرتردد نوروزی طی ۵ و ۶ فروردین

فیلم / آموزش کلاس گذاشتن برای ازدواج

روز‌های سبز و قرمز بورس در سال ۱۴۰۱

دولتی که پای خود را بیش از گلیمش دراز کند، بنزین بر آتش تورم می‌ریزد

ادعای بهنوش بختیاری درباره آزادی با وثیقه

تاخیر در پرداخت حقوق فرهنگیان، عیب بزرگی برای دولت است

اعلام قیمت جدید برنج ایرانی و خارجی

اقدام جنجالی درباره مصوبه دستمزد کارگران