تاریخ انتشار: ۱۰:۳۸ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۱

چند خانه‌ در زلزله خوی آسیب دید؟

رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان آخرین وضعیت امدادرسانی در مناطق زلزله‌زده خوی را تشریح کرد.

آسیبهای زلزله خوی

اقتصاد۲۴- پیرحسین کولیوند به تشریح اقدامات جمعیت هلال احمر درپی وقوع زلزله در شهرستان خوی پرداخت و گفت: امروز شاهد حضور بدون اطلاع رئیس جمهور در شهرستان خوی بودیم و ایشان از نزدیک و به شکل میدانی از اردوگاه‌هایی که مستقر کرده بودیم بازدید کردند. همچنین از یکی از روستا‌هایی که بیشترین آسیب را دیده بود بازدید کردند و مردم از رئیس جمهور استقبال خوبی کردند. این سفر روحیه خوبی به مردم داد و دستاورد‌ها و مصوبات خیلی خوبی هم داشت.

وی با بیان اینکه رضایتی که بر چهره مردم نمایان می‌شود، خستگی ما را در می‌کند، گفت: خوشبختانه ما جوانان و امدادگران خوبی در جمعیت هلال احمر داریم که شبانه روز کار می‌کنند و مشغول خدمت به مردم هستند.

رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان با اشاره به زمان وقوع زلزله در خوی نیز گفت: به محض اطلاع ما از زلزله، یک هماهنگی با وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور انجام دادیم و با توجه به اینکه پرواز‌ها بسته بود. یک هواپیما از شرکت هواپیمایی ماهان گرفتیم و همراه با تیم واکنش سریع از تهران راهی محل شدیم. همزمان از کردستان، زنجان، قزوین، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل هم نیرو‌ها را اعزام کردیم. خیلی سریع خودمان را به محل رساندیم و حوالی ساعت ۲:۳۰ بامداد خودمان را به خوی رساندیم.


بیشتر بخوانید: زلزله مهیب ترکیه و کل خاورمیانه را لرزاند+جزییات


کولیوند با بیان اینکه ما ظرف کمتر از پنج ساعت، یعنی بعد از ساعت سه صبح عملیات جستجو و نجات را در ۷۲ روستا و سه شهر به پایان رساندیم، گفت: به عبارتی دیگر ما دیگر بعد از ساعت سه صبح کسی را زیرآوار نداشتیم و زخمی نداشتیم. این را مقایسه کنید با سایر زلزله‌های مشابه در داخل و خارج از کشور و ببینید که چه کار بزرگی انجام شده است آن هم در وسعت ۷۲ روستا و سه شهر.

وی با بیان اینکه اصلی‌ترین و اولین اقدام ما در حوادثی مانند زلزله، اجرای عملیات جستجو و نجات است، گفت: این کار را انجام می‌دهیم تا بتوانیم کسی را نجات دهیم و کسی زیرآوار نماند. در زلزله خوی حوالی ساعت ۷:۳۰ تا ۸ صبح تمام افرادی که منازلشان دچار آسیب شده بود، از ترک خوردگی تا آسیب بیشتر را اسکان اضطراری دادیم.

وی درباره واحد‌های آسیب‌دیده در زلزله خوی نیز گفت: حدود ۲۷۰۰ واحد دچار آسیب شدند که نیاز بازسازی دارند و بین ۷۰۰۰ تا ۷۵۰۰ واحد هم نیازمند ترمیم و مرمت هستند.

رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه برای تمام این افراد آذوقه اولیه توزیع شد، گفت: با توجه به پس لرزه‌هایی که وجود داشت. مردم عزیز در ماشین خوابیده بودند. بعضی‌ها ازشهر خارج شده و به سمت تبریز و سلماس و ارومیه و... رفته بودند.

کولیوند با بیان اینکه روز بعد از وقوع زلزله دو هواپیمای اقلام زیستی و تغذیه‌ای به این مناطق ارسال شد، گفت: این کمک خیلی خوبی بود. تقریبا ظرف دو روز بیش از ۴۰۰ تن مواد غذایی را توسط عزیزان نیروی هوایی سپاه وارتش به این مناطق منتقل کردیم.

وی با اشاره به ایجاد اردوگاه برای زلزله زدگان نیز گفت: ایجاد اردوگاه شرایط خاص خودش را دارد و در این میان عزیزان پلیس و دیگر نیرو‌های مسلح واقعا کمک کردند. با کمک این عزیزان امنیت اردوگاه‌ها تامین شد. نیرو‌های مسلح همچنین در توزیع اقلام نیز به ما کمک کردند. جمعیت هلال احمر در مجموع حدود ۱۱۰ اردوگاه را تجهیز کرد و تحویل مردم عزیز داد. بیشتر اردوگاه‌های ما در مدارس و سالن‌های ورزشی و فضا‌هایی است که امکان گرمایشی داشتند. همچنین در بعضی از اردوگاه‌ها که در فضای باز بود سعی کردیم به هر چادر حداقل یک بخاری برقی بدهیم.

رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه در زلزله خوی همه دستگاه‌ها پای کار بودند و به صورت شبانه روز فعالیت کردند، گفت: دغدغه همه کار بود و خدمات خوبی هم به مردم انجام شد. روزانه ۸۰ تا ۹۰ هزار پرس غذای گرم بین مردم توزیع شد. البته طبیعتا ممکن است خلا‌ها و اشکالاتی باشد. اشکالات و خلا‌هایی که در مدیریت بحران پیش می‌آید، بیشتر آن بر می‌گردد به دخالت افراد غیرمسئول که منجر می‌شود تا مصوبات ستاد مدیریت بحران خدشه دار شود، البته این را هم بگویم که هیچکس قصد این که کار نکند را ندارد. همه از دل و جان کار می‌کردند و ما خود را شریک غم مردم می‌دانیم.

وی درباره تعداد چادر‌های برپا شده در مناطق زلزله زده خوی نیز گفت: بیش از ۴۴ هزار چادر را استفاده کردیم و هر خانواده تقریب یک چادر گرفته است. ما در واقع چهار برابر خانه‌های آسیب دیده اسکان اضطراری دادیم و چادر توزیع کردیم. چرا که پس لرزه‌ها باعث شد که این مردم آسیب پذیر باشند و بترسند از اینکه به خانه برود. حق هم داشتند و ما تکلیف داریم که این عزیزان را اسکان دهیم. اسم این فرآیند اسکان اضطراری است، مرحله بعد آن اسکان موقت است و بعد هم می‌شود اسکان دائم.

کولیوند درباره دریافت بخاری از سوی زلزله زدگان نیز گفت: برای آن‌هایی که در فضای باز هستند بخاری فراهم شد، اما آن‌ها که در سالن و فضای بسته اردوگاه‌ها هستند، نیازی به بخاری نبود چرا که همین فضا‌ها سیستم گرمایشی خوبی دارند و نیازی به بخاری وجود نداشت. نیاز ما برای بخاری در جا‌هایی بود که سقفی وجود نداشت. من به شما می‌گویم که چادری نیست که در فضای باز باشد و بخاری برقی نداشته باشد.

رئیس جمعیت هلال احمر درباره گازگرفتگی دو زلزله زده نیز گفت: وقتی افراد چادر را دریافت کرده و آن را جداگانه نصب می‌کنند، احتمال چنین خطراتی بسیار زیاد می‌شود. این چادر‌ها نفوذ هوا ندارد و به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی احتمال گازگرفتگی وجود دارد. نمی‌دانم که این خانواده که دو عضو آن دچار گازگرفتگی شد، بخاری برقی داشتند یا نه، اما در اردوگاه نبوده و بیرون از اردوگاه بودند. خدماتی که در اردوگاه ارائه می‌شود خیلی منظم است. اما به هر حال بعضی‌ها دوست نداشتند که به ارودگاه بروند. در حالی که در اردوگاه همه چیز تحت کنترل است و از ساعت توزیع غذا گرفته تا رعایت نکات بهداشتی و ... مورد توجه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در هر اردوگاه پزشک خانم و آقا مستقر شد و در برخی از اردوگاه‌ها حتی بیمارستان‌های سیار را مستقر کردیم و خدمات خوبی هم ارائه شد به مادران باردار، افراد دارای معلولیت، سالمندان و ...

کولیوند افزود: تیم‌های حمایت از سلامت روان را با هدف افزایش سطح تاب آوری در اردوگاه‌ها مستقر کردیم و نمود خیلی خوبی هم داشت و عملکرد آن‌ها موثر بود.

وی با بیان اینکه خوی ۳۸۰ هزار نفر جمعیت دارد، گفت: به عبارتی این شهر حدود ۸۰ تا ۹۰ هزار خانوار دارد. اما جالب است بدانید، خانه‌هایی که محکم ساخته شده بودند، ایرادی پیدا نکردند. در یکی از روستا‌ها خانه دو برادر در کنار هم بود یکی تخریب شده بود و یکی هم هیج خسارتی ندیده بود، چرا که ایمن ساخته شده بود.

رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه خوی روال عادی خودش را دارد، گفت: دیگر فروشگاه‌ها و مغازه‌ها و ... باز است و روبه روز شرایط به سمت پایداری می‌رود.

وی با اشاره به پایان عملیات اسکان اضطراری، گفت: این وضعیت را مدیریت می‌کنیم تا افراد کم کم به خانه‌های خود برگردند. ما در کنار مردم هستیم و آن‌ها را تنها نخواهیم گذاشت.

کولیوند با بیان اینکه بیش از ۱۱۰۰ امدادگر در زلزله هستند، گفت: امدادگران ما که در جاده‌ها هستند تازه برایشان یک بیمه‌ای درست کردیم، اما امدادگرانی که در حوادث و بلایا مستقر هستند، هیچکدام حقوق نمی‌گیرند و داوطلب هستند.

وی درباره خبر‌های خوب رئیس جمهور برای زلزله زدگان خوی نیز گفـت: اجازه بدهید این موضوع را استاندار محترم اعلام کنند، ما به طور کلی باید بگویم که رئیس جمهور مبلغ‌هایی را به صورت بلاعوض دادند، دستورات بازسازی، اختصاص وام‌ها و ... نیز جزو خبر‌های خوب برای مردم عزیز بود.

به گفته رئیس جمعیت هلال احمر اقدامات خاک برداری در مناطق زلزله زده آغاز شده و به عبارتی دیگر عملیات بازسازی هم در این مناطق شروع شده است.

کولیوند با اشاره به برخی فضاسازی‌ها نیزگفت: یک عملیات روانی بسیار شدیدی وجود دارد و تبلیغات عجیبی می‌کردند که در یک تاریخ زلزله‌ای شهر را با خاک یکسان خواهد کرد. اصلا مگر کسی در دنیا توانسته زلزله را پیش‌بینی کند. مردم به این‌ها توجه نکنند. مشکلاتی که شبکه‌های معاند پیش می‌آورند هم هست. من هم به نوبه خودم از مردم عزیز بابت برخی خلاء‌ها و مشکلات عذرخواهی می‌کنم، اما شبکه‌های معاند انگار ذره بین ۲۰۰۰ درجه گذاشتند و مشکلات را بزرگنمایی می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که خدمات دیده شود.

وی که در یک برنامه زنده تلویزیونی صحبت می‌کرد، به امضای تفاهم نامه با وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: تلاش کردیم تا آموزش را از همان مدارس آغاز کنیم. به زودی درتمام مدارس کانون‌های دانش آموزی ما فعال خواهد شد. خانه‌های هلال را در محله‌ها ایجاد کردیم که در این محل‌ها آموزش‌های اجتماعی و رفتاری هم در کنار آموزش‌های امدادی و خودامدادی ارائه می‌شود.

رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان با بیان اینکه بالای دو میلیون نفر نیروی داوطلب در مجموعه هلال احمر داریم، گفت: از این تعداد حداقل ۱۴۰ هزار نفر ازنخبگان هستند. همچنین ۶۰۰ هزار نفر را هم هم جوانان ما شامل می‌شوند.

کولیوند به موضوع تجهیزات امدادی نیز اشاره کرد و گفت: تجهیزات ما، تجهیزات فرسوده‌ای است و باید به روز و نوسازی شود. ما از نظر تامین لوازم انفرادی همکارانمان به جد باید اقدام کنیم و این موضوع هم در دستورکار ماست. بحمدالله رئیس جمهوری هم خیلی کمک می‌کند و امیدوارم که امسال هم نمایندگان مجلس در بحث کمک‌های دولت به هلال احرم نگاه ویژه‌ای داشته باشند تا بتوانیم آمبولانس‌ها و تجهیزات نجات و ... به روزی خریداری کنیم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ جمعی از کلاه سبز‌های نیروی دریایی ۵۴ سال پیش در منجیل

عکس جالب از پل قدیمی رودخانه قم ۱۲۰ سال پیش با دورنمایی از شهر

عکس/ تاکید نماینده روسیه بر حق ایران برای غنی سازی

عکس/ ظاهر متفاوت امید خواننده معروف ۴۴ سال پیش با کلاشینکف

عکس/ قابی دیده نشده از بنی‌صدر با لباس نظامی ۴۴ سال پیش در کنار چمران

عکس/ تکذیب خبر جشن قهرمانی تراکتور در خانه مسعود پزشکیان

عکس/ شلیک مرزبانی دریایی باکو به سمت قایق ایرانی

عکس/ وضعیت مصدومیت مچ‌پای رامین رضاییان

عکس/ هشدار تند محسن رضایی به آمریکا

عکس کمیاب از مجتبی خامنه‌ای در جبهه جنگ با لباس نظامی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ظاهر عجیب دکتر شریعتی ۷۳ سال پیش با ریش و سبیل خاص

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴/ افزایش تقاضا در بازار اسکناس آمریکایی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴/ خریداران برای خرید طلا دست به کار شدند

عکس/ چهره متفاوت حسن روحانی ۴۴ سال پیش در کنار رهبر کرۀ شمالی

فیلم/ دقایق اولیه پس از زلزله کرج

فیلم/ حضور سید محمد خاتمی در فرش قرمز «زیبا صدایم کن»

وقوع زلزله ٤ ریشتری در مرز البرز و تهران

چت‌جی‌پی‌تی رفع فیلتر شد؟

اولین تمدیدی پرسپولیس مشخص شد

درآمد سرسام‌آور رونالدو از پست اینستاگرامی

فروش فوری ۱ خودرو سایپا از دوشنبه

بازگشت علیرضا فغانی به ایران

عکس/ خبرنگار ایتالیایی: علاقه ترامپ به توافق همچنان بالاست

فیلم/ لاکچری ترین قبرستان ایران

محمدرضا محمدی کیست؟/ از مدیرعاملی سیتا تا ریاست هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان

تهران فردا تعطیل می‌شود؟

ارتباط برکناری والتز با ماجرای ایران

هشدار جدی درباره تقلب جدید در رمزارز‌ها

فیلم/ آتش‌سوزی در خیابان پاستور جدید تبریز

هشدار مقام اسراییلی درباره جنگ ایران و آمریکا

ابهامات کالابرگ اردیبهشت ماه

شب شهادت ابراهیم رئیسی بر خانواده او چه گذشت؟

احتمال برگزاری نشستی در عربستان با حضور ترامپ

فیلم/ نمایی از شدت آلودگی هوای بندرماهشهر از بالای پل پتروشیمی

اعلام جزییات مصوبه کمیته تخصصی وزارت اقتصاد

محصولات پرطرفدار ایران در قرقیزستان کدامند؟

فیلم/ احسان علیخانی، جواد عزتی، محسن تنابنده، هادی کاظمی شاگردای من بودند

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

فیلم/ صحبت‌های نازنین بیاتی درباره همبازی شدن با بابک حمیدیان

بهترین قهوه برای بیداری کدام است؟

فیلم/ نجات معجزه‌آسای سرنشینان هواپیمای سقوط کرده در تالاب تمساح‌ها

عکس/ پاترول سواری سردار سلیمانی ۴۰ سال پیش در خط مقدم جبهه

فیلم/ حمله خودسر‌ها به دفتر سرپرست ارشاد بوشهر برای مجوز فستیوال کوچه

کتابخوان‌ترین مردم جهان را بشناسید

فیلم/ لحظه گرفتار شدن یک خودرو در سیل دیروز ارومیه

قیمت گوشت قرمز امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴+ جدول

بهترین جایگزین قند و شکر در رژیم لاغری کدام است؟

وعده ساخت ۱۵۰ هزار مسکن کارگری به کجا رسید؟

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

اینفوگرافی/ مردم کدام کشور‌ها بیشتر کتاب می‌خوانند؟

قیمت نان افزایش می‌یابد؟

شهرام پوراسد کیست؟/ چرا بازیگر سریال ستایش این روزها کم کار است؟

چرا مذاکرات ایران و آمریکا به تعویق افتاد؟

کارتال از کمیته فنی پرسپولیس چه می خواهد؟

معرفی ربات نظامی Laska ۲.۰/کاربردی هوشمندانه از تکنولوژی در قدرت نظامی

مصوبه افزایش سن بازنشستگی باطل شد؟

تهرانی ها منتظر باران و گرد و خاک باشند

فیلم/ نصب اجاق و دودکش برای اعلام پاپ جدید