تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۲
رئیس کمیسیون تجارت الکترونیک نصر تهران مطرح کرد:

بزرگترین چالشمان در حوزه دیجیتال مارکتینگ است

به گفته رئیس کمیسیون تجارت الکترونیک نصر تهران، جهت‌گیری کلی نهادهای حاکمیتی این است که سرویس‌های بومی راه‌اندازی و تمام نیازهای دیجیتال در داخل مرزها انجام شود. این موجب تبدیل شدن بازار تجارت الکترونیک به یک بازار محلی و همچنین از دست رفتن فرصت ارائه خدمات به صورت بین‌المللی شده است.

بزرگترین چالشمان در حوزه دیجیتال مارکتینگ است

اقتصاد۲۴- به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، «عطا خلیقی» رئیس کمیسیون تجارت الکترونیک نصر تهران درباره فعالیت‌های این کمیسیون توضیح داد: با توجه به مشکلاتی که برای اینترنت رخ داده بود، اولویت اول ما تلاش برای حل مشکلات به وجود آمده در این زمینه بود. باید برای حفظ این حوزه تلاش خود را انجام می‌دادیم. به دلیل مشکلات اقتصادی که رخ داده بود و همچنین مشکلاتی که از طرف محدودیت اینترنت ایجاد شده بود، بسیاری از کسب‌وکارهای اینترنتی به شدت متزلزل شده بودند.

خلیقی ادامه داد: از یک طرف برای سرپا نگاه داشتن این کسب و کارها نیاز به تعامل با حاکمیت داشتیم و از سوی دیگر باید با کسب‌وکارهای این حوزه اتحادی شکل می‌دادیم تا با کمک به یکدیگر بتوانند در این شرایط خاص دوام بیشتری داشته باشند.

خلیقی درباره اقدامات دیگر کمیسیون تجارت الکترونیک نصر تهران، گفت: ما مشکلات اصلی کسب‌وکارهای اینترنتی را در رایزنی با صاحبان این کسب‌وکارها شناسایی کرده و آنها را دسته‌بندی کردیم. کمیسیون این موارد را به کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت ارجاع داد. یکی از مشکلات عمده این کسب‌وکارها موارد مرتبط به مالیات بود. همچنین درخواست مستقل ارگان‌ها برای دریافت دیتا، از دیگر مشکلات کسب‌وکارهای اینترنتی بود. برای موضوع مالیات تصمیم‌گیری‌هایی در کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت اتخاذ شد. برای مسئله دیتا هم لایحه‌ای تهیه و برای تصویب آماده شده است تا از مشکلات این بخش هم کاسته شود.

به گفته خلیقی موضوع فریلنسرها و حمایت از پلتفرم‌های داخلی از جمله مباحث مطرح شده در کارگروه اقتصاد دیجیتال بوده است. او توضیح داد: برای حمایت از پلتفرم‌های داخلی به ویژه برای دوره‌ای که محدودیت‌های اینترنتی زیاد شد، در کارگروه بحث‌های زیادی انجام و نتایج خوبی هم گرفته شد؛ اما متاسفانه با در نظر گرفتن برخی پارامترها و دستکاری آنها توسط خود دولت، کمک‌ها تنها به چند پلتفرم همسو با دولت محدود شد. اصل پیشنهاد خوب بود اما نتیجه مطلوبی نداشت.

چالش اصلی

خلیقی درباره مهمترین چالش‌های حوزه تجارت الکترونیک، اظهار کرد: در حال حاضر بزرگترین چالش در بخش دیجیتال مارکتینگ است. کانال‌های تبلیغات برای حوزه تجارت الکترونیک بسیار محدود شده است؛ کانالی مانند اینستاگرام که یکی از پرکاربردترین کانال‌های تبلیغات بود، به شدت دچار محدودیت شده است. همچنین تمایل مردم برای استفاده از اینترنت کمتر شده است. به همین دلیل کانال‌های دیجیتال خیلی کوچکتر شده‌اند. اکنون یکی از بزرگترین چالش‌ها کوچکتر شدن مارکیتینگ دیجیتال برای کسب‌وکارهای اینترنتی است.

او ادامه داد: کمیسیون تا کنون توانسته است به حل برخی مشکلات کمک کند اما مشکل اینترنت و فیلترینگ کانال‌های بازاریابی مانند اینستاگرام، همچنان به قوت خود باقی است.

تعامل با نهادهای حاکمیتی

خلیقی گفت: به دلیل مشکلات اقتصادی، سبد خرید مردم به تامین کالاهای اساسی محدود شده و خرید کالاهای دیجیتال در رتبه‌های بعدی آنها قرار گرفته است. اگر تا پیش از این استفاده از کالاهای دیجیتال زیاد بود اکنون کاهش زیادی داشته است.

رئیس کمیسیون تجارت الکترونیک نصر تهران درباره تعامل کمیسیون با نهادهای حاکمیتی برای حل مشکلات موجود توضیح داد: در این زمینه تا کنون چند نامه خصوصی و سرگشاده خطاب به مسئولان حاکمیتی ذیربط در این حوزه اعم از قوای مقننه، مجریه و قضائیه ارسال شده است. همچنین نشست‌هایی با آنها داشته‌ایم. در این موارد همه مشکلات مطرح و توضیح داده شده است؛ اما متاسفانه تا کنون نتیجه‌ خاصی به دست نیامده است.

او درباره چشم انداز کسب‌وکارهای تجارت الکترونیک، توضیح داد: ما به عنوان تجارت الکترونیک رابطه مستقیمی با اقتصاد مملکت داریم، بد و خوب شدن شرایط ما بستگی به وضعیت اقتصاد کشور دارد. درباره اینترنت یک تصمیم‌گیری انجام شده است و بر آن تاکید دارند. می‌گویند باید سرویس‌های بومی راه‌اندازی شود. جهت‌گیری کلی آنها این است که تمام نیازهای دیجیتال در داخل مرزها رخ دهد. این موجب می‌شود در کل بازار تجارت الکترونیک تبدیل به یک بازار محلی شود. تا پیش از این می‌توانستیم متصور شویم که می‌توانیم خدمات بین‌المللی ارائه دهیم، اما این ظرفیت از بین رفته و کل بازار به داخل مرزها محدود شده است.

خلیقی در همین ارتباط افزود: در صورتی که ما تا پیش از این در حال تجربه برای ساخت سرویس‌های بسیار بهتر بودیم تا آنها را بین‌المللی کنیم. حالا این فرصت از ما گرفته شده است. اکنون وضعیت به گونه‌ای شده است که اگر دو رقیب در داخل کشور وجود داشته‌ باشند، به دلیل این که اندازه بازار آنها به اندازه بازار ایران بوده و این سایز تغییر نمی‌کند، تنها کاری که برای کسب سهم بیشتر از بازار می‌توانند انجام دهند این است که مشتریان را از همدیگر بربایند. در حالیکه باید وضعیت به گونه‌ای باشد که بازار به طور مستمر در حال بزرگتر شدن باشد. در هیچ جای دنیا شما استارتاپی نمی‌یابید که تنها برای کشور خودش راه‌اندازی شده باشد و هیچ جا چنین تعریفی از استارتاپ وجود ندارد.

او در پاسخ به این پرسش که تجارت الکترونیک چه اندازه از بازار ایران را تشکیل داده است، گفت: اصلا نمی‌توان برای جواب این پرسش آماری به دست آورد؛ چون تعریف‌های مختلفی برای تجارت الکترونیک وجود دارد به همین دلیل نمی‌توان آمار درستی در این زمینه ارائه داد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ + جدول

خبر خوشحال‌کننده درباره قیمت طلا

فیلم/ ذوق نیمار در استادیوم آزادی از تشویق تماشاگران

پس لرزه‌های سیاسی لغو بازی سپاهان و الاتحاد

چرا طالبان، پول ملی افغانستان را ارزش بخشید اما ریال ایران به قهقرا رفته است؟/ در نظام حکمرانی ایران باید تجدیدنظر جدی صورت گیرد

ناراحتی کرسپو بعد از شکست برابر پرسپولیس

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۲ + جدول

واکنش شهرداری تهران به لغو دیدار الاتحاد و سپاهان + عکس

عکس/ همنشینی لاریجانی و روحانی در بیت رهبری

فیلم/ گل اول، دوم و سوم الهلال به نساجی

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲ + جدول

فیلم/ پشت پرده بیهوشی یک دختر در متروی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دلایل حاکمیت رکود در بازار طلا/ تعطیلی‌های پیاپی بلای جان طلا شد

توضیحات رییس سازمان برنامه درباره حقوق‌های نجومی

پشت پرده هجوم مهاجران افغان به ایران چه بود؟

عکس/ بغض و ناراحتی هوادار نابینای نساجی پس از باخت

عکس/ هدیه گران‌قیمت باشگاه نساجی به نیمار

آخرین جزئیات از سهمیه‌بندی بنزین

متقاضیان و سازندگان؛ بازندگان فصل رکود بازار مسکن

خطر افزایش مهاجرت و تشنه‌تر شدن اصفهان

کدام متقاضیان طرح جایگزینی خودرو‌های فرسوده مشمول افزایش قیمت نمی‌شوند؟

دوام آوردن در تهران ۳۰ میلیون حقوق ماهانه می‌خواهد!

برقراری ثبات در بازار خودرو؟/ پیش بینی قیمت در روزهای آینده

رویکرد اخلاق کاربردی در حوادث؛ انتخاب امدادگر برای عملیات نجات کدام است؟

پیش نیازهای تشکیل اقلیت قوی در پارلمان؛ سیگنال های سیاسی به شورای نگهبان می رسد؟

سهام عدالت از بازار سهام جا ماند/ ارزش سهام مردم آب رفت!

کار در خیابان و محروم از مهارت‌آموزی؛ چرا کار کودکان خیابان جرم‌ تلقی می‌شود؟

بازار ارز مغلوب اخبار تحریم‌های جدید خواهد شد؟/ بررسی روند قیمت دلار در هفته‌ گذشته

راز ماندگاری اقتصاد دستوری؛ مسئولیت دولت در برابر جامعه چیست؟

یکه‌تازی انس جهانی طلا در بازار طلای کشور

۳ پدیده جدید در بازارکار چیست؟

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

صفحه اول روزنامه‌ های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول