تاریخ انتشار: ۱۸:۵۹ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۱

خطر قاچاق معکوس سوخت جدیست

عضو سابق اتاق بازرگانی ایران می‌گوید که قاچاق در اقتصاد ایران تنها به واردات غیرمجاز محدود نیست و کالاهای ارزان داخلی نیز در سطحی گسترده با خطر قاچاق معکوس مواجه هستند.

قاچاق معکوس سوخت

اقتصاد۲۴- جمشید عدالتیان شهریاری تشریح کرد: در تمام اقتصاد‌های دنیا، بحث قاچاق و فعالیت‌های اقتصادی غیرمجاز و پنهان وجود دارد و دولت‌ها تلاش می‌کنند در سطوح مختلف با آن مبارزه کنند، اما در اقتصاد ایران متاسفانه گستردگی قاچاق بسیار بالاتر از آمار‌های جهانی است و این نشان می‌دهد که ما باید برای عبور از این شرایط راهی جدید پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه در حوزه مبارزه با قاچاق چند سوال مهم وجود دارد که باید برای آن‌ها راه حل پیدا کنیم، تصریح کرد: کدام کالا‌ها به کشور قاچاق می‌شوند؟ مبادی ورودی آن‌ها کجاست؟ چرا راه‌هایی که تاکنون برای مقابله با قاچاق در نظر گرفته شده پاسخگو نبوده‌اند؟ چرا مصرف کنندگان با وجود ممنوعیت واردات همچنان ترجیح می‌دهند که از این کالا‌های قاچاق استفاده کنند؟ و البته از همه مهم‌تر این سوال است که تامین کنندگان منابع مالی قاچاق چه افرادی هستند؟

این فعال اقتصادی به آمار‌های نهایی قاچاق کالا در کشور اشاره کرد و گفت: وقتی ما می‌گوییم که در طول سال چند میلیارد دلار قاچاق کالا در کشور وجود دارد، یعنی نمی‌توان انتظار داشت که این ارقام از سوی کوله بران یا ته لنجی‌ها به ثبت رسیده باشد. اگر قصد داریم با قاچاق فعلی مبارزه کنیم باید ببینیم چه افرادی تامین کننده این منابع مالی برای قاچاق هستند و با توجه به اینکه تعداد افرادی که بتوانند این حجم از پول را وارد قاچاق کنند زیاد نیست، مقامات می‌توانند برای آن راهکار‌هایی پیدا کنند.


بیشتر بخوانید:  مصرف بی‌سابقه بنزین در دی ماه


عدالتیان به وضعیت کوله بران و ساکنان مناطق مرزی نیز پرداخت و توضیح داد: واقعیت این است که وضعیت اقتصادی ساکنان این مناطق تحت تاثیر عوامل کوتاه مدت نیست و فراموشی مسائل کلان و عدم برنامه ریزی برای توسعه اقتصادی باعث شده که زیرساخت‌های فعالیت اقتصادی در این مناطق به وجود نیاید. کار دشوار کوله بری که می‌تواند برای افراد خطر مرگ داشته باشد نمی‌تواند انتخاب اول افراد باشد و تنها تحت تاثیر شرایط دشوار شکل گرفته است. پس باید با یک برنامه ریزی کلان و بلندمدت که تنها وابسته به یک دولت و یک دوره چهار ساله نیست و تمام دستگاه‌ها باید به شکلی بلندمدت به آن فکر کنند، کاری کرد که اقتصاد این مناطق پیشرفت کند و راه حل به شکل ریشه‌ای پیدا شود.

وی با بیان اینکه معضل قاچاق در اقتصاد ایران تنها به واردات کالا محدود نیست، تشریح کرد: با توجه به اینکه با ورود دولت برخی کالا‌ها در کشور ما ارزان‌تر از قیمت نهایی عرضه می‌شوند، مقدمات قاچاق معکوس آن‌ها نیز فراهم می‌شود و در این بین هر چه قیمت ارز افزایش پیدا کند، انگیزه برای قاچاق معکوس نیز افزایش پیدا می‌کند. همانطور که ما در ارز ۴۲۰۰ تومانی با این معضل مواجه بودیم، امروز نیز باید در نظر داشت که افزایش قیمت دلار، می‌تواند انگیزه افراد و گروه‌ها برای قاچاق معکوس سوخت و برخی دیگر از کالا‌ها به خارج از کشور افزایش دهد و اگر می‌خواهیم از این شرایط عبور کنیم، باید با قاچاق در هر دو جبهه مقابله کرد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

این جمله قالیباف آذری‌جهرمی را عصبانی کرد

هواشناسی استان تهران اطلاعیه داد

خروج ۲۷۰ هزار نفر اتباع از تهران

سخنگوی هواپیمایی: پول سفر خانم وزیر از حقوقش کسر می‌شود

پزشکیان سه‌شنبه به عمان می‌رود

جولان هوای بسیار ناسالم در این مناطق ایران

عکس/تیپ جذاب خانم بازیگر سریال گردن‌زنی در شیراز

کاردار فرانسه به وزارت امور خارجه احضار شد

این قاتل روزانه جان ۱۷۵ ایرانی را می‌گیرد

۱۰ انتصاب جدید با حکم مسعود پزشکیان

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

آب این مناطق تهران ۱۴ ساعت قطع می‌شود

عکس/پیام معنادار پسر اسطوره سینما برای بازیگر اوشین

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴

پوتین از حمله پهپادی اوکراین جان سالم به در برد

اطلاعیه دبیرخانه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در خصوص واگذاری دو خودروساز

۱۳۰۰ زائر به هزینه پادشاه سعودی حاجی می‌شوند

هشدار درباره مصرف قرص‌های شب امتحانی!

کرمان موتور؛ ترجمان اهلیت در صنعت خودرو/ کار را به اهل آن بسپارید

اینفوگرافی/ افتخارات فیلم‌های ایرانی در جشنواره کن

فیلم/ طعنه المیرا شریفی مقدم به پزشک نما‌های فضای مجازی

گوجه سبز برای این افراد ضرر دارد

فوت ۷ دانشجوی علوم پزشکی بر اثر خودکشی در سال گذشته

قیمت سکه از مرز سرنوشت ساز عبور کرد

عکس آتلیه‌ای عروس ایرانی ۱۲۰ سال پیش در دوران قاجار با تور و گردنبند اعیانی

اینفوگرافی/ سهم هر ایرانی از درآمد‌های نفتی و مالیاتی چقدر است؟

عکس/ خداحافظی مسعود جوما از هواداران استقلال

عکس/ حسین فهمیده ۶۴ سال پیش در کودکی و کنار برادرش داوود

خشک شدن مهمترین منبع آب شرب مشهد توسط طالبان

عکس/ تشکر مجتبی جباری از هواداران استقلال

پدیده جذاب استقلال را بشناسید

عکس/ بیلیارد بازی کردن بازیگر جنجالی شام ایرانی

شهریه مدارس غیردولتی در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟

عکس/ بازدید رضاخان و محمدرضا پهلوی ۸۹ سال پیش از یک مدرسه دخترانه

باستانشناسی ایران اسیری زخم خورده در دست بیگانگان / پژوهشی از کنکاش ۴۰۰ساله اروپایی‌ها در آثار باستانی ایران

عکس/ واکنش رضا رشیدپور به توییت جنجالی مهر طالبی دارستانی

عکس/ پوشش شیک آخرین پادشاه افغانستان و همسرش ۶۰ سال پیش در پاریس

عکس/ حرکت خاص جمشید هاشم‌پور در کنار فرماندهان سپاه

عکس یادگاری اشرف، علیرضا، محمدرضا و شمس پهلوی ۸۹ سال پیش در سوئیس

رونمایی از جدیدترین بمب اتمی جهان در آمریکا + عکس

فیلم/ انتقاد مداح معروف از فقر شدید در خرمشهر

عکس/ اشکور نگین بنفش و زیبا بر دامن گیلان

سردار سلامی: ما در جنگ کاملیم اما مردم در آرامشند

فیلم/ شباهت جالب نگار جواهریان به بازیگر مشهور ترک

عکس/ نوه ناصرالدین شاه ۱۲۰ سال پیش در حال بازی شطرنج

ابلاغ قیمت برق استخراج مجاز رمزارز + جزییات

عکس/ زیبایی خاص حوری تاسیان در اتاق گریم

اولین رقیب قالیباف برای ریاست مجلس از راه رسید

عکس/ پرواز پرندگان در غروب سرخ و حیرت انگیز بوشهر