اقتصاد۲۴- اتحادیه آهن و فولاد تهران، همچون هر اتحادیه دیگری در شهرستانها، با هدف نظارت بر معاملات و ایجاد امنیت برای همصنفان بازار آهن و مشتریان، فعالیت میکند.
آقای هادی بحری، از اعضای اتحادیه آهن و فولاد تهران، با بیش از سی سال تجربه در بازار آهن آلات و مقاطع فولادی، در راستای رفع مشکلات واحدهای صنفی این بازار فعالیتهایی داشتند. به بیان ایشان، تمامی افراد اتحادیه در کنار یکدیگر در راستای ایجاد محیطی امن در بازار فولاد تلاش کردند.
در این خصوص، طی جلسهای با آقای هادی بحری، درباره وظایف اتحادیه آهن و فولاد تهران، فعالیتهای این اتحادیه و برنامههایی که ایشان برای دوره بعد دارند، بحث کردیم.
انتخابات دوره جدید اتحادیه صنف آهن فروشان تهران در تاریخ 2 اسفند سال 1401 در محل اتحادیه و در آدرس دروازه دولت، خیابان سعدی شمالی، خیابان برادران قائدی (هدایت)، حسینیه آهن فروشان پلاک 290، از ساعت 9:30 الی 14 برگزار خواهد شد.
درادامه مصاحبهای از آقای هادی بحری را درخصوص فعالیتهای اتحادیه صنف آهن فروشان تهران خواهید خواند.
آقای هادی بحری درباره فعالیت خود در اتحادیه آهن و فولاد تهران بیان کردند: بنده از سال 1397 تا پایان سال جاری، اولین دوره عضویت در هیأت مدیره اتحادیه را تجربه کردم. در حال حاضر نیز کاندیدای انتخاباتی شرکت در دوره آتی هستم. افراد منتخب جدید از پایان فروردین ماه سال آینده فعالیت خود در اتحادیه را آغاز میکنند.
جناب آقای هادی بحری دراینباره گفتند: افراد در اتحادیه، وظیفه دارند فضایی برای انجام معاملات در امنیت و اطمینان ایجاد کنند تا هم فروشنده و هم خریدار، با خیالی آسوده به معامله بپردازند. تمامی شکایاتی که از سوی همصنفان و مشتریان به اتحادیه بازار آهن میرسد، توسط افراد پیگیری میشود. از سویی دیگر، وجود افراد سودجویی که با کمفروشی، گرانفروشی و تقلب در کالا سعی در برهمزدن نظم بازار و ایجاد بدبینی در خریداران دارند، توسط اتحادیه پیگیری میشود.
از جمله مشکلاتی که در حال حاضر در بازار آهن آلات دیده میشود، سنتی بودن همصنفان است. وظیفه آموزش، راهنمایی و حمایت از ایشان برعهده اتحادیه است. از سوی دیگر، مشکلات مالیاتی و ورود کردن بیمه به بازار آهن از جمله مواردی هستند که باید توسط اتحادیه پیگیری شوند.
ایجاد فضایی برای آموزش همصنفان از مهمترین گامهایی است که اتحادیه برداشتهاست. پرداختهای مالیاتی، نحوه عملکرد با بیمه، سادهسازی فرایند مالیات ستانی و ... از جمله مشکلاتی است که اتحادیه در راستای رفع آنها آموزشهایی را به کسبه میدهد.
به گفته آقای هادی بحری، ضریب مالیاتی در دوره پیش تغییر کرد. این ضریب با وجود سود پایینی که بازار آهن دارد، 3.5 درصد بود که با پیگیری و تلاش اتحادیه به 1.5 درصد کاهش یافت.
با هدف گشایش در بازار آهن مکان، شادآباد، بهاران و ...، اتحادیه ارتباطات موثری با نهادهای مختلفی از جمله دارایی، شهرداری و سایر نهادهای مرتبط با آهن فروشان برقرار کرد. نتیجه این برقراری ارتباط، در سال 1402 مشاهده خواهد شد.
یکی از دیگر مشکلاتی که آقای هادی بحری عنوان کردند، حضور افراد کمفروش، گرانفروش و متقلب در بازار آهن بود. ایشان در راستای رفع این مشکل و جلوگیری از ایجاد بدبینی در مشتریان، اشاره کردند که اتحادیه فروش آهن تلاش نموده دست این افراد را با معرفی به نهادهای قضایی از بازار آهن کوتاه کند تا در ادامه نه خریداران متضرر شوند و نه همصنفان در بازار آهن. اگرچه، هنوز هم نمیتوان گفت که دیگر این افراد در بازار آهن دیده نمیشوند اما بااینحال، اتحادیه در تلاش است تا با مشاهده مجدد، اقدامات قضایی مربوطه را انجام دهد.
اگرچه نمیتوان از تلاشها و عملکردهای مثبت دورههای پیشین هیأت مدیره اتحادیه چشمپوشی کرد، با اینحال در دوره کنونی ما تلاش کردیم که پویایی بیشتری به فضای اتحادیه ببخشیم و در کنار پرسنل باانرژی، محیطی جدید ایجاد کنیم. در این دوره مشکلات مالی و بدهیهای به اتاق اصناف پرداخت شد. همچنین به تمام پروندههای بهروزرسانینشده پرداخته شد و مجوزهای در دست کار نیز صادر گردید.
به عقیده بنده، بورس کالا هم همچون ارگانها و سازمانهای دیگر، نقاط قوت و ضعفی دارد. یکی از تلاشهای بورس کالا، ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار است. با چنین دیدی، میتوان بورس کالا را ارگانی موثر دانست.
آقای هادی بحری دررابطه با این موضوع بیان داشتند: در صورتی که برنامه دولت برای ساخت سالانه 1 میلیون خانه اجرا شود، مسلما خرید میلگرد و سایر مقاطع فولادی پرکاربرد در ساختمان سازی افزایش مییابد.
اوضاع سیاسی و اقتصادی داخلی و خارجی همگی از عواملی هستند که بازار آهن ما را تحت تاثیر قرار دادهاند. در جریان جنگ اوکراین و روسیه، روسیه با قیمتشکنی، صادرات در کشور ما را با مشکل روبرو کرده است.
البته، امید است که بتوانیم در حوزه صادرات، مجددا آغاز به کار کنیم. چرا که مازاد بر مصرف تولیدات داریم و در صورت صادرات، افزایش خرید و فروش را خواهیم داشت. به نظر بنده، روند افزایش قیمت دلار متوقف نخواهد شد و عاملی است که افزایش قیمتها در آینده را به همراه خواهد داشت.
تحلیلهای بیشتر درباره بازار آهن را در وبسایت آیرومارت مطالعه فرمایید.
بازار مسکن و آهن آلات، دو بازاری هستند که به صورت مستقیم بر یکدیگر تاثیر دارند. همانطور که گفته شد، در صورتی که مطابق با برنامههای دولت، ساخت و ساز مسکن افزایش یابد، تقاضا برای خرید میلگرد و سایر مقاطع فولادی نیز افزایش مییابد. با افزایش تقاضا، بازار رقابتی شده و قیمت مقاطع فولادی نیز افزایش مییابد. از سوی دیگر شرایط سیاسی، تحریمها و نرخ ارز نیز از عواملی هستند که قیمت میلگرد را تحت تاثیر قرار میدهند.
با کمال تشکر از آقای هادی بحری، عضو هیأت مدیره اتحادیه آهن و فولاد تهران که در حال حاضر کاندیدای انتخابات دوره جدید این اتحادیه نیز هستند. با امید بهبود وضعیت بازار فولاد برای همصنفان و مشتریان.