تاریخ انتشار: ۲۰:۵۳ - ۱۱ اسفند ۱۴۰۱

توقف ساخت و ساز و فروش مسکن با گرانی‌ دلار

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان اظهار داشت: با آغاز افزایش قیمت دلار از آذر ماه دوباره شاهد افزایش قیمت مصالح ساختمانی بودیم که اوج آن هم در بهمن ماه و هفته اول اسفند بود.

ساخت و ساز و فروش مسکن

اقتصاد۲۴- فرشید پورحاجت از افزایش صد درصدی قیمت مصالح ساختمانی در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: در ابتدای امسال تا حدی افزایش قیمت ناشی از افزایش دستمزد و حقوق بود و پس از این افزایش قیمت، نرخ‌ها تا مهرماه ثابت بودند. اما با آغاز افزایش قیمت دلار از آذر ماه دوباره شاهد افزایش قیمت مصالح ساختمانی بودیم که اوج آن هم در بهمن ماه و هفته اول اسفند بود.

وی ادامه داد: بیشترین افزایش قیمت مربوط به مصالح ساختمانی مرتبط با حوزه فولاد بود به طوریکه تنها یک قلم کالا همراه با افزای قیمت دلار در کشور تا ۹۰ درصد افزایش قیمت پیدا کرد.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان درباره برنامه‌های دولت درباره کارت مصالح ساختمانی به انبوه‌سازان و خرید بدون واسطه مصالح اظهار داشت: تمام برنامه‌های دولت درباره ذخیره تامین چه برای پروژ‌های جهش تولید مسکن و نهضت ملی مسکن و چه برای سخت و ساز شهری بخش خصوصی در حد حرف و صحبت باقی ماند و شاهد پیگیری‌هایی از سوی بانک مسکن به عنوان بانک تخصصی این حوزه بودیم، اما در عمل اتفاقی نیفتاد.

پورحاجت با اشاره به وضعیت بلاتکلیفی سازندگان مسکن ادامه داد: در حال حاضر به دلیل نوسانات شدید قیمتی، بسیاری از کارگاه‌های ساخت مسکن متوقف شده و حتی سازندگان پروژه نهضت ملی مسکن و جهش تولید مسکن بلاتکلیف و سردرگم هستند و از سوی دیگر فروشندگان مسکن هم حاضر به فروش نیستند و می‌گویند پس از تغییرات قیمت دلار هنوز کشف قیمت صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر اینکه امیدی نداریم دولت برای این شرایط و وضعیت چاره و تدبیری بیاندیشد، افزود: در حال حاضر از آنجایی نرخ‌های صادراتی برای تولید کنندگان مصالح ساختمانی به صرفه است فروش صادراتی را به فروش داخلی ترجیح می‌دهند و قیمت‌های داخلی هم از قیمت‌های جهانی اثر می‌پذیرند و روزانه شاهد افزایش قیمت مصالح ساختمانی هستیم.


بیشتر بخوانید:  زنگ خطر افزایش قیمت مسکن


دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با بیان اینکه استفاده از ال‌سی‌های داخلی هم برای سازندگان هزینه‌هایی در بردارد، گفت: علاوه بر اینکه هر کسی مایل کار با سازندگان با ارائه ال سی داخلی نیستند استفاده از این قابلیت هم برای سازندگان هزینه ساز است. همچنین تنها استفاده تسهیلات بانکی برای سازندگان مسکن گران تمام می‌شود و تنها در استفاده از اوراق بانکی به ازای هر یک میلیون تومان تسهیلات ۲۰۰ هزار تومان باید بپردازیم و ۱۵ درصد هم هزینه رسوب بانکی است.

پورحاجت تاکید کرد: در این شرایط بی‌سامان صنعت ساختمان کشور؛ پیش‌بینی فرار سرمایه و فرار سرمایه گذار را می‌کنیم چراکه ریسک سرمایه‌گذاری در این صنعت به شدت افزایش یافته و کشور‌های خارجی بازار جذاب‌تری برای فعالیت سرمایه‌گذاران این حوزه هستند.

وی ادامه داد: در حالی که گرفتن پروانه ساخت در ایران در خوشبینانه‌ترین حالت ۴ ماه طول می‌کشد و این زمان به ۲ سال هم می‌رسد در ترکیه سرمایه‌گذاران در ۱۰ روز می‌توانند پروانه را دریافت کنند.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با اشاره به کاهش شدید ساخت مسکن در کشور اظهار داشت: در حالی که نرخ ساخت مسکن در سال‌های قبل از ۹۲ به تولید ۸۰۰ هزار واحد در سال رسید امروز این عدد کمتر از ۳۰۰ هزار واحد است که این خود موجب کاهش عرضه مسکن و در نهایت عامل موثر برای افزایش قیمت مسکن محسوب می‌شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ خالکوبی‌های عجیب سارقان زورگیر بزرگراه بعثت تهران

عکس/ آخرین پادشاه مصر ۲۱ سال پیش در مراسم تشییع عمه اش فوزیه

عکس/ ژست خاص هاشمی رفسنجانی ۳۴ سال پیش در حال اسب‌سواری در یاسوج

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ تیپ بهاری همسر سپند امیر سلیمانی با کیف پلنگی در یک نمایشگاه

اینفوگرافی/ برای مقابله با خواب‌آلودگی بهاری چه کار کنیم؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

مصوبات نهایی کنکور نباید تحت فشار جریان‌ها دگرگون شود

ستاره سابق پرسپولیس عزادار شد

وزیر دفاع به فرمانده کل سپاه پیام داد+جزئیات

فیلم/ سرقت وحشیانه گوشواره زن جوان

برنز: موهایم در مذاکره با ایران سفید شد

برگزاری جلسه فنی-کارشناسی ایران و آمریکا در روز شنبه

فیلم/عذرخواهی صداوسیما در پی پخش برنامه طنز درباره وزیر خارجه عربستان سعودی

عکس/ بازیگر خوشتیپ سریال جان سخت

واکنش آموزش و پرورش به انتشار ویدئو تنبیه دانش‌آموزان

دستور سازمان برنامه درمورد پرداخت معوقات متناسب‌سازی بازنشستگان

کشف تصاویر هولناک در موبایل متهم به آزار کودکان در تهران

تصویری از جسد پاپ فرانسیس در تابوت

ترامپ: ما در همه مسائل با اسرائیل در یک جبهه هستیم

مسعود پزشکیان حکم جدید صادر کرد+جزئیات

تغییر ساعت دیدار استقلال - پیکان

تکلیف تغییر ساعت رسمی مشخص می‌شود؟

پیش بینی بورس چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

شیطنت چند دختر دبیرستانی سه معلم را راهی بیمارستان کرد!

رئیس بسیج صداوسیما به عنوان رئیس جدید ساترا منصوب شد

نمایش خانه دراکولا با فرزاد حسنی و آرش فلاحت‌پیشه روی صحنه رفت

جزئیات جدید از پرونده عامل تجاوز به چند کودک در تهران

عکس/ حال و هوای ماهیگیر‌ها و قایق‌هایشان ۱۰۰ سال پیش در بندر انزلی

۴ ماده مؤثر در مراقبت از پوست

عکس/ استوری جنجالی خواهر امیر تتلو

فیلم/ هنرنمایی عجیب و پرحاشیه مازیار لرستانی

آیا بیماری زونا خطرناک است؟

فیلم/ جولان یک روباه در کاخ تاریخی گلستان

عکس/ چهرۀ زیبای صبیحه سلطان شاهدخت عثمانی در ۷۰ سالگی

سنگ کلیه چگونه درمان می‌شود؟

عکس/ اینستاگردی یک نماینده در جلسه علنی مجلس

فیلم/ اجرای آهنگ هله دان دان توسط لیانا شریفیان

آیا تحریم‌های نفتی تنش در مذاکرات را بالا می‌برد؟

مسمومیت سه معلم ایلامی در پی شیطنت دانش‌آموزان

قیمت خودرو در مسیر نزولی+ جدول

شبکه نسیم بابت توهین به مقامات عربستان عذر خواست

دستاورد سریال پایتخت چه بود؟

فیلم/ دیدار پوتین با سلطان عمان در کاخ کرملین

راز ازدواج دختران ایرانی با مردان افغانی چیست؟

معرفی خودرو Electra-GS محصول جدید بیوک+ عکس

عکس/ چشم‌اندازی زیبا از زاینده‌رود و پل خواجو ۱۰۰ سال پیش وقتی پرآب بود

عباس عراقچی اهل کجاست؟

عکس کمتر دیده شده از صادق خلخالی ۴۴ سال پیش در کنار رفسنجانی

خروج نیرو‌های امنیتی از منزل مهدی کروبی

عکس/ تصادف اتوبوس با چندین خودرو در تبریز

فیلم/ سقوط مرگبار هواپیما در هند

عکس/ منظرۀ خاکی و خلوت میدان توپخانۀ تهران ۱۴۰ سال پیش و در دوران قاجار

کاهش۱۰ درصدی قرارداد بازیکنان استقلال

فیلم/ توقیف کوئیک حادثه‌ساز جنجالی در زاهدان

قیمت دوربین‌های عکاسی + جدول

علت ناکامی استقلال چه بود؟