تاریخ انتشار: ۱۵:۲۳ - ۰۱ فروردين ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

اگر برجام حل نشود، تورم ادامه دارد

یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: اگر ایران نتواند مشکلات تحریم و مشکلات اقتصادی و به دنبال آن مشکلات و شرایط سیاسی را حل کند، تنش‌های داخلی شدت می‌گیرد و به همین دلیل رفتار عاقلانه این است که مشکل تحریم و برجام را به هر نحوی حل کند.

نرخ تورم

اقتصاد۲۴- افقه کارشناس اقتصادی اظهار داشت: اگر ایران نتواند مشکلات تحریم و مشکلات اقتصادی و به دنبال آن مشکلات و شرایط سیاسی را حل کند، تنش‌های داخلی شدت می‌گیرد و به همین دلیل رفتار عاقلانه این است که مشکل تحریم و برجام را به هر نحوی حل کند.

یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: اگر ایران نتواند مشکلات تحریم و مشکلات اقتصادی و به دنبال آن مشکلات و شرایط سیاسی را حل کند، تنش‌های داخلی شدت می‌گیرد و به همین دلیل رفتار عاقلانه این است که مشکل تحریم و برجام را به هر نحوی حل کند.

مرتضی افقه درباره اثرگذاری افزایش نرخ دلار تا سقف ۶٠ هزار تومان در سال گذشته و امکان کاهش نرخ تورم با جهش نرخ ارز اظهار داشت: باید توجه داشت که هنوز افزایش نرخ دلار تا ۶٠ هزار تومان اثر خود را برقیمت‌ها نشان نداده است و شاهد اثرگذاری دلار ۵٠ هزار تومانی که به طور طولانی‌تر در بازار خرید و فروش شد، هستیم.


بیشتر بخوانید:  جای خالی نمایندگان واقعی کارگران در مذاکرات تعیین حقوق


وی ادامه داد:ضمن اینکه دولت عادت کرده بولف‌هایی بزند و هنوز هم باور نشده که سرمایه‌های اجتماعی کاهش پیدا کرد و وعده‌هایی که داده نمی‌تواند تاثیر قابل توجهی داشته باشد و هنوز به این وعده‌ها دلبسته و گمان می‌کند با این وعده‌ها می‌تواند اثرگذار باشد. معتقدم تا مسأله برجام حل نشود روند قیمت دلار و طلا افزایش خواهد بود و شاخص تورمی رو به بالا خواهد بود.

این کارشناس اقتصادی درباره اثرگذاری توافقات ایران و عربستان و سایر کشور‌های عربی در اقتصاد کشور گفت: متغیر‌های اقتصادی معمولا تحت تاثیر دو گروه از عوامل هستند، یکسری از عوامل واقعی اقتصاد و گروه دیگر عوامل غیر اقتصادی محسوب می‌شوند. عوامل غیر اقتصادی را هم برخی از اقتصاددان‌های طرفدار بازار آزاد نادیده می‌گیرند و به تبع آن هم سیاستگذاران. در این یک سال گذشته به ویژه پس از حذف ارز ۴٢٠٠ تومانی متغیر سیاسی فعال‌تر بوده که همان متغیر غیر اقتصادی است.

افقه افزود: هم ناکامی و ناامیدی از حل موضوع برجام یک محرک اصلی است که هنوز هم این موضوع پابرجاست و اکیدا این توافق با عربستان و سایر کشور‌های عربی جای توافق برجام را نمی‌گیرد، اما دلیل تشدید این افزایش نرخ دلار در سه ماه گذشته که به ۶٠ هزار تومان هم رسید، علاوه بر موضوع برجام به دلیل تنش‌های منطقه‌ای بود و پس از اینکه اسرائیل با کشور‌های عربی نزدیک شد و همزمان رابطه کشور آذربایجان با ایران تیره شد، مجموعه این عوامل التهاب بازار ارز را تشدید کرد و این افزایش قیمت دلار ناشی از نگرانی مردم از آینده دارایی‌هایشان در این شرایط بودند. از این‌رو، بسیاری را به این سمت سوق داد که دارایی خود را به ارز تبدیل کنند.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: بنابراین متغیر سیاسی خود به بخش برجام و تنش منطقه‌ای تقسیم شد فعلا بحث تنش منطقه‌ای در حد حرف حل شده است. اگر این توافقات ادامه پیدا کند می‌تواند زمینه‌ای ایجاد کند تنها متغیر سیاسی ایران بحث برجام باشد و و البته همین موضوع برجام است که در متغیر‌های واقعی اثرگذار است و اگر برجام حل نشود درآمد‌های ارزی کشور همچنان دچار مشکل خواهد بود و همچنان فنر زیر قیمت ارز باقی می‌ماند.

وی درباره روند مذاکرات برجام افزود: اخبار نشان دهنده این بود که اواخر دولت روحانی و شروع کار دولت رییسی برجام تقریبا تثبیت شده بود و البته اینکه آمریکا و اروپا هنوز یه به برجام دلبسته‌اند به این دلیل است که آن‌ها هم به برجام نیاز دارند و ایران هم از همین موضع استفاده می‌کند تا قدرت چانه‌زنی بیشتری داشته باشد. توافق تقریبا نهایی شده بود، اما جنگ بین روسیه و اوکراین باعث شد ایران احساس کند، قدرت چانه زنی بالاتری دارد و متاسفانه این چند ماه را از دست دادیم.

این کارشناس اقتصادی گفت: اگر ایران نتواند مشکلات تحریم و مشکلات اقتصادی و به دنبال آن مشکلات و شرایط سیاسی را حل کند، تنش‌های داخلی شدت می‌گیرد و به همین دلیل رفتار عاقلانه این است که مشکل تحریم و برجام را به هر نحوی حل کند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
امیر
0
0
پنجشنبه ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
مرگ بر افقه ... بیسواد مزذور افسادطلبان فتنه گربانیان وضع موجودوبرجام خسارت محض ذلت بار
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

نامه مدیرعامل شستا به قالیباف درباره اتفاقات روز گذشته مجلس

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

عکس/ استایل رسمی طناز طباطبایی با لباس دیپلمات و ساعت چند میلیونی

عکس/ رشیدی کوچی کارزار عدم ابلاغ قانون حجاب راه انداخت

عکس/ شب‌های روشن ماه رمضان بازار البلد عربستان

عکس/ شکل و شمایل سبزه میدان تهران ۹۳ سال پیش وقتی خاکی بود

عکس/ ساختمان هواپیمایی هما ۵۳ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ استوری عاشقانه بهاره رهنما حسابی سوژه شد

عکس/ تیپ سیاه و سفید رابعه اسکویی با اشک مصنوعی

عکس/ شور و حال بازار ساغریسازان رشت ۱۱۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

عکس/ سلفی حسن روحانی و ابطحی در یک مراسم افطاری

قیمت هر سکه از ۸۰میلیون تومان عبور کرد

میوه شب عید تا ۱۵۰ درصد گران شد

اعلام جزییات و زمان حراج سکه ضرب ۱۴۰۳

طلای جهانی تغییر مسیر داد

عکس/ حمل تابوت رضاخان ۸۰ سال پیش روی توپ جنگی

شرط مهم برای عقبگرد قیمت دلار چیست؟

عکس/ خانواده تهرانی با فولکس قورباغه‌ای ۶۳ سال پیش در جاده چالوس

هیجان قیمت سکه فروکش خواهد کرد؟

عکس/ تیپ و چهرۀ جذاب یانگوم با کت و کیف چرم قرمز میلیون دلاری

عکس/ سید حسن خمینی به دیدار مهدی کروبی رفت

عکس/ نماز جماعت مسعود پزشکیان به همراه کارگران

عکس/ ساختمان‌های عجیب خیابان سپه در کرمانشاه ۸۳ سال پیش

عکس/ فرمان اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵ از سوی پزشکیان

عکس/ چهره باورنکردنی نصرالله معین در ۲۰ سالگی بدون عینک

فیلم/ حافظ خوانی و تبریک نوروز سفیر کره جنوبی پای هفت سین

عکس/ استایل عجیب ترلان پروانه با کتونی‌های یغور و مینی بگ زنجیردار

عکس/ تمرین خواهران منصوریان در خانه کشتی

عکس/ حضور پزشکیان در شهرک صنعتی قرچک

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش