اقتصاد۲۴ بورس تهران معاملات روز جاری را در حالی آغاز کرد که همچنان شوک منفی اتفاقات روز گذشته در جریان دادوستدهای ابتدای روز مشهود بود. اما به مرور برخی از صنایع نظیر بانکیها و گروه غذایی که ارتباط زیادی با اتفاقات اخیر نداشتند، توانستند مسیر خودشان را جدا کنند و شرایط معاملاتی بهتری را در پایان بازار امروز تجربه کنند. گرچه شرایط شاخصهای تالار شیشهای همچنان قابل قبول نیست، اما معاملات امروز بسیار متعادلتر از روز گذشته دنبال شد.
مهمترین اخبار حول بازار سرمایه نشان از آن دارد که حاشیههای عرضه خودرو در بورس کالا و انتقادات به مصوبه شورای رقابت همچنان ادامه دارد. ابتدا شرکت خودروسازی بهمن با انتشار اطلاعیهای در سامانه کدال اعلام کرد: دستورالعمل منتشر شده توسط شورای رقابت نافی سایر قوانین کشور در خصوص کالاهای پذیرفته شده در بورس کالا است. همچنین گروه بهمن از قصد خود مبنی بر پیگیری قضایی این موضوع از مجاری قانونی خبر داد.
پس از آن، مجمع عمومی فوقالعاده شرکت ایرانخودرو تشکیل شد که اخبار مخابره شده از آن روزنههای امید را در دل سهامداران زنده نگه داشت. مدیرعامل ایرانخودرو با اشاره به اینکه قیمتگذاری دستوری بیشترین آزار را به خودروسازان رسانده است، مزایای عرضه خودرو در بورس کالا نظیر کاهش قیمت در بازار آزاد را بیان کرد. همچنین مهدی خطیبی، مدیرعامل ایرانخودرو، از مطالعهای خبر داد که نشان میدهد بر خلاف قرعه کشی، ۸۰ درصد خریداران بورس مشتری واقعی هستند.
اما آنچه امید را در دل سهامداران و فعالان بازار سرمایه زنده نگه داشت صحبتهای خطیبی در رابطه با اقدامی جمعی با همکاری دو خودروساز بزرگ دیگر یعنی سایپا و گروه بهمن در پیگیری حقوقی و قضایی علیه مصوبه شورای رقابت بود. خطیبی طی این جلسه تاکید کرد: مصمم هستیم این مسیر را تا پایان و احقاق حقوق سهامداران پیش برویم. ایستادگی خودروسازان در برابر شورای رقابت رنگ و بوی امیدواری را به تالار شیشهای آورد.
امروز شاخص کل بورس ۲ هزار و ۳۱۹ واحد کاهش یافت و معادل ۰.۱۵ درصد عقب نشست تا به سطح یک میلیون و ۵۳۷ هزار واحدی برسد. شاخص هموزن نیز به عنوان نماینده شرکتهای کوچک و متوسط بازار، سه هزار و ۹۱۶ واحد افت کرد و با ثبت کاهش ۰.۸۲ درصدی به سطح ۴۷۶ هزار واحد رسید.
بیشتر بخوانید: واکاوی اثرات دستورالعمل شورای رقابت در بازار سهام
امروز نمادهای میدکو، شپدیس، وپاسار، فارس، کچاد، خبهمن و خگستر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند. همچنین اردستان، خگستر، وبملت، شستا، وساخت، وتجارت و شتران پرتراکنشترین نمادهای بورسی بودند.
در فرابورس هم نماد وملل بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای بپاس، وهور، آریا، زاگرس، پخش و خدیزل بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند. در همین حال ثجنوب، فروژ، دی، گدنا، کرمان، فرابورس و ثالوند پرتراکنشترین نمادهای فرابورسی بودند.
امروز بازار سهام شاهد معاملاتی به ارزش ۴ هزار و ۵۶ میلیارد تومان بود. حجم معاملات نیز در پایان جریان دادوستدهای دوشنبه، رقم ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون برگه سهم را نشان میدهد.
امروز، اما به رغم کاهش نسبی ارزش معاملات بازار سهام، پول حقیقی کمتری از بازار خارج شد. به عبارت بهتر، امروز بیش از ۵۰۱ میلیارد تومان تغییر مالکیت از حقیقی به حقوقی رقم خورد که نشان از امیدواری اندک سهامداران در چشمانداز بازار دارد چرا که میزان خروج پول نسبت به روز گذشته به یک دوم کاهش یافته است.