تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۱

بررسی آخرین وضعیت در بازار اقلام اساسی پایانی سال

بسیاری از مسئولان وزارت جهاد اذعان می‌کنند که با توجه به شرایط مساعد تولید و ذخیره سازی مناسب شاهد آرامش و تثبیت قیمت اقلام اساسی خواهیم بود.

بررسی آخرین وضعیت در بازار اقلام اساسی پایانی سال

اقتصاد۲۴- با نزدیک شدن به روز‌های پایانی سال تقاضا برای خرید کالا‌های اساسی در بازار افزایش یافته که این موضوع زمینه را برای سوء استفاده و التهاب قیمت در بازار فراهم کرده است.
بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که طرح فجر تا فطر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای در حال اجراست و همواره در توزیع هیچ یک از اقلام اساسی و راهبردی سبد خانوار همچون گوشت، مرغ، ماهی، برنج، روغن، حبوبات، تخم‌مرغ، آجیل و خشکبار کمبودی وجود ندارد و تمامی قفسه‌ها مملو از کالاست.
آقای شاهپور علایی مقدم معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد گفت: ۱۵ هزارتن سیب و پرتقال برای شب عید ذخیره سازی شده که با این وجود مشکلی برای تامین محصولات در ایام پایانی سال نداریم.

علایی مقدم گفت: علی رغم تاثیر نوسان نرخ ارز بر قسمت کالا و خدمات، تمام تلاش خود را برای کنترل بازار انجام می‌دهیم که در این راستا فرمانداران و بخشداران هم باید به کمک وزارت جهاد آیند.

بنابر اعلام دفتر بازرگانی داخلی کالا‌های کشاورزی، نمایشگاه عرضه مستقیم کالا‌های اساسی و ضروری از ۱۸ اسفند ماه در سراسر کشور آغاز شده و تا ۲۸ اسفند ادامه دارد که در این نمایشگاه ها، تمامی کالا‌ها ۱۰ درصد کمتر از قیمت بازار عرضه می‌شود.
با توجه به اجرای طرح فجر تا فطر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای مبنی بر توزیع ۳۴ قلم کالای اساسی با تخفیف ۱۰ تا ۲۵ درصد در کنار عرضه مستقیم کالا در نمایشگاه‌های بهاره انتظار می‌رود که شاهد تثبیت قیمت کالا‌های اساسی و آرامش حاکم بر بازار باشیم.

کمبودی در توزیع گوشت قرمز نداریم

آقای منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام از ثبات قیمت گوشت در بازار خبرداد و گفت: با توجه به وضعیت مناسب زایش دام و افزایش عرضه از اواخر اسفند به بازار، کمبودی در توزیع گوشت نداریم.
به گفته او، امسال شرایط عرضه دام به سبب بارش‌ها مناسب است؛ بنابراین برنامه ریزی مناسبی برای تولید باید انجام شود چراکه طبق روال همه ساله، تقاضا برای خرید در ۶ ماهه اول سال کم است.
پوریان ادامه داد: با توجه به ذخیره سازی مناسب گوشت منجمد و زایش‌های مناسب، کمبودی در بحث عرضه دام و گوشت نداریم که بخواهد بخشی از کسری نیاز کشور از طریق واردات تامین شود.

رئیس شورای تامین کنندگان دام قیمت کنونی هرکیلو دام زنده سبک در میادین را ۱۳۵ تا ۱۳۸ هزارتومان و دام سنگین ۱۳۲ هزارتومان اعلام کرد و گفت: براین اساس هرکیلو لاشه با نرخ ۲۷۰ تا ۲۷۵ هزارتومان عرضه می‌شود و فروش گوشت با نرخ‌های کاذب ارتباطی به تولید ندارد.
با توجه به آنکه زایش‌های اوایل زمستان از اواخر اسفند وارد بازار می‌شود، بنابراین با ازدیاد عرضه، قیمت گوشت در بازار کاهش می‌یابد.

نگرانی بابت تامین مرغ شب عید نداریم

آقای محمد یوسفی گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده درب مرغداری ۴۸ تا ۵۰ هزارتومان و مرغ گرم در خرده فروشی‌ها ۶۸ تا ۷۳ هزارتومان است.

به گفته او، با توجه به شرایط جوجه ریزی و ذخایر پشتیبانی امور دام، مشکلی در تامین مرغ بازار شب عید نداریم.
یوسفی از توزیع روزانه ۶ هزار و ۸۰۰ تا ۷ هزارتن مرغ گرم در سطح کشور خبر داد.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: با توجه به ذخایر مناسب مرغ منجمد و عرضه توسط پشتیبانی امور دام پیش بینی می‌شود که جلوی التهابات قیمت در بازار گرفته شود.

تلاطمی در بازار میوه شب عید نداریم

آقای مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی گفت: بخش خصوصی از ۵ اسفند اقدام به توزیع سیب و پرتقال در بازار کرده است.
به گفته او، روزانه ۵ هزارتن سیب و پرتقال در بازار توزیع می‌شود و بنابر برنامه ریزی‌های صورت گرفته قرار است از ۲۰ اسفند ۲ هزارتن عرضه روزانه سیب و پرتقال افزایش یابد.


بیشتر بخوانید: قزل‌آلا گران شده پس صادر می‌شود!


دارایی نژاد قیمت هرکیلو پرتقال ۱۲ تا ۱۸ هزارتومان، سیب سلماس ۱۵ تا ۲۵ هزارتومان، سیب میانه و مراغه ۳۰ هزارتومان و سیب سوپرلوکس ۳۵ هزارتومان اعلام کرد.
رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه نداریم، گفت: با توجه به ذخایر مناسب سیب و پرتقال، بازار میوه شب عید نوسانی نخواهد داشت.

سود منطقی ماهی از مزرعه تا بازار ۲۵ درصد است

آقای ارسلان قاسمی‌مدیرعامل اتحادیه تکثیر و پرورش صادرات آبزیان گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید و تقارن ماه رمضان با نوروز، بازار ماهی شب عید نوسانی ندارد.
به گفته او، برآورد ما حاکی از آن است که تولید آبزیان به یک میلیون تن برسد که با این وجود کمبودی در عرضه نداریم.
قاسمی اختلاف منطقی ماهی از مزرعه تا بازار را ۲۵ درصد اعلام کرد و گفت: در برخی گونه‌های آبزیان اختلاف قیمت ۲۰۰ تا ۲۵۰ درصد است، اما در خصوص قزل آلا اختلاف قیمت به ۲۵ درصد نزدیک است.
با توجه به سیاست وزارت جهاد مبنی بر ذخیره سازی مناسب و آغاز طرح فجر تا فطر پیش بینی می‌شود که نوسان خاصی در بازار رخ ندهد؛ از این رو انتظار می‌رود که با اعمال بازرسان اتاق اصناف و وزارت جهاد از سودجویی عوامل واسطه و دلال جلوگیری شود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ تصاویری از مجری مشهور صداوسیما در نجف

خودروی جدید وارداتی سایپا در تهران +عکس

فیلم/ دستور پزشکیان برای توقف مهاجرت به تهران

جاده هراز مسدود شد

فیلم/ اظهارات جدید ترامپ درباره ایران

فیلم/ جهیزیه متفاوت یک دختر خانم قمی حسابی سوژه شد

پاسخ وزیر نفت به یک خبر جنجالی درباره بنزین

اطلاعیه تازه دولت درباره تعطیلی یک هفته‌ای کشور

عکس/ معماری شگفت انگیز و مهیج از یک خانه کویری در ایران

دولت آماده انتقال پایتخت به سواحل جنوبی

زن هزار چهره کاترین شکدم که بود، جاسوس یا تحلیل‌گر؟

نامه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران به رئیس‌جمهور درباره لایحه مقابله با مطالب خلاف واقع در فضای مجازی

فیلم/ تصاویر ترسناک از موش‌های غول‌پیکر اطراف تهران

انهدام ۳ باند قمار و شرط‌بندی در رشت

فیلم/ جزئیات طرح وزیر گردشگری برای تعطیلی یک هفته‌ای

عکس/ چهره بدون آرایش جنیفر لوپز در جشن تولد ۵۶ سالگی

عکس/ ژست عاشقانه هانده ارچل و نامزد ثروتمندش در ایتالیا

حمله سگ به یک کودک ۶ ساله در پارک ساری

تغییر نحوه دریافت یارانه نقدی از مرداد ۱۴۰۴

عراقچی: مسئله بین ایران و آمریکا حل نمی‌شود

فیلم/ توضیحات بهاره رهنما درباره ازدواج سومش!

متوسط سن بازنشستگی در ایران ۵۱ تا ۵۲ سال است

فیلم/ سیل شدید در دهستان کارده مشهد

عکس/ دعوت خبرساز مرکز اسناد انقلاب اسلامی از عوامل تاسیان

فیلم/ ادامه ریزش شدید قیمت خودرو‌های وارداتی

فیلم/ ادعای نتانیاهو درباره هدف حمله به دمشق و بلندی‌های جولان

وضعیت تهران دوباره قرمز شد

زمان برگزاری دربی تهران مشخص شد

فیلم/ باران تابستانی هوای گیلان را خنک کرد

حذف چهار صفر از پول ملی در ایستگاه نهایی

تلف شدن توله خرس قهوه‌ای در جاده+ عکس

فیلم/ خاطره مریم امیرجلالی از دلخوری سیروس گرجستانی از او!

فیلم/ عراقچی: پس از ترور شهید هنیه، تصمیم حاکمیت پاسخ به اسرائیل بود

نرخ تاکسی اینترنتی جدید چقدر می‌شود؟

فیلم/ عراقچی: خانه روبروی محل سکونتم بمب گذاری شده بود

خروج اثاثیه اتباع غیرمجاز از مرز ماهیرود

فیلم/ تصاویر عملیات نوپو پس از حمله تروریستی زاهدان

اینفوگرافی/ دلایل خستگی ناشی از آفتاب و نکات مراقبتی

حمله مرگبار به وکیل تهرانی و همسرش با خودرو

عکس/ ثروتمندترین بازیگران جهان

۱۰ باور غلط درباره مراقبت از پوست

عکس/ حال و هوای مردم ۱۴۵ سال پیش در اطراف دروازه دولت تهران

ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ + جدول

فیلم/ پایان متفاوت سریال تاسیان با کمک هوش مصنوعی

این روغن را مصرف کنید تا آلزایمر نگیرید

راهنمای خرید نیم‌سکه با بودجه دانشجویی؛ شروعی برای آینده مالی مطمئن

عکس/ بازدید سرزده رئیس‌جمهور از وزارت راه و شهرسازی

چرا تابستان بهترین زمان برای انتخاب مخزن گاز و دیگ آبگرم است؟

ادارات بوشهر تعطیل شد

فیلم/ جزئیات جدید آتش بس بین ایران و اسرائیل از زبان عراقچی