تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۱

تجارت خر جنجالی می‌شود؟

تقاضای چین برای پوست خرهای آفریقایی در حال افزایش است و بسیاری از خانواده‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد.

خرید و فروش خر

اقتصاد۲۴- در سالیان اخیر تقاضای زیادی برای پوست‌های خر در چین وجود داشته است جایی که از پوست خر برای تهیه یک محصول مرتبط با سلامتی به نام "اجیائو" (Ejiao) مورد استفاده قرار می‌گیرد. اجیائو از کلاژن ساخته شده است که از خر استخراج شده و مخلوط شده با گیاهان و سایر مواد تشکیل دهنده برای ایجاد محصولات مصرفی دارویی و بهداشتی است.

اعتقاد بر این است که اجیائو دارای خواصی است که خون را تقویت می‌کند، خونریزی را متوقف کرده و کیفیت هر دو مایعات حیاتی و خواب را بهبود می‌بخشد. اجیائو بازای هر کیلوگرم به قیمت ۷۸۳ دلار به فروش می‌رسد و بازار چین برای آن از حدود ۳.۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ میلادی به حدود ۷.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ میلادی افزایش یافته است. چندین عامل در این افزایش تقاضا تاثیرگذار بوده اند از جمله افزایش درآمد چینی ها، محبوبیت محصول از طریق یک سریال تلویزیونی و افزایش نرخ پیری جمعیت در چین.

علاوه بر این، اجیائو گاهی اوقات توسط پزشکان تجویز می‌شود و هزینه آن را می‌توان به تازگی تحت پوشش بیمه درمانی قرار دارد. تقاضا برای اجیائو منجر به کمبود خر در چین و به طور فزاینده‌ای در سراسر جهان شده است. از این نظر کشور‌های آفریقایی به طور خاص تحت تاثیر قرار گرفته اند. قاره آفریقا دارای بیش‌ترین تعداد خر در جهان است: حدود دو سوم جمعیت تخمین زده شده جهانی از ۵۳ میلیون الاغ در سال ۲۰۲۰ میلادی.


بیشتر بخوانید: از «اقتصاد خر» چه می‌دانید؟


ارقام دقیق در مورد تعداد دقیق تجارت غیر قانونی پوست‌های خر به چین در دسترس نیست، اما نشانه‌هایی از آن وجود دارد. برای مثال، مطالعه‌ای صورت گرفته بر روی جمعیت خر در آفریقای جنوبی نشان می‌دهد که از ۲۱۰، ۰۰۰ در سال ۱۹۹۶ به حدود ۱۴۶، ۰۰۰ در سال ۲۰۱۹ رسیده است. این صادرات به پوست خر نسبت داده شده است.

مقیاس تجارت الاغ چه غیرقانونی و چه قانونی برای بسیاری از کشور‌های آفریقا به ویژه از نظر تاثیر آن در جوامع حاشیه نشین چالشی را ایجاد می‌کند. واقعیت آن است که خر‌ها به عنوان دارایی مهمی برای حمل و نقل نقشی ارزشمند و باستانی داشته است و از دست دادن خر‌ها مشکل بزرگی را برای خانوار‌های فقیر ایجاد می‌کند. این امر به طور خاص بر جامعه شرق آفریقا تاثیر می‌گذارد این منطقه برای کشتار جمعی و تجارت کنترل نشده خر آماده نیست. میلیون‌ها نفر از شرق آفریقا که از نظر اقتصادی آسیب پذیر هستند زندگی شان به خر‌ها وابسته است.

تحمین زده می‌شود که زندگی ۱۵۸ میلیون نفر در آفریقا به خر‌ها بستگی دارد. در مناطق روستایی حضور خر در یک خانواده به کاهش فقر کمک می‌کند. خر یکی از ساده ترین، پایدارترین و مقرون به صرفه‌ترین موجودات برای جابجایی افراد و کالا‌ها و انتقال بار در ورودی و خروجی مزارع به بازار و بالعکس و هم چنین حمل آب به سایر مکان‌ها قلمداد می‌شود. خر‌ها حتی در شرابط جاده‌ای و جوی سخت می‌توانند مسافت‌های طولانی را با بار سنگین و مایعات محدود بدون نشان دادن علائم خستگی طی کنند. خر‌ها یک دارایی بادوام خانگی محسوب می‌شوند.

مالکیت خر باعث افزایش بهره وری و کاهش کار سخت می‌شود. برای مثال، در صورت کمبود خر‌ها زنان باید خود بار‌ها را حمل کنند. برای مثال، در کشور غنا داشتن یک خر افراد بزرگسال را از پنج ساعت کار در هفته و کودکان را از ۱۰ ساعت کار در هفته معاف می‌کند. هم چنین، حضور خر باعث می‌شود تا در مناطق محروم دختران بتوانند وقت کافی برای رفتن به مدرسه داشته باشند و دیگری نیازی به حمل بار نداشته باشند. هم چنین، خر‌ها می‌توانند بار‌های سنگین هیزم و آب را حمل کنند. این بدان معناست که وجود خر‌ها نیاز انسان‌ها به سفر‌های بیش‌تر کاهش خواهد داد. ارزش داشتن خر در خانه مشهود است.

از دست دادن خر به یک خانواده در روستا‌های کنیا آسیب وارد می‌سازد و افزایش خطر فقر را برای آنان به همراه خواهد داشت. هم چنین، فقدان خر‌ها باعث از دست رفتن امنیت آب و تشدید شکنندگی اقتصادی خواهد بود. این موضوع باعث می‌شود تجارت خر به موضوعی حساس تبدیل شود.

افزایش تقاضای چین برای خر پاسخ‌های مختلفی را از سوی دولت‌ها در سراسر آفریقا به همراه داشته است. برای مثال، تانزانیا سعی در ایجاد یک صنعت رسمی خر و تجارت آن را داشت. با این وجود، سال گذشته مقام‌های آن کشور این تجارت را ممنوع اعلام کردند. واقعیت آن است که خر‌های ماده (الاغ) به طور معمول در طول زندگی خود تنها توانایی زایش چند کره خر را دارند. در کنیا خشم عمومی که مدت‌ها به دلیل افزایش قیمت خر و کاهش عرضه بوده منجر به ممنوعیت صادرات خر در فوریه ۲۰۲۰ میلادی شد. با این وجود، صادرکنندگان خر در کنیا در ژوئن سال ۲۰۲۰ میلادی پرونده خود را در برابر این ممنوعیت به دادگاه عالی کنیا بردند و پیروز شدند.

در نقاط دیگر قاره آفریقا در کشور‌هایی مانند بوتسوانا، بورکینافاسو، مالی، نیجر، سنگال و تانزانیا صادرات خر ممنوع شده است. برخی دیگر از کشور‌های آفریقایی مانند آفریقای جنوبی تجارت خر را با الزامات مرتبط با کشتار‌های مستقر و سهمیه‌های مرتبط با آن ممنوع یا محدود کرده اند. با این وجود، اجرای قانون ممنوعیت صادرات خر با توجه به قدرت ظرفیت نظارتی در هر کشور متفاوت است و میزان راحت بودن قاچاق کالا در مرز‌ها در هر کشور متفاوت از کشور دیگر است. در مورد آفریقای جنوبی سهمیه بندی صادرات خر صرفا باعث زیرزمینی شدن تجارت آن حیوان شده است. این وضعیت منجر به سرقت خر‌های بیش تری شده است. پوست‌های غیر قانونی خر از آفریقای جنوبی به طور معمول از خر‌هایی است که به شیوه‌ای وحشیانه ذبح شده و سپس به چین صادر می‌شوند.

فقر کماکان باعث تشدید تجارت خر می‌شود که به نوبه خود می‌تواند منجر به فقر بیش‌تر شود. صاحبان خر نیاز به استفاده از فرصت کوتاه مدت برای کسب درآمد دارند تا حیوان خود را به فروش برسانند. پس از آن ممکن است خر‌ها ذبح شده و به طور غیر قانونی معامله شوند و این موضوع منجر به کاهش فرصت درآمد در میان مدت و بلند مدت شود.

در کنفرانسی برگزار شده با حضور نمایندگان کشور‌های آفریقایی خواست مهلت قانونی ۱۵ ساله قاره آفریقا برای تجارت خر مطرح شد تا امکان بهبودی و افزایش ظرفیت نظارتی فراهم شود. صنعت اجیائو در چین به خوبی سازماندهی و تامین شده و از سوی انجمن صنعت شاندونگ اجیائو نمایندگی می‌شود. هدف کنفرانس آفریقایی، اما این است که با در نظر گرفتن سازوکار‌های پایدار باعث جلوگیری از آسیب به منافع محلی و کمک به مقابله با تجارت غیرقانونی شود. همکاری‌های عمیق‌تر در کشور‌های آفریقایی نیز به حفظ نقش باستانی خر در حمایت از تجارت و آسیب پذیرترین و گروه‌های آسیب پذیر قاره کمک می‌کند.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خسارات ناشی از آلودگی هوا به ۸ میلیارد دلار در سال می‌رسد!/ سرنوشت ۲۵۰ همت بودجه توسعه زیرساخت‌های کاهش آلودگی چه می‌شود؟

وضعیت هواشناسی امروز

وضعیت آلودگی هوای تهران در۳ آذر۱۴۰۳

همه چیز درباره بانک مرکزی اروپا (ECB)/ نهادی با نقش کلیدی در مدیریت و ثبات اقتصاد اروپا

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد