اقتصاد۲۴ - در هفتهای که گذشت، شاخص کل هم وزن با کاهش ۰.۴۸ درصدی در پله ۴۸۵ هزار و ۵۶۵ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با افزایش ۰.۱۴ درصدی در ارتفاع ۲۰ هزار و ۲۷۹ واحدی ایستاد.
در این هفته کاری شاخص صنعت ذغال سنگ با افزایش ۸.۰۶ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت وسایل ارتباطی با افزایش ۶.۴۴ درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. بیشترین کاهش نیز مربوط به صنعت منسوجات با افت ۷.۴۷ درصدی بوده است.
هفته قبل صنعت منسوجات با افزایش ۷.۷۴ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرده بود.
به گزارش اقتصاد ۲۴، مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۱۸ هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که یکشنبه ۵ هزار و ۵۴۷ میلیارد، دوشنبه ۴ هزار و ۲۷۳ میلیارد، سهشنبه ۴ هزار و ۳۳۹ میلیارد و چهارشنبه ۴ هزار و ۳۱ میلیارد تومان بر روی تابلو ثبت شد.
هفته قبل مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها ۳۰ هزار و ۹۲۱ میلیارد تومان بود.
آیزاک سعیدیان، کارشناس بازار سرمایه و مدرس دانشگاه به اقتصاد ۲۴ گفت: حجم معاملات بورس در هفته جاری رو به رشد بود. برخی از سهمها توانستند در روند مثبت بازار همراه باشند و با وجود حواشی بازار، رشد مناسبی داشتند.
بیشتر بخوانید: عوامل مقاومت بورس به رشد شاخص
وی افزود: شاخص کل تا پایان اسفند سقف یک میلیون و ۶۹۳ هزار واحد که برای سال جاری تعیین شده بود را نمیتواند پس بگیرد. البته تا پایان اسفند شاخص کل بازار سرمایه اصلاح خواهد داشت و ممکن است تا یک میلیون و ۵۱۴ هزار واحد نیز برسد.
سعیدیان در رابطه با خروج عرضه خودرو از بورس کالا گفت: خودرو برای بورس اوراق بهادار از نظر فاندامنتال به عنوان یک کاتالیزور عمل کرد. از لحاظ تکنیکال نیز یک بازه زمانی برای اصلاح مجدد بورس نیاز است تا بورس به مسیر رشد خود بازگردد، اما خروج عرضه خودرو از بورس کالا موجب شد تا بورس شتاب بیشتری در اصلاح بگیرد.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: به طور کلی در رابطه با عرضه خودرو، طی چند ماه اخیر سهام خودرویی در بورس نقش لیدر را داشتند، اما اتفاق اخیر اثر منفی مستقیم بر روی کل بازار سرمایه برجای گذاشت. بازار سرمایه نیز در روزهای آینده رنج منفی خواهد داشت.
به گفته سعیدیان، در اسفند ماه اعتباریها باید تسویه کنند و به وجه نقد نیاز دارند، شرکتها نیز باید پاداش و عیدی کارکنان را پرداخت و سهام خود را نقد میکنند. همین امر بازار سرمایه را در اسفند ماه منفی خواهد کرد، اما به نظر میرسد حتی مردم نیز به نقدینگی برای خرید عید و سفرهای نوروزی نیاز دارند و سهامداران حقیقی نیز سهام خود را نقد میکنند؛ بنابراین اواخر سال آن هم با این روند اصلاحی بازار نمیتوان انتظار رشد مثبت از بورس داشت.
خنده دارنیست ؟
اینهمه ریزش اصلاح است ؟
ارزش داراییهای شرکتها باچه منطقی قیمت گذاری میشود ؟