اقتصاد۲۴- یک تجزیه و تحلیل جدید به رهبری دانشگاه استنفورد نشان میدهد که یک شعله گازی روی اجاق گاز با دمای بالا یا یک اجاق گازی تنظیم شده روی ۳۵۰ درجه فارنهایت میتواند سطح بنزن سرطان زا در داخل خانه را بالاتر از میزان موجود در دود تنباکوی دست دوم (حاصل مصرف شخص اول) افزایش دهد. بر اساس مقاله منتشر شده در Environmental Science & Technology، بنزن همچنین در سراسر خانه حرکت میکند و ساعتها در هوای خانه باقی میماند.
راب جکسون، نویسنده ارشد این مطالعه، استاد مستقر در میشل و کوین داگلاس و استاد علم سیستم زمین در مدرسه پایداری استنفورد دوئر گفت: بنزن در شعلههای آتش و سایر محیطهای با دمای بالا، مانند مشعلهای موجود در میدانهای نفتی و پالایشگاهها تشکیل میشود. اکنون میدانیم که بنزن در شعلههای اجاق گاز خانههای ما نیز تشکیل میشود. تهویه خوب به کاهش غلظت آلایندهها کمک میکند، اما ما دریافتیم که هواکشها و هودها اغلب در از بین بردن قرار گرفتن در معرض بنزن بی تاثیر هستند.
به طور کلی، محققان دریافتند که غلظت بنزن در داخل خانه که در شعلههای اجاق گاز تشکیل میشود میتواند بدتر از غلظت متوسط ناشی از دود دست دوم باشد، بنزن میتواند به سمت اتاقهای دیگر و دور از آشپزخانه حرکت کند و غلظت اندازه گیری شده در اتاق خواب میتواند از معیارهای سلامت ملی و بین المللی فراتر رود. آنها همچنین دریافتند که هودهای خانگی همیشه در کاهش غلظت بنزن و سایر آلایندهها موثر نیستند، حتی زمانی که خروجی هودها به خارج از منزل ختم میشوند.
مقاله جدید اولین مقالهای است که انتشار بنزن را هنگام استفاده از اجاق گاز تجزیه و تحلیل میکند. مطالعات قبلی بر روی نشتی از اجاقها در هنگام خاموش بودن تمرکز داشتند و به طور مستقیم غلظت بنزن حاصل را اندازهگیری نکردند. محققان دریافتند که مشعلها و اجاقهای گاز، ۱۰ تا ۵۰ برابر بیشتر از اجاقهای برقی بنزن ساطع میکنند.
اجاقهای القایی هیچ بنزن قابل تشخیصی منتشر نمیکنند. نرخ بنزن منتشر شده در طی احتراق صدها برابر بیشتر از نرخ انتشار بنزن است که در سایر مطالعات اخیر از نشت گاز نسوخته به خانهها شناسایی شده است.
محققان همچنین آزمایش کردند که آیا غذاهایی که در حال پختن هستند، بنزن تولید میکنند یا خیر و متوجه شدند که انتشار بنزن از ماهی قزل آلا یا بیکن در تابه سرخ شده صفر است. تمام گازهای گلخانهای که محققان اندازهگیری کردند از سوخت مورد استفاده به جای هر غذای پخته شده ناشی میشد.
بیشتر بخوانید: عامل اصلی ایجاد کم خونی
یک مطالعه قبلی به رهبری استنفورد نشان داد که اجاقهای گاز سوز در داخل خانههای ایالات متحده گاز متان را با تأثیر آب و هوایی قابل مقایسه با انتشار دی اکسید کربن از حدود ۵۰۰۰۰۰ خودروی بنزینی نشت میکنند. آنها همچنین کاربران را در معرض آلایندههایی مانند دی اکسید نیتروژن قرار میدهند که میتواند باعث ایجاد بیماریهای تنفسی شود.
یک متاآنالیز در سال ۲۰۱۳ به این نتیجه رسید که کودکانی که در خانههایی با اجاق گاز زندگی میکنند، ۴۲ درصد بیشتر از کودکانی که در خانههای بدون اجاق گاز زندگی میکنند، در معرض خطر ابتلا به آسم هستند، و یک تجزیه و تحلیل در سال ۲۰۲۲ محاسبه کرد که ۱۲.۷ درصد از آسم کودکان در ایالات متحده ناشی از اجاق گازها است.
یانای کاشتان، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیستم زمین، گفت: من آپارتمانی را اجاره میکنم که اتفاقاً اجاق گاز برقی دارد. قبل از شروع این تحقیق، هرگز عمیق به آن فکر نکردم، اما هر چه بیشتر در مورد آلودگی اجاق گازها یاد بگیریم، از زندگی بدون اجاق گاز راحتتر دست میکشیم.
فراتر از اطمینان از تهویه مناسب با یک هود یا پنجره باز، رویکردهای نسبتا کم هزینه برای کاهش قرار گرفتن در معرض آلایندههای اجاق گاز عبارتند از:
از اجاقهای القایی قابل حمل استفاده کنید که با قیمتی کمتر از ۵۰ دلار میتوانید آنها را خریداری کنید.
از ظروف آشپزخانه برقی مانند کتری چای، اجاق توستر و آرام پز استفاده کنید.