تاریخ انتشار: ۱۰:۳۱ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۱

شکاف شورایی؛ اوج گیری اختلافات با آبستراکسیون دیروز منتقدان شهردار

روز گذشته فضای شورای شهر کاملا ملتهب بود. تعدادی از اعضای شورای شهر با اینکه در شورا حضور داشتند، اما در صحن علنی حاضر نشدند تا جلسه به حدنصاب نرسد

شکاف شورایی

اقتصاد۲۴- از همان روزی که علیرضا زاکانی با حداقل رای شورای شهر توانست بر کرسی بهشت بنشیند، شورای یکدست اصولگرای ششم، از یکدستی فاصله گرفت و در تمام این مدت با میانداری بزرگان این شورا، درگیری درونی آن‌ها به‌خصوص با شهردار تا این میزان که روز گذشته، علنی شد، علنی نشده بود. آبستراکسیون برخی از اعضای شورای شهر تهران که مخالف با زاکانی هستند، روز گذشته در صحن علنی شورای ششم پس از گذشت چهار دوره از عمر شورای شهر تهران اتفاق افتاد. از مجموع ۲۱ عضو تنها ۱۳ نفر به صحن آمدند تا جلسه برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ شهر تهران فاقد رسمیت باشد. در واقع جلسه می‌توانست رسمی باشد، اما رقابت‌های درون‌جناحی در کنار سهم‌خواهی مانع از آن شد تا جلسه برگزار شود. این اتفاق می‌تواند آغازی آشکار برای اختلافات در شورای ششم باشد.

روز گذشته فضای شورای شهر کاملا ملتهب بود. تعدادی از اعضای شورای شهر با اینکه در شورا حضور داشتند، اما در صحن علنی حاضر نشدند تا جلسه به حدنصاب نرسد. با وجود آن که سخنگو و رئیس شورای شهر تهران چند بار خبر از برگزاری جلسه دادند، انجمن شورای شهر تهران که تا ساعت ۱۱ ظهر بلاتکلیف بود، با عذرخواهی مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران لغو شد. او تاکید کرد: «زمان جلسه گذشت و جلسه امروز تشکیل نمی‌شود و بررسی بودجه ۱۴۰۲ شهرداری به جلسه آینده موکول شد. شب دوشنبه اصل ردیف‌های بودجه بررسی شد و اعضای شورا فرصت نداشتند که ردیف‌ها را در شورای شهر بررسی کنند. در جلسه آتی که در هفته آینده برگزار خواهد شد، بررسی بودجه انجام خواهد شد و در این مدت نیز اعضا فرصت دارند که نسبت به بررسی ردیف‌های بودجه اقدام کنند.» اعضای شورای شهر تهران تا پیش از برگزاری جلسه هم‌اندیشی در گعده‌های کوچک در اتاق‌هایشان یا در سالن‌های طبقات حضور داشتند. مهدی پیرهادی و احمد علوی در اتاق مهدی بابایی گعده داشتند و برخی از اعضای معترض در اتاق حبیب کاشانی. در نهایت جلسه هم‌اندیشی با حضور اعضای شورای شهر تهران، اما بدون حضور اهالی رسانه و نمایندگان شهرداری و پشت در‌های بسته برگزار شد. جالب اینجاست که نمایندگانی که آبستراکسیون کرده بودند، زودتر از سایر اعضای حاضر در صحن به جلسه هم‌اندیشی آمدند.

یکی از اعضای حاضر که در صحن شورای شهر به آبستراکسیون همکارانش معترض بود به هم‌میهن گفت: «در شرایط کنونی کشور و با دلار ۵۲ هزار تومانی، هزینه بسیار زیادی می‌شود که ما روی صندلی‌های شورای شهر بنشینیم. همکارانم باید می‌آمدند و حرف‌شان را می‌زدند.» پس از آن هم اعلام شد که جلسه هم‌اندیشی به‌خوبی و خوشی برگزار شده و هیچ مسئله اختلاف‌برانگیزی وجود ندارد. حتی آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه اعلام کرد: «اعضای شورای شهر تهران هر اطلاعاتی که خواستند در اختیارشان قرار می‌گیرد.» هیچ‌کدام از اعضای حاضر به‌خصوص رئیس، سخنگو، نائب‌رئیس در خصوص دلیل غیبت این ۸ عضو پارلمان شهری به رسانه‌ها توضیحی ندادند و تنها سخنگوی شورای شهر تهران فقط به زدن یک توئیت اکتفا کرد و نوشت: «مسئول انقلابی وقتی انقلابی است که عملش انقلابی باشد. امیدوارم در پیشگاه خدا، خلق خدا و نائب امام زمان (عج) شرمنده نشویم. به قول رهبر انقلاب «البته اختلاف‌نظر وجود دارد، اما در مسائل جزئی نباید تنازع صورت گیرد.» در میان این التهابات، بازار اخبار رسمی و غیررسمی سکه داغ بود. یکی از خبر‌ها این بود که در روز دوشنبه اول اسفند فقط تبصره‌های بودجه شهرداری تهران مصوب شده بود و ردیف‌های دیگر مورد بررسی قرار نگرفته بود، با این حال تصمیم بر این بود که روز گذشته در صحن علنی شورای شهر تهران در بخش درآمدی و هزینه‌ای بودجه به‌صورت کامل به تصویب برسد.

بعضی از اعضای شورای شهر تهران معترض بودند که بخشی از ردیف‌های بودجه‌ای به‌ویژه بودجه مناطق به‌دست‌شان نرسیده است. از سوی دیگر کمیسیون برنامه و بودجه نیز مدعی بود که تمام فایل‌های بودجه به اعضای شورای شهر تهران ارائه شده است. پس از این ادعا بود که اعضای معترض پارلمان شهری تهران اعلام کردند که فایل‌ها به صورت PDF ساعت ۱۲ شب به دست‌شان رسیده و آن‌ها نتوانسته‌اند بودجه را بررسی کنند. اما مهم‌ترین موضوع مطرح‌شده این بود که بودجه اصلاح‌شده مناطق در همان ساعت ۱۲ به آن‌ها ارائه نشده است.

این ۸ نفر در مقابل داماد زاکانی ایستادند؟

محمدجعفر شربیانی، مهدی اقراریان و سوده نجفی در یک تیم و ناصر امانی، سیدجعفر تشکری‌هاشمی، احمد قائمی، مهدی عباسی و زهرا شمس‌احسان در یک تیم دیگر در مقابل علیرضا زاکانی، شهردار تهران ایستادند. البته تشکری‌هاشمی به مشهد سفر کرده و زهرا شمس‌احسان نیز جهت حضور در یکی از اجلاس بین‌المللی شهری در خارج از کشور به سر می‌برد.

موضع زاکانی

علیرضا زاکانی پیروز میدانی بود که رقبای آن نزدیک به تیم قالیباف بودند. او توانست رقبای خود را عقب براند و با پشتوانه‌ای محکم روی صندلی سبز بهشت بنشیند. شاید همین پشتوانه بود که به سهم‌خواهی‌های برخی از اعضای شورای شهر تهران پشت کرد تا طیف نزدیک به قالیباف در شورای شهر تهران در بازی قدرت جا بمانند. حالا همان‌هایی که پشت سر زاکانی مانده‌اند، مخالفت و اختلافات خود را با شهردار تهران علنی کرده‌اند. درحالی‌که نه‌تن‌ها در دوره‌های گذشته شورای شهر تهران که تضارب آرا در آن‌ها وجود داشت، بلکه در ۴ سال مدیریت یکدست اصلاح‌طلبان در مدیریت شهری هرگز سهم‌خواهی‌ها به صحن شورای شهر کشیده نشد و در جلسات هم‌اندیشی مطرح می‌شد. زاکانی درباره آبستراکسیون شورای شهر تهران گفت: «اشکالی در زمان‌بندی شورا رخ داده و از سوی دیگر اختلاف سلیقه‌ای سبب بروز ناهماهنگی شده بود. شهرداری از بهمن لایحه بودجه را به شورای شهر داده و تا روز گذشته بررسی لایحه ادامه داشته است. امیدواریم هرچه سریع‌تر لایحه در شورا بررسی شود.»

بودجه بهانه‌ای برای بروز اختلافات

پربیراه نیست اگر بگوییم روز گذشته مسئله «ردیف‌های بودجه‌ای» و... بهانه‌ای بود برای بروز اختلافاتی که تاکنون در ابزار‌های قانونی مانند تذکر به زاکانی و تیمش پنهان شده بود. این اختلافات حالا یکی پس از دیگری سر از زمین بیرون می‌آورند تا نشان دهند فقط مجلس نیست که دیگر نمی‌خواهد پشت تصمیم‌های اشتباه دولت رئیسی بایستد، بلکه اعضای شورای شهر تهران هم از این پس نمی‌خواهند تاوان تصمیمات و بی‌تجربگی شهردار و اطرافیانش را پس دهند. زاکانی به‌عنوان گزینه اول انتخاب شهرداری در پایتخت مطرح شد. در آن زمان منتقدان بر این عقیده بودند که طبق قانون او نمی‌تواند شهردار تهران باشد، چون تحصیلات مرتبط یا تجربه در شهرداری را در کارنامه ندارد. طبق قانون، شهردار تهران باید ۹ سال سابقه مدیریت ارشد اجرایی و رشته تحصیلی داشته باشد.

با این وجود حکم شهرداری زاکانی به امضای احمد وحیدی، وزیرکشور کنونی رسید تا تمام انتقادات و ایرادات قانونی خاتمه یابد. زاکانی با ورود به بهشت، دامادش را به پست «مشاور و دستیار ویژه شهردار در حوزه هوشمندسازی و فناوری‌های نوین و نوآوری شهری» منصوب کرد. اما شهردار تهران وقتی با انتقاداتی مبنی بر قانون «مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران» روبه‌رو شد از تصمیم خود عقب‌نشینی کرد تا حکم مشاوره آقای داماد لغو شود. اما انتصابات شائبه‌برانگیز زاکانی به اینجا ختم نشد. هنوز تب و تاب انتصاب داماد زاکانی در رسانه‌ها، محافل سیاسی و حوزه شهری فروکش نکرده بود که زاکانی طی حکمی همسر یکی از اعضای شورای شهر را به سرپرستی اداره کل ماده ۱۰۰ منصوب کرد. این بار نه‌تن‌ها منتقدان و رسانه‌ها بلکه برخی از اعضای شورای شهر تهران نیز منتقد او شدند. اما انتقادات این بار راه به جایی نبرد و زاکانی بر حکم خود اصرار کرد. در همین گیر و دار بود که انتصاب حسین اوجاقی، به‌عنوان رئیس سازمان ورزش شهرداری تهران زاکانی دوباره موج انتقادات را به اوج رساند. چراکه حسین اجاقی هیچ رابطه استخدامی با شهرداری تهران نداشت درحالی‌که در اساسنامه سازمان ورزش به صراحت اعلام شده: «مسئولیت سازمان باید با کسی باشد که از کارکنان رسمی شهرداری است و یا ۸ سال سابقه قرارداد با شهرداری داشته باشد.»


بیشتر بخوانید: جزییات دعوای تند عضو شورای تهران با نماینده مجلس


انتصاب مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار نیز از جمله انتصابات زاکانی بود که مورد انتقادات تند بسیاری از جمله اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت و ناصر امانی از آن به‌عنوان چهارمین تخلف در انتصابات نام برد. تیرماه امسال بود که حبیب کاشانی، خزانه‌دار دوره ششم شورای شهر تهران از بر باد رفتن رویا‌های مدیریت شهری با روش مدیریت شهرداری آن‌هم با فروش یکی از ساختمان‌های شهرداری برای پرداخت حقوق و دستمزد خبر داد. او در صحن علنی شورای شهر تهران گفت: «گزارش مالی فروردین‌ماه و اردیبهشت‌ماه نشان‌دهنده ۳۲۷۰ میلیارد تومان است و شهرداری ۶۰۰۰ میلیارد تومان کسری دارد و برای حقوق خردادماه ساختمان شرکت واحد و زمینی را به مبلغ ۱۶۰۰ میلیارد تومان فروخته است. با این رویه‌ای که شهرداری در پیش گرفته، پیش‌بینی می‌کنم در ماه‌های آینده شهر آفتاب حتی شهروند و حتی همشهری هم فروخته شود. باید تدبیری بیندیشیم و اگر قرار باشد در یک فصل که پیک سال محسوب می‌شود، درآمدی حاصل نکنیم، نمی‌توانیم رویا‌هایی که در ذهن‌مان است را عملی کنیم.»، اما پس از این اعتراض، روز ۱۱ بهمن امسال اعضای شورای شهر تهران به زاکانی اجازه دادند تا ۶ ملک شهرداری را جهت تسویه بدهی وام‌هایش به بانک‌ها بفروشد.

نقش تصمیمات زاکانی در هک سایت شهرداری

پس از آنکه سایت شهرداری هک شد، مصطفی میرسلیم، نماینده تهران در مجلس از نقش تغییرات علیرضا زاکانی پرده برداشته و در پاسخ به این سوال که چرا در دوره ششم و مدیریت علیرضا زاکانی، شهرداری مورد حمله سایبری قرار گرفت؟ گفت: «اگر شایسته‌سالاری و پاسخگویی را که شهردار مدافع و مبلغ آن است، سرلوحه قرار دهیم، با اینگونه معضلات روبه‌رو نخواهیم شد. وقتی ۹ نفر از مدیران کاربلد و کلیدی فناوری شهرداری از مدیریت کنار گذاشته شده‌اند؛ آیا در این شرایط باید چیزی بیش از این اتفاقات انتظار داشته باشیم؟» او به موضوع مهمی در هک شهرداری اشاره و تاکید کرد: «مدیران شهرداری باید مراقب باشند مبادا برای درآمدزایی از عدم بازگشت سامانه‌ها به حالت اولیه برای صدور مجوز اضافه بنا و تخلفات ساخت و ساز از جمله اضافه بنا و تراکم‌فروشی، استفاده شود. حالا که سیستم‌های شهرداری بسته نیست، احتمال تراکم‌فروشی بسیار افزایش می‌یابد. در این شرایط احتمالا باز هم می‌رسیم سر جای اول؛ دقیقا همان‌جایی که اجازه تخلف داده می‌شد و تخلف فروخته می‌شد.»

تایید یا تکذیب جذب ۴ هزار نیرو در شهرداری

اوایل بهمن امسال بود که لیستی از جذب ۴ هزار و ۳۰۴ نفر در شهرداری منتشر شد؛ آن‌هم در بازه زمانی اول شهریور تا ۲۸ دی‌ماه. هرچند که این لیست مورد تایید برخی از مدیران شهری قرار نگرفت، اما برخی دیگر از مدیران نه‌تن‌ها آن را تکذیب نکردند، بلکه اعلام کردند: «این جذب نیرو در راستای «تغییر وضعیت ایثارگران» در شهرداری رخ داده است؛ موضوعی که در مجلس به تصویب رسیده و شهرداری ملزم به اجرای آن است.» وجود بودجه ۴۴ میلیاردی ستاد برف‌روبی شهرداری، اما در بارش برف اخیر دقیقا روزی که شهردار تهران در جشنواره فیلم فجر حضور داشت، برف پایتخت ایران را قفل کرد و مردم در ترافیک و یخ‌بندان گیر کردند. در آن زمان ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران هم اعتراض کرده و در توئیتی نوشت: «کارنامه شهرداری در برف‌روبی دیروز خیابان‌ها و اتوبان‌های تهران، باعث شرمساری بنده به‌عنوان عضو شورای شهر شد. از مردم تهران عذرخواهم که میلیارد‌ها تومان از خزانه شهر به‌عنوان (ستاد برف‌روبی) این‌گونه هدر می‌رود.»

قرارگاه‌هایی که مورد انتقاد هستند

قرارگاه‌هایی که یکی پس از دیگری در شهرداری تشکیل شدند نیز از جمله موضوعاتی بود که صدای اعضای شورای شهر را هم درآورد و آن‌ها را به انتقاد واداشت. قرارگاه مسکن و قرارگاه اجتماعی از جمله قرارگاه‌هایی بودند که کارشناسان تشکیل آن را دور زدن برخی قوانین می‌دانستند چراکه در ساختار شهرداری هر کدام از این قرارگاه‌ها زیر نظر یک معاونت بودند. با تمام شدن جلسه هم‌اندیشی آن‌هم به خوبی و خوشی، حاکی از آن است که آبستراکسیون روز گذشته در شورای شهر تهران برای به حد نصاب نرسیدن جلسه علنی پارلمان شهری شروعی است برای عیان شدن اختلافات اصولگرایان در مدیریت شهری.
این اختلافات، اما می‌تواند فرصت بررسی بودجه شهرداری را از بین برده و برای ارسال و تایید فرمانداری با مشکل روبه‌رو کند. در این صورت بودجه یک‌دوازدهم بسته خواهد شد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

عکس/استایل زیبای بهاره افشاری در پست جدیدش

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

عکس/ استقبال گسترده مردم یاسوج از آذری‌جهرمی

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۷ تیر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/سعید جلیلی کنار کشید؟

عکس/تیپ شیک مائده سریال زخم‌کاری در یک مراسم رسمی

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

عکس/دیدار مسعود پزشکیان با حسن روحانی

فیلم/ پاره کردن بنرهای دکتر پزشکیان در ورزشگاه حیدرنیا به دست لباس‌شخصی‌ها

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ستاره پرسپولیس پیشنهاد ۵۰ میلیاردی را رد کرد!

عکس/قیمت آپارتمان‌های شرق تهران

بمب بزرگ پرسپولیس؛ ستاره سوریه‌ای در راه ایران!

عکسی بسیار قدیمی از کریم شیره‌ای/ او که بود؟

بازار لپ تاپ به دست قاچاقچیان می‌افتد

زیدآبادی، تحلیلگر سیاسی: به گمان «شریعتمداری»، یگانه شدن کاندیدا‌های جناح‌شان معجزه می‌کند

عکس / اقدام رسمی استقلال برای بازگشت مهدی قایدی

عکسی از شال و عمامه شهید رئیسی در مراسم چهلم شهدای خدمت

اولین مناظره انتخاباتی بایدن و ترامپ؛ آن‌چه باید بدانیم

عکسی از همسر و دختران شهید ابراهیم رئیسی

عکس/فرزند رهبر انقلاب در مراسم اربعین رئیسی

تصویری از علم الهدی در مراسم چهلم ابراهیم رئیسی

اولین عکس از قاضی‌زاده بعد از انصراف از انتخابات

عکس پُربازدید از پزشکیان در مراسم چهلم رئیسی

قاضی‌زاده سخنان سخنگوی خود را رد کرد

واکنش کرباسچی به انصراف کاندیداهای پوششی

سقف قیمت بلیت پرواز‌های داخلی اعلام شد

برنامه بازی‌های ایران در مرحله سوم انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶

عکس/ حمایت رسمی قاضی‌زاده از جلیلی

عکس/درخواست کاندیدای «پوششی» از قالیباف و جلیلی: اجماع کنید

تصویری از داماد حداد عادل در مراسم چهلم وزیر خارجه شهید

مقام آمریکایی: ایران به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیست

اولویت‌های اقتصادی روی میز دولت چهاردهم چیست؟

هر آنچه از کاخ نیاوران باید دانست

مهم‌ترین ویژگی خودرو‌های انژکتوری که باید بدانید

معرفی تانک کرار، رقیب ایرانی تانک آمریکایی آبرامز

بزرگترین بازار مصرف اسباب بازی کدام کشورها هستند؟

جنایتی که مرد خیاط با قیچی مرتکب شد

ب ام و ۵۰۷ زیباترین خودرو تاریخ این کمپانی است؟ +عکس

کمترین و بیشترین بازدهی نماد‌های بورس در هفته اول تیر ۱۴۰۳

آماری تکان دهنده از خط فقر در ایران

اعلام تاریخ بازی‌های ایران در مقدماتی جام جهانی

عکس/حضور جذاب بازیگران معروف در کنسرت رضا گلزار

پای زنان هم به جوکر باز شد

علیرضا بیرانوند کجاست؟

عکس قدیمی از کامبیز دیرباز برای دهه شصتی‌ها

دانشجویان و اساتید از رئیس‌جمهوری جدید چه می‌خواهند؟

جنگ کریدور‌ها و طرح خاورمیانه‌ای بایدن؛ تلاش تازه ایران و ترکیه برای کریدور جایگزین در قفقاز

فیلم / بله، یک رئیس جمهور شجاع می‌تواند بایستد

جزییات نرخ جدید بلیت هواپیما برای پرواز‌های داخلی

فیلم/تقسیم نقش‌های سینمایی در پارتی‌های شبانه!

چراغ سبز امیر عابدزاده به پرسپولیس+ عکس

ساخت فیلم فرح دیبا در هالیوود

عکس/ تیتر یک نیویورک تایمز برای انتخابات ایران

ستاره پرسپولیس به تراکتور پیوست؟!

فیلم/کنایه های سنگین مجید واشقانی به قهرمانی پرسپولیس

دروازه‌بان جدید استقلال مشخص شد

عکس‌های امیر تتلو در کودکی و نوجوانی

ساعت خاص ۱۸۰،۰۰۰،۰۰۰ تومانی مهدی مهدوی‌کیا+ عکس

عکس/جلیلی هرگز رئیس جمهور ایران نخواهد شد