اقتصاد۲۴- شاخص کل هم وزن بورس که برآیندی از نمادهای کوچک و متوسط بازار سهام است در حالی روز چهارشنبه ۶ اردیبهشت را با رشد ۵ هزار واحدی پشت سر گذاشت که شاخص کل بورس قرمز شد.
به گزارش اقتصاد ۲۴، علامتهای اصلاح در بورس تهران ظاهر شده، اما قدرت بالای خریداران در بازار سرمایه و ورود بی وقفه پول مانع از اصلاحات مداوم شده است.
اما سوال اصلی این است که آیا شاهد ریزش ناگهانی شاخص کل در بورس تهران خواهیم بود؟ یا سقف شکنیهای بازار سرمایه دوباره تکرار میشود؟
محمد غفوری، کارشناس بازار سرمایه در این رابطه به اقتصاد۲۴ گفت: در کل وضعیت مثبتی را برای بازار سرمایه میتوان متصور بود.
وی در مورد دلایل افت شاخص کل بورس در آخرین روز کاری این هفته بازار سرمایه گفت: البته در میانه رشد بورس، نوسانات و اصلاحاتی هم خواهیم داشت که این اصلاحات فرصت طلایی برای ورود سرمایه گذاران به بورس است.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، ترند کلی بورس تهران فعلا مثبت است. درایور اصلی بازار سرمایه در حال حاضر دلار است و مارکت دلاری بازار نسبت به سال ۹۹ در وضعیت ارزانی قرار دارد.
غفوری با بیان اینکه نمیتوانیم بگوییم بازار سرمایه در وضعیت فعلی گران است، به اقتصاد ۲۴ گفت: بورس در سطح تعادلی قرار دارد و ورود نقدینگی و اقبال سهامداران میتواند این رشد را برای بازار سرمایه پررونق کند.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به افت شاخص کل بورس در آخرین روز کاری این هفته بازار گفت: شاخص کل بورس روز چهارشنبه با عقبگرد ۳ هزار و ۴۲۲ واحدی، ۰.۱۴ درصد افت داشت که البته افت جزئی است.
بیشتر بخوانید: پایان موج صعودی بورس از هفته سوم اردیبهشت
غفوری با بیان اینکه با وجود افت بورس در روز چهارشنبه، حجم معاملات خوب بود، گفت: در آخرین روز کاری این هفته بورس تهران ۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون برگه سهم در بازار معامله شد که نشان میدهد ارزش معاملات در وضعیت خیلی خوبی قرار دارد.
این کارشناس بازار سرمایه معتقد است: ارزش معاملات ۱۸ هزار و ۱۳۵ میلیارد تومان را نشان میدهد. روز چهارشنبه ۵۸ درصد سهام بورس تهران در بازه مثبت معامله شده اند و ۴۲ درصد هم در بازه منفی.
غفوری با اشاره به تعداد نمادهای مثبت و منفی بورس در آخرین روز کاری اردیبهشت ماه به اقتصاد ۲۴ گفت: در ساعت پایانی بازار سرمایه ۳۸۵ نماد در بازه مثبت و ۳۰۷ نماد در بازه منفی به کار خود پایان دادند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در کل اقبال سهامداران این روزها بیشتر روی سهام متوسط و کوچک بازار است، به اقتصاد ۲۴ گفت: وضعیت فعلی بازار سرمایه نشان میدهد شاخص سازان در وضعیت سایدی قرار دارند.
غفوری خاطرنشان کرد: بیشترین ورود نقدینگی در حال حاضر در صنایع دلاری محور، صنعت پتروشیمی و صنعت فلزات اساسی است. بیشترین خروج نقدینگی هم برای صندوقهای سهامی و صنعت خودروسازی و قطعات بوده که نشان میدهد اقبال سهامداران بیشتر به صنایع دلاری است تا صنایع ریالی.
جلوگیری از سرمایه گذاری چون بورس محکوم به رشد ۸برابری است